Şimdi Ara

Turkcell Fiber 200 Mbps Hız Şenliği (10GB Cepte Modem Paketi Hediyeli) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
11
Favori
77.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, bugün bende 200mbit'e geçmek için aradım evin içine kadar fiber geliyor gpon ama geçiremediler böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?

• RaggedyDoctor kullanıcısına yanıt

Bölge sorumlusunu arayın, onlar yardımcı oluyorlar. Bende de daireye kadar fiber kablo geliyor, SOL'ü aradım numaralarından, Superbox önerdiler bana   Bölge sorumlusunu arayıp başvuru yaptım. Yarın bağlanacak umarım.

FTTB kullanan arkadaşlar için, güncel FTTB switch'ler 1G port ile geliyor genelde, eski FTTB switch'lerde ise birkaç portu 1G kalanı FE oluyor. Örneğin 24 portlu bir cihazda 4 port 1G kalanlar FE oluyor. Ancak bunu MH'ye nasıl anlatıp da geçersiniz bilmiyorum  

• Ben abone olalı 1 ay oldu bölge sorumlusundan kastınız arızaya gelen bayi mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagc76 -- 7 Ocak 2021; 4:0:55 >
  • FTTB aliyorum fakat MDU'da 1G portlar var. Router arayuzunden baktigimda asagidan gelen kablo 1Gbps Full Duplex CAT6 olarak gozukuyor. Normalde cok rahat alabilmem lazim 200 Mbps'i.

Dun aradim musteri hizmetlerini kadin bana gecmeye calisirken ciddi ciddi "Bulundugunuz il sinirlari icierisinde 200 Mbps altyapi alabilen bir adres yok." dedi sasirdim. Dedim emin misiniz? Bakin Ankara'da yasiyorum, ulkenin baskenti. Ankara gibi bir yerde 200 Mpbs alabilen yer yok mu? Diye tekrar dogrulamak istedim, kadin ciddi ciddi "Evet, sistemde oyle gozukuyor. Il sinirlariniz icerisinde 200 Mbps icin altyapi yok." diye onayladi.

Cok ilginc bir durum, altyapim her turlu destekliyor ama aradigimda aldigim cevaba bak. Twitterdan falan filan nereden kime ulasmak lazim, yapan arkadaslar soylerse bir de oyle deniyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xDeathwing

FTTB aliyorum fakat MDU'da 1G portlar var. Router arayuzunden baktigimda asagidan gelen kablo 1Gbps Full Duplex CAT6 olarak gozukuyor. Normalde cok rahat alabilmem lazim 200 Mbps'i.

Dun aradim musteri hizmetlerini kadin bana gecmeye calisirken ciddi ciddi "Bulundugunuz il sinirlari icierisinde 200 Mbps altyapi alabilen bir adres yok." dedi sasirdim. Dedim emin misiniz? Bakin Ankara'da yasiyorum, ulkenin baskenti. Ankara gibi bir yerde 200 Mpbs alabilen yer yok mu? Diye tekrar dogrulamak istedim, kadin ciddi ciddi "Evet, sistemde oyle gozukuyor. Il sinirlariniz icerisinde 200 Mbps icin altyapi yok." diye onayladi.

Cok ilginc bir durum, altyapim her turlu destekliyor ama aradigimda aldigim cevaba bak. Twitterdan falan filan nereden kime ulasmak lazim, yapan arkadaslar soylerse bir de oyle deniyelim.

Router üzerinden nereden baktınız? Hangi router kullanıyorsunuz?

• Bu pakedin adı 200 gerisi hikaye maalesef. Throttling var twitterda bile. Videolar fotolar falan açılsın diye 4gye geçiyorum artık.
    Torrent limitli. Paket 200 ama download hızı 1 bilemedin 2 mb.
    Hız testlerinde rakamlar güzel ama onun dışında sıkıntılı. Sırf hız testlerinde yüksek rakam gösterip insanları tatmin etmek için uydurulmuş. Sorunsuz kullanmak için vpn açıyoruz ya şaka gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D5F6704F

Router üzerinden nereden baktınız? Hangi router kullanıyorsunuz?

