Sevgili arkadaşlar, tanıdık bir abimin bizzat yaşadığı bu durum benim sinirlerimi oldukça bozdu. Sizde eminim okurken sinirlerinize hakim olamayacaksınız.
Mağdur tarafın şikayetvar adlı siteye yazdığı metni aşşağıya aynen kopyalıyorum;
"Gerek dış görünüşü, gerek ise hal ve tavırları ile ve de konuşma şekli ile zeka özürlüsü olduğu her halinden belli olan ağabeyime 5***9 numaralı hat satılmış. En ilkel telefonu bile kullanma kapasitesi olmayan kardeşimin zaten telefonu bile yoktu. Benim durumdan haberim ancak eve icra kağıdı geldiğinde oldu. Durumdan haberdar olduğumda Turkcell ile iletişime geçip durumu anlattım ve i****@gmail.com e-posta adresim ile ile istedikleri raporları gönderdim. Borcun silinmesi için de onların yönlendirmesi ile de vasi tayin oldum. Bu arada da borç katlanmasın diye gerçek rakamı öğrenip borcu kapattım. Ki, Turkcell bana iade edileceği söylemişti. Aradan aylar geçmesine rağmen geri dönüş olmadı. Şimdi soruyorum Turkcell şirketi abone sayısını zeka özürlü insanlara bile hat satarak mı arttırıyor?"
Bu şikayetin altına turkcell cevap yazmış. Son durum hakkında bilgi almak için mağdur tarafa sorduğumda bana aynen şu cevabı verdi;
"Sevgili Ergün bu mesele ile kasim ayindan beri ugrasiyorum.Geri donuste olsa ileri gidiste olsa asla cozume ulasmadi.En son Aralik ayinda aranmis ve paranin iadesi icin iban numaram bile istenmisti.Ama netice alinmadi.Subata kendim aradim..Cikan gorevli sizin konunuz ile alakali bir FORM olusturulmus dedi.Ama acik gorunuyor dedi.Ne anlama geliyor bilemiyorum.Sikayet var sitesine sikayet yazdim.oradan sanirim herkeze gonderilen matbu bir metni yazdilar.Sulh Turgay in onerisini ile BTK na uye oldum ve sikayetimi yazdim. Velhasil milim ilerleme bile yok.Tekrar tekrar e mail cektim.Sanirim e mail hesabimi Engelleme yapmislar.Ulasti diye bildirim gelmiyor.Tam bir YOK SAYMA ya da USANDIRMA politikasi var karsimda...."
Buyrun yorum sizin... Bu konuyu lütfen ekşisözlük gibi yerlerde de paylaşırsak sosyal medyanın gücünden daha çok faydalanmış oluruz.
püü bitmiş ya
ttelekom'dan sonra türkcellde yaptı ya ne diyem
Arkadaşlar evet ortada bir yanlış var evet düzeltmesi gereken turkcell ama şöyle düşünün bu metinde bahsedilen engelli kardeşimizin kimlik bilgilerini bilen birisi bu hat alma işini çok rahatlıkla yapabilir. O yüzden suç tamamen turkcellin değildir bence.