Şimdi Ara

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu kendi yaptığı 4.5G hız testi sonucunu paylaştı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trooe199

4 gb'lik bir paketi 40 lira olarak düşünsek 4gb= 4.096mb olur bunu 275 mb/sn (verdiğin hız)'a bölsek yaklaşık 15 saniyede bitiyor. Saniyeside 2.5 liradan fazla tutuyor. 30 günde 2.592.000 saniye var yani bu internete 1 ay boyunca sınırsız olarak sahip olabilmek için 6.500.000 lira ödemeniz lazım. İşte hepimize geçirilen kazığın boyutu bu kadar.

275 Mb/s diye bir şey yok. 275 Mbit 28 Mb/s civarı bir hıza denk geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: droid7399

"4GB kotanız varsa bunu ızdırap cekmeden hızlı kullanmak neden kötü olsun"

Bu cümlenize itirazım var. 4 gb kotayı rahat rahat kullanamayacaksınız. Hatta internetinizin hızlı olduğuna pişman olacaksınız.
    Şöyle örnek vereyim: youtube'da video izliyorsunuz. Telefonunuzun interneti çok hızlı olduğu için otomatik 1080p ye geçecek ve bir anda yüzlerce mb data indireceksiniz. Bir kaç dakika sonra kotanız bitecek

Böyle birşey olursa ben internet hızımı 10-15mbit'e sınırılarım şahsen yani öyle bir program var ise

O dediğin olay youtubeda olmuyor. İzleme çubuğunu takip edersen pause yaptığın anda veya izlerken olduğun saniyenin biraz ilerisine kadar indirip duruyor ve eğer hepsini izlemeden çıkarsan kaybın öyle sandığın gibi olmuyor. DH'ye de bu sistem geldi sanırım yeni. Emin değilim ama çoğu site artık bu şekilde. Yine de dikkat etmek gerekiyor. Konuyla alakası yok ama 1080p monitörü olmayanların 1080p izlemeye çalışması saçma zaten. 720den 1080e çıkardığında boyut 1080 boyutu olsa da görüntü 768de kalıyor.

• kojiro kullanıcısına yanıt
    Doğru nokta.

• İnsanlar aptal olduğu için sorgulamaya gerek yok o kadar hızı 2gb internet kotasıyla neye kullanıcaklar sıkıntı yok...

• Bu adam o kadar zeki ki Turkcell'in başına CEO yapmışlar :))

• 1mb/s den sonrası indirme hızı tamamen gereksiz. hız arttırılması işime gelmez, ben hızım düşük ama kotam bol olsun istiyorum.
  • Yav he he son kullanıcı o testi yapınca kaç mbit alacak acaba ! Max 50 mbit verirler bunların 3g si 12 mbit hız veriyor 275 mbit miş bizde yedik.O kotalarla isterse ışık hızında internet versinler ne yazar.Fiyatlar zaten kazık Türkcell hırsızı da iyice yağlıyor müşteri coşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 10 Mart 2016; 21:37:00 >
  • quote:

Bu cümlenize itirazım var. 4 gb kotayı rahat rahat kullanamayacaksınız. Hatta internetinizin hızlı olduğuna pişman olacaksınız.
    Şöyle örnek vereyim: youtube'da video izliyorsunuz. Telefonunuzun interneti çok hızlı olduğu için otomatik 1080p ye geçecek ve bir anda yüzlerce mb data indireceksiniz. Bir kaç dakika sonra kotanız bitecek

Böyle birşey olursa ben internet hızımı 10-15mbit'e sınırılarım şahsen yani öyle bir program var ise

Bu biraz goreceli bir problem bence, ayrica youtube ayarlarinda "play hd on wifi only" diye bir ayar da var

• quote:

Orijinalden alıntı: kojiro

quote:

O dediğin olay youtubeda olmuyor. İzleme çubuğunu takip edersen pause yaptığın anda veya izlerken olduğun saniyenin biraz ilerisine kadar indirip duruyor ve eğer hepsini izlemeden çıkarsan kaybın öyle sandığın gibi olmuyor. DH'ye de bu sistem geldi sanırım yeni. Emin değilim ama çoğu site artık bu şekilde. Yine de dikkat etmek gerekiyor. Konuyla alakası yok ama 1080p monitörü olmayanların 1080p izlemeye çalışması saçma zaten. 720den 1080e çıkardığında boyut 1080 boyutu olsa da görüntü 768de kalıyor.

