Dün gece itibariyle Turkcell 2010 yılının son çeyrek ve bununla birlikte 2010 yılının rakamlarını açıkladı..
Böylece 3 operatörün de 2010 yılı raporları yayınlanmış oldu.
Detaylı bir analiz hazırlamaya çalışacağım ancak Tcell'in açıkladığı rakamlara geneşl olarak bakacak olursak;
Abone Sayısı son 3 ayda (ekim,kasım, aralık) 400 bin daha azalarak 33,5 milyona düştü. Bu son 3 senede 3 milyon abone azalması demek oluyor.
Abone başı ortalama geliri 18,9 TL'ye geriledi. Bir önceki çeyrek 20,4 TL olarak bildirilmişti.
Kişi başı aylık konuşma süresi 195 dk'ya çıktı. Bir sene önce aynı çeyrek 154 dk olarak gerçekleşmişti. Bu Tcell için ciddi bir arabağlantı maliyeti.
Şirketin toplam geliri ve karı ise geçtiğimiz sene ile aynı seviyede kalmış durumda. 9 M TL gelir, 1,764 M TL net kar.
Özetle; Turkcell'in geçtiğimiz seneden iyi sonuçlarla çıkmadığı ve gerilemenin dvam ettiği görünüyor.
türkcellin yeni kampanyaları yolda desene
Ihtiyacı mi var böyle iyiyiz :) 2kişiden biri turkcelli
quote:
Orijinalden alıntı: vodaveacell
Merhaba,
Dün gece itibariyle Turkcell 2010 yılının son çeyrek ve bununla birlikte 2010 yılının rakamlarını açıkladı..
Böylece 3 operatörün de 2010 yılı raporları yayınlanmış oldu.
Detaylı bir analiz hazırlamaya çalışacağım ancak Tcell'in açıkladığı rakamlara geneşl olarak bakacak olursak;
Abone Sayısı son 3 ayda (ekim,kasım, aralık) 400 bin daha azalarak 33,5 milyona düştü. Bu son 3 senede 3 milyon abone azalması demek oluyor.
Abone başı ortalama geliri 18,9 TL'ye geriledi. Bir önceki çeyrek 20,4 TL olarak bildirilmişti.
Kişi başı aylık konuşma süresi 195 dk'ya çıktı. Bir sene önce aynı çeyrek 154 dk olarak gerçekleşmişti. Bu Tcell için ciddi bir arabağlantı maliyeti.
Şirketin toplam geliri ve karı ise geçtiğimiz sene ile aynı seviyede kalmış durumda. 9 M TL gelir, 1,764 M TL net kar.
Özetle; Turkcell'in geçtiğimiz seneden iyi sonuçlarla çıkmadığı ve gerilemenin dvam ettiği görünüyor.
Usta geçen seferde sen mi hazırlamıştın hatırlamıyorum ama madem bu sefer hazırlayacaksın. Vodafone'da 2010 yılı demek 1 nisan 2010-31 mart 2011 demektir haberin olsun :)
2011 yılı vodafone için nisan 1 de başlayacak. Şu anda 4.çeyrekte yani vodafone
quote:
Orijinalden alıntı: inexo
Ihtiyacı mi var böyle iyiyiz :) 2kişiden biri turkcelli
ihtiyaç olmasa boyuna reklam yapar mı dostum
Telefondaki bir hatadan dolayı 125 TL paramı aldılar ve pişkinlikle üstüne yattılar. İlk fırsatta bende kurtulacağım bu firmadan.
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorx
Telefondaki bir hatadan dolayı 125 TL paramı aldılar ve pişkinlikle üstüne yattılar. İlk fırsatta bende kurtulacağım bu firmadan.
o nasıl oldu? biraz detay yazarsanız biz de dikkatli oluruz.
Bir gsm oparatörü bir bankadan daha çok para kazanıyor.
Her 3 kanaldan birinde turkcell reklamı mutlaka var.
