Merhaba arkadaşlar. Bu durumu uzun zaman öncesinden zaten fark etmiştim fakat konusunu yeni açıyorum. Turkcell'de tüm müşterilerin (eski, yeni veya genç, yaşlı fark etmeksizin) faydalanabildiği faturalı paketleri ile faturasız paketleri arasında dağlar kadar fark var. Şimdi bir örneğini paylaşıyorum; https://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/4-5-g-hizinda/yildiz-7 Bu paket faturalı kullanıcılarının kullanabildiği Yıldız 7 paketi. Fiyatı 70 TL ve 7 GB internet ile geliyor. Diğer benzer fiyatlı ve bol GB'lı paketlerin aksine saçma sapan gereksinimleri olmayan bir paket. Fakat gördüğünüz gibi 7 GB internet için tam 70 TL isteniyor! Yani GB başına istenen ücret 10 TL. Şimdi bir de faturasız paketlerine bakalım; https://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/4-5-g-hizinda/gulumseten-14-gb-paketi Bu paket ise faturasız hat kanadındaki yine herkesin kullanabildiği (yani hiçbir ek şartı olmayan) Gülümseten 14 GB paketi. Gördüğünüz gibi fiyatı yine 70 TL fakat verdiği internet miktarı tam 14 GB. Yani Yıldız 7'nin verdiği internet miktarının 2 katı ve GB başına istenen ücret 5 TL. Üstelik faturasız olan paketin verdiği diğer faydalar da daha fazla. Faturalı olan Yıldız 7 paketi sadece Dergilik Midi aboneliği veriyor (aslında faturasız olan pakete göre bir avantaj diyebiliriz çünkü faturasız olanda Dergilik Mini var). Fakat faturasız olan Gülümseten 14 GB paketi Dergilik Mini ile birlikte TV+ ve Lifebox da veriliyor. Ayrıca BiP'te geçerli 5 GB internet de veriliyor. Tamam, bu servisler sizin hiçbir işinize yaramıyor olabilir. Fakat kullanan insanlar da var ve ayrıca karşılaştırmada saymama gibi bir durum olmaz. Gördüğünüz gibi Turkcell her ne kadar faturalıya geçirmek için epey uğraşsa da (insanları taciz bile edebiliyor bazen) faturasızda çok daha iyi teklifler sunuyor. Ben şu anda faturasız kullanıyorum ve bazen Turkcell beni 3-4 kere üst üste arıyor. Ben de her seferinde aramayı reddediyorum çünkü açmak kesinlikle istemiyorum (beni neden aradıklarını biliyorum çünkü, faturalıya geçirmeye çalışacaklar). Daha önceden ben de faturalı hat kullanıyordum fakat bu saçmalıklardan dolayı faturalı paketimin taahhüdü bittiği gibi faturasıza geçtim. Hatta faturasıza geçmek isteyenleri bile faturasıza geçirmemek için direnen bayiler gördüm. Yine de bu saçma sapan faturalı paket fiyatlarından bıktım. O yüzden bu konuyu açma gereği duydum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? |
Turkcell'de faturalı paket fiyatlarının saçma derecede pahalı olması
-
-
Arada şu şekilde bir fark da mevcut hocam. Faturalı paket 30gun, yani 1 ay. Faturasız paket ise 4 hafta, yani 28 gün. 1 yılda 1 paket daha fazla almış oluyorsunuz bu şekilde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıldız paketler taahütünü devam ettirmek isteyenler için sunulan paketler hocam, onların yerine Faturasız dan Faturalı'ya geçmek isteyenler Akıllı paketlere göz atabilir, onlar daha uygun
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CB01A2BC7
Arada şu şekilde bir fark da mevcut hocam. Faturalı paket 30gun, yani 1 ay. Faturasız paket ise 4 hafta, yani 28 gün. 1 yılda 1 paket daha fazla almış oluyorsunuz bu şekilde.Evet, onu biliyorum. Fakat yine de GB başına olan maliyeti daha fazla oluyor. Daha ucuza daha fazla internet alınmak isteyenlere Turkcell kanadında ben faturasız hat öneririm. Faturalı fiyatları saçma derecede pahalı.
