Şimdi Ara

Turkcell İnternet aboneliğinde 15 günlük cayma hakkımız yok !!! ( Mahkeme Tutanağı Eklidir)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
21.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş geçmiş olsun turkcell bu kullanmadığım mobil hattımdan ınterneti bile 9 tl kesti bende itiraz ettim sonuç alamadım değiştirtim kafam rahat onun için artık okumadan sözleşme imzalama
  • Verdiğiniz dilekçeden dolayı red aldığınızı düşünüyorum. 2 yıl taahhüt ile TTNet'ten abonelik alan arkadaşımın aboneliğini 1. haftasında çıkan borcu ödeyip kapattık ( 550 tl ). Müşteri hizmetlerinden kapatma talebini onaylamadan önce 6502 sayılı tüketicinin korunması kanununda 14 gün içinde herhangi bir bedel ödemeden aboneliğimi kapatabileceğim yazıyor bu hakkımı kullanmak istiyorum dediğimde "hayır öyle bir olay yok" cevabını almıştım. Ondan sonra çıkardıkları borcu ödeyip aboneliğimizi kapattık. Güzel bir savunma metni ve yaptığımız faturaların kopyalarını da alıp e-devlet üzerinden hakem heyetine başvurduk. Yaklaşık 3 ay sonra karar çıktı. Karar çıktıktan sonra ttnet tarafından arandık ve iban bilgisi için şubeye gitmemiz gerektiğini söylediler :) Ardından ödediğimiz tüm para hesaba yattı. 1 sene olmadı daha. Dediğim gibi yazdığınız metinden dolayı böyle olduğunu düşünüyorum.

• Başvuru şekli yanlış ve yetersiz.
    İlk önce Turkcell i arayıp bilgilendirmeniz gerekirdi.
    Sonrasında dilekçe yardımı ile ana bayiye faks çekilmesi gerekiyordu.
    THH de ki mallar iş bilmez torpilli öküzler oldukları için karar aleyhinize çıkmış. Karara itiraz edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şöyle bir durum var ki; sözleşmenize bakarsanız genelde taahhüt nedeniyle bağlantı bedelini almıyorlar. bu bağlantı bedeli de kafalarına göre 100 tl de oluyor 800 tl de.
    işte sözleşmeden cayınca adamların aldığı para bu size hediye ettikleri bağlantı bedeli oluyor. Adamlar bir açığını bulmuşlar, kullanıyorlar.
  • Tüketici hakları mahkemeleri kapatılsın satıcı hakları mahkemeleri açılsın belki o zaman doğru işlemeye başlar bu şekilde işlerse de en azından ismi ile uyumlu olur. Tüketici haklarının çoğu zaman verdiği kararlar uygulanmıyor bile sen ardı sıra koşturuyorsun karar lehine sonuçlansa bile geri ödeme için herhangi bir süre olmuyor yine belli bir süre bekleyip icra yolu ile tahsil etmen gerekiyor yani dıdının dıdısı bir çok insan böyle şeylere başvurmasın diye kurulmuş bir tezgah olarak görüyorum oranlama yaparsak 10 haklı tüketiciden 3 tanesi hakkını alıyor 7 tanesi haram zıkkım olsun uğraşamayacağım diyerek yoluna devam ediyor. Başka ülkeleri bilmem yaşamadım görmedim ama bizde durum bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kampanyada tüm vergiler dâhil 120 TL aktivasyon bedeli 12 aylık taahhüdünüzle birlikte ücretsiz verilmektedir. Kampanya iptal bedeline dâhildir.
    Kampanyada tüm vergiler dâhil 300 TL kurulum bedeli 12 aylık taahhüdünüzle birlikte ücretsiz verilmektedir. Kampanya iptal bedeline dâhildir.

zaten buradan 420 tl alıyorlar
    sanırım 433 e kadar olan 13 tl bir kısmı modem kullanım ücreti bir kısmı taahhütten kaynaklı indirim.

modemi ispat edince faturadan 400 tl düşer

ben 7 gün maddesini görmedim sözleşmede. eğer onu bulamazsanız 446 tl gibi bir bedel ödersiniz kanaatimce.
  • Basvuru ve uslup yanlis o sebeple lehinize sonuclanmamis. Su ana kadar aleyhime sonuclanmis bir basvurum olmadi hic. Bu iptal bedellerini vs. aldim.

400 tl cihaz iadesi olmus onda sorun yok. 450 tl lik bedel yanlis hesaplanmis sizde.

Normalde kullanilan zaman kadarki indirim bedeli hesaplanir ve kalan kullanimda uyhulanacak bedel hesaplanir. En dusuk olan odenir.

