Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada herkesin yazdığı ortak şey, PS3 oyunlarının fahiş fiyatları... İnsanlar, Türkiye de 180 liraya satılan orjinal oyunu, orjinal olarak 60-70 liraya yabancı satış sitelerinden, ordan burdan alabildiği sürece burada hiçbir şey konuşmanın manası yok.
    Bu fiyat farkı nereden kaynaklanıyorsa oraya bir çözüm bulunmalı, yurtdışından kargo-posta masrafı dahil 3'te birine alabiliyor insanlar oyunları orjinal olarak...
    İddia ediyorum eğer aral, 180 liraya sattığı oyunu 80 liraya satsa 100 tane satıyorsa 1000 tane satar aynı oyundan...

Bu düzelmedikten sonra, Türkçe oyunların devamı hayal bence... Kimse Sony nin Türkiye ile ilgilenen yetkilisi, bu durumun farkında değilse kendisine izah edilmeli, çözüm bulunmalı. Bu çözülürse, sorun kalmaz bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Valla alinabilecek, yada en dogru ifade sekliyle ederi degerden oyunu Turkiye de satsalardı en basindan. Ne siz burda bunu yaziyor olacaktiniz, nede biz baska oyunlarada Türkçe gelirmi gelmez mi diye tartisacaktik.

Sony turkiye en azindan hatayi en basinda yapti. Anlasip PS3 oyunlarini kendi satacakti burda. Millet spota ve yurtdisina yoneldiyse bu bizim sucumuz degil.

Sen (Sony) Aral gibi vergileri bahane edip fahiş fiyat çeken bir firmadan sattir oyunlarini. Sonrada oyunlar az satiyor de.

Simdi duzelmeye basladi yavaş yavaş, basinda olmasi gereken i Sony Tr simdi yapmaya basladi. Oyun firmalariyla anlasip ps3 oyunlarinin satisini ustune aldi (bir kismini). Bundan sonrasi takip edilmeli bence sony tarafindan. Hani kendilerinin getirip sattigi oyunlar.

Birde su var. Move denen aleti cikardin, ortada adam gibi oyunu yok start party diye bir oyun var ama elinde. Arkadas dublaj li cikacak dendi ne kadar zaman evvelden. Ben 2 move 1 navigasyon aldim, hani nerde türkçe parti başlasın.

Oyunu alan alti, yanlis anlama olmasinda bu saatten sonra Parti başlasın türkçe olarak ne kadar satar ? Malzeme cikali 2 ay olmuş. Oyun elimde var öyle aman aman bir oyunda degil yani (diger hikaye ye sahip oyunlarla karsilastirinca) Ceviri si ve seslendirmesi en fazla 1 hafta surer.

Sony nin simdi bizi adam yerine koyup biseyler yapmasi sadece bir GOW 3 ile alakali degil. Avrupa ekonomisi kemer sıkıyor, insanlar tasarrufa gidiyor. Büyüme hizlari beklenenlerin altinda. Ama sivrilen ulkelerde var. Bu sivrilen ülkeler e yatirim yapmak akil karidir. Alim gucunun artmasi falan filan, illa bir + si olacakti sony e. Nitekim oluyorda..

+1 ne güzel konuşmuşsun hocam...

• sony fiyatı türkiye ye göre ayarlarsa zaten kimse spot almaz. elin ingilizi en son çıkan oyunu 40 pounda alıyor aylık 1200 pound asgari kazanımla. sony bu ülkeye göre iyi bi fiyat çıkarsın, aral kapanır gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 5 Kasım 2010; 12:20:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkopol

dahala aral diyorsunuz..%40 vergi oranı var diyoruz size..sony kendi oyunlarını ucuza veriyor genelde..oyun firmaları normal fiyatının altında vericekte arala aral ondan sonra uygun fiyata satabilsin..aksi halde vergide binince uçuyor fiyatlar

Eywallah, vergi vs. tamam. Ama Aral'ı sakın ha savunma! Bak gör Cataclysm'i kaça satacak, maksimum 80TL. Neden? Çünkü dijital upgrade 70 TL... Eğer bu imkanı Blizzard sunmasaydı kalıbımı basarım o oyun 130TL'den aşağı fiyatla çıkmazdı. Lütfen ama lütfen Aral'ın ağzından konuşmayalım. 27 Temmuz'da Aral bize ne mal olduğunu gösterdi.
  • Ben Gran Turismo 5 için shopto dan ön sipariş verdim.Ama kesin olarak God of War3 teki gibi bir fiyat politikası uygulanacağını söyleyebilirseniz, shopto dan siparişi anında iptal ederim
  • Aral ile ilgili mesaj yazmıştım fakat sildim arkadaşın konusunu baltalıyoruz. Konu Türkçe oyunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Merhaba arkadaşlar,

Ben 23 Studios'tan Semih. Türkçeleştirilen oyunların çevirisini ve dublajını yönetiyorum.

Vakit buldukça Donanım haberi ziyaret edip, oyuncuların nabzını yokluyoruz. Belki de onlarca şüphe dolu mesajlarla karşılaştık.

Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party oyunları hakkında, içerik olarak değil de, dublaj ve çeviri hakkında sorularınız, merak ettikleriniz varsa buyurun.

GT5 çevirisi ile ilgili birşeyi merak ediyorum, oyunda sesli açıklamalar ve videolar var ayrıca oyun diskinde olmayan indirilebilir videolar da olabilir bunlar için de türkçe altyazı yapıldımı acaba, bir de oyunun Türkçe halini kontrol ettinizmi yani disk şeklinde deneme şansınız oldumu

• Elbette Türkçe oyunlara destek verilecektir... Tersi düşünülemez....
  • sony oyunları 99liradan satsın nasıl rekor kırılıyor görün..
  • hep gg'dan alıyordum oyunları..bazen 120tl.
    artık almayacam.. peki nerelerden alabiliriz başka ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BéTo_GS

hep gg'dan alıyordum oyunları..bazen 120tl.
    artık almayacam.. peki nerelerden alabiliriz başka ?

sony nin dağıttığı ex oyunlar ve codemasters oyunlarını en fazla 129 liradan alabilirsin sony bayilerinden .bundan sonra bu fiyatta satılır.belki dahada ucuza satılabilir gow3 gibi.9 lira için kaçakçıya yönelmemek ilerisi için bize daha olumlu yansır.en azından bu dediğim firmaların oyunlarını sony bayilerinden almakta fayda var
  • Fiyat kesinlikle çok önemli killzone 3 ve Gran turismo'yu tükrçe almayı düşünüyorum.. hatta gran turismo'yu daha önce oynadığımda zor geldi ve pek eğlenemedim ama sırf türkçe olacak diye alacağım..

ama fiyatlar çok önemli.. eğer 110 tl'den 1 kuruş fazla olsun almam mümkün değil.. bizde türkçe oyun olsun satılsın istiyoruz ama bizde öğrenciyiz.. bu dikkat edilmesi gerekn en önemli husustur..

Bİr de şu sorularım olacak; * eğer gerektiği kadar satılmazsa ileriki oyunlarda düblaj olmasa da altyazı seçeneği görebilir miyiz?

* altyazı ve düblaj arasındaki maaliyet farkı ne kadardır?

* ayrıca sony'nin bu işe devam etmesi için satılması gereken oyun miktarı kaç adettir?
  • güzel bir yazı olmuş tebrikler.
    oyunlar en fazla 100 tl olursa herkes gider alır oyununu oynar. ülkemiz şartlarında bu bile fazla ama daha azını istemekte mantıksız olur.
    dikkatimi çeken bir olay var diğer sitlerede yabancı sitelerde yani bakıyourz oyun çıktıktan belli bir süre sonra fiyatı düşüyor ve o oyun öncelikli alacağımız oyunlar arasında yoksa fiyatı düşünce uygun fiyattan alabiliyoruz. yada maddi durumumuz iyi değilse oyunun fiyatının düşmesini bekleyip 3-4 sonra o oyunu uygun fiyattan alabiliyoruz. ancak ne ilginçtir ki ülkemizde böyle bir şey olmuyor. nba 2k8 yabancı sitelerte 5-7 euro arasında satılırken bizim burada 179 TL! gibi bir fiyattan satılyor bizde oyunun piyasa değeri her zaman aynı seviyede altın gibi mübarek her geçen gün artıyor e doğal olarak bu fiyatı görünce de insan karşıdakinin kendisine hakareti bırakın afedersiniz ama resmen ırzına geçmek istediğini düşünüyor ve oradakilere kafa göz dalmak hissi uyanıyor ister istemez ve fiyatı ne olursa olsun orjinale karşı bir tepki oluşoyur ..

eğer oyun fiyatları maksimum 100 TL olmaz da 100-129 TL aralığında olursa ve diğer ülkelerde olduğu gibi oyun çıktıktan belli bir süre sonra popülerliğini yitirdikçe fiyatı düşerse , o zaman maddi durumu iyi olan 129 TL dan iyi olmayan arkadaşlar da örneğin oyunun popülerliğine göre 6 ay sonra 80-90 a 1 sene sonra 50 TL na fibi fiyatlardan alabilirler. bu sayede oyun satışlarında süreklilik sağlanır ve herkes orjinal oyun alabilecek duruma gelir. kimse de kopya almaz uğraşmaz.

nacizane düşüncem budur.

