Şimdi Ara

Turkcell PDA - Qtek S200(Imate Jamin)-550€+KDV (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
27.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşa katılıyorum hepsini HTC firması üretiyor. CID unlock edildimi istenen rom yüklenir sorunsuzca.http://xda-developers.com/ sitesinde gerekli doneler mevcut nasıl yapılacağı.
  • Metehan arkadaşım seni msnime ekledim ama hiç online olmuyorsun.
    Bu Wifi sorununu nasıl çözüyorsun.
    Çünkü kim ne derse desin Turkcell li Qtek S200 de Wifi ve GPRS sorunu var.
    Yardımcı olabilirmisin?
    Turkcell ve KVK bana yardımcı olamadı da.
    Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: metehan72

Aslında cihazı geri vermen gerek yoktu orjinal ayarlada kullanabilirdin "turkcell pda" cihazı orjinal ayarlarla kullanmak için cihazı hard reset yapıyon daha sonra cihaz acılırken turkcell ayarları yüklemeye başlar başlamaz soft reset atıyon işlem tamam al sana orjinal turkcell ayarsız s200.
    Pda cihazlarla yapılamayacak şey yok.
    ayrıca bu cihaz şu ana kadar kullandığım sekizinci cihaz Turkcell PDA bu cihazların en iyisi

Wifi sorunu yaşayanlar bana mesaj atabilir onlar içinde bir çözüm var.

Turkcell PDA ile sorun yaşayan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım MSN adresim: ogzl@msn.com

quote:

Orjinalden alıntı: toriik

Önce Doğubanktan imate jamin almıştım onu denedim. Sonra turkcell den aldım. 4 gün kullandım geri verdim. Turkcelin roma yüklediği programlardan olsa gerek imate jaminde sorunsuz çalışan bütün programlar turkcell pda da sorun çıkarmaya başladı. Mesela coolcamera kapanırken ekran ışığını fabrika ayarlarına çevirip öyle bıraktı. Turkcell skin programını kaldırınca Arada bir de ses gelmemeye başladı cihazdan, soft reset yapınca düzeliyodu sadece. Wifi ile bağlanırken aynı anda gprs de bağlanıyordu. kullansam başka neler çıkardı bilemiyorum. Zaten wm5 in kendisi stabil değil birde böyle operatör programları işin içine karışınca iyice sapıtmış alet diye düşündüm. İsteyen alıp deneyebilir. ama ben orjinal haliyle kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yeni romla düzelebilecek hatalardır belki ama qs200 ün daha stabil olduğunu kullanarak tecrübe ettim.

• 1. ilk başlarda wireless'a bağlanırken gprs'e bağlanma sorunu bende de vardı, nasıl oldu bilmiyorum ama artık böyle bir sorun yok. artık kendi kendine gprs'e bağlanmıyor, wireless'a bağlanırken...

ben birşey sormak istiyorum. bluetooth ile alınan dosyaların doğrudan storage card'a alınmasını nasıl sağlarız? yüksek kapasiteli dosya alamıyorum, hafıza dolu diyor?
  • Arkadaşlar bence hatalı düşünüyorsunuz. Bende de Turkcell PDA var. Sim kartım takılı ve edge açık. wi fi açtığım zaman çevrede bir kaç hat buluyor. Sonra bende İnternete girdiğimde olası wireles ağı kullanan kişinin şifresi ile karşılaşıyorum. ve sayfa görüntülenmiyor. Burdaki önemli nokta GPRS açılmıyor. Herhangi bir sorun yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: augustt

quote:

Orjinalden alıntı: izmirindelisi

Benim yorumumda bi sorun olduğunu sanmıyorum imzanda ben MCSE sertifikalı ağ uzmanıyım yazsaydı öyle sormazdım zaten, ama TTWi amblemini görüp denemiş olabilirsin ve kapsama alanı dışında kalmış olabilirsin, sanırım bunu yazmak ile bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Ama yine de madem cevap bana yazılmadı, daha doğrusu ortaya yazılan bir cevaptan hariç tutuldum ben de ortaya sorayım... Yardımsever arkadaşlar cevaplar, sonuçta bilgilerimizi forum dışından birileriyle de paylaşıyoruz ve onları yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Heyecanımın sebebi yardımcı olmaktı....