Diyelim 9 ay kullandin 450 indirim aldin, 12 aylik sozlesmeydi 3 ay indirimin var oda 150 tl. Siz 150 yi oduyorsunuz ceza bedeli olarak.

Edit:Kurulum vs. bedeliymis sanirim 450 lik kisim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 5 Kasım 2019; 11:21:23 >
  • yazdığınız metin yanlış, öncelikle turkcelle iletişime geçip iptal belgelerini çıkarmanız gerekiyordu, ayrıca tüketici hakem heyetine fatura ödemeyi yaptıktan sonra başvurmanız gerekiyor. başvuru şekli itibarıyla red yemişsiniz, faturayı ödedikten sonra tekrar başvurun muhtemelen kısmı iade kararı çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daia07 -- 5 Kasım 2019; 11:31:31 >
  • mahekemeleri siyaset yapılacak acınma yeri olarak düşünüp gitmeyin. öz ve az cümle ile net olun. oraya asgari ücereti tc vatandaşıyım haklarım var gibi suçlu pisikolojisi ile yazarsanız sıkıntı çekersiniz iplemezler.
  • Karara itiraz edip üst tüketici üst mahkemesine taşı orda kazanırsın.Yanlız 15 gün süren var ona göre

• Çok detaylı araştırmadan kendim sinirlenerek yazmıştım olabilir ama bu kadar da olmaz yani.

Mamak Tüketici Mahkeme Heyeti bir şeyden anlamadıkları belli; itiraz süresini kaçırdım.

Turkcell üyelerin hepsine mahkeme başkanına geçirmesi dileğiyle.

Mahkeme kağıdı anne evine 15 gün önce gelmiş. Yeni haberim oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 5 Kasım 2019; 11:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Karara itiraz edip üst tüketici üst mahkemesine taşı orda kazanırsın.Yanlız 15 gün süren var ona göre
    Süre geçti heralde yoksa fena gaza geldim atlayıp araça gideceğim mahkemeye.

İlk sefer evde kendim yaptım. Olmazsa bir daha gideyim açayım.

Ödeyip ödememek sorun değil sadece bedavadan alınan bu para saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

mahekemeleri siyaset yapılacak acınma yeri olarak düşünüp gitmeyin. öz ve az cümle ile net olun. oraya asgari ücereti tc vatandaşıyım haklarım var gibi suçlu pisikolojisi ile yazarsanız sıkıntı çekersiniz iplemezler.
    evde sinirlenerek böyle yazdım demekki haklısınız hukuk temiz bir alan değil bunu bilin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gscarbon

Başvuru şekli yanlış ve yetersiz.
    İlk önce Turkcell i arayıp bilgilendirmeniz gerekirdi.
    Sonrasında dilekçe yardımı ile ana bayiye faks çekilmesi gerekiyordu.
    THH de ki mallar iş bilmez torpilli öküzler oldukları için karar aleyhinize çıkmış. Karara itiraz edin
    Aynen öyle

Turkcelli aradım bilgim verdim;
    ama ben Ankara'daki merkezine gidip kapatma dilekçesi verdim.

Aynen sen böyle yazdığın için tekrardan gidesim geldi ciddi ciddi kahvaltı yaptıktan sonra. İtiraz sürem geçti anne evine yönlendirmiştim annem geç haber verdi.

446 TL Ödeyeceksiniz 11.11.2019 memur olmasam cidden ödemem !

Haksızlığa karşı ciddi bir problemim var.
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Size PTT teslimi tarihi itibariyle 15 gün geçerlidir.

Ben Cimer'e personeli şikayet ettim savunması alındı ama mahkemeyle uğraşmak zorunda kaldım.
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    15 gün geçse bile başvuru kabul edilir sen yinede git kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine.

• mUrKcELL mErYeRdE çEkİyOr mOrQ mEn mİyiSi mUpeRoNlİnE derler bide bunlar resmen dolandırıcı şebekesi kullanmam kullandırtmam ben başvurduğum gün iptal istedim yapmadılar aynı durumla karşılaştım hem çok pahalı hem müşteriye saygı yok o turkcell çekiyor avea çekmiyor olaylarıda büyük ölçüde azaldı Ankara şehir merkezinde daha Ttlkmun çekmediği yer görmedim.

• Başvurunda edebiyat yaparsan olacağı bu. Asgari ücretin 2020₺ olduğundan THH'ye ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Başvurunda edebiyat yaparsan olacağı bu. Asgari ücretin 2020₺ olduğundan THH'ye ne?
    :) haklısın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.