pandemiden dolayı bir düşüncem var.2 cep telefonum var. eş kart alıp ikisini de aynı numara ile kullanmak niyetindeyim .
telefonum maske ile çalışmadığı için , maske ile çalışan parmak izi okuyuculu eski telefonumu dışarıda işyerinde filan kullanacağım. yüz tanıma ile çalışan telefonumu da evde ve tatil günlerinde her an maske takmak zorunda olmadığım zamanlarda. bir de eski telefonumu dezenfekte edebiliyorum sprey kolonya ile. yeni telefona zarar verebilir bu dezenfekte olayı diye çekiniyorum. yani birisini dışarıda kullanacağım. birisini evin içinde . bilenler için bir kaç sorum olacak. 1.normal Turkcell sim kartımla tüm özelliklere sahip olacağım sanırım. yoksa bazı dezavantajla olacak mıdır? 2.birisini uçuş moduna alırsam diğeri aktifleşecek anladığım. ikisi de aynı anda açık kalırsa hangisi çalışacak? ana hat gibi bir durum oluyor birisinde? yani telefonu alıp çıkarım dışarı . açık olan evde kalan olursa kötü olur. 3.Toplam 70 tl kart ücreti vereceksiniz bir defaya mahsus bir daha ekstra masrafı yok dediler telefonla görüşmemde bir bayiyle. doğru mudur? sonuç olarak tavsiye ediyor musunuz? yoksa telefonunu her eve gelişinde kolonya ile iyice sil yıka mı dersiniz? :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 30 Kasım 2020; 19:18:47 > |
turkcell eş kart hakkında
-
-
Kendi fikrimce tavsiye etmem hocam, en iyisi temizlik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz teknik olarak oluyor, birini kapatıp diğerini açıyorsunuz ancak damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık için telefonu gün içinde başkalarına vermiyorsanız pek ihtiyacınız olmayan bir fantezi yapmış olacaksınız... -
quote:
Orijinalden alıntı: maaart
Dediğiniz teknik olarak oluyor, birini kapatıp diğerini açıyorsunuz ancak damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık için telefonu gün içinde başkalarına vermiyorsanız pek ihtiyacınız olmayan bir fantezi yapmış olacaksınız...yo kimseye vermiyorum. sadece kendimde duruyor. ama mecburen sağa sola dokunduğum oluyor. elim de sonra bu telefonla temas ediyor
-
Hijyen ve kentsel altyapı sanitasyon konularında çalışan biri olarak fikrimi sorarsanız, her temas sonrası elinizi dezenfekte etmeniz önemlidir, elinizi dezenfekte etmede atlanan noktalar çift telefon kullanmanızda sizi risk sokar, telefon üzerinden bulaşma zaten çok zayıf bir olasılık, damlacık enfeksiyonları telefon ile kolay kolay bulaşmaz... -
Hocam benim için en riskli gördüklerim;
1.Para
2.Sigara içmek
3.Cep telefonu
O yüzden hergün günün sonunda dezenfektanla silerim telefonu varsın eskisin sağlıktan kıymetli değil ve bir zararı da olacağını sanmıyorum.
Riskli görmek ayrı birşeydir, bilimsel bir dayanağı olması ayrı birşeydir, virüsler kendileri hareket edemezler, sinek gibi uçmazlar, o yüzden hareketli insan - hayvan damlacıkları ile yayılırlar, parayı koklamak, telefonu yalamak, gibi huylarınız yoksa kolay kolay bu metalardan dolayı hasta olmazsınız... -
Sonuçta elin temas ediyor..Sen 50 yere dokun sonra çıkar cep telefonunu al konuş cilt ile temas var.Sigara keza elinle ağzına götürüyosun.Paraya dokunmayan el yok sen dezenfekte etmeyip üstüne bir yemek yesen yada bilmeden elini ağzına götürsen gene bulaştırırsın..
Sanamı inanayım kendi kuzenime atmden bulaştı evden çıkmayan çocuk daha ötesi yok,1 kere atmye gitti sadece.
Benim verdiğin örnekle senin verdiğin örneğin hiç bir alakası yok, ATM ye gidip işin biter bitmez elini dezenfekte etmezsen bulaşır, parayı yada ATM yi değil elini dezenfekte ediyorsun, elini dezenfekte edersem telefonunu zaten koruyorsun, maskeni takıp, cebinde dezenfekten taşıyıp, her temas sonrası eline sıkacaksın bu kadar... -
Benim risk olarak belirttiğim bu 3 madde bende diyorum ki çok fazla temas halindesin haliyle unutuyorsun ve birden cep telefonun çalıyor bakman zorundasın,bazen dalgınlığa gelipte para sayıyorsun misal unutuyorsun dezenfekte etmeyi veyahut unutup sigara içiyorsun bu yüzden bu 3 madde risk grubunda ondan bahsediyorum.
Tabiki kapalı alan ve yakın temas,heleki maskesiz olmak en büyük risk o ayri konu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- turkcell rahat paket nedir
- turkcell faturalıdan faturasıza geçiş
- hat bilgilerini gizleme turkcell
- turkcell hat devir ücreti
- turkcell neden çok internet yiyor
- turkcell akıllı fatura nedir
- mobil imza nasıl alınır
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
- gizli numaradan arama
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X