arkadaşlar bu konu hakkında yazmak istemedim ama artık dayanamadım bişeylerde ben yazayım dedim şimdi arkadaşlar n95 türkiye de yokken benim bir arkadaşım dubai den 650 ytl falan getirmişti tel türkiye de çıktığnda 1500ytl gibi birşeydi şimdi iphone için aynı durum söz konusu Türkiye de 16 gb için 1500 ytl den az bir şey beklemeyin derim çünkü zor bir olasılık
bide geçenlerde biriyle konuştum adam amerikadan 2g 8gb iphone u 2007 yılında 480 ytl maliyetle buraya getiriyolarmış bunu yapan bir telefon bayii sahibi ve burda 800 gibi bir parayla satıyorlardı ben olayı anlamadım ama adam baya bir anlattı siz nedersiniz bu konuda
bide eğer son aldığım bir duyum suriye sınrında sıfır omnia fiyatları 250 ytl civarımış ordan alabilecekler olanlar varsa alsın derim şuan kalmamış ellerinde ama yakında gelecekmiş
Ben sadece şunu söylemek istiyorum Turkcell i bekleyenler bu cuma hüsrana uğrayacak.Türkiyede yaşıyoruz biz arkadaşlar o kadar uyguna geleceğini mi sanıyorsunuz.En güzeli cumayı beklemek bence şimdi kim ne derse boş..
Kendi 2g 8gb lığımı zamanında 900YTL' ye almıştım. Bu seferde 900' den kuruş yukarı çıkmaz...900' üde peşin fiyatına 12 taksit yapan yer bulursam veririm :) başka türlüde vermem.. üstüne birde öpücük isterim artık.. yani diyeceğim oki 900'e ben bu cihazı N.h alırım... 2gye devam hiç 3g kasamayacam garantisi falanda kalmayacak zaten jailbreak edeceğim için vs. vs....
Ben ısrarla 1080 ytl yi geçmiceğini ve ilk bir kaç ay sözleşmeli satılmayacağını söylüyorum
dostum nasıl bekliyosun ki, dibimizdeki komşuda ve italyada şu an 499€ yani 900 YTL. e ÖTV KDV eklemiycekler mi sence?
bekleyenin bir yüzü bekletipte pahalı verenin iki yüzü kara
hocam extrada müdürlük yapan bi arkadaşım var o civarlarda olur dedi bakalım bekliyorum ama olmayabilirde
zaten şu iphone bizi hayalperest yaptı hepten
bu konuda yanılmayı şok olmayı o kadar çok istiyorum ki :D:D inşallah senin dediğin gibi olur. ama ben vodashopda görsem inanmam yani...
bende inşallah diyorum ve beklemeye devam bakalım
operatörler bizi yanıltmaz umarım
quote:
Orjinalden alıntı: BaDCoD
quote:
trailblazer
kardeş ARaştır diyorsunda işkembeden atmakla olmuyor kantıla diyorum feedback diyorsun göster bakalım öğrenelim telefon sokmak dediğin kadar kolay bir iş değil bilen herkes sokar diyorsun iş bilmekle bitmiyor 700 doalr faturyal gelen telefona %20 vergi ödersen ucuza getirdim diyemezsin ayrıca yine tekrarlıyorum telefon fark edildiği gibi gümrükten geldiği yere geri gönderiliyor iyice ARAŞTIR
bilmeden bilgi veren kim karar versinler deidğin gibi olsaydı Ebaydan iphone getirmek %20 vergiyi ödeyerek bile çok ucuza gelirdi niye millet alamıyor onu açıkla bana bakayım canım akrdeşim o zmaan sen haklısın diyelim yada daha güzel bir deney yapalım ben ortaya 1000 doalr koyuyorum sende ortaya 1000 doalr koy benim belirlediğim ebaydaki satıcıdan sipariş edelim senin paranla eğer tr girerse dediğin şekilde benim 1000 dolarda sana yöneticilere parayı verebilriz hodri meydan
tamam arkadaşım : )) senin dediğin gibi ebayden kimse telefon getirtemez... araştır lafıma bile dalgayla yaklaşıp işkemebeden atmakla olmuyor diyorsun .Ebayi ve gümrüğü çözmüşsün. daha fazla anlatmaya indikce seninle aynı seviyeye düşücem o yüzden artık bu konuda yazdıkların bundan sonra benim için önemli değil bir şey söylendiği zaman cevap vermek düşünmekten kolay olduğu için cevap veriyorsun bu yüzden uzatmak çok saçma forumdaki herkese bu özelliğinle cevap vermeye devam et milletin alışveriş isteklerini parçalamaya büyük katkın olur. Kolay gelsin
arkadaşlar ben merak ettim e-bay dan aldığımız telefon yani iphone alsak bu kargo ile geleceği için kargo açılıp bakılıyormuki içinde ne var ne yok daha sonra telefon var haydaaa gerimi gidiyor anlamadım bi açıklık getiren olurmu konuya lütfen
quote:
Orjinalden alıntı: ressss2005
24 X 99 = 2376 YTL ediyor....
elmas mı satıyorlar yuhhhh yani
bence ya kafadan atmışlar yada kafaya almışlar
quote:
Orjinalden alıntı: karantina61
arkadaşlar ben merak ettim e-bay dan aldığımız telefon yani iphone alsak bu kargo ile geleceği için kargo açılıp bakılıyormuki içinde ne var ne yok daha sonra telefon var haydaaa gerimi gidiyor anlamadım bi açıklık getiren olurmu konuya lütfen
türkiyeye her türlü cep telefonunun girişi kargo ile yasak. bu bir.
gümrükten 100$ ın üzerinde Proforma faturası olan her hangi bişey geçecekse gümrükleme işlemi görür buda baya pahalıya patlar bu iki.
pakete proforma düzenlenirken 100$ ın altında düzenlendi ise ve gümrük memuru şüphelenmişse paketi açma hakkı vardır açar ve sorun daha çok büyür bu üç.
bu yazdıklarımın hiç biri olmadan gümrükten geçmiş, kargoyla türkiyeye girmiş bi çok telefonda vardır bu dört.
quote:
Orjinalden alıntı: vdemirci
quote:
Orjinalden alıntı: karantina61
türkiyeye her türlü cep telefonunun girişi kargo ile yasak. bu bir.
gümrükten 100$ ın üzerinde Proforma faturası olan her hangi bişey geçecekse gümrükleme işlemi görür buda baya pahalıya patlar bu iki.
pakete proforma düzenlenirken 100$ ın altında düzenlendi ise ve gümrük memuru şüphelenmişse paketi açma hakkı vardır açar ve sorun daha çok büyür bu üç.
bu yazdıklarımın hiç biri olmadan gümrükten geçmiş, kargoyla türkiyeye girmiş bi çok telefonda vardır bu dört.
tgeşekkürler bilgiler için
emei kaydı yapılmış telefonlar gümrükten sorunsuz bir şekilde geçirilebilmektedir.Eger telefonu cihaz gelmeden kayıt yaptırabilirseniz imei numarasını alarak,herhangıbır problem yaşamazsınız
quote:
Orjinalden alıntı: thujonn
emei kaydı yapılmış telefonlar gümrükten sorunsuz bir şekilde geçirilebilmektedir.Eger telefonu cihaz gelmeden kayıt yaptırabilirseniz imei numarasını alarak,herhangıbır problem yaşamazsınız
aslında öyle olsa iyi olur ama alışveriş sitelerinden alınan telefonların imei numaralarını bulmak çok zor hatta imkansız gibi
ancak bi yakınınız alacak ve kargoya vermeden imei ileticek öyle olur ama mantıklı bi çözüm gibi görünüyor
quote:
dediğin doğru ustam, ama burda imei sini ikaydettirmek çok zor telefon olmadan, diyelim ki kaydettirdin, o zamanda ancak servise gitti vs gibi bilgi vermek gerekiyo, servis tarafından düzenlenmşi bi proforma fatura lazım yani.
kargoyla telefon getirilmesi tamamen şans işi, tavsiye etmem şahsen.
quote:
Orjinalden alıntı: vdemirci
quote:
dediğin doğru ustam, ama burda imei sini ikaydettirmek çok zor telefon olmadan, diyelim ki kaydettirdin, o zamanda ancak servise gitti vs gibi bilgi vermek gerekiyo, servis tarafından düzenlenmşi bi proforma fatura lazım yani.
kargoyla telefon getirilmesi tamamen şans işi, tavsiye etmem şahsen.
sakat işlerle uğraşmak sıkıntılı olur zaten güzel bi para veripte alıyosun bide telefon hayal olursa kötü olur
Ama bazıları hala tuturmuş imkasnzı değil diyor teklifimi görüdünüz paçası yeseydide kabul etseydi kem küme yattı şimdide yok efendim getirilebiliyormuş yasal olmayan yolan telefon sokmak o kadar kolaymı sanıyorsun birde yöntemden bahsediyor anlat yöntemini bilelim o zmaan madem amacın bilgi vermek ARAŞTIR diyor be kardeşim işte forum işte bilgi paylaşım yeri analt o vakit yokki oyle birşey neyini anlatacak tabiki eş dostun olsa birilerini bağlasan vs yapsan tlf değil tlf kulubesi sokarsın
Benle istesende aynı düzeye gelemezsin bilgiye sahip olmak değil onu kulanıp faydalı olmak erdemdir madem bilgin var etrafını aydınlat mum gibi kendini bitirme fazlada kibirli dolaşma çünkü batıyorsun. Teklifim hala geçerli ama sende o cesaret ne gezer