Hala en pahalı kazık oparatör turkcell
Bunların hepsi ilginç değilmi insana iyilik yaramıyor olsa gerek.
Beter olsun.
bu gidisle turkcell de aylik sinirsiz cepnet cikarir gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: scoopi bu gidisle turkcell de aylik sinirsiz cepnet cikarir gibime geliyor.
Turkcell ses Vodafone net Avea sms operatörüdur
Bu konularda kesin bilgiler veremezsiniz. Çünkü geçiş kampanyaları - yeni tarifeler - tüketici alışkanlıkları gibi sebeplerde yoğun bir değişim var sektörde. BTK'nın da açıkladığı gibi halen şebekeler arası geçiş rakamları çok yüksek. Belli bir süre sonra belki bu konuda çeşitli önlemler alınacak.
İlave olarakta eskiden heryöne tarifelerinin olmayışı ve konuşma ücretlerinin yüksekliği sebebiyle 2-3 hat kullanan birçok insan vardı. Bu tip kullanıcılar sebebiyle zaten gsm abone sayısında bir duraksama yada düşme olması kaçınılmazdı. BTK bile bu konularda net raporlamalar yapamazken sizin net raporlamalar yapabilmenizi hayretle karşılıyorun.
quote:
Orijinalden alıntı: Turkforce
Bu konularda kesin bilgiler veremezsiniz. Çünkü geçiş kampanyaları - yeni tarifeler - tüketici alışkanlıkları gibi sebeplerde yoğun bir değişim var sektörde. BTK'nın da açıkladığı gibi halen şebekeler arası geçiş rakamları çok yüksek. Belli bir süre sonra belki bu konuda çeşitli önlemler alınacak.
İlave olarakta eskiden heryöne tarifelerinin olmayışı ve konuşma ücretlerinin yüksekliği sebebiyle 2-3 hat kullanan birçok insan vardı. Bu tip kullanıcılar sebebiyle zaten gsm abone sayısında bir duraksama yada düşme olması kaçınılmazdı. BTK bile bu konularda net raporlamalar yapamazken sizin net raporlamalar yapabilmenizi hayretle karşılıyorun.
tebrikler.fanatiklikten uzak bir yorum
quote:
Orijinalden alıntı: Turkforce
Bu rakamlar Turkcell'in açıkladığı rakamlar. BTK da 1-2 hafta içinde kendi raporunu açıklayacak.
Turkcell'in abone sayısı son 1 senede 2 milyon azaldı, diğerlerinde bu seviyede bir durum yok. Bununla ilgili daha detaylı bir yazı da yazacağım, okumanızı tavsiye ederim.
Giden aboneler telefonu bol bol kullananlar ve cepnetçiler sanırım. Her yöne çok fazla kullanan abonelerin gitmesi zaten fazla koymuyordur bile belki, ara bağlantı ücretiyle giden parası azalıyor. :D Abone gidişi karı da arttırıyor. :D
Beter olmaları dileğiyle.
Hiç turkcell kullanmadım çok mutluyum kazıklanmadım :)
Çevremdeki herkese tarife ve seçenekleri gösterip turkcellın pahalı olduğunu söylediğimde aldığım cevap çevrremde herkes turkcell oluyor du :)
Buda turk halkının nasıl bilinçsizce herkes mantığı ile hareket ettiğini bir kez daha gösteriyor.. ben etrafımdaki herkes turkcell olsada hep avea ve telsim şimdi vodafone kullandım şimdide avea kullanıyorum önemli olan ne ödediğim kimin ne kullandığı değil :)
Şimdi nasıla her yöne dakikaları var çevremdekiler diye bi kavram kalmadı ben gene rahatım :) ama şimdi inat olsun ve sadece iki kişiden biri turkcell diye kullananlar var:)
quote:
Orijinalden alıntı: scoopi
bu gidisle turkcell de aylik sinirsiz cepnet cikarir gibime geliyor.