Şimdi Ara

Turkcell Fiber 200 Mbps Hız Şenliği (10GB Cepte Modem Paketi Hediyeli) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
11
Favori
77.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: k8s

Speedtest'te sunucu yoğunluğu olayı bu şekilde işlemiyor. Spesifik olarak sunucu seçmediğiniz sürece en az kullanılan sunucuya otomatik atıyor ve yanında +3 ek sunucu daha kullanıyor. Yani bu olay hiç değişiklik yapmazsanız gerçekleşiyor zaten. Değişiklik yapıp sunucuyu elle belirlediğinizde sadece seçtiğiniz sunucudan hız testi yapıyor, ek sunuculara bağlanmıyor. Bu ek sunucuya bağlanma olayı da sadece indirme hızı için gerçekleşiyor.

Örnekle gösterecek olursam, speedtest'i açtığımda Turkcell Bağcılar seçili geldi ve 400 çıktı. Devamında tekrar girip sunucu seç kısmından Turkcell Bağcılar seçtim. Ek 3 sunucuya bağlanmadığı için 200Mbps çıktı.

Ayarlardan ya da MacOS app ile favori belirleyebiliyorsunuz ve hep seçili kalıyor. Seçili olsa bile - ki bende hep seçili - tahminime göre yoğunluğa göre diğer nodeları ekleyebiliyor.

Login olmadan, favori seçilmemiş durumda, dediğiniz gibi önden yakın nodeları pingleyip gecikmeye göre seçiyor.

Hiç değişiklik yapmadan, favori seçili olsa bile, /run adresini refresh edince duruma göre tek sunucudan ya da farklı sunuculardan yapıyor.

https://www.speedtest.net/run adresinden otomatik başlatarak test yapabilirsiniz.

https://www.speedtest.net/settings adresinden favori seçip sürekli onu kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooe

Arkadaşlar 2.4 ghz wifiyi kanal otomatik mi olmalı alttaki band 20 40 ayarı ne olmalı

Apple 2.4 için 20 tavsiye ediyor. Tüm detaylar için;

https://support.apple.com/tr-tr/HT202068

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

Apple 2.4 için 20 tavsiye ediyor. Tüm detaylar için;

https://support.apple.com/tr-tr/HT202068

Alıntıları Göster

Tamam tşk ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

40 gün boyunca sorunsuz olarak 200 mbit kampanyasını kullanıyordum. Huawei wifi 6 modem mevcut.Dün itibariyle superonline temsilcisi 2 arkadaş kapıya gelerek modemin modelini ve tv plus + 2 sene taahhüt konusundan bahsettiler ve hizmetten memnun olup olmadığımı sordular. Memnun olduğumu belirttikten sonra ayrıldılar. Bu olaydan yaklaşık 2 saat sonra wireless bağlantımda kopma yaşadım. Laptop ve cep telefonu üzerinden yaptığım speedtestte 2 mbit down ve 5 mbit up gördüm. Ayrıca kablolu bağlantıda 200 mbit hız almaya devam ettim. google dns ve cloudflare dns e yaptığım testlerde ping değerlerinin 300 lere kadar fırladığını gördüm. Superonline'a açtığım kayıt neticesinde eve gelen arkadaş modem değiştirmeyi önerdi. Bunu kabul etmeyip arkadaşı uğurladım. Sonrasında çağrı merkezini arayarak konuyu tekrar izah ettiğimde sorunun statik ip de olmadığım için olduğunu belirttiler. Arkadaşın önerisini dikkate alıp CGNAT konusu hakkında da biraz bilgim olduğu için statik IP ye geçtim ve sorun düzeldi. Fakat bu sabah tekrar aynı sorun meydana geldi. Tekrar kayıt açtım ve ping süreleri ve wireless hızı normale döndü. Bu konunun modemle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Superonline'ın CGNAT ve Throttling diye herkesin bu konu üzerinde tartıştığı konuları biraz abarttığını düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki fikirlerini alabilir miyim? Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MeNzA

