Şimdi Ara

Turkcell hız sürekli düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 15 gün önce hattımı telekomdan turkcell e taşıdım evde 2g bile çekmediği için . Turkcell 3g de sorun yok ama 4.5g 1-2 dişte taşıdğım gün 10 mbps alıyordum. İldışına çıktım geldim 10 gün oluyor şimdi 0.5 mbps alıyorum.
    Birsürü hediye internet var ama kullanamıyorum şuanda. Önceden 2mbps altı değil sıkıntı yok diyorlardı şimdide talep açmakla yetiniyorlar
    Pişman mıyım geçtiğime değilim tt de telefonum ulaşılmıyordu. Ama turkcellde bulunduğum 2 farklı konumda da garip sorunlar yaşıyorum.

Band 3 + band 20 Turkcell hız sürekli düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 19 Temmuz 2019; 21:32:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• O 2 bölgede 3G kullanacaksın, yapacak pek birşey yok.

Tek eksisi şarjı daha çok yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam ankara çankaya da turkcell in çekmemesi böyle saçmalık olabilir mi. Lifecell olmayan yakınımın sorunsuz 4g çekiyor. Lifecell şebekeyi etkilemiyor dedik ama baya etkiliyor şuanki durumda. Aynı cihaza o simi takınca 2 diş 20-30mbps benim lifecell sim kart 2 mbps alıyor en fazla azönce deneyebildim sonunda.
    Lifecellden başka paket varmıdır önereceğiniz geleli 30 gün olmadı yararlanabilirim sanırım yeni gelen için paketlerden.

• Bir test platinumdan digeri lifecell'den.

Çekim olarak hiçbir fark yok ama hız olarak platinum'da vanalar sonuna kadar açıktır.

Platinum tavsiye ederim ama epey pahalı, 16GB'a 109 lira ödüyorum biraz koyuyor

Gerçi geçsende birşey değişmez bence. Orada birileri bir haltlar yiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 20 Temmuz 2019; 9:18:52 >

Hocam hoş geldin 2 gb paketleri 1.öncelikmi oluyo 2.öncelik mi mh ye soruyorum öncelik ne diyor adamlar
    Hoş geldin 2 gb 1.ölçeklendirme ise geçeceğim. zaten lifecellin fazla internetini yaza kadar kullanamayacağım fazladan para vermeye gerek yok en azından daha hızlı kullanırım.

• Hoşgeldin paketlerine baktımda önceliklendirme ile ilgili birşey göremedim.

Platinum 1. öncelik, gnc ve lifecell tarifeleri 2. öncelikte. Bildiklerim bunlar.

teşekkürler hocam önümüzdeki ay deneyip beğenmezsem tekrar lifecell hoş geldine döneceğim. son 90 günde numara taşıyanlar yararlanabilir diyor her iki tarife de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi operatöre geçersen geç hiç bir operatör %100 kapsama alanı garantisi vermiyor. Sanırım sen bulunduğun bölgede en iyi çeken operatörü kontrol etmeden geçmişsin.

Birde senin cihazda sıkıntı olabilir mi? Sim kartını başka bir cihaza takıp dener misin?

Çünkü sinyal problemleri hem cihaz hemde bulunduğun bölgeyle bağlantılı..
  • O bölge yoğun bir bölge ve öncelik siyasilerden dolayı milletvekillerinin ve yöneticilerin kullandığı tarifelerde. Bildiğim kadarıyla orada baz istasyonu koyacak yer sıkıntısı da var. Sağlık ve radyasyon gibi sebeplerle kimse çatısına istasyon koydurmak istemiyor,izin verenler de çok yüksek fiyatlar istiyor.
    Yalnız bu duruma rağmen sen deneyebilirsen bulundugun konumda başka cihazda dene,mümkünse cat6 ve üstü cihaz olsun.Güç tasarrufunu da kapat test yaparken.
    Bir de başka ilçelerde 4.5G hızın hiç mi 70 mbps üstü olmuyor bu da önemli sorunu anlamak için.
    Ne kadar yoğunluk olursa olsun sürekli bu kadar düşük hız olmaması lazım. En yakın baz istasyonu kaç metre uzakta acaba. Baz istasyonlarını gösteren uygulama indir bak diyecegim ama onlar da tam sonucu veremiyor.
    Sende şuan 2 kuvvetli ihtimal:
    1.) En yakın baz istasyonu uzakta.
    2.) Cihaz ile ilgili.