Alıntıları Göster

Kendi routerimi kullaniyorum.

Mikrotik RouterOS uzerinde gozukuyor.

https://mikrotik.com/product/RB750Gr3

• 1 ay önce 100mbps + Samsung kulaklık hediyeli kampanyaya geçiş yaptım. Bugün aradım bu kampanya için. Kulaklık kanpanyasina dahil olduğum için siz bu kampanyaya dahil olamazsınız dedi müşteri hizmetleri. Halbuki kendi sayfalarında , şartlar bölümünde böyle bir şey yazmıyor. Yeni aboneler ve mevcut fiber kullanıcıları geçebilir yazıyor dedim. O konuda bir bilgim yok dedi kapattı.

Garip bir durum. Hiç bir şeyden haberleri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooe

Arkadaşlar geçmiş mesajlarımdan hatırlayan vardır. Altyapım gpon olmadığı için geçememiştim. Dün öylesine twettırdan yazdım türkcell hesabına dedi geçebilirsin.şakamı bu dedim ,derken sol müşteri hizmetleri beni kampanyaya dahil etti , 10 dakka sonra testte hala 100 ü bile görmüyordum. Korktuğum başıma gelecek dedim sabah ekip geldi kablolar sağlam bizlik bişey yok Sol kendi gelsin dedi. Neyse işe gittim o arada bana altyapı ekibi gelicek dediler.ama geldilermi ne yaptılar bilmiyorum eve geldiğimde 5ghz de 198 gördüm.. hatta buranın (halkalı atakent) saha sorumlusu abi imkansız olursa ilk faturan benden hatta milyonluk iddaaya girerim dedi😁 Neyse whatsabına bakmıyor bile şimdi.. Artık 200/10 kullanıyorum Tv plus 4k ile

Turkcell Fiber 200 Mbps Hız Şenliği (10GB Cepte Modem Paketi Hediyeli)

tweter hesbaını paylasırmısın sol un hocam hanı senın yazdıgın bende yazayım bakalım sonuc ne olacak.

ama dun mh le konustum 2021 yılı ıcın fttb lerıde dahıl edeceklermıs 200 ve uzerı hızlar ıcın bazı bölgelerde fttb lerı gecırmeye baslamıslar 200 ve üzeri hızlara

• ZTE modemde üst taraftan Internet sekmesinden görebilirsiniz.

Mod kısmında 1000M Tam Çift Yönlü olarak yazıyor

• Arkadaşlar 2.4 ghz wifiyi kanal otomatik mi olmalı alttaki band 20 40 ayarı ne olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 8 Ocak 2021; 13:37:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feramor

ZTE modemde üst taraftan Internet sekmesinden görebilirsiniz.

Mod kısmında 1000M Tam Çift Yönlü olarak yazıyor

Bende de öyle yazıyor, o zaman sorunsuz geçebilmem lazım.

• Türk Telekom 100Mbps FTTH'den geçtim. TV+ 200Mbps aldım. H267A getirdiler ancak WiFi pek stabil değil gibi. Webde gezinmede de Türk Telekom kadar iyi değil açıkçası. Türk Telekom'da siteler falan daha hızlı yükleniyordu daha çabuk tepki alıyordum ancak yine de iyi durumda.

400Mbps hız görünmesinin sebebi ise 3 farklı sunucuya bağlanırken hem dış sunuculara hem de Turkcell sunucularına bağlanması. Muhtemelen TV+ gibi servisleri kullanırken trafiği etkilememesi için yapılan bir şey.

Ping konusunda ise çok değişik. Bazı durumlarda TT'den iyi, bazılarında aynı, bazılarında ise TT daha düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazkopat08

1 ay önce 100mbps + Samsung kulaklık hediyeli kampanyaya geçiş yaptım. Bugün aradım bu kampanya için. Kulaklık kanpanyasina dahil olduğum için siz bu kampanyaya dahil olamazsınız dedi müşteri hizmetleri. Halbuki kendi sayfalarında , şartlar bölümünde böyle bir şey yazmıyor. Yeni aboneler ve mevcut fiber kullanıcıları geçebilir yazıyor dedim. O konuda bir bilgim yok dedi kapattı.