youtubeden video durdurunca ara belleğe alıyor benim telefonumda yani videonun hepsini indiriyor

• bu testi hakkari çukurcada da istiyoruz :)

• turkcell 3gyi sinirlandirip turbo paket die 3gyi daha pahaliya satan firma degil mi ? istedigi kadar hiz olsun bisey ifade etmiyo . bu kafayla pek bisey olmaz gibi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noobs Gona Wild

quote:

Orijinalden alıntı: kojiro
    quote:

Orijinalden alıntı: droid7399 4GB kotanız varsa bunu ızdırap cekmeden hızlı kullanmak neden kötü olsun Bu cümlenize itirazım var. 4 gb kotayı rahat rahat kullanamayacaksınız. Hatta internetinizin hızlı olduğuna pişman olacaksınız. Şöyle örnek vereyim: youtubeda video izliyorsunuz. Telefonunuzun interneti çok hızlı olduğu için otomatik 1080p ye geçecek ve bir anda yüzlerce mb data indireceksiniz. Bir kaç dakika sonra kotanız bitecek Böyle birşey olursa ben internet hızımı 10-15mbite sınırılarım şahsen yani öyle bir program var ise
    O dediğin olay youtubeda olmuyor. İzleme çubuğunu takip edersen pause yaptığın anda veya izlerken olduğun saniyenin biraz ilerisine kadar indirip duruyor ve eğer hepsini izlemeden çıkarsan kaybın öyle sandığın gibi olmuyor. DHye de bu sistem geldi sanırım yeni. Emin değilim ama çoğu site artık bu şekilde. Yine de dikkat etmek gerekiyor. Konuyla alakası yok ama 1080p monitörü olmayanların 1080p izlemeye çalışması saçma zaten. 720den 1080e çıkardığında boyut 1080 boyutu olsa da görüntü 768de kalıyor.
    youtubeden video durdurunca ara belleğe alıyor benim telefonumda yani videonun hepsini indiriyor

Sistem size takılmadan en iyi şekilde oynatacak/izletecek şekilde kendini ayarlıyor ve fazla veri kaybının önüne geçiyor. Önceki dediğimi bilgisayarınızda 1080p ayarını açıp kontrol edebilirsiniz. HD video kısaysa, video boyutu küçükse veya siz videoyu 240/360p gibi düşük bir ayarda seyrediyorsanız fazla veri kaybı olmayacağından geçersiz kılınıyor olabilir ama dediğim olay son birkaç yıldır devam ediyor. Bu sadece sizin mobil kotanızı düşünerek yapılmış bir şey değil, youtube bu şekilde kendi sunucularını da rahatlatıyor. Kazan-kazan durumu anlayacağınız.

• WB kullanıcısına yanıt
    Hocam o ayarı bilmiyordum şimdi kullanmaya başladım, teşekkür ederim
  • 50 Mbps üstünü görürsek şükür edeceğim.

• Biz kotalar artacak sınırsız paketler gelecek beklerken tüketiciyi hiç ilgilendirmeyen hızlar artacak komik

• Kotalar artmadıktan sonra bu hızların hiçbir anlamı yok. TT de dalga geçer gibi 3-5gb kotalar açıklıyor, bu ne demek biliyor musunuz, Diyor ki Ey ISS ler ben bunu açıkladım sizde beni takip edin
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Cidden işe yarar sınırsız paketler beklemeyin diye söyleyip durduk ama değil mi? Hele TT'nin kablolu bağlantısıyla vermediği paketleri kablosuz bir bağlantıda hiç mi hiç beklemeyin de dedik.

Bir çıksın bakalım da ne işe yarayacak göreceğiz. Operatörlerin yoğun bölgelerdeki yoğunluğunu kırmaya yardımcı olmasının ötesinde bir olayı yok şu anda. Baz istasyonları çok az, daha işe yarar paketlerin çıkması için 4G altyapısının yaygınlaştırılması gerekli daha...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Kotalar artmadıktan sonra bu hızların hiçbir anlamı yok. TT de dalga geçer gibi 3-5gb kotalar açıklıyor, bu ne demek biliyor musunuz, Diyor ki Ey ISS ler ben bunu açıkladım sizde beni takip edin

Iss?

• turkeytv kullanıcısına yanıt
    İnternet servis sağlayıcıları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuneytBora

bu testi hakkari çukurcada da istiyoruz :)

Çukurcaya 2G bile fazla!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.