Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diyorsun ya "para verince size bu lafları söyleme hakkı mı veriliyor" diye. Peki sen gönüllü yapınca hiçbir eleştiriyi kabul etmeme hakkı mı kazanıyorsun? (Gayet makul, haklı eleştirilerden bahsediyorum)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Senin düşüncene katılmıyorum. Skyrim ve dublaj örneklerini vermişsin. bu yamalar ne kadar uzun zaman önce ve ne kadar uzun zamanda yapıldı peki !?? gönüllü olarak kırk yılın başında yapılacağına emeklerinin karşılığında bir ücret mukabilinde daha sık yapılmasını tercih ederim. Bir yama gönüllü olarak 1,5 yılda yapılacağına bir ücret karşılığında 6 ayda yapılmasını tercih ederim. bunlar da benim tercihim. eğer senin tercihin bu değilse alma arkadaşım. kafana silahmı dayıyorlar ille al diye. senin olmayanı satamazsın diye de havalı bir cümle kurmuşsun. ortaya konan şey satın aldığın oyunla entegre kullanabileceğin emekle uğraşla ortaya konan bir şey. Yani bir insan sayfalarca metine bakıp kendi çabasıyla tekrar bir metin oluşturarak çeviri yapıyor. bu bir tercümanlıktır ve tercümanlık ücret karşılığı yapılır. eğer sen bu tercümanlık hizmetinden ücret karşılığında yararlanmak istemiyorsan yararlanma, alma, zorla değil ya. kısacası bu yama işi bir tercümanlıktır. bunu evirip çevirip ''senin olmayanı satamazsın'' vs. vs. farklı yönlere çekmeye gerek yok.

edit : kitap tercümanlığı mesela. farzedelim oyun değil de kitaptan bahsediyoruz. aynı şey işte. bir kişi bir kitabı alıyor tercümesini yapıyor ve bunu bir ücret karşılığında yapıyor. bedavaya yapmıyor. salakmı neden yapsın ki ! sen o zaman kalkıp o kişiye '' senin olmayan şeyi SA-TA-MAZ-SIN' diyor musun. demezsin tabi neden diyesin ki. Haa diye bilirsin ki ''ama kitapta işin içinde telif ücreti var onu ödüyorlar''. tamam haklısın. diyelim oyun yamasını yapanlar oyun şirketine telif ödediler ve ondan sonra ücretini belirlediler ve bize sattılar. bu seferde 30tl olan rdr2 yaması telif vs. maliyet eklenince bir anda 80tl ye çıkacaktı haliyle. yani bizimn açımızdan cebimizden çıkan para artacaktı. işin içinde telif maliyeti olmayınca 20tl 30 tl gibi ücret belirleyebiliyor yamayı yapanlar. sonuçta biz cebimizden çıkana bakıcaz öyle değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTAGON99 -- 18 Temmuz 2020; 10:51:59 >

• gamepass tarzı abonelik saçmalıklarına girmeseydiler insanlar da tepki göstermezdi, olaylar da buraya kadar gelmezdi. yazık oldu
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Hayır tabii ki gönlünce eleştirebilirsin benim boş zamanımdan ayırarak yapıp yayınladığım bir şey olduğunu unutma sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Dışarı çıktığın bir gün, yemek harcamana gün içerisinde 50 TL harcıyorsun minimum

Alıntıları Göster
    Günde 50 lira dediğin şeye göre fazla. Sabah tost akşama doğru dürüm neyine yetmiyor ki görende herkes dışarda yaşıyor sanacak :D Pandemiden sonra toplasan 5 sefer dışardan yemişimdir kaç ayda. Millet evinden çıkmayarak iyice tasarruf etme derdine girdi. 50 lira az para değil şahsi görüşüm.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Yok unutmam. Sonuçta bir karşılık beklemeden emek verip çevirdiniz. Ama gönüllü gruplar sizin yüzünüzden iş yapamıyor lafını haklı eleştiri yapanlara değil, yama yarım saat gecikti diye tonla küfür edenlere söylemeniz gerekirdi. Hiç kimse de bir karşılık beklenmeden yapılan bir işe gönlünce eleştiri yapma hakkına sahip değil bence. Gönlünce değil ama "makulca" eleştiri yapılabilir.

• Kesinlikle bir darbe vuruldu. Olay ücretli ya da ücretsiz değil. Ücretsiz GTA V yamasını şikayet edince de aynı olaylar yaşanacak. Dosya bütünlüğüyle oynanıyor diye bu tantana. Artık ücretsiz çeviri yapanlar bile iki kere düşünsün her an mahkemelik olabilirsiniz şikayet etmelerine bakar. Şikayet eden adamların çoğu da yama bekleyenler daha çok beklerler bu saatten sonra. Pardon adam demişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 18 Temmuz 2020; 10:56:53 >
  • eternal soul kullanıcısına yanıt
    Alayı 10 liraya çalıntı hesap alarak oynuyor biliyorsunuz değil mi? Torrent olmasa ne yazar.

