Şimdi Ara

Turkcell Superonline Dolandırıcılık İddiası Takibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not: Turkcell müşteri olduysanız hemen engellemeniz gereken telefon numaraları aşağıda yer almaktadır. Dalgınlığınıza gelir , o ara anlamazsınız onaylarsınız vs diye baştan önlem almanız çok iyi olur.

Başlıkta belirttiğim gibi bir iddiadır. Bugün 08502253499 numaradan aranıp tablet hediye edildiği söylendi. Hikayeden önce şöyle bilgi vereyim;

Güncel Fatura Tutarım: 119,50 TL'dir. 50 hız, sınırsız

Eleman başladı tablet bedava fatura tutarınız 154 olacak. Vay be! Neyse sonra benim güncel fatura tutarım ne dedim 139 dedi. Ben de hiçbir işlem istemiyorum hiçbir şey yapmadım tabletin parasını alıp ücretsiz diyorsunuz komiksiniz dedim.

Numarayı araştrınca çok kişiyi dolandırdıkları ortada.

• Faturaları değişmiş
    • Fatura tutarları artmış
    • Kotasız kotalı vs olmuş
    • Hızları değişmiş

gibi bir çok problem mevcut.

Turkcell hiçbir şekilde sorumluluk almamış. Beraber çalışıyor gibi bu zihniyetler. Bakalım hiçbir şeye dokunmayın, değiştirmeyin dedim. Buna rağmen faturası değişen var. Ben her türlü hakkımı ararım ama Turkcell bayileri ve genel merkezi bu hinliğe ses çıkarmıyor.

O yüzden denk gelen olursa dikkat etsin diye ve eğer mağduru varsa bizimle paylaşabilir diye bu konuyu açtım.

Edit-

1. Numara: 08502253499

2. Numara: 08507990222

Bu numaralara lütfen dikkat edelim. Masum gözüküyorlar lakin tamamen dolandırıcılık. Ne ödediğinizi bilin. Bedava diyorlar ama faturanız mesela 120 ise 150 diyorlar. Bakın faturanız 150 TL olacak, artacak değil bu. Alenen laf arasında sizi uyutuyorlar. Kanan çok olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uAhmetcanX -- 3 Kasım 2021; 1:7:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Turkcell Superonline Dolandırıcılık İddiası Takibi

Turkcell Superonline, "Superonline Dolandırıcılığı", "TV Plus Dolandırıcılığı", "Turkcell TV Plus Dolandırıcılığı" ve "Superonline Tablet Dolandırıcılığı" gibi iddialarla gündeme gelmektedir.

Bu iddialar arasında, Turkcell Superonline'ın müşterilere habersizce "TV Plus" veya "Hızlı Giriş" gibi ek hizmetler eklediği ve müşterilerin bu hizmetler için farkında olmadan ücretlendirildiği yer almaktadır.

Müşterilerin bu tür iddialarla karşılaşması halinde, ilgili kurumlara şikayette bulunmaları önerilmektedir. Tüketici Hakem Heyetlerine veya mahkemelere başvurularak iddiaların araştırılması ve gerekli yasal işlemlerin başlatılması mümkündür.

Turkcell Superonline hakkında dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak 08502253499 numaralı telefondan müşteri hizmetleriyle iletişime geçilebilir. Ancak, iddiaların doğruluğu konusunda bağımsız kaynaklardan teyit alınması önemlidir.

Müşteriler, ek hizmetler konusunda dikkatli olmalı ve herhangi bir şüpheli işlemle karşılaşmaları halinde derhal iletişime geçmelidirler. Farkında olmadan ek ücretlendirilmelerden kaçınmak için sözleşme koşullarını ve faturalarını düzenli olarak kontrol etmeleri önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turkcell ve onun muhtisim kalitesi gecmis olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FieldTeam kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Samimi olayım ben kalitesinden memnunum. Hem evde internet hem de mobil kullanıcıyım kalite anlamında üzmedi. Ama bu olaylar gerçek sonuçta. Görmezden gelinemez.

Ücretsiz tablet diyor dingil faturanız 154 diyor. Hani olacak vs demiyor direkt faturanız bu diyor. Cebimizden çıkan parayı imza attığımız kağıdı bilmiyoruz sanki pez.. :)

Şu anlık değişen bir şey yok. Turkcell'den teyit aldım. Islak imzalı sözleşmede yazan ücretler neyse o devam.