Her neyse, bu Wi-Fi/GPRS sorunu yaşandıktan sonra bunun bir kusur olduğu kabul edildi derken? Yani Türkcell bu konuda bilgilendirme yapmadık, bizim hatamız diyerek mi aldı. Yoksa bu bir alete özel bi durum mu?

Saygılar...

Yok bir hata yok zaten analitik yaklaşım olarak söylediğin de doğru sorun bazen en basit gözünün önündeki şeyden kaynaklanabilir, aslında ilk mesajımda da fazla detay vermek istemediğimden biraz üstünkörü geçtim konuyu. Tcell ile arıza çıkmasın durumu var biraz da.

Turkcell'in söylediği "bu cihazın gprs kullanarak web e çıkış doğrudur, wifi ortamında da olsa gprs önceliklidir" şeklinde, peki neden bu cihaza wifi özelliği konmuş dendiğinde ise sizin için yapabileceğimiz başka bir şey var mı dedi telefondaki kız. bir mühendis vb ile görüşme talebim ise tabii ki kabul görmedi.

İnanın bu konud hatalı olmayı o kadar istiyorum ki, cihazi geri vermek zoruma gidiyor, sanki bi yerlerde bir ayar yapılsa sorun çözülecekmiş gibi ama bir haftadır giden 100 küsür kontörüm oldu :(( artı aldığım SD kart ta elimde patlayacak.

saygılarımla.

• Birde KVK nın sitesinde söyle bir yazı TurkcellPDA ile ilgili. Belkide bazı arkadaşların sorunları bundan kaynaklanıyor olabilir. {Push e-mail özelliğini kullanılmak istendiğinde işletim sistemi gereğince (Windows Mobile 5.0), wireless (WLAN) devre dışı kalır, GPRS bağlantısına geçilir. Ayrıca wireless kullanılmaktayken, wireless alanı dışına çıkıldığında, wireless yerine GPRS’ ten hizmet almaya başlanır. Bu iki durum dışında wireless bağlantı yerine GPRS’ in devreye girdiği başka bir durum bulunmamaktadır.} Bu push e-mail özelliğini baktım ama birşey göremedim. Bendeki wireles çalışıyorsa bu kapalı demek. Push e-mail ne demek bu arada. Bilen varmı??
  • bugün bir arkadaşıma turkcell pda aldık, wifi ile ilgili sorunu deneme fırsatımız olmadı(flight mode'da çalıştırdık aleti, orda wifi sorunsuz çalışıyor) ancak, sorunun push email ile ilgili olma olasılığı büyük. push e-mail, blackberry tarzı, gsm data hattına sürekli bağlantı kurulu biçimde email alımını sağlayan bir teknoloji. yani size email geldiğinde aynı SMS gelmiş gibi anında okumanızı sağlıyor. belki açık olduğu anda wifi'yi kapatıyor olabilir. bu kapatılabilirse ya da bir şekilde önceliği değiştirlebilirse sorun çözülebilir.

işlemci konusuna gelince, 200 MHz işlemci pek çok işe yetiyor(gameboy emulatoru, atari emulatoru kurduk, divx izledik), skype tek başına gayet iyi çalışıyor, ancak arkaplanda 2-3 uygulama çalışır durumdaysa kasılmalar kaçınılmaz, divx izleme işinde ise, divx'ler %90 yeniden encode isteyecek gibi görünüyor. 320x240, 300-400 Kbps videolarda takılma yapmıyor ama divx'ler (>600 kbps) yeniden encode etmeden doğrudan pc'den atılırsa takılma yapabilir (test edemedik).

