Şimdi Ara

Turkcell GollerCepte Sahtekarlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26.05.2016 Perşembe günü telefonuma "4515" den bir SMS geldi.
    "Süper Lig'in tüm gollerini izleyebileceğin "GollerCepte" ye hoş geldin. Üyeliğin aylık yenilenecek, hattında yeterli bakiye bulunmadığında, bakiyen karşılığı kadar tanımlama yapılacaktır"

"4515" den gelen SMS'den 3 dakika sonra Turkcell'den bir SMS geldi.
    "Tebrikler, Goller Cepte'den günlük 500 MB internet paketi kazandınız. Paketiniz hattınıza tanımlanmıştır. 24 saat boyunca kullanabilirsiniz"

Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Onayım olmadan "GollerCepte" ye nasıl üye yapıldığımı sordum. Temsilci; siz gelen SMS'e onay vermişsiniz dedi. Gelen SMS'e onay vermedim, faturama yansıyan 14 TL tutarı iptal edin dedim. Temsilci; bu konuda bir şey yapamayız dedi.

Ben istemediğim bir servise neden onay vereyim. Resmen dolandırıldım.

GollerCepte ile ilgili bir SMS almış iseniz mutlaka kontrol edin. Haberiniz olmadan üye olmuş olabilirsiniz.

Turkcell abonelerini katakulliye getirip soyuyor, hırsızlık yapıyor.

Turkcell GollerCepte Sahtekarlığı Turkcell GollerCepte Sahtekarlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif. -- 27 Mayıs 2016; 14:33:41 >

• Ne yazık ki benim eşime de aynı numarayı yapmışlar. Turkcell gibi bir firma bunlara prim veriyor. Paketi iptal ettim ama bu ay için birşey yapamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrana çıkan flash sms ler varya..iptal yada tamam a basın diye..muhtemelen yanlışlıkla tamam a bastınız...
  • İlk gelen GollerCepte ile ilgili bir MMS di. Daha sonra SMS ler peşpeşe geldi, üye olmuşum!? Ben bilgisayar, telefon, yazılım ve virüsler konusunda tuzağa düşmeyecek kadar yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Bu tür SMS ler aboneye tuzak zaten. Benim bir servise üye olmam için, gelen SMS i okuyup cevap olarak EVET yazıp göndermiş olmam gerekir. Milyonlarca aboneden haksız olarak 14 TL alıp kârlarını katlamak istiyorlar. Geçen sene böyle bir şey yaşamamak için bu tür servislere onayım olmadan kesinlikle abone olmak istemediğimi bildirmiştim ve engellenmesini istemiştim. Tamam işleminizi gerçekleştiriyoruz demişlerdi. Haram olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif. -- 30 Mayıs 2016; 15:09:15 >
  • evet bu turkcell den korkacaksın çok tehlikeli bunlar ben bu arada 2 firmayı evime sokmam:birincisi DIGITURK-ikincisi TURKCELL...
  • malesef tüm gsm şirketleri bu aboneliklerle müşterilerini mağdur etmekte.
  • Aynı durum eşimin de başına gelmişti, Turkcell müşteri hizmetleri biz karışmıyoruz, iş ortaklarımızın hizmet vs. diye topu üzerlerinden atıyorlar. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sen telefonda birşey yaparken bir anda tamam yazısı parmağının ucuna gelecek şekilde push mesajı çıkıyor. Yanlışlıkla basıldığı kanaatindeyim. Biz de öyle yaptık çünkü. 2. kez aynı şey başımıza gelince sonrasında kızıp operatör değiştirdik.
  • aynısı benim başıma da geldi btk online işlemlerden şikayet oluşturdum, sonucu bekliyorum.
  • spacetimereality kullanıcısına yanıt
    Maalesef sonuç alamayacaksınız.
    Turkcell'e yakışmayan bir durum var. Diğer operatörlerin hizmetinden memnun olmadığım için hattımı taşımadım.
    Ben siteden tüm popup ve reklam mesajları engelledim. Artık ekranıma gelmiyor.

Bana gelen cevap aşağıda;
    -----------------------
    Sayın XXX,

XXXX numaralı hattınıza ait Goller Cepte ücretlendirmesine ilişkin başvurunuz ulaşmıştır.

Goller Cepte, kullanıcıların taraftarı oldukları takımın ya da diğer takımların gollerini izleyip, güncel haberlerini takip etmelerini sağlayan bir servistir.

Aboneliğin 01.04.2016 tarihinde telefona gelen servis booster mesajı üzerinden gercekleştirildiğini, iptalin ise 05.04.2016 sağlandığını iletmek isteriz.

Servis booster üzerinden yapılan işlemlerde ekranda yer alan sayfada paket seçeneklerinin yanında ücret bilgisi belirtilmekte ve paketler ücretleri ile birlikte görülüp yapılan seçim ile birlikte işlem tamamlanabilmektedir.