• Her şeyde olduğu gibi işin içine para girdimi o işin bozulma ihtimali çok yüksek.
  • Benim bildiğim bir firmadan izin almadan o firmanın ticari malı üzerinden kendine kazanç elde edemezsin. İzin alırsanız zaten kimse karışamaz. Bazılarının derdi, aman çaktırmayın biz burada satıp para kazanalım haberi olursa oyun firması izin vermez. Bugün sorun olmasa yarın olacak.
  • Bir grup elin taşıyla elin kuşunu vurmaya çalışıyor, bunları savunanlar potansiyel müşterilere cracklenmeyen oyun için beleşçi diyor. Diğer grup telif hakkı ya da kendince nedenlerden şikayet ediyor. İletişimde saygısızlık yapılmasının bir anlamı yok. Herkes kendine göre haklı tepkiler sergiliyor.

2 gündür benzer konular açılıp açılıp kapatılıyor, çözüme ulaşacak bir durumda yok, amaç insanlara laf söylemek.
  • Torrentcilerin 50 lira vermek istememesinin sonucu yama elimizden çalınmıştır bu kadar basit bir olay. Adamlar öyle beleş bir zihniyete sahip ki gamepass i ve 50 lirayı duyunca taa amerikalara mail döşediler. Adım gibi eminim en az 20 kişi birleşip arka arkaya aynı maili spamlamıştır. Geçen hafta steam bölümüne yazılanları inceleyin görürsünüz zaten kimler olduğunu..

Koskoca take2 da olsa arka arkaya aynı içerikte 10 larca mail gelmesi dikkatlerini çekmiştir. Yoksa öyle 1-2 mail ile olacak iş değil bunlar. Sonuçta sadece maillere bakan personel çalıştırıyor böyle şirketler..

Buradan soruyorum bu torrentcilere acaba kaç gün uğrastınız aynı maili copy paste yapmakla? Tebrik ediyorum şimdi bütün insanlığın hakkını hukukunu kurtardınız..

Aslında sanırım amaçları yamayı ücretsiz çıkarttırabilmekti ama tabi bu amatörce şikayetleri sonucunda komple bütün yamadan olduk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 18 Temmuz 2020; 11:21:48 >

• Oyunu parasını verip alan, oyunu oynatacak bilgisayara sahip olabilen insanların burada 30₺ vermemek için giriştikleri mücadeledir. Pass sistemi yanlıştı bence de ama sana ne zabıta mısın sen, neden şikayet ediyosun? Çeviren grup bambaşka hikaye, işin cılkını çıkardılar. Getirin ben yayınlayayım, şikayet eden de buyursun beni etsin.

• ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    Yahu ben de isterim 2 ayda bitsin hem de ücretsiz olsun. Ama bizim kolayımıza geliyor olması ve öyle tercih ediyor olmamız bir işi doğru yapmaz.

Ama bu iş "tercümanlık hizmeti" deyip geçmekle olmuyor işte. Senin olmayanı satamazsın dediğim zaman işi başka yerlere evirip çevirmiyorum, gerçekten öyle. Bir eserin çevirisinin hakkı yine o eserin haklarına sahip kişiye aittir. Çevirisini yapıp kafana göre dağıtamaz veya satamazsın.

Kitap çevirisinde de aynı durum söz konusu. Kimse bir kitabı kafasına göre çevirip satamaz. Yasal değil. Kitap çevirisini de iznini telifini almamış adam yaparsa ona da derim senin olmayan şeyi satamazsın kardeş hayırdır diye.
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Hayırdır çevirmenmisin ?yada para kazanma niyetiyle bu işe girecektin biz olmaz diyincemi kızdın? Millet gönüllü dublaj yapıyor ne gruplar var kar amacı gütmeden çeviri yapıyorlar. Paralı çevirmenin ne farkı var? Artı almayan zaten almıyor yine çevirisini yapar koyar ilana alan alır

• Anonymous'un sitesindeki Civilization 6 çevirisine ulaşılamıyor. Acaba T2'den dolayı mı?
  • ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    Bir şeyin doğrusunu savunmak için bana "giren çıkan" mı olması lazım? Bu nasıl bir kafa?

Vermeyeceğim tabi ki. Kimin malını kime satıyorsun?

Telif maliyeti olunca 80-100 TL diye bir şey yok. Öyle bir senaryo yok. Ya gönüllü yapılır ya da yapımcı firma yerelleştirmesini yaptırıp oyunu yerelleştirme ile satar.

Ama evet, firma ile anlaşılırsa bu iş yasal bir şekilde yapılırsa ve ihtiyacım olduğunu düşünürsem gerekirse 100 de veririm 200 de. En azından içim rahat olur.
  • lan gidin bi ingilizce öğrenin temel seviyede çoğu oyunda yeter. hem iş hayatınızda yardım eder hem de oyunları gerçek diliyle daha iyi anlarsınız. aylardır yaptığınız tantanaya bak arkadaş ne üşengeç adamlarsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.