Şimdi Ara

Turkcell pişmanlıkmış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle şunu söyleyeyim, hiç bir operatör Türkiye'nin tamamını %100 kapsadığını söylemiyor, en fazla %99 diyorlar..

Turkcell'in açık ara daha fazla baz istasyonu olabilir ancak Turkcell'in bile sinyal kaybı yaşadığı yerler var.

Diğer operatörler gayet iyi çekerken Turkcell'in sinyal kaybı yaşadığı yerler var.

Ben 2000 yılından beri Turkcell kullanyorum, çevremde de Turkcell kullananlar var. Onlardan da gözlemlediğim şey 2016'da 4,5G çıktığından beri Turkcell'de biraz yavaşlama var gibi 2016 önce Turkcell'in gayet iyi olduğunu düşünüyordum. Yazdığım şey "Turkcell tamamen kötüdür" anlamına gelmiyor.

İhalede daha çok band almış olması her zaman her yerde daha iyi hizmet vereceği anlamına gelmiyor.

Turkcell'in farkı satış sonrası müşteriye verdiği hizmetten kaynaklanıyor. Müşteri hizmetlerini aradığında daha kolay ulaşıyorsun. Turkcell yaptığı uygulamalarla Etkin Piyasa Yapıcı (EPY) olmak istiyor. Yani "Turkcell olarak her şeyin en iyisini ben yapayım, diğerleri de benim yaptıklarımı kopyalayarak benim peşimden gelsin" istiyor. Yani söz dinlemeyen çocuklar gibi BTK'yı dinlemek istemiyor.

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Yahu bende demiyorum ki heryerde çekiyor. Sen beni TT kullanıp 100Mbps altı hız alınca paylaşmayan trollerden sandın herhalde.. Sorunlu olduğu yer illa ki var ama Turkcell bu işin erbabı. Turkcell 1 yatırım yapıyorsa digerlerinin 2 yapması lazım ki arada ki fark kapansın ama oda şu dönemde imkansız..

Turkcell'de band 3+7+20 görüyorum hep, daha ne kullanacak hocam? Evet istasyon kapasitesinin yetmediği yerler olabilir bu yüzden hızlar yer yer düşük çıkar. Kimse gerizekâlı değil, bu olasılık dâhilinde bir durum, bunu az çok akıl edebiliyoruz.. Turkcell dönüşünü alacaksa ek istasyon kurar bölge rahatlar. Bu 3'ü içinde böyle değil mi zaten?

Benim işyerimde açıkara TT daha iyi ama bu Turkcell'den daha iyi bir operatör anlamını taşımaz, tamamen bölgesel durum. Normal şartlarda diğer ikisi Turkcell'in yanına yaklaşamaz.

Hocam rica ediyorum sende 450mbps hız alan ama buna rağmen bizim burada 10 senedir kötü diyen trollerden olma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Terminal dışında Türk Telekomun kapsaması yok neredeyse, 2G veya 3G desen zaten o bile zor. Benim derdim görüşme yapmak SMS göndermek değil. 2020 yılında temel ihtiyaç olan internete girmek. Ayrıca yolun sonunda 4.5G'ye ulasicaksiniz diyorsunuz gel gelelim Vodafone ve Turkcell'in çektiği yerde Türk Telekom çekmiyor ne yani ben 2 hafta internetsiz mi kalayım?

Ve yani 2 hafta konaklayacağım "KÖYÜM" yani.

Ben 25 yıl boyunca kitap okumuşum artık kitap okumama gerek yok (siz deseniz dahi ben boş vakit olarak adlandiriyorum, herkesin kendi tercihi.)

Ayrıca şehir merkezinde dahi 20mbit hızı geçemeyen TT'nin, Turkcell ile kiyaslanmasina gerek bile yok. Ayrıca Türkiye'de en büyük alt yapının sahibi.

Volte servisi açılmıyor, online işlemler nereye tiklasan hata.

Konuşma yapmak ve SMS atmak benim umrumda değil benim paketimde 1000sms var ve bugün 23. Gün 990 SMS kalmış. 500 dakika var paketimde 478 dk kalmış. İnternet ise kullanımım 50 gb. Ki zaten forumun %90'i dakika ve SMS i napayım diyor.

Zaten 4.5G internet olunca istersen Whatsapp dan ara istersen mesaj at, istersen normal ara istersen mesaj at.

2g'yi bizler napalim Allah rızası için? 3-4-5 yıl sonra 5g çıkınca artık 2g devri kapanmış olur 3g, 4g çekmeyen yere 5g baz istasyonu koymanın anlamı ne? (Ki zaten Türk Telekom böyle giderse hiç koymaz)

Sizin için 2g değerli ise bizim için 4.5G değerli. Ve Türk Telekom o kapsamayi bizlere sağlamıyor. Bunu forumda birkaç kişinin kabullenmesi gerekiyor. Ben çok yolculuk yaparım ve Türk Telekom kullansam yolda kalacagima eminim.