Ama bayilikler nasıl işliyor bilmiyorum lakin burada etliye sütlüye ben karışmam durumu var ve bu ciddi. Turkcell bizim alakamız yok diyor ama sistemde paket değişiyor ücret değişiyor. Ayıp bu hareket.

• Farklı numaradan aynı senaryo aynı hikaye ile beni de aradılar kabul etmedim. Ayrıca ben işi ilerletip dava bile açtım.

Gelecekte Superonline ile işim olmayacaktır. Bu kaçıncı yaşadığım dolandırıcılık senaryosu Superonline'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSiber -- 26 Ekim 2021; 12:9:35 >
  • KSiber K kullanıcısına yanıt

Paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kabul etmemenize rağmen bir değişiklik oldu mu? Şu anlık bir değişiklik olmadığı için ben sakin kalıyorum ama dediğim gibi dava açmaktan, uğraşmaktan çekinmem bir zarar gelirse.

Superonline demek ki böyle. Ama internette aynı numara üzerinde Türk Telekom içinde sorunlar mevcut. Ağırlıklı olarak Superonline.

İyiki konuyu açtım 1 kişi dahi dikkatli olsa amacımıza ulaşmış oluruz.

Ben yine yazıyorum Turkcell bu olaylarda kesinlikle masum değil. İkisi kâr için ekmeklerine yağ sürüyorlar gibi. Yakışmadı açıkcası!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uAhmetcanX kullanıcısına yanıt
    Hayır değişiklik olmadı. Ama o telefonda konuştuğum kadın çok çirkeflik yaptı. Terbiyesizin tekiydi. Dışarda biri görse hanımefendi der kendisine. Ama alakası yok. Bilmem kaçıncı yaşadığım dolandırıcılık aramasıydı. Ben de en sonunda gittim davamı açtım :)

• Bir alt bayi tableti yem olarak kullanarak tele satış yapmaya çalışıyor, koşullar söyleniyor, sazan biri beş para etmez tableti duyup kanarsa diye adamlar uğraş veriyor, uyanık akli basında olanlar tuzaga düşmüyor, burada dolandırıcılık mahkemelik ne var, boyle bir konudan mahkemede hiç bir sey çıkmaz, boşuna hukuki süreç ve vekalet ücretleri ile uğraşırsınız…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maaart M kullanıcısına yanıt

Faturanız: 120 TL Tablet: BEDAVA tekrar yazayım BEDAVA. Kelime anlamı ücretsiz demek. Herhangi bir karşılığı yok yani. Para vermeyeceğiz. Sonra Faturan 155 TL diyor. Tekrar ediyorum tableti alırsanız faturanız 155 TL olacaktır denmiyor. Direkt güncel fatura tutarının 155 deniyor. Yani şimdi burada dolandırıcılık yok mu? Bedava olduğunu söylüyor ve faturan ıslak imzalı sözleşmenden farklı geliyor. Sizce problem yok mu? Etik desen değil. Bilgileri kasıtlı salakmışsınız gibi yanlış veriyorlar. Her şeyi geçtim "Bedava" diyip ücret alıyorlar. Bence dolandırıcılık tanımı değişmemişse bu düpedüz dolandırıcılık olur. Kurumsal firma diye normal karşılamamak lazım bence durumu.

Ha 100 lira 5 adet yüzde yüz doğal bal diye şeker satmışsın ha ücretsiz tablet diyip parasını alarak ücretsiz demişsin... Fark eder mi? Bence etmez hocam. Baştan aşağı yanlışlık var, dava edilebilir bir durum bence.

Eğer sonuç çıkmazsa. İletişim izni vermediğim halde arayıp rahatsız etmesinden 2.davayı yine açarım. Halk olarak bilinçlenmeyip bunların yaptığını sineye çekersek bunlar daha çok kişiye olta atar. Biraz da biz onları kıstırmalıyız.

