Şimdi Ara

turkcell çok şarj yiyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen 4G'yi 1800 MHz/2600 MHz gibi yüksek bir frekans üzerinden alıyorsunuz ve baz istasyonu size biraz uzak. Bu sebeple 1-2 diş görüyorsunuz. Muhtemelen 3G'yi 900 MHz frekansı üzerinden alıyorsunuz. Bu sebeple de full çektiğini görüyorsunuz. Yüksek frekanslar her türlü engelde soğurma yaşarlar, menzilleri düşüktür. Düşük frekanslar ise daha uzak mesefelere kayıp yaşamadan ulaşırlar.

Çekim gücü tabii ki pile etki eder. Bir cihaz şebeke bulmakta ve ona bağlı kalmakta zorlanıyorsa, pile gözle görülür bir etki eder. Fakat sizin cihazınız 4G'den 3G'ye düşmüyorsa, 1-2 kademe 4G'yi yeterli buluyor ve onu tercih ediyor diyebiliriz.

Vodafone'daki şarj tüketim sorunu yıllardan beri bilinen bir gerçek. Bu bir kişinin başına gelen bir şey değil, forumda defalarca kez konusu açıldı. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için en iyi yol başka bir operatöre geçiş yapmak. Turkcell ve Türk Telekom'da bu tarz bir problem yok. En azından Vodafone'dan daha iyi durumda oldukları kesin.
  • Turkcell şarj yemezki senin telefonda ne yaptığın önemli

• hocam gezinince işte ya ne yaptığın derken ne demek

• quote:

Orijinalden alıntı: diyatlov

hocam gezinince işte ya ne yaptığın derken ne demek
    Turkcelle alakası yok dostum telefonda gezinirken ekran ve web şarj tuketir

• Hocam mobil veri ve Wifi arasında fark var sarj konusunda.

• bu konu sadece vodafone da var, diğer iki operatörde de yok.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    vodafone da 1dk da 1 şarj yiyor turkcelde nasıl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • diyatlov kullanıcısına yanıt
    Yukarıda ne yazıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle bir sikayet daha görmedim

• Vodafone 3g gibi yemez.

• Vodafone seviyorum tarifeler uygun ama bu olay cozulurse

• Mesela yolda hareket halindesin diyelim (Şehirlerarası) , hangisi olursa olsun şarj %5 - %10 oranında daha hızlı biter , ama onun haricinde Turkcell Vodafone'a göre daha tasarruflu bir şebeke ağına sahip , bu yine bölge bazlı değişecektir , kendi evimden örnek vereyim Turkcell sadece full 3G sunarken Vodafone tek diş 4.5G çekiyor 😃

• Turkcell 3g mi daha az şarj yer yoksa 4g mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Baytilki

Turkcell 3g mi daha az şarj yer yoksa 4g mi ?
    Benim gözlemlerime göre 4.5G daha az tüketiyor 3G'ye göre.

• Beklemede nasıl yine aynı mı ?

• quote:

Beklemede nasıl yine aynı mı ?
    Bekleme durumunda da yüzde 2 gibi bir fark oluyor benim cihazda. 3G yine daha fazla pil harcıyor.

• hayır
  • şimdi ben Vodafonedayım, bulunduğum bölgede 4g 1-2 diş çekerken, 3g full 4 diş çekiyor. Yani demek istediğim çekim gücü de pil tüketimine etki eder mi ve hangisini kullanmalıyım ?

• quote:

şimdi ben Vodafonedayım, bulunduğum bölgede 4g 1-2 diş çekerken, 3g full 4 diş çekiyor. Yani demek istediğim çekim gücü de pil tüketimine etki eder mi ve hangisini kullanmalıyım ?
    Muhtemelen 4G'yi 1800 MHz/2600 MHz gibi yüksek bir frekans üzerinden alıyorsunuz ve baz istasyonu size biraz uzak. Bu sebeple 1-2 diş görüyorsunuz. Muhtemelen 3G'yi 900 MHz frekansı üzerinden alıyorsunuz. Bu sebeple de full çektiğini görüyorsunuz. Yüksek frekanslar her türlü engelde soğurma yaşarlar, menzilleri düşüktür. Düşük frekanslar ise daha uzak mesefelere kayıp yaşamadan ulaşırlar.

Çekim gücü tabii ki pile etki eder. Bir cihaz şebeke bulmakta ve ona bağlı kalmakta zorlanıyorsa, pile gözle görülür bir etki eder. Fakat sizin cihazınız 4G'den 3G'ye düşmüyorsa, 1-2 kademe 4G'yi yeterli buluyor ve onu tercih ediyor diyebiliriz.

Vodafone'daki şarj tüketim sorunu yıllardan beri bilinen bir gerçek. Bu bir kişinin başına gelen bir şey değil, forumda defalarca kez konusu açıldı. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için en iyi yol başka bir operatöre geçiş yapmak. Turkcell ve Türk Telekom'da bu tarz bir problem yok. En azından Vodafone'dan daha iyi durumda oldukları kesin.

• Turkcell'e geçeceğim birkaç güne zaten fakat hangi şebekeyi kullanacağıma karar veremedim pil tüketimi için 3g mi 4g mi kullanmalıyım sizce ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.