Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
    ya boş ver bu yamaya muhtaç elemanlara laf anlatamazsın. tartışma bu cocukların işine geliyor konuyu devamlı güncelde tutuyorsun tutma boşver.

bir şey sırf kendisine fayda sağlıyor diye hukuka aykırı olan yasal olmayan bir şeyi çok rahat savunabiliyor bu tipler.
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamak icin senin gibi herseye razi olmak mi? Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baaburcan

Oyun oynamak icin senin gibi herseye razi olmak mi?
    Böyle bir şeyi ifşa etmeniz hoş değil.
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt
    Ne ifsasi herkes icinde paylasilan mesaj ifşa mi oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: baaburcan

Ne ifsasi herkes icinde paylasilan mesaj ifşa mi oluyor ?
    Adam durumum yok demiş paylaşım istemiş kendine göre doğrularına göre yaşıyor amma dallandı budaklandı sanki önümzdeki tek engel bu adam.Not:Beni az çok biliyorsan bende ücretsiz yamalar hazırlıyorum yani ona göre ters bir adamım.
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt
    Yama calismalarini biliyorum o ayri konu ama sen oyun oynamak icin her turlu zillete razi bu millet diye cevap yazarsan turkce yama yapan insanlara ahlaksiz hirsiz damgasida vurursan gecmiste oyun oynamak icin yaptigin paylasimida hatirlatmak gerek

• Neymiş sürümden kazanıyorlarmış öyleymiş böyleymiş boş yapmayın.Ticaret hane değil burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: akaGWYNBLEIDD

Bu mesaj silindi.
    Helal hocam bunun gibilere böyle cevap vereceksin insan gibi oturup anlatsan anlamazlar hak hukuk hebele hübele der ağlamaya devam ederler
    Oyunun korsanı yok hazımsızlığı bundan çekemiyor milleti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe yamanın geleceğinden ziyade Türkçe dil desteği ile oyunların gelmesi daha önemli. Yamalar için para vereceğine Cyberpunk gibi Türkçe gelen oyunların indirimlerini bekleyip ucuzlayınca alırsın, biraz geç oynarsın ama Türkçe oyunlar için daha fazla destek olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,

Ben bir çevirmen olarak çok ayrı bir yaklaşımda bulunacağım. Taraflı, tarafsız herkes kabul etsin ki türkçe yama konusu gerçekten çok ama çok büyük bir yara aldı. Geleceği yok oldu mu onu bilemem ve bir şey diyemem ancak büyük bir yara aldığı çok açık ve net. En azından şunu diyebilirim ki popülerliğini yitirdi. Kimse eskisi gibi bol sayıda türkçe yama beklemesin artık.

Örnek vermem gerekirse, çevirisini yapmış olduğum Monkey Island 2 konusuna bir yorum yapıldığı zaman forumların ilk sayfasında yarım gün kadar kalıyordu. Bakın bir gün demiyorum. Yarım gün duruyordu. Ardından ikinci sayfaya düşüyordu. aradan 1-2 gün sonra üçüncü sayfaya düşüyordu ve en geç 1 hafta yorum yapılmaması durumunda 4. sayfaya kadar gerileyebiliyordu.

Şimdi ise en son yorum benim tarafımdan 28 Ağustosta yapılmasına rağmen hala ilk sayfada yer alıyor. Bakın 15 günden fazla zaman geçmiş ve hala ilk sayfada. Anlayacağınız eskisi gibi bir popülerlik yok. Malesef türk insanı her zamanki gibi kendi bindiği dalı kesti.

O sebeple kimse kendini kandırmasın. Şahsen ben de tüm adventure oyunlarının zamanla çevirisini yapmayı düşünüyordum fakat değmeyeceğini anladım. Başlamış olduğum çevirileri bitirdikten sonra başka bir oyun çevirip çevirmemeyi tekrar bir düşüneceğim. İlgi görmüyorsa çevirmenin de bir anlamı yok, benim zaten ingilizcem var açar ingilizce oynarım.

Size tavsiyem türkçe oyun oynamak istiyorsanız çeviri yapanları taşlamak yerine biraz daha saygı duymanız yönünde olacaktır. Kimse bir oyunu çevirmek zorunda değil ve hiçbir oyuncu da tüm çevirileri oynamak zorunda değil fakat insani olarak karşılıklı saygı olmazsa hevesle yapılan işler bir gün son bulabiliyor.

Herkese saygılar, sevgiler.

• dr.stranger D kullanıcısına yanıt
    erol abacı tekrar gelmiş.
  • Zeragorn kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Nasıl ki beş parmağın beşi bir değilse çevirmenlerinde hepsi bir değil. İşini hakkıyla yapan, buradaki üyelere saygısızlık ve küstahlık yapmayan tüm çevirmenlere gerekli saygı ve sevgi gösteriliyor. Hatta rdr2 yi çeviren gruba yapılan destek hiçbir gruba yapılmadı.

Ne zaman ki çevirmen küstahlaşır saygısızlaşır işte o zaman etki tepki devreye girer ne saygı görür ne sevgi ve bir anda alaşağı ediverirler. Nitekim öyle de oldu zaten.

Size tavsiyem Türkçe yama yapıp bu işten para kazanmak istiyorsanız müşterilerinizin veli nimet olduğu gerçeğiyle yüzleşmeniz ve onlara saygısızlık yapmamanız yönünde olacaktır. Kimse çevirmen kaprisi, saygısızlığı çekmek zorunda değil.

İşini hakkıyla yapan egosuz tüm çevirmenlere saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullaniciadi12 -- 14 Eylül 2020; 8:37:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.