Şimdi Ara

Turkcell Superonline 1.000 Mbps simetrik fiber internet sunuyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
5
Favori
6.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

teknik olarak hızı veriyorlar. sorun routing problemi yüzünden gecikme artınca ya da paket kayıpları olunca çıkıyor.

mesela fastly superonline kullanıcılarını en yakın olduğunu düşündüğü sofya sunucsuna yönlendiriyor. superonline sağolsun istanbul üzerinden gitmek yerine antalya > izmir > italya > sofya yapınca gecikme iki katına çıkıyor.

gecikme yüksek olduğu zaman hız düşmesi normaldir, bu sebepten hız testleri binlerce sunucu bulundurup en yakından bağlantı hızını ölçer.

ikinci sorun paket kayıpları, yüksek hızlarda paket kaybı olunca önlem olarak yavaşlar, sorun olmadıkça tekrar yükselir. superonline gene sağolsun bazen 80% paket kaybı yaşatır, düzeltmeye tenezzül etmez normal der. tabi o zaman hız falan kalmaz.

özetle; çalıştığı zaman çalışır, özellikle istanbul'da routing sorunu daha az yaşanır, ama bir sorun çıktı mı saç baş yoldurur. kafasına göre protokol yasaklayabilir, kafasına göre sorun yok der geçer vs.

iş için kullanacaksanız statik ip ile deneyebilirsiniz.

• nofearl N kullanıcısına yanıt

Statik IP daha kötü yapabilir çünkü müşterisi fazla değil ve L2 ( layer 2) ile Ankara-İstanbul'a taşıyıp IP'ye çıkarttığı oluyor, fazladan gecikme oluyor. Çalıştığım iş yerinde SOL kullanırken static IP aldığımızda BGP rotası değişti, daha berbat olmuştu. Dandirik CGN bloğuna denk gelirsen zaten, eyvahlar olsun.

Neyseki TT fiber geldi de kurtulmuştuk. SOL ile işe kalkışırken iki kere düşünmek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WDMDC W kullanıcısına yanıt

aynen, son 10 seneye yakın statik ip ile paketler türkiye geziyordu. ama gene de gecikme çok çok önemli değilse statik ip cg-nat göre kat kat iyi. zaten gecikme çok önemliyse superonline pek bulaşılmaz.

bu arada son 1-2 aydır statik ip ile antalya içi ilk defa 2ms gördüm, bir ara aynı ip ile antalya içi 20ms+ idi.

superonline ile denemeden nasıl çıkacak bilinmez.

Selam, Başvuruyu nasıl yaptınız yardımcı olabilirmisiniz? Ben çağrı merkezini aradım bilgileri yok destek olamadılar.

• firetox F kullanıcısına yanıt

1000/1000 paket mi? tekrar arayın, bazen bir müşteri temsilcisinin bulamadığını diğeri buluyor.

Simetrik, pro, yeni paket vs söyleyin, karşımda sitenizde görüyorum dersiniz, bulması lazım.

hocam bana küçük paketlerin hızlı iletimi lazım aslında. elimde helium network için cihazlar var. ayrıca depin kripto projeleri için bağladığım sistemler var. onların paket iletimleri hızlı olmalı haliyle. olmadı taahhütsüz olarak 1-2 ay denerim. eğer verimli olursa taahhüt veririm.

türk telekomun upload hızını artırmasına yönelik bir duyum var mı? şimdi superonline buradan öne geçti. kaptırmak istemez

• Ben sordum, MH'ye. Anlayamadım dedi. İlk defa duydum dedi. Ancak zeki birisiydi hemen inceledi buldu. Ancak benim TV+ olduğu için geçişe izin vermiyor dedi. Tarifenin TV+ eklenmiş olanı çıkana kadar bekleyecek aynı durumda olanlar.

• rambetiko R kullanıcısına yanıt

ben benzer kodları mecbur aws üzerinden çalıştırıyorum, mobil ya da ev ofisten api rpc vs ulaşırken cdn servislerini tersten kullanıyorum; handshake yakın sunuculardan yapıp aralarındaki always-on bağlantıdan faydalanıyorum.

1000/1000 paketi taahhütsüz vereceklerine emin değilim, denemeden de sorunlu mu olur iyi mi çalışır söylemek zor.

• NOSTOY N kullanıcısına yanıt

TurkNet iyi güzelde TT Fiberde 100Mbps üstü paket hızı vermiyor. Bundan dolayı TurkNet'i mecbur bırakmayı düşünüyorum.

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

Yarim gunu yakip hazir mini pc ile opnsense gectim. Ama degdi  

opnsensede hangi ayarları yaptınız? sansür onunla aşılıyor mu?

• bu kadar saçma sapan hıza çıkacaklarına,mevcut bağlantıları stabil hale getirseler keşke dedirtendir.

arkadaş ya geçen gün aradım çok muhterem müşteri hizmetlerini. 64 defa bağlantınızın kesildiğini görüyorum dedi personel.

şaka gibi ama komik değil. internet ışığı kırmızı yanıyor,solundaki wan ile beraber sönüyor falan.

hiç olmayan şeyler yaşanıyor. altyapı yoksa ki belli yok. keşke böyle geniş geniş hız işlerine girmeselerdi.

• Hangi altyapı ile simetrik veriyor bunu merak ettim, buldular cahil halkı kelime oyunları yapıyorlar  

• rambetiko R kullanıcısına yanıt

sansür konusuna hiç girmedim

bios'da elektrik gidip gelince ON durumunda ol ayarladım.

machdep.hyperthreading_allowed = 0 ile hyper-threading kapattım

hw.ibrs_disable = 1 ile spectre mitigation kapattım, performans için

vm.pmap.pti = 0 ile PTI mitigation kapattım, performans için

pppoe performansı için

net.isr.dispatch = deferred

net.isr.bindthreads = 1

net.isr.maxthreads = -1 (ben 2 ayarladım, sadece performance core kullanması için, -1 ile cpu kadar ayarlıyor)

Interface, WAN içinde MTU garip şekilde 1500 ayarlanıyor, sistem kendi 8 çıkarıp 1492 ayarlaması için, aynı şekilde MSS 1492 giriliyor, kendi 40 çıkarıp 1452 ayarlıyor.

LAN ve WAN için ipv6 none ayarladım

Firewall, NAT, Port Forward ile DNS ve NTP paketleri her zaman router yönlendirdim, kendi 8.8.8.8 kullanan olsa bile router DoT ile çıkabiliyor.

Unbound içinden NextDNS DoT ile ayarladım, minTTL 300 ve prefetch açtım. Register DHCP Static Mappings açtım, çoğu cihazı static map ediyorum.

Firewall ayarlarında default block ve default pass için logging kapattım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.