Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Bu "sen oyunun değerini düşürmüyorsun" veya "oyunun satmasına yardım ediyorsun" gibi argümanları ancak Take Two'ya sunabilirsin. "Abicim bak tamam bu yasal değil ama ben de senin oyununun satışına katkı sağlıyorum bunu cüzi bir miktara satabilir miyim?" diye izin alırsın OK derlerse yaparsın. Önce yapıp sonra bu bahanelerle kendini savunamazsın.

Rockstar neden modlara karışmaz hangisine karışır o beni alakadar etmiyor. Teknik olarak onlar da kullanıcı sözleşmesine aykırı ama bak çok güzel bir örnek var elimizde:

Yüz binlerce mod, Take Two'nun haberdar olmaması mümkün değil. Ne yaptılar? Hiçbir şey.

Bir tane ücretli Türkçe yama. Take Two'ya şikayet edildi. Ne yaptılar? Kaldırın dediler.

Bu zamana kadar Take Two sesini çıkarmamış olsa haklılık payın var derdim. Ama hem RDR2 hem de Civ yamaları siteden uçurulduğuna göre daha da tartışacak bir şey yok demektir.

Bu noktadan sonra "bakın bu doğru değil" diyen bizlere mesaj yazmak yerine Take Two'ya isteklerinizi iletirseniz herkes için daha faydalı olur.
    Bir kere nerede yazıyor para istendiği için Take2 nin iptal ettiği?

O binlerce modun arasında paralı olanlar da var. Aylık ücretli olanlar da var. Onlar kaldırılmıyor da Türkçe yama neden kaldırılıyor?

İptal edilme nedeninin paralı olması sonucuna nereden varıyorsun etrafta bu kadar paralı gta 5 yaması varken?

Daha iptal sebebinin take2 olduğu bile belli değil.

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Yorumumda nerede para istendiği için iptal edildiği yazıyor bilmiyorum ama şikayetler ücretsiz bir yama için yapılmış olsaydı Take Two'nun bakış açısı farklı olabilirdi.

Kaldı ki ücretsiz olarak yayınlanması için Take Two ile iletişim kurulduğu da belli.

İptal sebebi Take Two mu değil mi evet kesin onaylanmış değil ancak tüm bulgular %99 buna işaret ediyor. Bizzat Take Two olmasa bile yasal bir sorun olmuş çok belli.

Yakında çıkar ortaya her şey.
  • cozepud C kullanıcısına yanıt
    Tüğ nedir yamacı bey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

46 kişide beyenmiş şaka gibi. Bu memlekette emeğin değeri asla olmayacak bu zihniyet olduğu sürece
    Düştüğün ironiyi gör diye yazıyorum: Çeviri yaparken birilerinin EMEĞİYLE oluşturduğu yazılımı EULA'ya aykırı olarak(hukuki hakkı olmadan) değiştirip SATARAK, başkasının emeği üzerinden yeni bir emek ile para kazanmış oluyorlar. Yani hırsızın emeği önemli midir sorusu geliyor. Siz evet diyorsanız bu sizin ahlak yapınız. Ancak moddinge izin vermeyen EULA varken, mod yapıp satmak emek hırsızlığıdır, içinde yeni emek olsa DAHİ.
  • ne ağladınız be. tek sorun bu kalmıştı zaten... vah vah...
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Hayatında bir kere bile korsan oyuna eriştiysen sende ahlaksızsın
  • nedeni niye açıklanamıyormuş? sanki bana devlet sırrı. hep ayak hep ayak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nonatika

Hayatında bir kere bile korsan oyuna eriştiysen sende ahlaksızsın
    O halde değilim. Oyun çok oynamam, oynadıklarımı da steamde indirimden aldım hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loses

Bu is gonulluluk esasina dayanmali. Profosyonel bir is yapiyorsan git oyun yapimcilari ile anlas parani al.Bu mantiga bakilir ise Crack dosyasini yapan gruplar da para almiyor ama adamlar da uzun sure ugrasiyor eme kveriyor bu ise o zaman onlara da para verelim crack li oyun oynamak icin
    siz çok yanlış 2 şeyi karşılaştırıyorsunuz.

oyun piyasasını sıkı takip etmediğim için başka bir forumdan alıntı başka bir üyeden alıntı...

"Anno 1404 çıkdığında 1 aydan daha fazla süre crack çıkmadı..yabancı forumlarda herkes Razor1911 den yardım istedi ama Razorun hiç sesi sedası çıkmadı..Bu 1 aylık süreçte Ubsioft istediği satışı yaptı.Daha sonra birileri crack yaptı ama o crackta oyun çoğu makinede kasıyordu..Ve o cracktan kısa bir süre sonra Razor kendi cracğını çıkardı ve kullanıcılar Anno 1404 ü adam gibi oynayabildi..Akıllara ise şu soru takıldı Ubisoft Gerçekten Razor1911 grubuna crack çıkarmaması için paramı teklif etti???veya Razor1911 gerçekten crack yapamadımı.."

Bu gibi örneklerin bazı oyunlarda hep tartışıldığını gördüm.

Ek olarak crack dediğiniz dosya ile bilgisayarınız üzerinde reverse shell alınabilecek kadar ciddi güvenlik zaafiyetlerini ortaya çıkarabilecek iken satar mıydım yoksa ücretsiz mi dağıtırım emin olamadım...

şimdi konuya dönersek hala ciddi ciddi crack yapımcılarının bu işi gönüllü yaptığını söyleyen var mı arkadaşlar?

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    hocam kaç yıldır Türkçe dil istiyoruz şeklinde konular açıldı. Spesifik bir oyunlar için bile açılan Türkçe dil istiyoruz yapımcı bizi dinlemeli şeklinde konuları gördü bu forum. Fakat hala daha Türkiye'deki oyuncu kitlesini kaale almayan bir yapımcının haklarını mı savunacaksınız ciddi ciddi? Adamlar sizi yoksayacak, bu kadar büyük bir piyasa oluşturan Türk oyuncularını yok sayacak. Ama yasal deyil, huguga aygırı, vergi gaçırıyor. Anlıyorum...
  • Çok lazımdı zaten yamalar. /s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız iyice saçmaladınız. Türkçe yama işlerini engellemeye kadar gitti olay. Böyle yaparsanız piyasada hiç çevirmen kalmaz. Türkçe oyun falan bulamazsınız. Kendi ayağınıza sıkıyorsunuz.
  • Birsey değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.