QoS enable yapınca hangi seçenekler çıkıyor? SQM ne tür var yani? cake, fq_codel vb gibi opsiyon veriyor mu? Bufferbloat için çok önemli bunlar. PPPoE şifresi benim bildiğim kadarıyla hiçbir zaman değişmiyor. ******@fiber kullanıcı adınız aynı ise şifreniz de halen aynıdır. Bu yeni gelen modemin WAN MAC adresini kendi modeminize klonlamayı unutmuş olabilirsiniz en büyük ihtimal. Aynı hatayı bazen ben de yapıyorum. Hesap komple iptal edilip cayma bedeli ödenip hesap kapatılmadığı sürece hiçbir paket, modem veya port değişikliği PPPoE şifresini değiştirmiyor. (Bu benim tecrübem) |
Turkcell Superonline 1.000 Mbps simetrik fiber internet sunuyor (6. sayfa)
-
-
Ben 3 yıldır Fiber Taahhütsüz Tanışma Paketi kullanıyorum. Turkcell uygulamasında veya Online üzerinden bu paketi göremiyorum. Turkcell uygulamasından kampanya yenile dediğimde Dejitale Özel Fiber 12 Ay Devam adında bir paket görüyorum sadece.
-
QoS hiç seçenek çıkmıyor ekstra, ama zaten 1000/1000 için gerekli değil. 1000/50 de download için iptal etmiştim, 1000/1000 için hiç gerekmemeli. zaten donanım da kaldırmaz heralde.
şifre değişmemiş, tplink geri takınca da bağlanmadı, ont resetleyip kendi router takınca bağlandı... router değiştirince ont resetlemek lazım olmuş.
benim edgerouter asimetrik 1000 destekliyor, yani hem upload hem download olunca 500/500 gibi, başıma iş açtım router araştırmaya başladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 4 Mart 2025; 16:5:19 > -
Hocam benim gibi x86 router'da toplayabilirsiniz. Normal ucuz bir eski PC'ye Intel I350-T4 kartı bulun, sunucu malzemeleri satan yerlerde 1000 TL civarı, hem de orijinal, sahte değil. Sonra OpenWRT, opnsense veya pfsense yükleyin. Emin olun herhangi bir hazır router'dan daha iyi olur. Mevcut router'ı da dump AP yapın.
Burada router'dan kastım sadece router. Router+modem+switch değil. Genelde yanlış kullanılıyor bu terim.
Şimdi gördüm sizin ürün zaten sadece router'mış. Yani doğru terim. Ama gene de x86 toplama PC tavsiye ederim. @tuzsuz_deli_bekir arkadaş da böyle setup kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam.
Bu arada QoS hız için değil. Bufferbloat için. Yani 500+ Mbps üstü hızlarda da niche senaryolar olabildiği için her şekilde lazım, özellikle oyun için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 4 Mart 2025; 16:10:34 > -
benim network zaten 1000, router-ont arası 1000, artık bağlantı 1000. bizim tarafta darboğaz kalmadığı için anlamı yok. bağlantımız 100 ya da upload 50 iken o darboğazda birikme sorunu bufferbloat olarak adlandırılıyordu.
router olarak mecbur direk asus xt12 kullancam, ülkede düzgün hazır router bulunmuyor. benim de toplamayı geçtim farklı sistem öğrencek enerjim yok :)
açıkcası turkell'in verdiği cihazı kullanmak içime sinmiyor. yarın öbürgün kırparlar engellerler vs. donanım kağıt üstünde mükemmel ama güvenemiyorum.
-
En azından LAN güvenliğini ve gizliliğini korumak için onların verdiği modemi kullanmamak gerek. Diğer her bir faktörü önemsemesek bile.
Sonuçta taahhütnamede halen böyle bir ibare var:
Alıntı
metni:Aynı anda bir Modem üzerinden 30 (otuz)’dan fazla cihazdan internet bağlantısı yapılması yasaktır diyor. Adamlar LAN içinde kaç cihaz kullanbileceğinize karar veriyor. İsterse 256 cihaz takarım, sana ne. DHCP limit o. Hatta VLAN ile 256'dan da fazla takarım. Ayrıca:
Alıntı
metni:Aynı anda 30 (otuz)’dan fazla eş zamanlı/paralel internet erişimi yapılması yasaktır diyor. Yani siz aria2 veya wget ile bir şey download ederken, örnek 16 concurrent connection ile split edebilirsiniz. Ama 30 tane ile yapmanız yasakmış. Keyfe bak ya.
Neyse, eskiden 5TB indirme limiti vardı taahhütnamede, en azından o kalkmış. Zaten 1000 simetrik pakette böyle bir şey halen olsaydı komik olurdu, ama şaşırmazdım.
-
100-200 MB kullanan kullanıcı sansüre engelle pek sesini çıkartmıyordu kısmen uygun fiyata
1000/1000 simetri internet kullanmak için ekstra modem parası verip aylık 2-3 bin TL ödeyip ama sansür engelleme kısıtlama vb şeylere ses çıkmayacak öylemi
Firma resmen kendi sonunu hazırlamış
Abone kazandıkça aslında kendine düşman kazanıyor
Bu kadar para ödeyip sansüre engelle kimse sessiz kalmayacaktır
Sabırsızlıkla bekliyorum o günleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Mart 2025; 17:32:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Jitter ve paket loss sorunumu çözmek için ücretli servis yönlendirmeye çalışan çöp iss
-
iki farklı turkcell sunucusundan iki farklı test yaparken (aynı test sunucusunda patlıyor), biri download biri upload testi yaptığı anda, ethernet ile (wifi ile patlıyor), asus xt12 ile
122MB/s up/down aynı anda; full 2Gbps satürasyon ont dahil çalışıyor...