Cihazının marka ve modeli nedir? Xiaomi ise şüpheler artar

• Hız 1 mbps nin altında olduğu için ilgilenmek zorundalar

• Vowifi kullan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Başka sim kart takıp denediğinizde de hız testi sonucunu atar mısınız?
    Telefon Samsung anladığım kadarıyla, *#0011# ekranını da her iki sim için ekran görüntüsü yapar mısınız aynı lokasyonda.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    bugün bir parkta lifecell s10 ile 80 mbps alırken. Turbo paket 8 plus 50 mbps görüyor aynı anda başlatıp 2-3 kez denedim.
    Operatör olarak 3 imkan var zaten hocam ben telekomdaydım 2g 3g 4.5g hiçbiri çekmiyordu asla. Vodafone 4.5g hiç görmüyordu turkcell 4.5g 2 diş çekip 30-40 mbpsleri görünce kendi hattımı da taşıdım ama 0.5mbps alıyorum 4.5g de. Diğer simi benim telefona takıyorum yine sonuç aynı imkansız ama 1 diş artıyor çekim ve bant birleşimi farklı oluyor. Lifecell hatta band 3 tek başınayken turbo paket band 3 + band 20 alıyor. 2 hafta önce kendi hattım band7 ile bağlanıyordu ve 10-20mbps stabildi ama artık band 7 alamıyor band 3 de kalıyor. Çok karmaşık oldu özet olarak lifecellde band birleştirmeyi farklı yapıyor. Mh de bunu anlayacak kapasitede adam yok anlatamıyorum derdimi. Yine en iyi çekim turkcellde rahatça konuşup ulaşabiliyorum tt de arama alamıyordum

• Yok hocam çoğu yerde 200 üstü mbps leri görüyorum. Mesela ankara gölbaşında 205 mbps vs alıyor stabil. Ama bana inat gibi kendi evimde ve diğer evde hız kısıtlamasına uğruyorum. En yakın baz istasyonu benden biraz yüksek konumda ama en fazla 300 mt aradaki mesafe. Hemde birsürü baz istasyonu var yakın tarafta. Ama ev diğer cephede kalıyor. Uygulamadan baktığımda yakındaki değil de 500 mt uzaklıktaki avm nin çatısına bağlanmış olarak gözüküyor.
    Edit : model s10 hocam c9 pro ile de denedim pel değişiklik olmadı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 20 Temmuz 2019; 22:31:28 >
  • Web siteden şikayet kaydı oluştur demiştim, veya uygulamadan. Yaptın mı? Bu konularda mh ile uğraşma algılayamıyorlar.

Uygulamadan 2 konum için de talep açtım birisi için arayıp dalga geçer gibi apn ayarı dedi terslemedim belki düzelir diye ama hiçbir değişiklik olmadı.
    Ev için olan talep çözüm bekliyor diyor bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 20 Temmuz 2019; 22:32:41 >
  • O kadar düşük olması normal değil. Sim kart sorunlu olabilir. İnternet ayarlarınızı sıfırlatıp bir daha deneyin. Müşteri hizmetleri ile bir görüşün.

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Hocam sim sorunlu olsa diğer konumlarda 200 üstü hız göremezdim diye düşündüm ama yanılıyormuyum bilmiyorum.

• Şuanda elimde biri lifecell biri normal turkcell hat var hatta lifecell olan faturasız normal olan faturalı Turkcell aynı telefona iki hatta takıp aynı evde kullandığımda aralarında hiçbir fark yok. Çekim olarakta hız olarakta aynısını veriyor. Hattınızı başka telefona takıp denediniz mi hiç? Belki kullandığınız telefondaki modem bulunduğunuz bölgedeki şebekeyle uyumlu olarak çalışmıyordur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.