Garip bir durum. Hiç bir şeyden haberleri yok.

Hediyeli kampanyalar gecerli olmuyor,sitelerinde sartlar bolumunde yaziyor zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

Türk Telekom 100Mbps FTTH'den geçtim. TV+ 200Mbps aldım. H267A getirdiler ancak WiFi pek stabil değil gibi. Webde gezinmede de Türk Telekom kadar iyi değil açıkçası. Türk Telekom'da siteler falan daha hızlı yükleniyordu daha çabuk tepki alıyordum ancak yine de iyi durumda.

400Mbps hız görünmesinin sebebi ise 3 farklı sunucuya bağlanırken hem dış sunuculara hem de Turkcell sunucularına bağlanması. Muhtemelen TV+ gibi servisleri kullanırken trafiği etkilememesi için yapılan bir şey.

Ping konusunda ise çok değişik. Bazı durumlarda TT'den iyi, bazılarında aynı, bazılarında ise TT daha düşük.

Aynen, kendi sunucusu yoğun olduğu zaman Speedtest diğer sunuculara da yük dağıtıyor. O diğerlerinden bazıları yönüne daha yüksek hız tanımlı (EBA ya da vs olabilir) Sadece o durumlarda 2x hızlı çıkıyor.

Tekrar edince - yoğunluk geçmişse - normal hat kapasitesi ölçülebiliyor. Hile sanmıştım ama bilerek yapılmış gibi değil.

• Shafter kullanıcısına yanıt

hahahahs, hocam biz yıllardır istiyoruz 5 mbps 10 mbps bile yapmadı bu kan emiciler

• nofearl N kullanıcısına yanıt

Yoğunluktan kaynaklı değil hocam. Bu şekilde bir sistem ayarlamışlar. Siteyi açıp direkt test yaparsanız toplam 4 sunucuya bağlanıyor. Ancak seçim kısmına girip bir sunucu seçerseniz sadece o sunucuya bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

Yoğunluktan kaynaklı değil hocam. Bu şekilde bir sistem ayarlamışlar. Siteyi açıp direkt test yaparsanız toplam 4 sunucuya bağlanıyor. Ancak seçim kısmına girip bir sunucu seçerseniz sadece o sunucuya bağlanır.

Sunucu yoğunluğundan, hiç değişiklik yapmadan da fallback devreye girebiliyor.

• nofearl N kullanıcısına yanıt

Speedtest'te sunucu yoğunluğu olayı bu şekilde işlemiyor. Spesifik olarak sunucu seçmediğiniz sürece en az kullanılan sunucuya otomatik atıyor ve yanında +3 ek sunucu daha kullanıyor. Yani bu olay hiç değişiklik yapmazsanız gerçekleşiyor zaten. Değişiklik yapıp sunucuyu elle belirlediğinizde sadece seçtiğiniz sunucudan hız testi yapıyor, ek sunuculara bağlanmıyor. Bu ek sunucuya bağlanma olayı da sadece indirme hızı için gerçekleşiyor.

Örnekle gösterecek olursam, speedtest'i açtığımda Turkcell Bağcılar seçili geldi ve 400 çıktı. Devamında tekrar girip sunucu seç kısmından Turkcell Bağcılar seçtim. Ek 3 sunucuya bağlanmadığı için 200Mbps çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 11 Ocak 2021; 23:59:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooe

Arkadaşlar 2.4 ghz wifiyi kanal otomatik mi olmalı alttaki band 20 40 ayarı ne olmalı
    Normalde 20 mhz olmalı kanal genişliği açısından. 40 mhz olarak da ayarlanabilir yüksek hız görmek için ama bu şekilde yaparsanız 2.4 GHZ ağını adeta terörize etmek oluyor ve diğer kanallara normalden fazla yayılmış oluyorsunuz, hem sizin hem diğerleri için stabilite sorunu oluşur. İmkanınız varsa 5 GHZ kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Ocak 2021; 0:15:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.