Şimdi Ara

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu kendi yaptığı 4.5G hız testi sonucunu paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren ülkemiz yeni gsm teknolojisi olan 4G ile tanışmaya hazırlanıyor. Operatör şirketleri de kullanıcılara 4.5G olarak adlandırılan hızlı servisi sunabilmek için son hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Yeni teknoloji ile birlikte operatör tarafından da rekabet kızışacak gibi görünüyor. Ülkemizde hizmet veren üç ana operatör (Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone) de hem ulaştıkları yüksek hızlar hem de tarifeler ile kullanıcıları kendisine çekmeye çalışacak.
    Ayrıca Bkz.Hangi Samsung telefonlar 4,5G desteğine sahip?
    Son kullanıcıların hangi hızlara ulaşabileceği ise uzun bir süredir merak konusuydu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun paylaştığı 4.5G testi ise bu konuda kullanıcılara fikir verebilir. Testi kendisi gerçekleştiren Terzioğlu, 4.5G teknolojisi ile 275 Mbps indirme ve 44 Mbps yükleme hızlarına ulaşabilmiş. Hız ölçümünden oldukça memnun olan yönetici yeni teknolojiden "kablosuz fiber internet" olarak bahsediyor.
    Tabi ki bu hızlara ulaşabilmek için akıllı telefonunuzun 4G teknolojisine destek vermesi ve modem seviyesinde bir kısıtlama yaşamaması gerekiyor. Bazı akıllı telefonlar 4G uyumlu olsa da modemin el verdiği seviyede (örn: 100-150 Mbps) internet hizmeti alabilecekler.  

• Baz istasyonunun dibine oturmuş, test yapmış, paylaşmış.

Hız 50mbps olsun ama internet paketleri 4 değil 10 gb olsa, çok daha iyi olur bizler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 8 Mart 2016; 13:38:43 >
  • Bahane hazır modeminiz yavaş,yoksa biz çok hızlı bant hızı veriyoruz ,oldu buradan yak,şimdiden zemin hazırlıyorlar gibi hani olurda vatandaş yavaşlıktan şikayet ederse falan diye.

• O kazik tarifelerine o dusuk kotalara o kadar hiz versen ne olur vermesen ne olur ey TURKCELL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44 mbit upload mı? aman tanrım bu gerçek mi? umarım her mahallede bu şekilde olur demeden evvel kotalardan haber verin kotalardan?? 4 gb kota ile 300 mbit hız kullansak ne olur kullanmasak ne olur

• AL3ATROS kullanıcısına yanıt
    Merhaba, açıkçası o cümleyi ben yazdım ve hiç bir gsm şirketiyle uzaktan yakından alakam yok

Cümlenin yanlış kısmını söyleyebilir misiniz? Ülkemizde 4G uyumlu diye satılan cihazların çoğu maksimum 100mbps indirme hızına imkan veriyor. Hal böyle olunca çoğu kişi yüksek çekim alanında olsa dahi fotoğraftaki hızlara malesef ulaşamayacak. Bu hızlar sunulacak mı o da henüz kesin değil ancak bu iş sadece operatörde bitmiyor. Elimizdeki ürünün sunduklarını da bilmek gerek.
  • Adamlar mobilde 250mbps hız veriyor, evimizde kablo ile kullandığımız internet 16-25 mbps. Hem de 50gb kotalı. Ayıp be.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 gb paket satıyorlar hala, şaka herhalde. İsterse 2 kat daha hızlı olsun, kotalar bu seviyedeyken 4.5 değil 14.5 g de olsa bir işe yaramayacak.
  • sen bize kotadan haber ver :)

aston martinle stabilize yolda gidip ne kadar zevk alabilirsinki.otoban ver bize virajsız...tatlı viraja bile razıyız

• quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

Merhaba, açıkçası o cümleyi ben yazdım ve hiç bir gsm şirketiyle uzaktan yakından alakam yok Cümlenin yanlış kısmını söyleyebilir misiniz? Ülkemizde 4G uyumlu diye satılan cihazların çoğu maksimum 100mbps indirme hızına imkan veriyor. Hal böyle olunca çoğu kişi yüksek çekim alanında olsa dahi fotoğraftaki hızlara malesef ulaşamayacak. Bu hızlar sunulacak mı o da henüz kesin değil ancak bu iş sadece operatörde bitmiyor. Elimizdeki ürünün sunduklarını da bilmek gerek.

