Şimdi Ara

Turkcell 4.5G İnternet Hatları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türk Telekom port sorunu nedeniyle eve internet bağlatamıyorum (tüm İSS'lerle konuştum, yok). Uydunet de yok. Binadan izin çıkmayacağı için çatıya bir cihaz koydurup o şekilde bir internet de alamıyorum (airfiber deniyor sanırım). Kala kala VINN çözümlerine kaldık.

Turkcell dışı da yüksek kota veren yok. 50 ve 75 GB en yüksek kotalar ama fiyatlar fahiş tabii ki. Port gelene kadar kullanmak zorundayız, yapacak bir şey yok.

Sormak istediğim soru 50 GB, 75 GB vs. 4 kişilik bir aile için yeterli olur mu sizce (iki genç iki orta yaşlı)? Film izlettirmesem, Windows cihazlarında ağı tarifeli bağlantı olarak gösterip güncellemeleri engellesem, android telefonları wifi ağına bağlatmasam da kendi telefon hatlarının kotalarını kullansalar yeter mi? Bu dediklerimi %100 engellemek imkansız ama yapacak bir şey yok :) İnternet işler için illa ki lazım maalesef ve telefondaki 3-5 GB yetmiyor açıkçası.

Kullanan varsa görüşlerini merak ettim.

• 4 kişiye 50-75 Gb yetmez

Bence bulunduğun yerde Vodafone çekiyorsa red tarifesi al

Youtube facebook instagram twitter whatsapp spotify internetten yemiyor

Aileden en 2 kişi tarifeye geçerse aile indirimi var

http://www.vodafone.com.tr/Red/vodafone-pass.php

http://www.vodafone.com.tr/Red/aile-indirimi.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bombombombom -- 5 Ocak 2018; 22:47:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• telefonlardan bağlanmazsan film, uzun videolar izlemezseniz yeter yıl 2018 muhabbete bak :( umarım sorununuz en kısa sürede çözülür. Mutlaka kota aşımsız alın ama hızı düşen yada kesilen yoksa fatura süprizi yaşarsınız
  • 75 GB yeter aslında ama herkesin kullanımını bir kontrol etmesi lazım. Biri çıkıp sürekli video izleyecek olursa diğerlerine kullanacak vakit kalmadan kota aşılır hani. Bir şeyler indirmek için gece 2 - 6 arası kotadan sayılmıyor olması lazım. Bu saatler yoğun indirmeler ve yoğun video işleri için kullanılabilir. Diğer saatler de normal kullanım. Tabi gece kuşu olmayı gerektiriyor bu da.
  • bombombombom

Öncelikle öneri için teşekkürler; ayrıntılı şekilde yazmışsınız.

4 kişiyi geçirmesek bile 3 kişiyi birden Vodafone Red'e geçirmek gözümde büyüdü açıkçası :) Ek olarak 20 GB lık paketler 77 TL. 3*77 231 TL yapar ki Turkcell'den 75 GB aldığımı düşünsek bile arada Turkcell lehine ciddi fark oluyor. Telefon faturaları vs. de eklersek anca eşitlenir (Vodafone Red'e telefon konuşma vs. de dahil Turkcell bu durumda dahil olmayacak haliyle Turkcell tarafına ek fatura giderleri yazmak gerek). Ne ekstra GB var ne ucuz fatura var (oturup kuruş kuruş hesaplamasam da hemen hemen eşit olacak diye düşünüyorum; ödediğim paralara karşılık aldığım hizmetlerin) ekstra olarak da memnun olduğum Turkcell hattımı Vodafone yapmam gerek. İnterneti kullanan 4 kişiden sosyal medyayı aktif kullanan topu topu 1 kişi var zaten; whatsapp vs. pek etkilemez yani. Etkilese etkilese youtube etkiler, malum yüksek kaliteli video içerik ancak onu da artık bir şekilde kısıtlayacağız aramızda konuşup. Üstelik Vodafone taahhüt de ister ki Türk Telekom'a göre port sorunu kısa bir sürede de çözülebilmiş (en iyi ihtimali düşünmek istiyorum , 1 haftada da 1 yılda da çözülebilir dediler dalga geçer gibi).

onuron & sis651

Sormayın hocam. Gerçekten yıl 2018 ve bizim ettiğimiz muhabbete bak. Turkcell'in internet sitesinde ilgili tarife bilgilerinde kota aşıldığı takdirde internetin 128kbps hıza düşeceği söyleniyor. Bu çağda o hızla internete girilmez tabii, internet gidecek yani :) Öte yandan gece 02-08 arası kotadan düşmüyormuş. O özelliği sevdim. Diyelim illa bir şey indireceğiz o saatlerde bilgisayarı açık bırakırım indirir. Tabi internet servis sağlayacılarına da çok güven olmuyor açıkçası ama iddaa ettikleri özellikler iyi gibi. Şu an telefonda Turkcell hattı var ve telefonu modem olarak kullanıp internete giriyorum. 50Mbps / 30Mbps download / upload hızları alabiliyorum. Wi-fi modem ile de bu hızlara ulaşırım herhalde. Hız konusunda sıkıntı olmaz da işte hem kota olayı hem de verilen kotalara istenen fahiş fiyat insanı adım atmadan önce düşündürüyor. Bir de wi-fi modem almak lazım tabii, o da masraf.

