Şimdi Ara

Turkcell İnternet aboneliğinde 15 günlük cayma hakkımız yok !!! ( Mahkeme Tutanağı Eklidir)) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
21.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LordMayros

cayma bedelindeki tutar sadece paket indirimi değil maalesef
    kurulum ve bağlantı adı altında gösterilip 24 ay taahhüt ile alınmayan tutar
    bu tutar taahhüt bozulduğu için alınıyor ve buna mahkeme dahil iptal vermiyor
    Aynen kaymakamlığa gittim boşa açarsın sonuç olumsuz olur dediler bende uğraşmadım bir daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

ben de tukediciserdar, a tamamen katılıyorum..
    siz uzun süre (örnegın 6 ay ) kullansaydınız, 6 ay içinde size yapılan indirimler turkcell çe talep edilecektı. siz zaten 2 gün kullanmışsınız. yine örnek. 30 günü indirimsiz aylık 100,00 tl ise, indirimli hali 80,00 tl diyelim. indirimsiz hali 30 güne bölunup 2 ile çarpılacak...hepsi o kadar.yasal sürede tuketıcı mahkemesine mutlaka gidin.ama dilekçe çok iyi yazılmalı..

Alıntıları Göster
    aynen en doğrusu böyle benden de aldılar bakalım 6 ay öncesine bir şeyler yapabilecekmiyim.

• Turkcell İnternet aboneliğinde 15 günlük cayma hakkımız yok !!! ( Mahkeme Tutanağı Eklidir))
    Verilen karar ile yazilan gerekce birbirinin tam tersi.
    Yazdigi gerekceye gore sadece 2 gunluk kullanim icin indirimi senden tahsil edebilir demis ama karar da firmayi hakli bulmus, bu nasil bir sacmalik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 6 Kasım 2019; 2:1:35 >

• Symantec34 kullanıcısına yanıt
    Çok basit, internet firmasını arayıp 3-5 gün sonra bir tarih belirterek taşınacağınızı söyleyin. Ve yeni adres isteyecekler. Yeni adreste altyapıları olmamalı yoksa nakil yaparlar :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Tüketici Serdar tüketicilikte Master yaptın mı hocam

• akparti böyle sermayeyi savunmayı devam ederse 2023'de büyük oy kaybı yaşayacak artık sermayeyi desteklemeyi bırakıp halka yönelmeli

dünyanın en büyük 17.ekonomisi ama sabit internetde dünyada 100.sırada tamamen sermaye savunulduğu için altyapı yatırımları sümüklü böcek hızında gidiyor upload yükseltilmiyor normalde vdsl bile 50-100 mbit uploadları destekliyor .

mobil internetde iyi bir sıralamada olsada dalga geçer gibi bir kısıtlama söz konusu sana bir araba vermişler 130-140 km hız yapabiliyor ama en fazla 3-4 km sürmeye izin var böyle saçmalık olurmu

4.5G 300-400 mbit hızlara erişebiliyor ortalamada telefondan 100 mbit'leri görüyorum 20-30 liraya 3-4 gb kota veriyorlar millet video izlemeye korkuyor bu internet kullanmaya korkuyor .

yurtdışında sabit internet hız bakımından mobil interneti tokatlıyor .

turkcell vodafone ortak fiber altyapı yapalım diyor 10-15 milyar ödeyeceğimize 2 milyara çözeriz diyor yıllardır türk telekomun umurundamı tekel adam bu altyapı işini tamamen devlet yapmalı veya devlet sıkı denetlemeli

• Tüketici mahkemesine başvurmanız gerekiyor. Avukat tutmanızı tavsiye ederim.

• Benzer durum bende de oldu
    Turkcell parasını ödediğim modemi benden taahhüd sonunda geri istedi. 10 günde göndermezsen 150₺ lik modem için 250₺ icra başlatılır dedi. Gönderdim ama bendeki sözleşme vb ile tüketici haklarına şikayet ettim.
    Tüketici hakları turkcell den savunma isteyince turkcell benim üyelik girişlerini kapattı ve eski sözleşmeleri sistemden yanlışlıkla silinmiş.
    Turkcell ben modemin parasını almadığım için modemi istedim demiş. Elimde orijinal sözleşme olmasına rağmen thh benden modem parasını ödediğime dair fatureaları istedi. Fatuaa lar turkcell sisteminde var. Kullanıcı girişimi kapattılar ulaşamıyorum, yazı yazın açsınlar kullanıcı girişimi alayım faturalarımı dedim. Bizlik değil, sen alacaksın. Getirmezsen turkcell haklı dediler. Sonuç? Thh turkcell i haklı buldu.

