Şimdi Ara

Turkcell 560 'lı (ya da 510 'lu) prefixleri ne zaman kullanıma sunucak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell 560 'lı prefixleri almak için başvurmuş diye duydum. Bu söylenti eğer doğruysa, 565 mi, 566 mı 567 mi daha çok tutunur acaba? 567 'yi faturalı yapar belki de.Mesela 561 'i de havuzdan numara seçmeli yapsa ne güzel olur. Bana yetki verseler, aynen öyle yaparım.

Dip Not: 510 luları alabilirse de, 515, 511, 512, 514, 517 falan süper görünüyor bence göze.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 19 Ocak 2015; 3:24:45 >

• Bence en güzel prefix Aycell'in 0555 prefixi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 19 Ocak 2015; 11:57:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numara tasimada ki sinyal kalkacagi icin yine standart prefixlerden alip numara tasimak daha mantikli bence,ayrica turkcell den kapattigim iki numaram 5 yildir havuzda ve halen satilmamis durumda once bunlari satsin turkcell.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Bence en güzel prefix Aycell'in 0555 prefixi.

Aycell'in prefix'i 0505 idi, Aria'nın ki 0555 idi. Çünkü evde eski bir Aycell var ve 0505 diye başlıyor, henüz SIM Kartı değiştirmediğimiz için telefona takınca bile Aycell yazıyordu.

Ayrıca Turkcell henüz 051x ya da 056x gibi numaraları kullanmasına gerek yok hala eski iptal edilen numaraları var.
  • Şimdi 0505 ile başlayan bir numara aycell mi oluyor?
    Bu numaradan alabilir miyim?
    Yoksa sadece özel yerler için mi?

• Turkcell'in elinde kapanmış hatlardan gelen dolu prefix var ama parasını verip yeni bir numara alan kişi hattın geçmişten kalan arayıcılarına ve bir dolu çöp SMS'lerine hedef olmamak için ilk defa kullanabileceği sıfır bir numara almak istiyor.

Ben geçmişte gerek duyunca ne zaman daha önce kullanılmış bir numara alsam, lüzumsuz acayip kişilerle muhatap olmak zorunda kaldım. Mesela bir tanesine bir şehrin derneğinden gelen, hemşeri ölüm haberi mesajları geliyordu sürekli ve cenazenin kalkacağı yer söyleniyordu. Bir tanesinde adamın biri "kimsin sen" diye ve haddini bilmez şekilde aramada bulundu. Meğer adamın arası bozuk olduğunu sandığım kız arkadaşının bıraktığı numarasıymış. Bir başka kullanılmış numaradan, "beni dolandırdınız paramı geri verin yarın savcılığa vericem" diyen ve ilgim olmadığını söylediğimde inanmayan kişiler aramıştı. Tepen atıp ağzını bozacak olsan, yarın bir de haklıyken haksız duruma düşersin.

Sadece abartılı örnekleri -kısaltarak- yazdım yoksa hepsini yazmaya kalksam roman olur. Evet boşta numara çok ama ben kendi adıma öyle başkalarının kirli numaralarını takip edeceğime, yeni prefix çıksa ben ihtiyacım olduğunda gidip ondan temiz sıfır numara almayı tercih ederim.

• O konuda ne deseniz haklısınız, bir kere başıma gelmişti. 0532'li diye almıştım, almaz olaydım. Sonra bana hiç kullanılmamış verin dediğimde biraz arayıp 0539'lu vermişlerdi bu hattı almamın üstünden 6 yıl geçti. Bu kapsamda çoktan yeni prefix'lerin çıkması gerekirdi diye düşündüm o yüzden eski prefix'leri veriyorlar. Artık 053x'lu olup kullanılmayan hat olduğunu sanmıyorum.