Üç ana operatör (Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone) olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

Merhaba, açıkçası o cümleyi ben yazdım ve hiç bir gsm şirketiyle uzaktan yakından alakam yok Cümlenin yanlış kısmını söyleyebilir misiniz? Ülkemizde 4G uyumlu diye satılan cihazların çoğu maksimum 100mbps indirme hızına imkan veriyor. Hal böyle olunca çoğu kişi yüksek çekim alanında olsa dahi fotoğraftaki hızlara malesef ulaşamayacak. Bu hızlar sunulacak mı o da henüz kesin değil ancak bu iş sadece operatörde bitmiyor. Elimizdeki ürünün sunduklarını da bilmek gerek.

Üç ana operatör (Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone) olmalı.
    Bir değişiklik olmadıysa, yaptığımız uploadlar da kotadan gidiyordu

• Tesekkurler duzenliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • düşük bile kimsenin kullanmadığı baz istasyonundan, kullanıcı sayısı arttığında yap testi bir de cio. bu ülkenin kaderi galiba upload her zaman downloaddan 6-7 kat düşük.

youtube da var londra 4gb testleri upload downloada ya çok yakın yada daha iyi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslanhan.

Baz istasyonunun dibine oturmuş, test yapmış, paylaşmış.

Hız 50mbps olsun ama internet paketleri 4 değil 10 gb olsa, çok daha iyi olur bizler için.

Hani 375mbps hız şirketin ceosu 250mbps alıyorsa normal kullanıcı 100mbps alırsa şükretsin.

• Bos istasyonda dedem de hizlari alir:) ayrica is hizda bitmiyor, kiytirik kotalarla o hizi nerde kullanacagiz merak ediyorum.

• Hız testi yapıyoruz (operatör Turkcell) test sonucu 7 Mbps çıkıyor. operatörü arıyoruz hızımız max. 7 Mbps çıkıyor diye, aldığımız cevap kullandığınız pakette internet hızınız 7.2 Mbps ile sınırlandırılmış olduğu için bu hızın üstüne çıkamazsınız oluyor. şimdi soruyorum 4.5 G değil 14.5 G olsa hız 750 Mbps olsa ne yazar max. hız 7.2 Mbps ile sınırlandıktan sonra !!!!!

• 2 gb paketle bu hızlar ne halta yarayacaksa artık...

• şu hızı pclerde kotasız kullanabilecek günleri nezaman göreceğiz

• Ben şu kadar diyorum bu iyi ama kotalar olduğu sürece isterseniz 500 mb verin ne olacakki yani kota dediğim akk değil ondan geçtim sınırsız bir internet paketiniz yok alladen şu türkiyede aveayı sevmem ama onun kadar kota veren bile yok neyin kafası bu sormak lazım adama :)

• CEO tek başına bir baz istasyonunun tüm kapasitesini kendisi kullanmasına ve test yaptığı vericinin yanı başında olmasına rağmen 375 mb, değil 275 mb görmüş. Aynı baz istasyonunundan aynı anda minimum 10 kişinin bağlandığını düşündüğümüzde hız anında 27,5 mb'e düşecek. Bulunduğunuz noktanın baz istasyonuna uzaklığına bağlı olarak da alacağımız max. hızda düşüş yaşayacağız. Yani bu teste göre Turkcell'in ortalama 4,5G hızı 20 mb olacak arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi versamaxx -- 8 Mart 2016; 15:21:43 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.