Bir diğer örnek de aras kargo ile gönderdiğim özel para verip aldığım koruma poşetindeki evraklarım parçalandı.
    Şubeye hasar kaydı tutun dedim. Hayır ben tutmam diye diretti. Bende gönderi yaptığım kargo şubesinden durumu tutanak tutturdum. Paramı verin dedim. Önce tamam hallet ez inceliyoruz diye tam 2 yıl beklettiler. Sonra tekrar sorduğumda olay üzerinden 2 yıl geçmiş zaman aşımı dediler. Tekrar thh gittim.
    Thh ne dedi? Gönderilerimdeki belgelerde şirket ismi varmış. Bundan dolayı olay ticari olaymış. Ticaret hukuku kapsamına girer biz bakmayız dediler.
    Kardeşim ben şahsi gönderi yaptım, benim hiçbir şirketle bağlantım yok VS, yok.

Buradan anladığımız şey, tüketici hakem heyeti şirketler tarafından beslenen, kesinlikle patron yalakalarından oluşan, bunu yaparken devletin ismini kullanarak zedeleyen kurumlardır.

Olayı resmi kanaldan ticaret bakanlığına da yazacağım. Onlar da aynı kararı verirlerse, ticaret bakanımızın patron olmasına bağlayarak, meslektaşlarını kolluyor diyebilirim artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• demekki THH dekilerde dandik kararlar alabiliyormuş yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Tüketici Serdar tüketicilikte Master yaptın mı hocam
    5 yıldır bu işi yapıyorum hocam master sayılırsa senin gözünde :)
  • Mahkemeye başvur hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Sen itirazını yanlış yapmışsın.

Cayma hakkı olmadığı zaten bilen kişilerin malumu.

Ancak senin olayında büyük bir yanlışlık var, 2 günde neyin indirimi bu 860 TL ?

Firmanın yasal olarak yapmış olduğu indirimleri isteme hakkı var, cihazı iade edersen cihazın iade ücretini de alamaz. Sana yansıtacağı bedel bağlantı bedeli ve 2 günlük kullanımına karşı yapılan indirimin toplamından ibaret olmalıydı.

Sen başvurunu düzgün yapmamışsın zannedersem hakem heyetindeki arkadaşta pek dosyanı incelememiş. Sonuç böyle rezil bir karar.
    yeni bağlanan internetlerde taahhüt verilmesi karşılığı aktivasyon ücreti, bağlantı ücreti vs peşin olarak değilde taksitli olarak müşteriye yansıtılıyor, tabi internet fiyatının içinde dahil olarak. taahhüt bozulması durumunda geri kalan taksitler ceza olarak yansıtılıyor. arkadaşa ceza olarak bunu yansıtmışlar, kampanya indirim bedeli değildir bu. türk telekom'da da bu şekilde işliyor süreç.

• siz birde dsmartın ilk faturasına bakın aynı şişirme onlarda da 50 lira etmeyecek kutuya 400tl demişler banada kanal geçişleri piyasada 50tl ye satılan cihazlar daha hızlı.
  • Benim yaptığımı yapıp gece saha dolaplarına molotof at.3 -4 tanesini halletsen kafî.

• Aynı durum benim başımada geldi THH hikaye arkadaşlar turkcell ile ilgili dilekçelerde dikkat edin çoğunu Red ediyorlar benide avukata verdiler ve 530TL gasp ettiler.

• Durum fiber internet olduğu içinmi bu kadar yüksek bedel çıktı pek anlamadım ama cidden sorun. Mesela türk telekomdan standart bir adsl bağlattığınızda normal paket ücreti en düşük 285 TL. Siz indirimler ile beraber 69 felan ödüyorsunuz. dolayısı ile ay başı 216 TL cayma bedeli var. Bunun suçlusu bunların denetimini yapmayan kurumlar ve belli kurallara bağlamayan kurumlar. Kurumlara da şöyle bir göz atarsanız zaten bunu yapan firmaların sahipleri ya o kurumlarda yöneticidir ya da kurumun bir yerinde üyedir. Yazık ülke olarak çok kötü durumdayız.
  • bu firmalar dokunulmaz oldular iyice. İşini dürüstçe yapan bile yok
  • Hocam bu namussuzlar altyapılarını zaten milleti soyarak kurdular. Aynı faturayı ben 2012 de Vodafone' na ödedim. Bu şerefsiz kapitalizmi ülkeye sokanlar da bellidir. Bu ülkede kanun aramak lükstür. geçmiş olsun.Kanun getiren savcıları da görüyoruz hepsini bit gibi öldürüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 6 Kasım 2019; 11:22:23 >
  • first9 kullanıcısına yanıt
    Tahahhüt yapan hizmet görmek değil yaptığının karısı olur.
  • Hakem heyetleri içerisinde doğru düzgün hukukçu dahi bulunmuyor ve dosyaları baştan savma inceliyorlar. sizden tahsil edebilecekleri tek şey; indirimli kullandığınız aylara ilişkin indirim bedeli. Cihazı iade ettiğiniz kargo ve takip numaranız elinizdeyse cihaz bedeli de alamazlar. Bence siz süresi geçmeden tüketici mahkemesinde hakem heyeti kararının iptali için dava açın. Mahkemede kaybetme şansınız yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.