• anlamadığım bir oyunun 10 dilde çıkmasıyla 11 dilde çıkması arasında ne gibi bir fark çıkıyorki yapımcı firma bunu desteklemiyor. türkçeyi sadece bizmi kullanıyoruz? Türkçe dünyada sayılı diller arasında, burda Türkçenin olmamasının maddi değilde tamamen ideolojik, dini vs vs olduğunu düşünüyorum. şimdi bizim küçük bir şehrimiz kadar bir üikenin bi oyunda dili var ve benim dilim yoksa kusura bakmayın kimse bana yok efendim korsan alınıyormuşta ondanmış olmaması demesin. saygılar ve sevgiler.
  • oyunlar bahsedilen yerlerde 109 tl gibi bir fiyata satılıyor...bu ülkeye asıl zararı aral vermiştir, spot piyasada 109 tl lik oyunu yıllarca 190 tl ye satan aral firması...artık fiyatlar çok daha uygun ama bence 129 da çok ucuz değil...oyunların daha da ucuzlaması lazım...üst sınır 110 tl olmalı...yoksa burada ki birkaç kişi dışında kimse bu yazıyı, daha da önemlisi bu durumu ciddiye almaz...burada ki üyelerin büyük bir çoğunluğu orta okul yada lise çağındaki çocuklar...oyunlara harcayabilecekleri paralar belli...işin özü oradan alımı engellemek için bandrollü oyun fiyatlarının düşmesi lazım...

başka bir konuda buradaki insanlar spottan bile alış veriş yapmış olsa zaten neredeyse tamamı online oyun oynuyor ve sony yada diğer firmaların tümü türkiye de ne kadar oyun oynandığını, resmi satışlarla oynanan oyunlar arasındaki farkın ne kadar büyük olduğunu online çıkışları izleyerek görebiliyor...demek istediğim aslında tüm firmalar türkiyede ki oyun potansiyelinin farkında...he bu spot tan almaya devam anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın...ben özellikle gt5 ve killzone 3 ü sony mağzalarından alıcam ama ben alıcam sen alıcan o alacak....kaç kişi alacak? fiyatların dahada düşmesi lazım...dediğim gibi üst sınır 110 tl olmalı...burdaki insanların bir çoğu bu işi gerçek anlamda severek yapıyor, oyunları oyun oynamak için değil sevdiği için oynuyor bu yüzden eminim ki hepsi gidip bandrollü oyun alacaktır ama dediğim gibi fiyatların düşmesi lazım...

• Eğer dediğiniz gibi oyunlar uygun fiyatlı olursa bence Sony yatırımının karşılığını alır fakat şu JB işi insanı düşündürüyor çünkü korsansever bir milletiz
  • Konuda yazı yazan arkadaşların hepsine katılıyorum. Zaten ortak kanı, Aral'ın fahiş fiyatlarından ötürü insanların Türkiye'den oyun almadığı, almak ta istememesi. Ancak Sony Türkiye artık bu olaya bir son vermek istiyor, ve aynı şekilde inanın ki biz oyuncular da son vermek istiyoruz.

GT5, KZ3, ve diğer oyunlar eğer ki 99tl gibi fiyatlarla çıkarlarsa, o zaman Türk Oyuncu'larının potansiyelini görmeye başlarsınız...
  • "Eğer satış rakamları bunu karşılamazsa, bir oyunun dahi Türkçeleştirileceğini sanmıyorum"..."Kısaca demek istediğim, artık hep Türkçe oyunlar gelecek diye bir durum yok." Ben böyle olacagını düşünmemiştim açıkcası. Türkçeleştirme devam eder diye düşünüyordum. Sony nin yaptıgı olmadı şimdi. Ne kadar ekmek, o kadar köfte diyor kısaca. Ama 179 liralık bir ekmek için porsiyon biraz az degil mi? GT5 ve Killzone 3 den başka Türçe oyun göremeyecegiz bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 5 Kasım 2010; 14:31:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onea54

Eğer dediğiniz gibi oyunlar uygun fiyatlı olursa bence Sony yatırımının karşılığını alır fakat şu JB işi insanı düşündürüyor çünkü korsansever bir milletiz

Oyunlar 79'a çekilse ve Türkçe destek verilse de gidip korsan kullanacak anlayışsız,kıt insanlar var ülkemizde.Maddi durmu ile ilgisi yok yani maksat korsan kullanmak.Direkt korsan fanı yani,oyuna Türkçe destek verilmiş,verilmemiş umrunda olmayan tipler.Komik insanlar bana göre.Valla bence dua edin şu jb olayı bitsin bir an önce,belli bir versiyonda takılsın yoksa kırk yılda bir aldığımız destekte gider elimizden.
  • Türk usulu bir iş oldu bu. Aman ha çocuklar gözünüzü seveyim şu işin ucundan bi tutun, sonrası güzel olacak

Bizim milletin cebinden fazla para almak = deveye hendek atlatmak.

Fiyatlar makul seviyede olursa türk oyuncusunun gerçek potansiyelini göstereceğinden kimsenin şüphesi olmasin. bir mal biryerde 3 lirayken sırf bu iş olsun diye 5 lirasını anca bir sefer alırlar o da bir anlık gazla olur, sonra yine herkes spota, kopyaya. Fiyat politikaları düzelirse sorun kalmaz. Elini taşın altına koyması gereken üretici firmalar (örnek crysis). Yoksa ben oyuncularımızın herşeyin bilincinde olduğunu düşünüyorum. Kimse şartların uygun olduğu ortamda kopyayı tercih etmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.