Avea bayii'lerine gittiğinizde 0505'li, 0555'li bulabilirsiniz. Onlarda da kullanılmamış kalmış mıdır bilmiyorum. Sonuçta Avea'nın 15 milyon hattı var, yani kullanılmamış olan o numaralardan kalmamıştır. Kapatılmış olanlardan ise bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özel numara toplayıp ticaretini yapanlar yüzünden elimize güzel numara zor geçer herhalde.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Dostum cok guzel anlatmissin tesekkur ederim :) hani turkcell de calistim bi ara bi surede avea da hani kime sorsam 532 535 505 555 prefixli hat istiyordu yeni numaralardan verelim diyorsun yok diyor aliyordu hani tabi bir bakima sans isi bende kullanilmis hat aldim ve bu hat sirket hatti cikti insaata ne zaman baslicaksiniz agabey ler falan durumlari yasadim ama bir sekilde birileri bu hatlardan aliyor hani bu sebepten yazdim onu,zaten isteyen diledigi sekilde hat alabilir ister kullanilmis ister sifir sekilde ama prefixlere takilan musteri hayli fazla.

• prefix nedir biri açıklayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

prefix nedir biri açıklayabilir mi?

GSM 'lerdeki 532 gibi, (535 gibi, 542 ya da 555 gibi) -baştaki üç rakamdan oluşan- alan kodlarına deniyor prefix diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

prefix nedir biri açıklayabilir mi?

GSM 'lerdeki 532 gibi, (535 gibi, 542 ya da 555 gibi) -baştaki üç rakamdan oluşan- alan kodlarına deniyor prefix diye.

teşekkür ederim.
  • aveanın böyle bir derdi yok 50x ile 55x ler onda

• İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde her semtin kendi prefix'i vardır. Mesela Beyoğlu'nda Taksim, İstiklal, Karaköy, Kabataş civarında 249, 251, 252, 292, 293, 393'lü numaralar, Mecidiyeköy civarına 211, 212, 216, 217, 272, 275, 273'lü prefix, Esentepe Gayrettepe tarafına 288'li prefix, Beşiktaş, Ortaköy tarafına 227, 327, 258, 259, 265'li numaralar, Levent, Etiler, 4 Levent tarafına, 265, 281, 282, 283, 284, 325, 324'lü prefi, Sarıyer civarına 242 ve 218'li prefix'ler veriliyor.
  • Bimcell numaraları hiç kullanılmamış Bim'de 35 lira seviyesinde satılıyor ve numaralar 0551 ile başlıyor. Türk Telekom 0551'i Bimcell'e ayırmış ve sadece Bimcell ile satıyormuş. Bimcell'de de iptal olan numaralar numara havuzu bitene kadar satılmıyormuş.

Gerçekten kullanılmamış sıfır numara arayan Bimcell hat alabilir. Numaralar çok kötü ama kullanılmamış hat için iyi bir seçenek.
  • AyCell'in numaraları 050x ile başlıyordu.

0555 ile başlayanLar ARiA'nındı.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Özel numaraLarın ticaretini yapanları engellemek için Türk Telekom (AVEA) kapatılmış hatları tekrar piyasaya sunmuyor. 0553 ile başlayan yeni numara veriyor.

Bu sebepten dolayı 0555 ile başlayan numaramı kapattırmıyorum. 2006'da kapattırdığım 0505 ile başlayan numaram satılmadığı halde ilk ve tek sahibi ben olduğum halde geri alamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Özel numaraLarın ticaretini yapanları engellemek için Türk Telekom (AVEA) kapatılmış hatları tekrar piyasaya sunmuyor. 0553 ile başlayan yeni numara veriyor.

Bu sebepten dolayı 0555 ile başlayan numaramı kapattırmıyorum. 2006'da kapattırdığım 0505 ile başlayan numaram satılmadığı halde ilk ve tek sahibi ben olduğum halde geri alamıyorum.

Elinizde kapatma belgesi olsaydi actirirdiniz lakin bende daha once kapanan 555 nolu hattimi acmak istedim benden 100 tl ye yakin para istenince vaZgecmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatunal66

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Elinizde kapatma belgesi olsaydi actirirdiniz lakin bende daha once kapanan 555 nolu hattimi acmak istedim benden 100 tl ye yakin para istenince vaZgecmistim

Ben numara taşıma çıkmadan önceleri olsa gerek, iki hattım için kapatma belgesi almıştım. Eski evrakları karıştırsam bulurum sanırım. 505 li numaraydı biri. Kapatma belgesini bulup gitsem, ücretsiz açarlar mı acaba? :D

Düzenleme: Tekrar okuyunca şöyle anladım. Kapatma belgesiyle gidilirse açtırılabilir ve 100 lira civarı da masrafı olur. Sanırım doğru anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 4 Aralık 2016; 17:24:38 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.