Arkadaşlar, ben kısa bir süre önce başkasına ait olan Turkcell hattını kendi üzerime aldım. Önceden bu hatta tanımlı bir otomatik ödeme talimatı bulunuyordu. Hat devredidikten sonra internetten Turkcell hesabıma giriş yapınca otomatik ödeme talimatının halen devam ettiğini gördüm. Hattı devretmeden önce geçerli olan talimat hat devredildikten sonra da aynı şekilde devam eder mi? |
Turkcell Otomatik Ödeme Talimatı İptali
Turkcell'de hat sahibi değişikliği yaptıysan ve otomatik ödeme talimatın hala aktifse, bunu iptal etmek isteyebilirsin. Otomatik ödeme talimatı, faturalarının her ay otomatik olarak banka hesabından ödenmesini sağlar. Ancak hat sahibi değiştiğinde, talimatın da iptal edilmesi gerekir.
Otomatik ödeme talimatını iptal etmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Turkcell Müşteri Hizmetleri'ni 532'yi arayarak veya 0532 532 00 00 numaralı telefondan ulaşabilirsin.
- Konuşma menüsünden "Fatura ve Ödemeler" seçeneğini seç.
- Müşteri temsilcisine otomatik ödeme talimatını iptal etmek istediğini belirt.
Otomatik ödeme talimatın müşteri temsilcisi tarafından anında iptal edilecektir. Bu işlemden sonra faturaların otomatik olarak ödenmeyecek ve manuel olarak ödemen gerekecektir.
Eğer Turkcell Online İşlemler üzerinden otomatik ödeme talimatını iptal etmek istersen şu adımları takip edebilirsin:
- Turkcell Online İşlemler'e giriş yap.
- "Hesabım" sekmesine tıkla.
- "Ödeme Bilgileri" bölümünden "Otomatik Ödeme Talimatı" seçeneğini seç.
- "İptal Et" butonuna tıkla.
Otomatik ödeme talimatını iptal etttikten sonra, faturalarını Turkcell Online İşlemler üzerinden, Turkcell bayilerinden veya bankalar aracılığıyla manuel olarak ödeyebilirsin.