m600+ vs ile karşılaştırma yapmak için pil durumunu kıyaslamak lazım, eğer m600'ün şarjı da s200 kadar iyiyse onu tercih etmek daha mantıklı, çünkü 200 MHz işlemci bir noktada illa ki kasacaktır. edge ve IR ise kıyaslamada çok önemli bir kriter değil..(bence)

overclock için oMapClock kullanılabilir, bu adreste başka bir uygulama daha var (http://www.chi-tai.info/cs_BatteryStatus_XDA_Neo_WM5_iM_cs.htm) ama overclock çok tavsiye edilen bir şey değil. şahsi olarak 312 mhz'lik 6515'imi 416 Mhz'e overclock ederek kullandığım zaman bir anda hard resetle karşılaştım ve ev dışında olduğum için tüm telefon no'larım vs uçtu, tehlikeyi göze alıyorsanız yapın derim.

turkcellpda sonuçta bir qtek s200, turkcell olarak kullanmak istemeyenler, hard reset yapıp, customization yüklenirken soft-reset yaparak kullanabilir.

• Arkadaşlar!Ben de teknosa dan Qtek S200 alanlardan biriyim.Sevdiğim ve çözemediğim konuları burada paylaşmak istedim.Öncelikle gprs ve mms ayarlarını casper'ın teknik destek kısmındanftp://213.194.123.227/Qtek/S200/ edineblirsiniz.Cihazda skype yok.Tavsiye edilmemesine rağmen(Asgari 400 Mhz işlemci gerekiyor) ben yükledim.Herhangi bir sorun çıkmadan problemsiz çalıştı.Wi-fi de aynı şekilde problemsiz çalışıyor.Özellikle e-mail gönder/al işlemleri bayağı hızlı ve beni fazlasıyla memnun etti.Bütün e-mail hesaplarımı kaydettim ve hepsi de hızlı bir şekilde çalışıyor.2 mp kamerası ile de fena bir performansa sahip değil.Msn messenger da gayet güzel ve tatmn edecek hızlılıkta.Benim tek çözemediğim mms ayarlarını doğru yapmış olmama rağmen mms gönderme denemelerim başarısız oldu.Bir de daha önce çözebilen varsa garanti.com.tr gibi internet bankacılığı yapan sitelerde internet şubesi kısmının görünmemesi.Acaba farklı bir uygulamama(java gibi) mı gerekiyor?Farklı şeyler keşfeden veya bilen bir arkadaş varsa paylaşmasını dilerim.Herkese saygılar!

• Böyle bir sorun yok defalarca açıkladım.
    KVK yardımcı olmadı diyorsun yardımcı olmayan kişi kim isim verebilirmisin ?
    Şayet varsa böyle bir sorun sadece sizin cihaza yönelik bişey olabilir , KVK servise giderek sorunu tekrar bildir bizzat kendiniz gidin sorunu gösterin mutlaka bir çözüm bulacaktırlar.

quote:

Orjinalden alıntı: mertalemdar

Metehan arkadaşım seni msnime ekledim ama hiç online olmuyorsun.
    Bu Wifi sorununu nasıl çözüyorsun.
    Çünkü kim ne derse desin Turkcell li Qtek S200 de Wifi ve GPRS sorunu var.
    Yardımcı olabilirmisin?
    Turkcell ve KVK bana yardımcı olamadı da.
    Teşekkürler.

quote:

Aslında cihazı geri vermen gerek yoktu orjinal ayarlada kullanabilirdin "turkcell pda" cihazı orjinal ayarlarla kullanmak için cihazı hard reset yapıyon daha sonra cihaz acılırken turkcell ayarları yüklemeye başlar başlamaz soft reset atıyon işlem tamam al sana orjinal turkcell ayarsız s200.
    Pda cihazlarla yapılamayacak şey yok.
    ayrıca bu cihaz şu ana kadar kullandığım sekizinci cihaz Turkcell PDA bu cihazların en iyisi

Wifi sorunu yaşayanlar bana mesaj atabilir onlar içinde bir çözüm var.