-
Simetrik pakete geçtim. Modem için arayacaklar. Modem değişimi olmadan önce Mevcut modemim ile testler yaptım. Tek bir sunucu veya kaynağa gönderimde 1gbit görmüyor. Sunucuların limiti olduğunu düşünüyorum.
Ancak https://www.azurespeed.com/Azure/UploadLargeFile adresi üzerinden 8 farklı bölgeye (İçlerinde Türkiye yok) aynı anda dosya gönderdiğimde 1gibt upload hızını görüyorum.
iperf upload test sonucu;
iperf download sonucu;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalboy101 -- 5 Mart 2025; 8:49:51 >
-
testmy.net üzerinden gerçek test yapabilirsiniz. Benim 1000mbps bu testlerde 150 mbps civarında çıkıyor. Bir ara arıza kaydı vermiştim. Gelip ont değiştirdiler toparlandı ve bu testlerde 850mbps (wifi ile alınabilecek normal değerler) görmeye başladım ancak bir süre sonra yine eskiye döndü. Vedalaşma zamanı geldi gibi. Tamamen algı üzerine hizmet veriyorlar. Gerçekte insanların aldığı bant genişliği 100-200mbps arası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 5 Mart 2025; 11:18:21 > -
Muhtemelen şikayet edince yapay hız limitlemesini ve berbat routeları kapatıp, olması gerektiği gibi sansürsüz ve yavaşlatmasız doğru routeları açıyorlar. Sonra aradan belli bir süre geçince prosedüre geri dönüyorlar.
Yaptıkları her şey kasıtlı. İmkanı olanın kullanmaması lazım.
-
Valla benim de aklıma buna benzer şeyler geliyor. Hatta bazı arıza kayıtlarında elemanlar geliyor bir ölçüyor, hız normal :))))). Elemanlar gidiyor hız yine düşüyor. Var bir sıkıntı...
-
Hız konusunda bir sorun yaşamadım. Ancak sabahdan beri bayinin iş bilmezliği ile uğraşıyorum. "Müşteride zaten wifi6 modem var" diyerek modem değişimini iptal etmiş. Dolayısıyla tarife iptal oldu. Bayi ile görüşüyorum wifi7 modem sadece yeni müşterilere veriliyor diyo. Yani tam bir iş bilmezlik. Müşteri hizmetleri yok öyle birşey bu tarife için bu modem şart diyor :D
-
Burada sorun daha önce farklı konularda bahsettiğim taşeron sistemi. SuperOnline maalesef tamamen taşeron sistemine teslim olmuş durumda. Genel Merkez artık taşeronlara söz geçiremediğinden (bunun altında çok farklı nedenler var. siyasi destekli taşeronlara istemediği bir şeyi yaptırmak genelde zordur) hizmetlerde ciddi aksamalar oluyor. Burada en büyük hata tabi ki zamanında her şeyi taşere ederek kar yaptığını sanan yöneticilerde. Sorunlarıyla kim uğraşıyor? Tabi ki yine normal vatandaş.
-
benzeri bana oldu, wifi 6 modemle geldi arkadaş, neden değişim istiyorsunuz diye şaşırdı. wifi 7 olcağını anlayınca 1 saate başkası ile yönlendirdi halloldu.
geçmiş olsun.
hatalı işlem yapınca geri alamadıkları garip sistemleri var, seneler önce statik ip iptal ettirmek için aramıştım, bütün abonelik iptal etmişlerdi. mecbur modem vs değişip yeniden kurulum yapmışlardı.
-
bana upload hızı lazımdı. metro ethernet alımına gidiyordum. aylık 200/200 pakete 5000 tl istiyorlardı. superonline yakın zamanda alt yapı getirdi. hala aktif değil. metro yerine bunu kullanmak güzel olacak gibi. ancak şu sansürler düşündürüyor. upload hızını devamlı vermiyor olmazlar değil mi?
-
Birçok insanın kötü tecrübesi var. Haklılardır da, hiçbirşey söyleyemem. Ben sadece kendi tecrübemi yazabilirim. Dünden beri 1gbit simetrik kullanıyorum. Hız testlerine bakarsan çok dalagalı. Ama gereçekten upload deneyip hıza baktığımda 1gbit uploadu her an kullandırıyor. Testlerimi özellikle birdenden fazla yere 10 gblık dosyalar upload ederek deniyorum.
şu an için bir sorun yok bende hız anlamında.
Sansür konusuna gelecek olursak; insanların yaşadığı oyunlarda ping sorunu, youtube video kalite düşüşü vs hiç yaşamadım. VPN işini de kendimce çözdüm. Wireguard ile warp ağına bağlanıyorum. Goodbyedpi 'da çalışıyor superonline da.
3 yıldır kullanıyorum. Benim deneyimim bu. Ama sizinki iyi olur, kötü olur maalesef birşey diyemem.
-
Teşekkürler hocam. Tarife geçişini yeniden yaptık. Bu sefer bayi doğru modemi getirip taktı.
-
başka forumdan alıntı fotoğraf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X