O yüzden bu konuyu açtım zaten. O bahsettiğiniz zaman farkından kaynaklanan eşit periyotta 1 tane daha fazla paket alma olayı da bir alt paket alınarak çözülebilir (Gülümseten 10 GB 60 TL paketi gibi). Ki yine de faturalı paketi olarak örnek verdiğim Yıldız 7 paketine göre 3 GB daha fazla internet ile geliyor. Yani faturalı ne olursa olsun daha pahalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-842350F0A
Yıldız paketler taahütünü devam ettirmek isteyenler için sunulan paketler hocam, onların yerine Faturasız dan Faturalı'ya geçmek isteyenler Akıllı paketlere göz atabilir, onlar daha uygunAslında dediğiniz gibi faturasızdan faturalıya geçenlere özel olan Akıllı 20 GB tarifesi 59 TL. Fakat ben yine de geçmek istemiyorum çünkü az çok taahhüt bitiminde ne yapacaklarını biliyorum. Yine çok yüksek fiyatlı bir tarife almaya zorlayacaklar diye düşünüyorum. O yüzden faturasıza devam
-
Taahhüt bittiğinde başka operatöre geç, başka firma da hattın açılınca tekrardan Turkcell Faturasız'a geç sonra da faturalıya geç böylelikle daha ucuza faturalı tarife kullanırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 8 Aralık 2020; 16:8:8 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Lexco
Taahhüt bittiğinde başka operatöre geç, başka firma da hattın açılınca tekrardan Turkcell Faturasız'a geç sonra da faturalıya geç böylelikle daha ucuza faturalı tarife kullanırsın.Tamam da benim için sorun olmayacak olsa da eğer bankacılık işleri için kullandığın bir telefon hattını başka operatöre taşırsan SIM bloke oluyor ve bankacılık işlemlerine hiçbir şekilde giriş yapamıyorsun. Arayıp blokeyi kaldırman gerekiyor ki bazı bankalar mobil uygulama, ek uygulama ve internet bankacılığı için blokenin ayrı ayrı kaldırılmasını bile isteyebiliyor. Saçma saçma işler.
Zaten şu anda faturasızdan memnunum, o yüzden değişiklik yapmayacağım.
-
Faturasızla uğraşılmaz. En azından bana hitap etmiyor. (150-200GB kullanımım var)
Faturalıda ceza bedeli ödeyip faturasıza geçtim sonra tekrar faturalıya geçtim, şimdi 90GB'a 149 veriyorum oh mis.
Ne yapıyon bu kadar GB dı Diye sorarlar şimdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıldız 7 taahhütsüz ücreti 99.90 imiş. -
araştırıp takip etmek lazım. Öle cumburlop dalarsanız ilk gelen teklife bindiriyorlar.
-
Faturasızdan faturalıya geçişlerde çok daha uygun paketler var faturasızdan bütün kampanyaları şirketler yayınlamıyor webde. En iyisi bayiye gitmek orada anlatırlar. -
Herkese iyi akşamlar. 8 GB 1000 dk lik faturalı hat kullanıyorum. 49 TL ödüyorum. Önümüzdeki ay taahhüt bitiyor. 49 TL fazla gelmeye başladı. Başka operatöre geçmek istemiyorum. Turkcell için ne önerirsiniz.
Faturasıza geçiş iste, 1 ay orada takıl. 1 ayın ardından yeni müşteri veya faturasızdan faturalıya tarifeleri emrine amade.
1 aylık süreçte 45 liraya 12GB'lık bir paket vardı onunla idare edebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 16 Aralık 2020; 23:54:50 >
Faturasız'a çevir hattını, 1 ay Faturasız kullan, sonra da 10 GB'ı 42 Lira'ya al (Akıllı 10 GB Paketi; 1000 SMS/MMS, 1000 Dakika ve 10 GB)
* Faturasız'a dönmek için 35 TL ücret istiyorlar, bilgin olsun.
Teşekkürler cevaplarınız için.
Rica ederiz hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- turkcell sms gelmiyor
- aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor ne demek
- turkcell yanlış bir numara çevirdiniz anonsu
- bimcell akıllı saat tarifesi
- turkcell tek numara iki sim kart
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- ağda kayıtlı değil ne demek
- turkcell akıllı fatura nedir
- hat takılı ama şebeke yok
- netgsm zam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X