Turkcell PDA ile sorun yaşayan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım MSN adresim: ogzl@msn.com

quote:

Orjinalden alıntı: toriik

Önce Doğubanktan imate jamin almıştım onu denedim. Sonra turkcell den aldım. 4 gün kullandım geri verdim. Turkcelin roma yüklediği programlardan olsa gerek imate jaminde sorunsuz çalışan bütün programlar turkcell pda da sorun çıkarmaya başladı. Mesela coolcamera kapanırken ekran ışığını fabrika ayarlarına çevirip öyle bıraktı. Turkcell skin programını kaldırınca Arada bir de ses gelmemeye başladı cihazdan, soft reset yapınca düzeliyodu sadece. Wifi ile bağlanırken aynı anda gprs de bağlanıyordu. kullansam başka neler çıkardı bilemiyorum. Zaten wm5 in kendisi stabil değil birde böyle operatör programları işin içine karışınca iyice sapıtmış alet diye düşündüm. İsteyen alıp deneyebilir. ama ben orjinal haliyle kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yeni romla düzelebilecek hatalardır belki ama qs200 ün daha stabil olduğunu kullanarak tecrübe ettim.

• Turkcell MMS ayarları yanlış yapmışlar
    port 9201 değil 8080 olacak ayrıca Wap 2.0 ve en uzun mms boyutu 250kb
    hiçmi turkcellPDA cihaza bakmamışlar :))

quote:

Orjinalden alıntı: muho74

Arkadaşlar!Ben de teknosa dan Qtek S200 alanlardan biriyim.Sevdiğim ve çözemediğim konuları burada paylaşmak istedim.Öncelikle gprs ve mms ayarlarını casper'ın teknik destek kısmındanftp://213.194.123.227/Qtek/S200/ edineblirsiniz.Cihazda skype yok.Tavsiye edilmemesine rağmen(Asgari 400 Mhz işlemci gerekiyor) ben yükledim.Herhangi bir sorun çıkmadan problemsiz çalıştı.Wi-fi de aynı şekilde problemsiz çalışıyor.Özellikle e-mail gönder/al işlemleri bayağı hızlı ve beni fazlasıyla memnun etti.Bütün e-mail hesaplarımı kaydettim ve hepsi de hızlı bir şekilde çalışıyor.2 mp kamerası ile de fena bir performansa sahip değil.Msn messenger da gayet güzel ve tatmn edecek hızlılıkta.Benim tek çözemediğim mms ayarlarını doğru yapmış olmama rağmen mms gönderme denemelerim başarısız oldu.Bir de daha önce çözebilen varsa garanti.com.tr gibi internet bankacılığı yapan sitelerde internet şubesi kısmının görünmemesi.Acaba farklı bir uygulamama(java gibi) mı gerekiyor?Farklı şeyler keşfeden veya bilen bir arkadaş varsa paylaşmasını dilerim.Herkese saygılar!

• ayarlarda vamrı romun üzerinde ?
    cihazın üzerinde yazan şey turkcell desteği bu cihazı turkcell e güvendiğim için aldım ve çok memnunum.

quote:

Orjinalden alıntı: emre492

Arkadaşlar;

burda yazdıklarınıza bir göz gezdirdim ama anlamadığınız şöle bir durum var cihazın üzerinde ne yazdığı önemli

değil hepsi HTC tarafından üretilir ve CID unlock yaptıktan sonra herhangi birine herhangi bir markanın ROM'u yüklenebilir, ben Dopod rom'u kullanıyorum Jaminde ve çok stabil çalışıyor ROM ver. 2.15.13.27 WWE bu rom veya yukarısını yükleyin cihazlarınıza yoksa turkcelmiş qtekmiş O2 filan farketmez

• 200 mhz olayına açıklık getirmek istiyorum bilindiği gibi eten ve qtek aynı marka işlemci kullanmıyor buna özenk olarak AMD ve intel diyebiliriz her ikisinin MHZ özelliği farklı AMD 3200mhz INTELIN 3200mhz ile aynı hızda çalışmıyor .
    qtek cihazın 200 mhz olması bu cihazın yavaş olduğu anlamına gelmez qtek cihazın üzerindeki işlemci en az 400 mhz hızında çalışıyor ayrıca düşük mhz yüksek hız ve düşük enerji kullanımı sağlıyor haliyle bu durum pilede yansıyor.
    Eten ile qtek arasında pil performansı yapıldığında qtek s200 açık ara önde olduğunu göreceksiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

