Ben anlamadım. Birisi sözleşmeli satılcak diyor, diğeri sözleşmesiz. Bu işin aslını bilen var mı. Yoksa kimse bişey bilmiyor mu?
Arkadasim,yurtdisindaki prosodure gore aciklama yapacak olursam. Ilk once iki operator kontratli ve simkilitli satip.Bir sure sonra simkilitsiz,sozlesmesiz,hatsiz,istedigin operatorun sim kartini takip kullanabilecegin iphone larda piyasaya surmeye basliyabilirler.
Veya ayni anda hem simkilitsiz sozlesmesiz hemde simkilitli sozlesmeli olarakta piyasaya surebilirler. Fakat,her ne olursa olsun simkilitsiz de satilacaktir ve simkilitli sozlesmeli satilan iphone nun fiyatina gore , simkilitsiz sozlesmesiz olarak satilanin fiyati daha pahali olacaktir diye dusunuyorum.
3.bir ihtimal iki operatorde,dunyada esi benzeri gorulmemis tarifelerle,fiyatlarla,sacmalarlarsa bu yazdiklarimin hic bir onemi olmayacaktir.
ama ilk başta sözleşmeli ve sözleşmesiz aynı tarihte çıkıcak demişlerdi yanlış hatırlamıosam şimdi böylemi oldu ya
Çok fazla beklenti içinde olmayın, Türkiye'de kaç tane elektonik alet legal olarak Amerika, Avrupadan ucuza satılmış. Paketler ucuz olmayacaktır. Ayrıca 6 ay 1 yıl sonra yeni modeli çıkabilecek iPhone'a 24 ay para ödemek. Hele çalındı kayboldu suya düştü çamura bandı, 24 ay öde dur
yahu avrupadan ucuz olsun demiyorum ki, avrupada 850 lira olan şey burda bari 1070 lira olsun o da çok be kardeşim
quote:
trailblazer
kardeş ARaştır diyorsunda işkembeden atmakla olmuyor kantıla diyorum feedback diyorsun göster bakalım öğrenelim telefon sokmak dediğin kadar kolay bir iş değil bilen herkes sokar diyorsun iş bilmekle bitmiyor 700 doalr faturyal gelen telefona %20 vergi ödersen ucuza getirdim diyemezsin ayrıca yine tekrarlıyorum telefon fark edildiği gibi gümrükten geldiği yere geri gönderiliyor iyice ARAŞTIR
bilmeden bilgi veren kim karar versinler deidğin gibi olsaydı Ebaydan iphone getirmek %20 vergiyi ödeyerek bile çok ucuza gelirdi niye millet alamıyor onu açıkla bana bakayım canım akrdeşim o zmaan sen haklısın diyelim yada daha güzel bir deney yapalım ben ortaya 1000 doalr koyuyorum sende ortaya 1000 doalr koy benim belirlediğim ebaydaki satıcıdan sipariş edelim senin paranla eğer tr girerse dediğin şekilde benim 1000 dolarda sana yöneticilere parayı verebilriz hodri meydan
quote:
Orjinalden alıntı: İtfayeci
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Bu fiyata verirlerse ben almam. Ederi en fazla 1000 YTL olan bir telefon için bu kadar para vermek enayiliktir.
Tam kafamdaki fikri söylemişsin, helal olsun...
Hay o yazıları yazan parmaklarınız dert görmesin.. 8Gbliği 1000ytlyi aşarsa cebimden kuruş cıkmaz.. sözleşmeli olmayacaktır sözleşmesiz bekliyorum taş catlasın 1050 cıkar..
bende işte 1150 - 1299 bekliyorum max. ... bütçeyi zorlaya zorlaya buraya geldik artık yani daha da pahalı olmasın yahu...bıraksın da apple turkcell de para kazansın biraz bizde iphone kazanmış olalım bitane, ne olur sanki hem kendi prestiji de artar ... yaparlarsa 1500 lira falan ne apple kazanır ne biz kazanırız ne de turkcell...ne gerek birbirimizi üzmeye
walla bnde 1000 ytl den fazla para vermem zaten kafama uymazsa italyadan alacağım fiyatlar bi açıklansın
quote:
Orjinalden alıntı: oGuxXx*
walla bnde 1000 ytl den fazla para vermem zaten kafama uymazsa italyadan alacağım fiyatlar bi açıklansın
Yahu arkadaşlar siz ne kadara bekliyorsunuz bu aleti 800e mi ? 900e mi? Tabiki 1000ytl'den fazla olacak Türkiye'de..
Ekleme:Bu yorumu bana Türkiye'nin şartları yaptırıyor...
1299 ytl sınırını aşarmı peki sence shady ne dersin ?
1000 ile 1500 arası bekliyorum.. dediğim gibi.. 1050i gecerse benden para cıkmaz.. gider doğubanka paşalar gibi alırım cihazı sıkı pazarlıkla..
quote:
Orjinalden alıntı: hyperion_92
8gb 1000-1250 arası olur bence..16gb'ta 1300-1450 arası...
vallaha shady sana güveniyorum (şimdi bu laf olmadı biliyorum sana güvenmemem gerekir fiyat o çıkmaz falan bilirkişi değilsin sonuçta farkındayım güveniyorum dedim diye kızma ama umut için işte .. ) yani içime su serptin birazcık en azından bu gece rahat uyurum yahu yani çok ta para olmasın bu iphone, daha makerdır ,kil dir ,grafik tablet dir falan filan alıcaz iflas ettirme bizi apple
quote:
Orjinalden alıntı: barbee
1). Kesinlikle inanmadım
2). O internet paketi kesinlikle sınırsız değildir 20mb kotası vardır üzeri paralıdır
3). Ayda 99YTL'lik pakete ücretsiz şebeke içi konuşma dakikası vardır gerisi normalin üstünde pahalıdır.
4). Diğer şebekelerli aramak daha da pahalıdır ve 99'a dahil değildir
5). Turkcell ya da Vodafone bu kadar gözü dönmüş tüketici varken hayatta zarar edeceği ya da sizi düşüneceği bir şekilde satmaz o telefonu.
+1111111111
quote:
sen shady misin ? şaka şaka tabiki kızma hemen lütfen... ben taa ilk zamanlar sözleşmeli alıcaktım... sıktım sıktım kendimi biriktirdim para dedim 900-1000 olsa alırım baktım olmayacak telefonu falan satmaya karar verdim en son vardığım rakam 1299 lira oldu, o kadar zorladım kendimi yani daha da pahalı olursa baya bi üzülcem yahu
quote:
sen shady misin ? şaka şaka tabiki kızma hemen lütfen... ben taa ilk zamanlar sözleşmeli alıcaktım... sıktım sıktım kendimi biriktirdim para dedim 900-1000 olsa alırım baktım olmayacak telefonu falan satmaya karar verdim en son vardığım rakam 1299 lira oldu, o kadar zorladım kendimi yani daha da pahalı olursa baya bi üzülcem yahu
umarım çok daha düşük olur da hepimiz huzurla kavuşuruz cihazlara...
ama ben 1250 YTL ye çok inanıyorum 8GB için, vodafoneshop sahibi bi abimizde aynı rakamı telefuz etti. BAKALIM...
bu fiyatlarla turkcell le anlaşamayız 99 ytl internet paketi içinde konuşma yok , mms yok ,sms yok bunlar olmazsa sıkıntı olur bence
Bu aksam vodefone a sordum ordaki arkadas sozlesmesiz 8GB olan 1350 16GB olan 1500 ytl olacak dedi ne kadar dogru bilmiyorum.Yurt dısındaki fiyatlara oranla pahalı kalıcaklar muhtemelen.