Hatta servis kapsamında gönderilen SMS içerikleri aşağıda yer almaktadır;

03.04.2016 21:44 4515 XXXX GollerCepte uyeliginizi iptal etmeniz durumunda abonelik tarihinizden itibaren izleyebildiginiz gol ve video arsivine ulasamayacaksiniz. Yine de iptal etmek isterseniz evet iptal yazip 4515e gonderebilirsiniz.

01.04.2016 17:41 4515 XXXX Super Lig'in tum gollerini izleyebilecegin GollerCepte'ye hos geldin. Uyeligin aylik yenilenecek, hattinda yeterli bakiye bulunmadiginda, bakiyen karsiligi kadar tanimlama yapilacaktir. Detaylar icin
    turkcell.com.tr
    Turkcell'le Bağlan Hayata
    http://turkcell.com.tr
    Takimina ozel uygulamayi indirmeyi unutma:
    trcll.im
    gollercepte - Google Play
    http://trcll.im/Taraftar

03.04.2016 21:25 4515 XXXX Super Lig'de gunun sonuclari: Basaksehir 3-0 Mersin IY, Sivasspor 1-2 Bursaspor, Antalyaspor 2-2 Akhisar, Fenerbahce 0-0 Osmanlispor. Maclarin golleri
    gollercepte.tv
    Goller Cepte
    http://gollercepte.tv
    'de.

04.04.2016 22:56 4515 XXXX Super Lig'de gunun sonuclari: Caykur Rizespor 0-0 Kayserispor, Kasimpasa 2-1 Besiktas. Goller
    gollercepte.tv
    Goller Cepte
    http://gollercepte.tv
    'de.

Aylık ücretin 14 TL olduğunu, yapılan işlem ve ücretlendirmede hata bulunmadığını, hattınızın pop-up tanıtım (service booster) mesajlarına kısıtlı olduğunu, bununla birlikte hattınıza Goller Cepte kapsamında SMS ve servis booster mesajları gönderilmemesi adına işlem yapıladığını iletmek isteriz.

Saygılarımızla,
    Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş
    15/04/2016 10:55:40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsera -- 1 Haziran 2016; 17:18:23 >

• sıkıntı yapmayın tüm madurlar adına turkcell'i 4.5g hızında sömürüyorum
  • Aynı şey sabah uyandığımda başıma geldi fark etmeden onayladım sanırım uykulu kalkınca aradım futboldan haz etmem aradım bagır cagır cözum alamadık sikayet var a yazfım btk ya yazacagım bu pop up mesajları engelleme yolu yokmu?

• Dün şikayet etmiştim bugün para iadesi olacagına dair dönüş aldım.
    IPTAL ONAY yazıp 2780 e göndererek popup vs reklamlardan kurtulabiliyormusuz turkcellden bilgisini aldım

• dolandırıcı şerefsizler az önce benimde 14 tl mi çaldılar haram zıkkım olsun hiçbir şekilde onay vermedm gerizekalı degılım gelen mesajı acıp bakıyorum sadece yemin ediyorum vodofone geçicem ordaki müdürede söyleyeceğim bu dolandırıcılıklarını
  • ODEMELIKAPAT IC > 2222

MOBILODEME IPTAL > 2222

IPTAL IZIN > 2222

KAPA > 2222

sırayla yolla.

• Konu ile ilgili bugün okuduğum bir haberi sizlerle paylaşıyorum.

Bazı operatörler, üzerinde ‘iptal’ ya da ‘hayır’ mesajı bulunmayan “Push Notification” adı verilen anlık bildirimlerle hizmet paketi ya da benzeri aylık ürünler satmaya çalışıyordu. Gelen mesajlarda iptal ya da benzeri seçenekler olmaması, yanlışlıkla ‘tamam’ ibaresine tıklayanların abone olmasına sebep oluyordu. Bu durum özellikle mesajları dikkatlice okumayanların bazı servislere istemsiz şekilde abone olmasına yol açıyordu. Konu hakkında tüketicilerden yoğun olarak gelen anlık bildirim şikâyetleri üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yeni bir düzenlemeye gitti.
    Mesajlarda artık “iptal” ya da “hayır” ibaresi bulunacak. Ayrıca aboneliğe onay veren kişilere bir kodun yer aldığı onay mesajı gönderilmesi ve tüketicinin kodu girdikten sonra aboneliğinin başlaması sağlanacak. Onayın ardından da yine vatandaşların telefonlarına kısa mesajla, aboneliğin onaylandığı ve aboneliğin içeriğine ait açık bir metin gönderilecek.
    BTK’nın aldığı karar 20 Nisan itibariyle yürürlüğe girerken, operatörlere de konunun detaylarını anlatan ve riayet etmesi gerektiğini belirten uyarı yazıları gönderildiği öğrenildi.
    Vatandaşın bu şekilde mağdur edilmeye devam edilmesi hâlinde ise cezai işlem uygulanacağı operatörlere bildirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif. -- 23 Nisan 2020; 11:30:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.