Şimdi Ara

Lifecell ve Turkcell arasında hizmet kalitesi farkı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yaklaşık 6 aydır Lifecell kullanıyorum. Önceden Turkcell de kullandım. Biliyoruz ki Lifecell aslında Turkcell'in bir markası ve teknik olarak ikisi de aynı altyapıdan faydalanıyor. Ancak ben şunu fark ediyorum ki önceden kullandığım standart Turkcell hat ile Lifecell hat arasında gerek çekim kalitesi gerekse internet hızı ve kalitesi açısından çok net farklar var. Özellikle bu yaz gittiğim yazlık yerlerde Lifecell hattım çok fazla çekmez iken Vodafone ve Telekom hatların daha problemsiz hizmet verebildiğine şahit oldum.

Merak ettiğim konu Turkcell, müşteriler arasında bir şekilde ayrım yaparak baz istasyonu seviyesinde müşteri önceliklendirmesi yapıyor olabilir mi veya hatları kategorize ederek sinyal iletimi konusunda hatlar arasında farklı kalite seviyelerinde hizmet veriyor olabilir mi?

Yani uzun lafın kısası biz Turkcell kalitesinde hizmet aldığımızı zannederken aslında farklı bir hizmet alıyor olabilir miyiz?

Bu konu hakkında net bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 28 Ağustos 2019; 3:53:53 >

• sinyal farkı görmedim ama hız konusunda 2. sırada olduğu bir gerçek, zaten sitesinde de yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha öncede defalarca konuşuldu, sinyal yönünden bir fark yok zaten aynı şebekeyi kullanan iki farklı sim kartın birinin az birinin çok sinyal alması diye birşey söz konusu olamaz, böyle bir teknoloji yok, bu sizin dediğiniz olay bazı saplantılı tiplerin inatla diğerleri çekmiyor turkcell çekiyor geyiğinin artık olmadığı, bir çok noktada tüm firmaların başa baş olduğunun ve bazı yerlerde daha iyi durumda olduklarının kanıtıdır. Evimde turkcell de tt de sorunlu ama izmirin göbeği konak ykm içinde çekmeyen vodafone evimde sorunsuz hizmet veriyor örneğindeki gibi, önceden kullanımınıza yönelik kıyaslamaya yönelik ise durum güncel istasyon ayarları, anten yönleri, değişen istasyon konumları sinyale etki etmiştir. Bir diğer konu ise 4g frekansları başka başlıklarda konuşulmuştu, 800-900 mhz çekim güçü yüksek görünür hızı azdır, 1800, 2100, 2600 çekim güçü düşük hızı yüksektir böyle bir bölgede de bulunmuş olabilirsiniz.

• Çekim için arada hiçbir fark yok, cihaza bağlı olarak sinyal seviyesinde değişiklikler olabilir. Öyle ki, j7 core cihazımda lifecell hattım full çekerken, a8 2018 cihazımda 3 diş çekiyor.

Ama hız konusunda bir kısıtlama var, bunu bir çok konuda da görsellerle sundum.

Platinum (1. öncelik) hatta 40Mbps alınıyorsa, Lifecell-GNÇ gibi tarifelerde (2. öncelik) 15-20Mbps alınabiliyor.

• Platinum kullandığım bir dönem de görüşmelerim sürekli kesiliyordu şikayet oluşturdular cihazdan kapsama alanından dediler standart bir tarifeye 1 yıl sonra geri döndüm gram kesilme yok yine aynı lokasyonlarda görüşmeler yaptım 😃 Bir de böyle bir şey var.

Ha tabiki de Lifecell kullanmayın demiyorum ama , gerçekten tarifeler arasında ki fiyat farkını ödemede zorlanmıyorsanız Platinum kullanın derim.

• Gelen cevaplar için çok teşekkür ederim. O zaman anladığımız kadarıyla çekim kalitesi açısından fark olmaması lazım. Ancak internet hızı farklı olabilir.
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Çekim gücü aynı hocam ben ikisinide kullandım fark yok ama verdiği internet hızı ile ilgili aynı şeyi söyleyemem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Lifecell kullandım.. İnternet anlamında zayıf kaldı.. Tv+ uygulamada hep takıldı.. Şimdi Uçuran Tarife kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.. Ben arada ki farkı hissettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman lifecell kullanacak insanlar boş yere internet kısıtlaması yaşamadan daha uyguna aynı internet hızında türk telekom kullansın daha mantıklı
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    keşke öyle olsa 35 TL 15 gb teklifi kabul ederdim, ama etmiyorum çekim sıkıntısı var. turkcellin ikinci öncelik verdiği hat bile daha iyi. iş yerinde komple şebeke yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

keşke öyle olsa 35 TL 15 gb teklifi kabul ederdim, ama etmiyorum çekim sıkıntısı var. turkcellin ikinci öncelik verdiği hat bile daha iyi. iş yerinde komple şebeke yok.
    ben sizin yerinizde olsam, müşteri hizmetleriyle kavga eder illallah ettirip yakınlarıma baz istasyonu kurdururdum. Çünkü fiyat efsane.

ama işlerinizi engelliyorsa tabiki turkcell mantıklı size.
    bi kaç kere söyledik de köy yerine bizim dememizle olacak iş değil maalesef. vf ve tr var 3g çekiyorlar ikisi de 20 mbit civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

bi kaç kere söyledik de köy yerine bizim dememizle olacak iş değil maalesef. vf ve tr var 3g çekiyorlar ikisi de 20 mbit civarı
    internet konusunda aynı hızdalarsa vdf öneririm. devir tasarruf devri.
    yok bi orada öyle vf
    turkcell hediyeler ihya ediyor beni en iyi tasarrufu ben yapıyorum vf daha masraflı olur benim için

• Lene kullanıcısına yanıt
    Uçuran paket çok pahalı değilmi? Şahsen o paraları vermezdim.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Başkan Faturasız. Pos cihazından yüklendi. Faturalıya geçemedim.. 40 gün beklemem lazımmış.
    Şimdilik Bu Ay iadere edecem...
    Uçuran 4GB ama hediyelerle 10 GB da yaklaştı.
    TV + bile hediye.. 5GB

Toplam da 45 ₺

• Lene kullanıcısına yanıt
    Yau gel Black'e sana o yakışır, uğraşma faturasızla

Yok Başkan. Devir tasarruf devri .Veremem O kadar. Uçuran muçuran devam Edeceğiz artık.

• beter.böcek kullanıcısına yanıt
    Normal Platinum'un bir esprisi yok artık. Fiyat/Performansın zerresi yok. En iyisi Black tarifeleri. Black'te herşey en üst düzey tabi ona görede parası var.

En sevdiğim olayı salla kazan'da garanti GB, her ay mutlaka 10GB almış oluyorum. Her hafta verdiği GB'larda haftalık oluyor.

Mobil kullanıma yüksek bütçe ayırabilenler şüphesiz Black tarifelerini kullanmalı.

Sonuna kadar haklısın daha önce kullandığım Platinumla şimdiki arasında dağlar kadar fark var , Lifecell Sarı+ yada 79.9 TL'lik olanı tercih edicem gibi duruyor , Vodafone'a da Redli 15 Plus için 80 ödüyorum , son dönem Pass paketlerine fazla abanınca normal GB'larda da azalma oldu gibi geliyor , ay sonu geldi 4 GB kalmış 😃

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.