Ayrıca Samsung bile artık 2G devrini kapattı, 3G ve 4G arasında seçim yapabilirsin. 2g çok yakında tarihe karışır. Turkcell pişmanlıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2020; 16:28:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Madem konuşma yapmayacaksın ve sms atmayacaksın..

Neden data hattı alıp kullanmıyorsun?

Data hatları telefonlara takılabiliyor ve konuşma sms haricinde her şeyi yaparsın.

Kitap okumak kötü bir şey değildir ancak yazdığınız şu cünleden "Ben 25 yıl boyunca kitap okumuşum artık kitap okumama gerek yok (siz deseniz dahi ben boş vakit olarak adlandiriyorum, herkesin kendi tercihi.)" sanki kötü bir şeymiş bir anlamda çıkıyor. Siz kötü niyetli olmasanız bile karşınızdaki kişi bu şekilde yorumlayabilir.

Ayrıca okuma yazma bilmek eğitimli olmak anlamına tam olarak gelmiyor, toplumlar kitap okuma miktarlarına göre ölçülür.

Kız kardeşim Arkeoloji okudu, yüksek lisans için Almanya'ya gitti, 18 senedir evli, evinde bilgisayar var, radyo ve teyp var, iPhone kullanır ama evinde televizyon yok. Hiç televizyon almadı, almayı da düşünmüyor. Haberleri radyo ve internetten alabiliyor. Televizyon, bilgisayar gibi aletlerin çocukların olumsuz etkilediğini düşünüyor. Çocuklarıyla oyun oynayarak, eğiterek büyütmeyi düşünüyor. Türk insanı ise çocuğun ağlamasını engellemek ve susturmak için daha 3-4 yaşındayken çocuğa telefonu verir.. 3-4 yaşındaki çocuk büyüdüğünde gereğinden fazla ölçüsüz kullandığı için teknoloji manyağı olabilir.

Konumuz mobil operatörler değil mi?

Siz sanki hattan hiç mesaj almayacak hiç mesaj göndermeyecek gibi anlamissiniz.

Bakın benim için SMS ve dakika önemli değil, internet daha önemli. Bana 4.5G gerekiyor. Sizin için 2G gerekiyor.

Benim için 4.5G kapsaması hızı en iyi olan tercih edilir. Sizin için de 2G.

Yani ben ulaşılmak için değil de internete girmek için hat kullanıyorum gibi anlamissiniz.

Ben en çok kullanımımı belirttim. Birisi beni aradığında ulaşamayacak data hattı alırsam. O zaman nasıl iletişim sağlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2020; 18:4:5 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ben senin trol olduğunu düşünmedim. Bende trol değilim, trollük yapmaya çalışmıyorum.

Ancak benim anlatmak istediğim şeyler..

internetin olmadığı şehirlerarası yolculuklarda telefon görüşmesi yaparak ve sms atarak iletişim sağlamaya devam edebilirsin. Şehirlerarası seyahatin sonunda mutlaka internetin daha iyi çektiği bir yere varırsın, o zaman istediğin kadar internet kullanırsın..

Ayrıca bazen telefonun çekmemesi kafa dinlemek için iyidir, gereksiz arayanlardan ve gereksiz mesajlardan bir süre kurtulup kafa dinlersin.

Herkesin her şeyin en iyisini kullanmasını isterim. Ancak bazı durumlarda şartlar neyi gerektiriyorsa mesela telefonun 2G'ye düşüyorsa, internet çekmiyorsa telefon görüşmesi yaparak ve sms göndererek işini halledebilirsin.

Üstte dediğim gibi en iyisini en kalitelisini kullansan bile kafa dinlemek için teknolojiden uzaklaşmak iyidir.
  • Evet, konumuz mobil operatörler.

Ancak şartlar neyi gerektiriyorsa onu kullanmak gerek,

Mesela internetin çekmediği yerde 2G'ye düşüyor telefon görüşmesi yapmanızı sağlayabiliyorsa onu kullanın.

Operatörlerin hiç biri Türkiye'nin tamamını %100 4,5G verebildiğini söylemiyor. Sadece Türkiye'nin %99'unu kapsadıklarını söylüyorlar. Bu %99'un içinde 2G, 3G ve 4,5G var..

Deminden beri yazdığım mesajlarda bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ha illa kesintisiz internet diyorsanız Türkiye'de hizmet veren uydu telefonu işletmecileri olan Thuraya ve Globalstar'a abone olun. İnternette araştırırsanız her iki operatörle ilgili Türkçe sayfalara ulaşabilirsiniz.
    Sende bizim demek istediğimizi anlamıyorsun. Biz diyoruz ki TT'un kapsaması yok yollar ve köylerde. Köyde hiç mi internete göremeyeceğim?

Eğer 3 operatörde 2G çekiyorsa yapacak birşey yok ama biri 16 saatlik yol boyu neredeyse 4/4'lük diğerleri yarım yamalak bile değilse onun hakkını vermek lazım.