Teşekkürler cevaplar için. Şimdilik kafama Turkcell daha çok yatıyor. Dizi, film izlemezsek, telefonlar kendi hattının internetinden bağlanırsa, Windows'u ve bilgisayar programlarını 02-08 arası güncelletirsem zar zor da olsa bu çağda yeter herhalde. Port ne zaman açılırsa artık Türk Telekom'a devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 6 Ocak 2018; 0:38:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TMoE

bombombombom

Öncelikle öneri için teşekkürler; ayrıntılı şekilde yazmışsınız.

4 kişiyi geçirmesek bile 3 kişiyi birden Vodafone Red'e geçirmek gözümde büyüdü açıkçası :) Ek olarak 20 GB lık paketler 77 TL. 3*77 231 TL yapar ki Turkcell'den 75 GB aldığımı düşünsek bile arada Turkcell lehine ciddi fark oluyor. Telefon faturaları vs. de eklersek anca eşitlenir (Vodafone Red'e telefon konuşma vs. de dahil Turkcell bu durumda dahil olmayacak haliyle Turkcell tarafına ek fatura giderleri yazmak gerek). Ne ekstra GB var ne ucuz fatura var (oturup kuruş kuruş hesaplamasam da hemen hemen eşit olacak diye düşünüyorum; ödediğim paralara karşılık aldığım hizmetlerin) ekstra olarak da memnun olduğum Turkcell hattımı Vodafone yapmam gerek. İnterneti kullanan 4 kişiden sosyal medyayı aktif kullanan topu topu 1 kişi var zaten; whatsapp vs. pek etkilemez yani. Etkilese etkilese youtube etkiler, malum yüksek kaliteli video içerik ancak onu da artık bir şekilde kısıtlayacağız aramızda konuşup. Üstelik Vodafone taahhüt de ister ki Türk Telekom'a göre port sorunu kısa bir sürede de çözülebilmiş (en iyi ihtimali düşünmek istiyorum , 1 haftada da 1 yılda da çözülebilir dediler dalga geçer gibi).

onuron & sis651

Sormayın hocam. Gerçekten yıl 2018 ve bizim ettiğimiz muhabbete bak. Turkcell'in internet sitesinde ilgili tarife bilgilerinde kota aşıldığı takdirde internetin 128kbps hıza düşeceği söyleniyor. Bu çağda o hızla internete girilmez tabii, internet gidecek yani :) Öte yandan gece 02-08 arası kotadan düşmüyormuş. O özelliği sevdim. Diyelim illa bir şey indireceğiz o saatlerde bilgisayarı açık bırakırım indirir. Tabi internet servis sağlayacılarına da çok güven olmuyor açıkçası ama iddaa ettikleri özellikler iyi gibi. Şu an telefonda Turkcell hattı var ve telefonu modem olarak kullanıp internete giriyorum. 50Mbps / 30Mbps download / upload hızları alabiliyorum. Wi-fi modem ile de bu hızlara ulaşırım herhalde. Hız konusunda sıkıntı olmaz da işte hem kota olayı hem de verilen kotalara istenen fahiş fiyat insanı adım atmadan önce düşündürüyor. Bir de wi-fi modem almak lazım tabii, o da masraf.

Teşekkürler cevaplar için. Şimdilik kafama Turkcell daha çok yatıyor. Dizi, film izlemezsek, telefonlar kendi hattının internetinden bağlanırsa, Windows'u ve bilgisayar programlarını 02-08 arası güncelletirsem zar zor da olsa bu çağda yeter herhalde. Port ne zaman açılırsa artık Türk Telekom'a devam.

Superonline alt yapısı olmayan yerlere özel turkcell kampanyası vardı şimdi baktımda devam ediyor sanırım ama şartlar farklı olabilir
    https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/diger-kampanyalarimiz/4-5g-evde-vinnwifi-kampanyasi?source=CMS&place=campaigns_category
    inceleyebilirsin fiyat baya uygun

• onuron O kullanıcısına yanıt
    Bu kampanya çok iyi. Ama ufak bir sıkıntı var sanırım ki benim başvurumu kabul etmediler. Binada altyapı olması ama port olmaması gerekiyor. Benim binamda altyapı da olmadığından alamadım bu hizmeti. Aynısı Turk Telekom'da da var ve 70 TL civarına sanırım 20 GB kota idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone 4.5g kandırmaca mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onuron O kullanıcısına yanıt
    onuron
    Güzel kampanyaymış hocam, teşekkürler bilgi için. Keşke 24 ay bağlanmak zorunda kalmasak ama son çare aklımda bulunsun.

sis651
    Biliyorum hocam o kampanyayı da ama işte 20 GB :) Zaten port yoksa hemen onu vermeye çalışıyorlar. Adamlar ezberlemiş cevapları.

Şimdi bir şey daha aklıma geldi. Ben de TTNET'in verdiği modem var. TTNET TP-Link TD-W9970. Bir de elimde basit bir Turkcell VINN var. USB stick şeklinde olanlardan, tek bir bilgisayara takılabiliyor. TTNET modeminin arkasındaki USB girişine bu USB modemi taksam acaba internete çok kişi girebilecek hale getirebilir miyim? İnternetten araştıracağım bunu ama bilgisi olan biri yazarsa beni zahmetten kurtarabilir :) Mobil modem masrafından da kurtulmuş olurum.
  • Modem destekliyorsa olur tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.