Şimdi Ara

Turkcell'in Mobil İnternet Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün farkına vardığım bu dolandırıcılığı sizlerle paylaşmak istedim. İnternet paketimin süresi bittikten sonra sadece birkez birkaç saniyeliğine internete girdim.. Ekranda 32 kb'lık kullanım yaptığım gözüktü. Bunun karşılığından düşülen bakiye tam 3 TL idi!!! Hemen ekran görüntüsü aldım ve müşteri hizmetlerini aradım ve yaptığı açıklamayla şok oldum. Turkcell telefonunuzda bulunan her uygulamanın harcadığı interneti ayrı ayrı ücretlendiriyormuş. Yani interneti aç kapa telefonunda 20 uygulama olsun (ki arka planda çalışıyo zaten açmana gerek) bakiyenden 20 TL düşülecek. Bu düpedüz dolandırıcılık. Milyonlarca kişiden, çaktırmadan bu şekilde 3er 5er lira aldıklarını bir düşünün! Kimse de sesini çıkarmadığı için bu ücretler katlanarak artmaya devam ediyor..

http://imageshack.com/a/img538/8484/LdDjZt.png

• Paketsiz kazık zaten diğer operatörlerde öyle ne bekliyorsun gülmü yollayacaklar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamshiel -- 3 Aralık 2014; 21:50:43 >
  • Arkadaşım internet paketin bitiyor ve internete bir kaç saniye giriyorum 3 tl aldı diyorsun.İyide anlamadığım şey burda operatörün suçu ne.İnternet paketin bittiyse girme o halde.
  • Paketin yenileneceği gün 7 lira eksildi sadece uygulamaların kullandığı internet ile. Bir de şöyle bir durum var, paketin yenileme döneminde eğer paketin içinde dakika ve internet bakiyesi kalmışsa hemen paket yenileniyor, eğer bakiyede dakika ve internet kalmamışsa paket yenilemeyi geciktiriyor gün sonuna doğru yeniliyor.

Turkcell'ciler savunmaya geçmiş hemen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedLinee

Arkadaşım internet paketin bitiyor ve internete bir kaç saniye giriyorum 3 tl aldı diyorsun.İyide anlamadığım şey burda operatörün suçu ne.İnternet paketin bittiyse girme o halde.

Arkadaşlar benim vurgulamak istediğim şeyi anlamadınız sanırım.
    1.)Bilinçli olarak girmedim tabi sesini kısayım derken 3gyi açtım.
    2.)Benim savunduğum şey paketsiz internet kullanımı ucuz olsun değil zaten. Whatsapp, Facebook, Android Explorer, Dolphin Browser vs... her uygulamanın kullandığı internetin ayrı ayrı ücretlendirilmesi. Yani telefonunda arkaplanda internetle çalışan kaç uygulama varsa o kadar ücret alınıyo. Ben bu saçmalığa isyan ediyorum. İnsanlar yanlışlıkla paketi yokken açabilir ve bunun sonucunda fahiş fiyatlar alınıyor. Yoksa internet kulanacak olan paket yapar ona lafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantasy7 -- 4 Aralık 2014; 13:48:11 >

• Her uygulamanın kullandığı internet ayrı ayrı ucretlendirilmez. Sadece harcadığınız internete göre ücretlendirme yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Her uygulamanın kullandığı internet ayrı ayrı ucretlendirilmez. Sadece harcadığınız internete göre ücretlendirme yapılır.

Ben de öyle biliyordum. Ancak her uygulamanın ayrı ücretlendirildiğini ben uydurmadım. Bizzat müşteri hizmetleri yetkilisi 19 kb whatsapp, 10 kb Facebook ve 3 kb browser kullanmış hepsi ayrı ücretlendirildiği için 100er kb'dan 3 tl kesildiğini söyledi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.