• KSiber K kullanıcısına yanıt
    Avukatsınız her halde bu kadar ivir zıvır konular için hukuksal süreç yürütecek kadar imkanınız var…

Açarsınız tabiki bir engel yok, sonucunda hiç bir sey çıkmaz hatta buyuk olasılıkla yargılama giderleri ve vekalet ücretleri size kalır… bol vaktinizi harcadığınız ile kalırsınız…

Yani Welcome to Turkey diyorsunuz. Sonuç olarak bulunduğumuz durumda size hak veriyorum. Haklı da olsak sonuçsuz kalır, adalet sadece duvarda yazılı kalır. Sağlık olsun. Biz yine de hakkımızı aramada bilinçli olalım ama sonuca gelirsek siz haklı olabilirsiniz.

Bu olaydan illaki bir sonuç çıkar. Hiçbir kurumun kimseye izni olmadan sms atma arama yapma gibi bir hakkı yok. Hele ki ortada kötü niyet varsa

• 08507990222

Buda bir başka Superonline dolandırıcı numarasıdır. Yine arandım ama açmadım bu sefer. Turkcell ne aciz hareketler bunlar ya. Onlarca kişi düşüyordur bu numaralara. Üzüldüm vallahi. Yazık.

• @maaart arkadaş sivri dilli denilen tarzda ama nerede ne yazsa hep doğru buluyorum. Dobra dobra doğruları konuşuyor aman biri bana kızar beni sevmez engeller diye umrunda olmadan.

Şu forumda hayatı bilen eskilerden kalan bir üye. Kimse kalmadı diye ajitasyon kasıyor da millet. Alın size forumun eskilerinden her konuyu takip eden okuyan tecrübelilerinden.

Malum çete yokken yazayım bunları da kavga çıkmasın. Yoksa konuyu hakaret duvarına çevirirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 28 Ekim 2021; 21:22:34 >
  • Turkcell Superonline Dolandırıcılık İddiası Takibi

İleti sistemi yönetimine girin onayınız varsa iptal edin .

İptal ettiğiniz taktirdi sms ve arama gelirse içeriklerini yazıp şikayet edin ardı kesilir

Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi (gtb.gov.tr)

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Çoğu firmanın iznini kaldırdım.

• Boyle bir olay benim de başıma geldi beni de normal telefon numarasından aramışlardı görmedim aradıklarını ben dönüyorum açmıyorlar neyse yine aradılar denk geldim açtım başladı saymaya tablet bedava vs vs faturanız 139 mu ne olacak demisti aynı bana da bedava dediler ne alaka hem bedava diyosunuz hemde fatura artıyo demiştim yanlış hatırlamıyorsam sonra da birdaha aramadılar

• Fatura artmıyor beyfendi indiriminiz bitiyor ondan öyle diye yalan söylemişti bana o....

• Bugün 08502253499 bu numaradan benide aradılar. Müşteri memnuniyeti adı altında ücretsiz TV+ kampanyası olduğunu, paket ve fatura değişmeden ücretsiz olarak TV+ kurulacağını söylediler. Daha önce bir kaç defa daha aradılar, TV seyretmediğim için ilk başta yok dedim, ısrar edince fatura değişmeyecekse kurun dedim o zaman.

Muhtemelen Superonline müşteri hizmetleriyle ortaklaşa çalışıyorlar, çünkü

100mbps 1 sene taahhüt 139.9TL den internete sahibim. TV+ kampanyayı teyit etmek için Superonline müşteri hizmetlerini aradım ve başımdan geçen olayı anlattım, bana verilen cevap "evet böyle bir kampanya mevcut, 139.9TL den 2 sene taahhüt 100mbps sınırsız internet + TV+ paketiniz var" dendi. Muhtemelen önceki kaydıma bakmamış, özellikle 10TL fazladan vererek 1 sene taahhüt yapmıştım ben. 2 Sene taahhüt istemediğimi, TV+ ta istemediğimi belirttim, tamam iptal için not alıyorum dedi kapattı.

Bir süre sonra baktım kurulum için beni arıyorlar, tekrardan müşteri hizmetlerini aradım, ilk önce hiç birşey demeden paketin durumunu sorguladım ve verilen cevap "100mbps sınırsız internet + TV+ 2 sene taahhüt 149.9TL"

Şaka gibi Superonline müşteri hizmetleride yalan söylüyor. Fatura artmış, taahhüt artmış, tekrardan iptalini istedim, yarın düzelecek dendi bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.