üstad s 200 ün skype performansı iyi değil eten m600 ile karşılaştırırsan yani zaten skype sitesinde min. 400 mhz işlemci gerektirir yazıyo illaki kullancam diyosan s200 ü overlock edebiliyorsun ama 2-3 program çalıştırdın mı arka arkaya gene kasıyo m600 hiç problem yok alet çok hızlı yalnız ondada edge yok eger gprs üzerinden kullancaksan skype ın bağlantı hızı s200 e göre daha yavaş kalıyo ama wifi üzerinden skype yapıcaksan hiç sorun yok m600 süper

• quote:

200 mhz olayına açıklık getirmek istiyorum bilindiği gibi eten ve qtek aynı marka işlemci kullanmıyor buna özenk olarak AMD ve intel diyebiliriz her ikisinin MHZ özelliği farklı AMD 3200mhz INTELIN 3200mhz ile aynı hızda çalışmıyor .
    qtek cihazın 200 mhz olması bu cihazın yavaş olduğu anlamına gelmez qtek cihazın üzerindeki işlemci en az 400 mhz hızında çalışıyor ayrıca düşük mhz yüksek hız ve düşük enerji kullanımı sağlıyor haliyle bu durum pilede yansıyor.
    Eten ile qtek arasında pil performansı yapıldığında qtek s200 açık ara önde olduğunu göreceksiniz.

quote:

üstad s 200 ün skype performansı iyi değil eten m600 ile karşılaştırırsan yani zaten skype sitesinde min. 400 mhz işlemci gerektirir yazıyo illaki kullancam diyosan s200 ü overlock edebiliyorsun ama 2-3 program çalıştırdın mı arka arkaya gene kasıyo m600 hiç problem yok alet çok hızlı yalnız ondada edge yok eger gprs üzerinden kullancaksan skype ın bağlantı hızı s200 e göre daha yavaş kalıyo ama wifi üzerinden skype yapıcaksan hiç sorun yok m600 süper

qtek üzerinde TI OMAP850 200 MHz, ETEN üzerinde Samsung S3C2440 400 MHz işlemci vardır. teknik yapı olarak OMAP çift ARM çekirdeğe sahiptir, kabaca çekirdeğin biri GSM/Audio ile ilgilenirken diğeri pocketpc işlevlerini yürütür. Samsung ise GSM kısmına belirli bir işlemci gücü ayırır kalanını sisteme verir (bu konuda kesin bir oran yoktur) teoride ve pratikte yükün bir kısmını ikinci çekirdeğe aktaracak uygulamalar olmadıkça (mesela çizimi ikinci çekirdeğe yaptırıp, decoding'i ilk işlemciye yaptıran bir video player gibi) performans bağlamında OMAP asla SAMSUNG (veya intel xscale) ile yarışamaz. pilin gidişatı konusunda ise net bir şey henüz okuyamadım. mutlaka s200 daha iyi gidecektir ama ne kadar?

OMAP850 konusunda detaylı bilgi için
    http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?templateId=6123&navigationId=12000&path=templatedata/cm/product/data/omap_850

iki işlemciyi teknik olarak kıyaslamak için

http://pdadb.net/index.php?m=cpu&id=a2440

http://pdadb.net/index.php?m=cpu&id=a850

• pardon ben qtek s200 almayı düşünüyorum ama birşeyde tekıldım; siz skype yükleyip denediniz mi? birsürü site dolaştım kiminde mükemmel olamakla birlikte çalışıyor diyor, kiminde de zayıf kalıyor diyor. kullandınız mı bilmiyorumda arama yaparak deneyebilirmisiniz die sorucaktım. Zira önemli yurt dışından sık sık arama yapmam gerekecekte.eten m600+ de düşünüyorum ama ondada çekim gücü düşük yorumları var. görüşlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

quote:

200 mhz olayına açıklık getirmek istiyorum bilindiği gibi eten ve qtek aynı marka işlemci kullanmıyor buna özenk olarak AMD ve intel diyebiliriz her ikisinin MHZ özelliği farklı AMD 3200mhz INTELIN 3200mhz ile aynı hızda çalışmıyor .

quote:

• Bende onu soracaktım qtek s200 de sorunsuz skype kullandığını söyleyen kişiler var. Text mesaj değilde sesli görüşme yaparak deneyen oldumu ?????