Merhaba Arkadaşlar,

40 gün boyunca sorunsuz olarak 200 mbit kampanyasını kullanıyordum. Huawei wifi 6 modem mevcut.Dün itibariyle superonline temsilcisi 2 arkadaş kapıya gelerek modemin modelini ve tv plus + 2 sene taahhüt konusundan bahsettiler ve hizmetten memnun olup olmadığımı sordular. Memnun olduğumu belirttikten sonra ayrıldılar. Bu olaydan yaklaşık 2 saat sonra wireless bağlantımda kopma yaşadım. Laptop ve cep telefonu üzerinden yaptığım speedtestte 2 mbit down ve 5 mbit up gördüm. Ayrıca kablolu bağlantıda 200 mbit hız almaya devam ettim. google dns ve cloudflare dns e yaptığım testlerde ping değerlerinin 300 lere kadar fırladığını gördüm. Superonline'a açtığım kayıt neticesinde eve gelen arkadaş modem değiştirmeyi önerdi. Bunu kabul etmeyip arkadaşı uğurladım. Sonrasında çağrı merkezini arayarak konuyu tekrar izah ettiğimde sorunun statik ip de olmadığım için olduğunu belirttiler. Arkadaşın önerisini dikkate alıp CGNAT konusu hakkında da biraz bilgim olduğu için statik IP ye geçtim ve sorun düzeldi. Fakat bu sabah tekrar aynı sorun meydana geldi. Tekrar kayıt açtım ve ping süreleri ve wireless hızı normale döndü. Bu konunun modemle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Superonline'ın CGNAT ve Throttling diye herkesin bu konu üzerinde tartıştığı konuları biraz abarttığını düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki fikirlerini alabilir miyim? Teşekkürler

Problemin çözümünün ücretli bir hizmette olduğunu belirterek bu şekilde yönlendirme yapmak usulsüzlüktür. Böyle bir çözüm olamaz. Bunun haricinde CGNAT olayının meydana getirdiği en büyük sıkıntı bana göre güvenlik. Ping ise elbette takip eden sorunlardan biri. Ha yapılacak belli aslında ipv4 noktasında doyuma ulaştıysa gerekli altyapı çalışmalarının yapılıp ipv6'ya peyderpey geçiş(200 mbps paketini kullananlar için olabilir mesela).

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Problemin çözümünün ücretli bir hizmette olduğunu belirterek bu şekilde yönlendirme yapmak usulsüzlüktür. Böyle bir çözüm olamaz. Bunun haricinde CGNAT olayının meydana getirdiği en büyük sıkıntı bana göre güvenlik. Ping ise elbette takip eden sorunlardan biri. Ha yapılacak belli aslında ipv4 noktasında doyuma ulaştıysa gerekli altyapı çalışmalarının yapılıp ipv6'ya peyderpey geçiş(200 mbps paketini kullananlar için olabilir mesela).

Alıntıları Göster

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Az önce superonline yetkilisi arkadaş gelerek huawei wifi 6 modemi zte h267a modemle değiştirdi wifi daki hız sorunu ve ping dalgalanması sorunu düzelmiş görünüyor. Statik IP ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum..

• Torrent hız limiti nedir arkadaş. Sözleşme ile 5tb olarak kendini korumuşsun zaten, daha niye hız sınırlarsın ki. Bu ülkede adam gibi iss yok mu cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Torrent hız limiti nedir arkadaş. Sözleşme ile 5tb olarak kendini korumuşsun zaten, daha niye hız sınırlarsın ki. Bu ülkede adam gibi iss yok mu cidden

bu torrent hız limiti olduğunu nereden anlıyoruz? bu hız limitini her zaman mı var belli saatlerde mi ?

Ben dün snde 22 mb indirme gördüm torrentte.

• mrkaraburc kullanıcısına yanıt

Doğrusu bilmiyorum. Direct downloadlarda sorun yok. Steamden bişey indirirken mesela 21-22 mb görüyor ama torrentte 3-4 mbyi geçmiyor. Muhtelif saatlerde denedim, farklı torrentlerde denedim ki deli gibi seed edilenlerde de aynı.

Siz statik ip falan kullanıyor musunuz?

