Şimdi Ara

Turkcell 3g vınn e176 harici anten (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
47.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

• vay be.ilk kez böyle birşey görüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal düşüklüğünün bir nedeni de modemlerin içindeki antenlerin düşük güçlü olması. telefonun full çektiği yerde modem 3 diş çekiyor. Telefonla 2 diş(%30 civarı, ara sıra 3 diş oluyor.) 3G çekim var, vınnda gidip gelen bir diş(%10 civarı) 3G çekimi var.
    İşin garip yanı Turkcell'i arayınca bunun normal olduğunu söylediler.
    Allah aşkına normal mi bu?
    Yorum sizin.
  • Anten alırken Antenin kutusunun üzerinde yazan frekans aralığına bakarak alın. 3G 2,1 GHZ bandında çalışır. Wifi ise 2,4 GHZ ve 5 GHZ (N tipi Wifi için) frekanslarında çalışır. Antenden verim almak istiyorsanız Antenin üzerinde yazan frekans aralığının 2,1 Ghz i de kapsamasına dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdscn

3g modem için anten aramaya gerek yok aşağıdaki aparatı alın ve wireless anteni ile kullanın işte bu kadar ben denedim oldukça iyi...eğer daha iyi olmasını isterseniz dbi yüksek anten alırsınız olur biter :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-rp-sma-disi-crc9-3g-modem-anteni-aramaya-son-59162975/detay/

Aynı aparatı internette görüp aldım. Aparatı ölçü aletiyle kontrol ettim kopukluk falan yok.
    TP-Link Ant 2405C 5dBi anten taktım var olan sinyal de gitti. Hiç işe yaramadı.
    Acaba siz hangi marka ve model antenle kullanıyorsunuz?

• fleischman kullanıcısına yanıt
    ben de idr'den bir anten aldım ,resmini ekte bulabilirsiniz, dibi mıknatıslı ve 2,5-3 m kadar kablosu var , işimi gördü. tavsiye edebilirim...
     Turkcell 3g vınn e176 harici anten
  • quote:

Orijinalden alıntı: twistlock

ben de idr'den bir anten aldım ,resmini ekte bulabilirsiniz, dibi mıknatıslı ve 2,5-3 m kadar kablosu var , işimi gördü. tavsiye edebilirim...
     Turkcell 3g vınn e176 harici anten

ne kadara aldınız?
  • 59 TL'ye almıştım , kablosu 2-3m demiştim fakat 5m kadar varmış yanlış bilgi vermiş olmayayım...
    bir de POYNTING OMNI-0039 vardı forumdaki diğer arkadaşların bahsettiği , bu işimi görmeseydi onu alacaktım. daha kuvvetli antenleri de vardı, iş tabiki bütçe ve ihtiyaç meselesi... internet sitelerihttp://www.idr.com.tr/Antenler.html
  • Konu eski kalmış bir konu ama geçen bir bağ evi alınca internetin çekmediği bir lokasyon bazen tek diş E oluyor... evde kenara attığım bir vinn ve pasif data hattı vardı, aktif ettim tabi çekmedi oradada sonra vinn i kurcalarken anten girişini gördüm burayı okuyunca birtane crc9 anten sipriş etrim dün teslim aldım henüz bağ evine gidemedim ama mevcut konumda çekimi arttırıyor... birkaç güne diğer eve gidip deneyeceğim yazarım buradan..

• Denedim, stabil olarak whatsapp mesajlarını alabilmeye başladım ama internet sörf vs yok..

• Yüksek dB'li antenlerin sinyal alış veriş açısı oldukça dardır. Bir nevi su veren itfaiyenin hortumu gibi düşünebiliriz. Hortumun hüzme genişliğini artırınca daha çok alan söndürür ancak suyun gidebileceği mesafe kısadır. Hortumu rastgele tutsak bile istediğimiz yeri kolayca söndürebiliriz. Hüzme genişliğini daraltırsak suyu çok uzağa gönderebiliriz ancak çok küçük bir noktayı söndürebiliriz. Hedefi tutturabilmek için iyi nişan almamız gerekir.

Antenin konumunu en iyi sinyal alabileceğiniz bir açıya getirmelisiniz. Yüksek kazançlı antenlerde en ufak bir açı değişiminde bile ciddi sinyal değişimi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Aralık 2019; 15:22:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunlardan birkaç tane kenarda yatıyor. Almak isteyen veya değerlendirebileceğim bir yer olursa mesaj atsın lütfen
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    İlk nesil 3.6 Mb'lik olanlar çöp*,
    İkinci nesil 7.2 Mb'lik olanlar iş görür.
    Son nesil 21 Mb'lik olanlar(HSPA+) güzel
    43 Mb Dual Carrier olanlar çok daha iyi...

*3G'de transfer verimi çok düşük, teoride 1Mb'in üstüne pek çıkmaz o cihazlar.

7.2 Mb olanını(Huawei E177) uzun süre kullandım 3 Mb hızı görünce seviniyordum.
    Anca IMEI numarasını başka telefona çakmak için değerlendirilebilir.
    Onun dışında ikinci elde satacaksanız ikinci için 50 TL civarı bir rakam belirlkerseniz kolay satarsınız. Artık her telefonda hotspot olduğu için bu cihazlara pek ihtiyaç kalmadı zaten. Bu yüzden pek müşteri çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Aralık 2019; 15:32:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

İlk nesil 3.6 Mb'lik olanlar çöp*,
    İkinci nesil 7.2 Mb'lik olanlar iş görür.
    Son nesil 21 Mb'lik olanlar(HSPA+) güzel
    43 Mb Dual Carrier olanlar çok daha iyi...

*3G'de transfer verimi çok düşük, teoride 1Mb'in üstüne pek çıkmaz o cihazlar.

7.2 Mb olanını(Huawei E177) uzun süre kullandım 3 Mb hızı görünce seviniyordum.
    Anca IMEI numarasını başka telefona çakmak için değerlendirilebilir.
    Onun dışında ikinci elde satacaksanız ikinci için 50 TL civarı bir rakam belirlkerseniz kolay satarsınız. Artık her telefonda hotspot olduğu için bu cihazlara pek ihtiyaç kalmadı zaten. Bu yüzden pek müşteri çıkmaz.
    Eyvallah hocam
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.