Bu soruyu defalarca sormama rağmen bi s200 kullanıcısıda yanıtlamadı hayet valla. Halbuki önemli bi konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 23 Kasım 2006; 14:59:48 >
  • quote:

Turkcell MMS ayarları yanlış yapmışlar
    port 9201 değil 8080 olacak ayrıca Wap 2.0 ve en uzun mms boyutu 250kb
    hiçmi turkcellPDA cihaza bakmamışlar :))

quote:

Orjinalden alıntı: muho74

Arkadaşlar!Ben de teknosa dan Qtek S200 alanlardan biriyim.Sevdiğim ve çözemediğim konuları burada paylaşmak istedim.Öncelikle gprs ve mms ayarlarını casper'ın teknik destek kısmındanftp://213.194.123.227/Qtek/S200/ edineblirsiniz.Cihazda skype yok.Tavsiye edilmemesine rağmen(Asgari 400 Mhz işlemci gerekiyor) ben yükledim.Herhangi bir sorun çıkmadan problemsiz çalıştı.Wi-fi de aynı şekilde problemsiz çalışıyor.Özellikle e-mail gönder/al işlemleri bayağı hızlı ve beni fazlasıyla memnun etti.Bütün e-mail hesaplarımı kaydettim ve hepsi de hızlı bir şekilde çalışıyor.2 mp kamerası ile de fena bir performansa sahip değil.Msn messenger da gayet güzel ve tatmn edecek hızlılıkta.Benim tek çözemediğim mms ayarlarını doğru yapmış olmama rağmen mms gönderme denemelerim başarısız oldu.Bir de daha önce çözebilen varsa garanti.com.tr gibi internet bankacılığı yapan sitelerde internet şubesi kısmının görünmemesi.Acaba farklı bir uygulamama(java gibi) mı gerekiyor?Farklı şeyler keşfeden veya bilen bir arkadaş varsa paylaşmasını dilerim.Herkese saygılar!

Ben hem 8080 hem de 9201 portunu denedim ama bir türlü MMS göndermiyor. Word dosyasında yazanları hayfiyen yaptım, aletin wireless ve GPRS bağlantısı çalışıyor ama MMS olmuyor. Fikri olan var mıdır?

• arkadaşlar valla kusura bakmayın ama hiç yardımcı olmuyorsunuz, eten m600+ kullanıcılara da sorular sordum hemen anında cevap aldım. kullanıcı sayısından mıdır anlamadım ama lütfen bir kişi cevap yazsın bari. yardımcı olana şimdiden cok tesekkürler. bu arada tam karar verdim alıyordum qtek teknosa da kalmamıs. ne şans ama:D gerçi şimdide başka bir sitede 1046ytl ye buldum gönüm qtekden yana ama biri cevap yazsın lütfen.skype onemli benim için.
    quote:

Orjinalden alıntı: taskinacar

pardon ben qtek s200 almayı düşünüyorum ama birşeyde tekıldım; siz skype yükleyip denediniz mi? birsürü site dolaştım kiminde mükemmel olamakla birlikte çalışıyor diyor, kiminde de zayıf kalıyor diyor. kullandınız mı bilmiyorumda arama yaparak deneyebilirmisiniz die sorucaktım. Zira önemli yurt dışından sık sık arama yapmam gerekecekte.eten m600+ de düşünüyorum ama ondada çekim gücü düşük yorumları var. görüşlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

quote:

quote:

• Aynı konuda 3 gündür kendimi yırtıyorum valla kimse yanıtlamadı TI OMAP 850 200mhz işlemcili S200(Jamin) ile skype'yi kullanarak sesli görüşme yapabilmiş biri varmı ????? Wifi veya edge ???
  • bari biz kendimize bildiğimizi anlatalım bilmiyorum sende baktın mıda sanırım qtek wifi de diğerlerine göre daha ii 54Mbps destekliyormus diğer markalar ise 11Mbps. dolayısı ile her ne kadar işlemci düşüksede bağlantı hızından kazancı vardır diyorum kesin( ilgili siteyi tektar bulmaya çalıstım ama bulamadım).birde gprs de edge avantajı da var etene göre. tabi kullanıcılara sormadan da emin olamıyoruz.sanada kolay gelsin ,başka bir yerden haber alırsan bana da iletirsen sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Aynı konuda 3 gündür kendimi yırtıyorum valla kimse yanıtlamadı TI OMAP 850 200mhz işlemcili S200(Jamin) ile skype'yi kullanarak sesli görüşme yapabilmiş biri varmı ????? Wifi veya edge ???

• Evet haklısın Edge gibi bir avantajı var. Ancak Spype uygulaması sesli görüşmelerde işlemciye epey güç bindiriyor. Diğer yandan gerek Eten gerekse Asus da skpye de sesli görüşme ancak wifi üzerinden mümkün olacak. Edge olmadan performans beklemek hayal olur gibime geliyor.

Bilgi alırsam söylerim. Ancak Şundan eminim Imate K-Jam kullanan bir arkadaşım ki S200 ile aynı işlemciyi kullanıyor, Skype de sesli görüşme yapabiliyor. Ancak K-Jam lerin ayni işlemciye ve aynı işletim sistemlerine sahip olduğu halde daha performanslı çalıştığı söyleniyor.

Wifi olayına gelirsek : 802.11/b standartı 11 mb, 802.11/b/g standardı 11-54 mb arası bant genişliğini destekliyor. 11 yada 54 mb olmasının skype tarzı uygalamada getirdiği bir avantaj yok. Dosya transferi gibi işlemlerde 54 mb in bariz avantajları olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Kasım 2006; 0:18:35 >
  • ben de bu arada skype forumlarını okudum birkaç kişi cok düzgün çalışmadığını söylüyor moderatorde overclock yapılmasını oneriyor ama risk olduğunu söylüyor(kesin sende okumussundur) abi cok komik ya forum amacını astı cihaz sahibi olmayanlar yürütüyor forumu. valla eten de edge olsa bir an bile düşünmicem, bende uzakyol vardiya zabitiyim(3. kaptan) mağlum yurt dışında skype kullanmayı düşünüyorum.birde karadan olduğum zamanlarda da çekim kuvvetide önemli, keza etende çekim gücünün az olduğunu da okudum( gerçi kullananların coğu ii diyor ama..). amaaaaaan ne bileyim iki ucu b.klu deynek. valla bunalıma gircem.

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Evet haklısın Edge gibi bir avantajı var. Ancak Spype uygulaması sesli görüşmelerde işlemciye epey güç bindiriyor. Diğer yandan gerek Eten gerekse Asus da skpye de sesli görüşme ancak wifi üzerinden mümkün olacak. Edge olmadan performans beklemek hayal olur gibime geliyor.

Bilgi alırsam söylerim. Ancak Şundan eminim Imate K-Jam kullanan bir arkadaşım ki S200 ile aynı işlemciyi kullanıyor, Skype de sesli görüşme yapabiliyor. Ancak K-Jam lerin ayni işlemciye ve aynı işletim sistemlerine sahip olduğu halde daha performanslı çalıştığı söyleniyor.

Wifi olayına gelirsek : 802.11/b standartı 11 mb, 802.11/b/g standardı 11-54 mb arası bant genişliğini destekliyor. 11 yada 54 mb olmasının skype tarzı uygalamada getirdiği bir avantaj yok. Dosya transferi gibi işlemlerde 54 mb in bariz avantajları olur.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.