Daha dün aldım çocukları sahile pikniğe götürdüm, çocuğun meğer 6'da canli dersi varmış, bi test yapayım dedim hangisi iyiyse ondan katılırız, TT ve Vodafone 2Mbps veremiyorken Turkcell 49 verdi ve açtım çocuğa çayır çimende rahat rahat dersine katıldı. Hani sahilde baya cafcaflı biryer, gece gündüz kalabalık hep.. Yatırımın kesinlikle yapılması gerektiği biryer. Hani dün için TT ve Vodafone kötülemiyorum, bu tarz durumların olabileceği için 3ünüde kullanıyorum, artık en sağlıklı hız o an hangisindeyse onu kullanıyorum minimum sıkıntı yaşıyorum. Mesela şuan işteyim ve TT hattım aktif, Turkcell 10'u zar zor veriyorken TT 100e yakın veriyor. Ama kalkıp TT daha iyi veya arada bir fark yok demem asla. Bunca tecrübenin üzerine Turkcell sen şöylesin böylesin dersem ayıptır günahtır. Arada bir daha kötü olduğu yerler oldu, olmaya da devam edecek. Bu hepsinde böyle

Ama trollere kalsa değmez o kadar para vermeye, hepsi aynı derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Eylül 2020; 18:23:55 >

• Bu ne la mesajların yarıdan fazlası @serdarski arkadaşa ait.

Ayrıda konu mobil operatörlerden kitap okumaya dönmüş saka gibi

• Troller her zaman ki gibi iş başında

• Telekom trol arkadaşı da gelmiş.

• Yıllardır keyifle kullanıyoruz 👍
    Turkcell pişmanlıkmış

• Benim acimdan ulkede tartismaya kapali olan konulardan biri turkcellin cekim gucu tekrar ediyorum bana gore.
    Vodafone ile 1 yil gecirmek gibi bir hatada bulundum uzun sure dusunmuyorum geri donmeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

Hocam bırakalım burada ki troller boş boş konuşsun insanları yanıltsın mı?

Yahu arada bir fark yok diyorlar, şehirlerarası yolda bile gördük durumu. İnsanda biraz utanma olur, sonra pahalı mahalı diye böğürürler. Tabi pahalı olacak, TT ve Vodafone'un patlak olduğu birçok yerden geçtim. Onlar sürünürken Turkcell tokatlıyordu. Hızıyla dalga geçilen Vodafone bile TT'u tokat manyağı yaptı. Boş boş konuşmadım bak yukarıda tek tek yaptığım testler var. Turkcell'in de kötü olduğu yer yok mu? Gırla.. Bunları zaten yazıyorum. Hiçbir operatör heryerde iyi olsmaz ama hiçbiride Turkcell kadar geniş kapsamaya sahip değil. Konu sahibine demek istediğim buydu şahsen..

Burda bir üye var, TT ile ülkenin birçok yerini gezdim sorun yaşamadım diyor. Yalana bak. Bolu'dan öteye 10mbps hızverdiği yer yok gibi birşey. İşte bu tip kötüyü iyi gibi gösterenlerden kurtulmak lazım. Asıl bunlsr operatör fanı, çalışanlarının yapacağı yorumlar..

Yau öyle tip adamlar var ki, TT ile 100mbps altı hız aldığını görmedik. La hiç mi 10-20 olmaz, bu nasıl iştir?

Eğri oturup doğru konuşmayı, hakedene hakkını vermeyi öğrenmeli.

Bölüme bilinçli üyeler lazım. Bak şu operatörün şuyu var buyu var diyebilecek adamlar lazım. Böyle böyle kalite artar. Ucuzu olanı 1.5 yaşındaki oğlumda akıl edebilir ama aradaki farkın ne olduğunu bilmez. Bizler üyeler olarak operatörlerden bahsederken "hepsi aynı" diyen cahilce yorumlar yapmamalıyız.

Yarın birgün bende Turkcell'e kızıp bırakıp başka birsey kullanabilirim ama kalkıpta Turkcell çöp möp pişmanlık demem. Veriler ortada. Eğer öyle dersem milleti kendime "la ne cahil adam", "troll" diye güldürürüm. Ama tabi sanal ortam, kimin kime güldüğü ettiği önemli değil, trolle babam trolle.

Turkcell 10 senedir çekmiyor diyen adam sürpriz nokta kampanyasında gb sömürür, hız testi konusunda 450mbps hız paylaşıyor. La bu nasıl çekmiyo? Madem çekmiyor niye sömürüyon? Bu adam trollemiyorda napıyor? Eğer sitem edeceksen, posta koyacaksan önce bu tiplere bi koymalısın hocam. Bu tip kasıtlı yaygarayı koparan adamlardan tek tek kurtulmalı bölüm.
    Tamam hocam dikkat ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    kesinlikle buraya yazan turkcell trolleri gibi olma
  • At blok geç.

Onlara gerekli cevabı hizmet farklılıklarından bahsederek veriyoruz.

Napsınlar ucuz ürün kullandıkları için aldıkları daha düşük hizmet kalitesini Turkcell'e laf ederek örtmeye çalışıyorlar.

Ehonomi çohh eyi diyenlerden farkları yok. O yüzden anlatmaya, bilinçlendirmeye devamkee

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

kesinlikle buraya yazan turkcell trolleri gibi olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Turkcell candır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.