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    Hayır statik ip kullanmıyorum. Ama torrent çok değişken olabiliyor ya. Seed yüksek bir torrentte bazen 26ya kadar çıkıyor. Ama ortalama 10-15. Belki dediğiniz gibi yavaşlatmadan olabilir ama dediğim gibi çok değişken parametre var torrentte.

Benim sıkıntım netflixde oluyo. Hızım 200 olsa bile netflix 480p gibi kötü görünüyo arada.
  • mrkaraburc kullanıcısına yanıt

Benim de netflix sorunum yok. Fast.com 190-200lerde geziyor hep.

Bunlar bi tuhaf iş yapıyorlar ya. Bayılıyorlar böyle tuhaf tuhaf uygulamalara kısıtlars bilmem neye. Gına geldi böyle şeylerle uğraşmaktan araştırmaktan. Adam gibi hizmet veren iss hakkaten yok sanırım.

• 13.01.2021 tarihinden itibaren 200 Mbps hızındaki pakete yeni abonelikle veya mevcut kampanya değişikliği ile gelen müşteriler için yükleme (upload) hızı 10 Mbps’tir. 13.01.2021 tarihinden önce 2​00 Mbps hızındaki paketlerden yararlanan müşteriler için yükleme (upload) hızında değişiklik olmayacaktır.

beyler bu konuda sıkayetle baskı yapmalıyız boyle bir sacmalık olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sy772

• 13.01.2021 tarihinden itibaren 200 Mbps hızındaki pakete yeni abonelikle veya mevcut kampanya değişikliği ile gelen müşteriler için yükleme (upload) hızı 10 Mbps’tir. 13.01.2021 tarihinden önce 2​00 Mbps hızındaki paketlerden yararlanan müşteriler için yükleme (upload) hızında değişiklik olmayacaktır.

beyler bu konuda sıkayetle baskı yapmalıyız boyle bir sacmalık olur mu ?

yok artık!!! hülle mi yapcaz illa?

100Mbit paketinde yenilere upload hızı 10Mbit olmuş. Saçma ötesi. Aynı fiyat zaten bizim suçumuz ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 14 Ocak 2021; 20:18:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Benim de netflix sorunum yok. Fast.com 190-200lerde geziyor hep.

Bunlar bi tuhaf iş yapıyorlar ya. Bayılıyorlar böyle tuhaf tuhaf uygulamalara kısıtlars bilmem neye. Gına geldi böyle şeylerle uğraşmaktan araştırmaktan. Adam gibi hizmet veren iss hakkaten yok sanırım.

torrent limit yok, port açık olmadığı zaman (CGN içinde kapalı kalır) yavaş olması normal. statik ip ile akar.

• Arkadaşlar 1 haftadır 200 mbitteydim dün birdenbire modemde 100 gidiş dönüşü gördüm hemen hız testi yaptım ve 79 u geçmiyordu, Ama anladım zaten 1 gün önce altyapıda işlem yapmışlar hemen bugün aradım akıllının biri benim swiçi 100 lüğe takmış baya baya kızdım ve resimdeki gibi 200 lük yazı yazdırdım..
    Aşağı kutuda binada bir tek ben kullanıyorum 55 dairede tek benim swiç var bu swiç huvaie yeni takılmış hattaa sitede bir tek bizim binada var😁😁

Turkcell Fiber 200 Mbps Hız Şenliği (10GB Cepte Modem Paketi Hediyeli)

• Eski abonelerin 10 mbps alması için ne yapması lazım ki?

• Taahhüt uzatınca düzelir diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Eski abonelerin 10 mbps alması için ne yapması lazım ki?

Arayıp yenilemek istiyorum diyorsunuz, 2-3 dakikada teyit edip yeniliyorlar. Hemen 10 çıkıyor, en azından bundan sonra 10 garanti, geçici değil.

• nofearl N kullanıcısına yanıt

Aynı yöntemi kullandım. Normalde upload 10 idi. Dün 5'e düştü. Aboneliği 7 Ocak'ta yaptığımı söyleyip yararlanmak istedim ama ne MH ne twitter olumlu dönüş yapmadı. Ben de bugün arayıp taahhüt yenilemek istediğimi söyledim ve yeniledim. Şu an 10Mbps.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.