Şimdi Ara

Turkcell 4G çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar oturduğum bölgede önceden sorun yokken neredeyse son 1 aydır 4g çok yavaş. Hız testinde indirme hızı 0.3 mbps civarı çıkıyor. Bazen de düzeliyor önceki hızına dönüyor (30 mbps) ancak uzun sürmüyor tekrar düşüyor. Başka bölgelerde hız normal.
    Ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• StG 44 kullanıcısına yanıt
    3gde kullan.

• Belli saatlerde yogunluk olabilir. Yinede iyidir hiz olarak. 30 mbit hiz goruyormussunuz. Ben vodafoneda 5 mbitin ustune ciktigini gormedim.3g de hat hic cekmiyor zaten.

• SyLaR046 kullanıcısına yanıt
    Önceden böyle bir şey yoktu. Bir de saatlere göre hız değişmiyor gözlemlediğim kadarıyla. Düşükse o gün hep düşük oluyor. Çalışma falan diyeceğim de yok 1 aydır böyle nerdeyse. Turkcelle nasıl bildirebilirim bu durumu?

Musteri hizmetlerini aramak en hizli cozum olur. Veya websitesinden canli destekten durumu belirtebilirsin.

• Bazı şehirlerde hız çok yavaş, adaletsiz bir durum var.
  • heyaler kullanıcısına yanıt
    Bazı şehirlerde gerek transmisyon kapasitesidir, gerek nüfus azlığıdır kurulan 4G donanımı sadece 800 MHz bandından yayın yapıyor ve de az istasyon var. Bu durumda da tek istasyon daha geniş bir bölgedeki 4G yükünü taşımak zorunda kalırken, 10 MHz bant genişliğinin verdiği 75 Mbit kadar kapasite yeterli olmayabiliyor ve yavaşlama olabiliyor. Bölgedeki mobil trafik yükünü geniş kapsamadan dolayı 4G yüklendiğindne 3G telefonlar ya da telefonu 4G'de olmayanlar yükü azalmış 3G şebekesini daha verimli kullanabiliyorlar.

Yalnız arkadaşın hızı aşırı düşükmüş. Ben de böyle bahsedildiği gibi tek 800 MHz yayın yapılan bir yerdeyim. 20 bin nüfuslu ilçe merkezi. Hızın 7 Mbit'e kadar düştüğünü gördüm ama daha da altını görmedim. Sadece haftasonu fırtınada şebeke gitmişti, o geldiğinde böyle düşük hızlar gördüm ki muhtemelen dönmüş radyolinkler falan vardı, onları tam düzeltince hız yükseldi zaten. Ya da ilk senkronizasyonu olmamış bütün telefonlar birden senkronize olunca da hız öyle düşmüş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi Telefonda Daha Yavaş?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    ne 20 bini hocam nerdeyse 1 milyona yakın nüfus var burda ve hala düzelmedi, sadece 4-5 mbps olmaya başladı o kadar. önceden 30-50 mbps civarı görüyordum, eski haline gelmediği sürece düzelmiş saymıyorum. bir de benim telefonda LTE band 20 (800 MHz) yok, yani 800 MHz ye çevirseler 4G hiç çekmezdi diye düşünüyorum. ancak bende 4G sinyalinde hiçbir sorun yok, hatta full çekiyor ama hızı çok düşük.
    İstasyon sayıları yetersiz demek ki. Zamanla daha fazla istasyona 4G donanımı kuruldukça sıkıntı düzelecektir. Ancak bu çok uzun bir zaman da alabilir. Bulunduğum yerde 1800 MHz kulenin dibinden test yapıyorum, yoğun saatlerde 30 - 40 Mbit çıkabiliyor. 3G'de de yoğunluk 4G'ye kaydığı için 30 Mbit civarı hız alabiliyorum. :D Daha bir sürü 4G baz istasyonu kurulması gerekli. Telefonlar 4G buldum diye bağlandığı için 4G şebekesi 3G'nin de yükünü aıp aşırı yükleniyor ve kapasite yetersiz geliyor.
    Evde iyi çekmiyor diye şikayet edecektim. Sonra daha büyük yerlerde çekmediği onca yer görünce şikayet etmekten vazgeçtim. Çünkü şikayet etsem de öncelikleri çekmediği bu yerler olacak. Şebekeyi yaymak öncelikli maksat...
  • 30'dan 0,3'e dusuyorsa baska bir sorun vardır, yoğunluktan değildir. Durumu bi iletin belki istasyonu bi incelerler.
  • Şuan düzeldi gibi. Hatta eskisinden daha iyi oldu. Bu hızı avmlerde falan ancak görüyordum. Ayrıca sinyal de iyileşti.

Turkcell 4G çok yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 25 Ocak 2017; 17:40:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

Şuan düzeldi gibi. Hatta eskisinden daha iyi oldu. Bu hızı avmlerde falan ancak görüyordum. Ayrıca sinyal de iyileşti.

Turkcell 4G çok yavaş

Yuh hıza bak

• bu hıza kota dayanmaz.
  • Mükemmel hız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir - Aliağa

Turkcell 4G çok yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candeniz_1991 -- 26 Ocak 2017; 14:40:3 >
  • Mersinde marina tarafi dada 150mbps yogun olabolecek biyer buralwra boyle hizli sebeke koymak iyi haber turkcell acisindan ayni yerde vodafonede 25mbps civari yogunlukdan olecek

• Ben turkcell 4G de 150 mbps down 50 mbps up ları görüyorum.
  • hız sürünüyorsa bu 2G devşirme 3G melezi 4G bazı kullandıklarındandır... + yetersiz baz istasyonu sayısıda hızı düşürüyor... 3 şirkette aynı kafada... nato kafa nato mermer...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir baz. :D Belki 800 MHz bölgelerde eski 900 MHz bazlarını kullanıyor olabilirlermi diye düşünmüyor değilim ama. :D
    800 + 1800 bölgelerdeki bazlar zaten buna özel multibant antenler ve 2600 destekleri de var ama radyo ve kabloları yok. Radyolar 3G ile aynı radyolar kullanılabiliyor. Ama konteyner içindeki diğer ekipmanlar genelde 4G'ye özel oluyor, ya da 3G, 4G destekli ekipmanlar falan oluyor.
    Esas sıkıntı yetersiz baz istasyonu sayısından dolayı tüm 4G telefonların az sayıda 4G baza bağlanmaya çalışması...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.