Şimdi Ara

Turkcell Vınn HSDPA kullanım problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben faturasız, kontörlü vınn kullanıcısıyım. Bulunduğum yerde en iyi çekme kalitesi turkcell olduğu için paraya kıyıp bu vınn'ı kullanıyorum ama karşılaştığım büyük bir problem var ama çözümünü internet ortamında bulamadığım için problemi foruma havale ediyorum :)

İnternete girmek için bağlan butonuna bastığımda (ayarlardan sadece WCDMA seçili yani 3G) UMTS den başlıyor HSPA+(HSDPA) ya geçiyor.Biraz kullanıyorum UMTS oluyor değişip duruyor anlıcanız. Ben hep yüksek hızda kullanmak istiyorum ve sadece 3.5g kullansın istiyorum. Bu vınn modemini HSPA+ modunda nasıl sabitleyebilirim.

• Bu güç tasarrufu ve şebeke performansını korumak için bir şey, ayarlanmıyor da olabilir.
  • Yüksek bir veri transferi (streaming vs) yapmak istediğinizde modem HSPA+(HSDPA) moduna geçer. Bekleme ve düşük veri tüketiminin olduğu durumlarda bir nevi bekleme konumudur 3G modu. Sürekli HSPA+(HSDPA) modunda tutmak mümkün değil. Ayrıca sürekli o modda kullanımda paket tüketimi konusunda çok ta faydalı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Yüksek bir veri transferi (streaming vs) yapmak istediğinizde modem HSPA+(HSDPA) moduna geçer. Bekleme ve düşük veri tüketiminin olduğu durumlarda bir nevi bekleme konumudur 3G modu. Sürekli HSPA+(HSDPA) modunda tutmak mümkün değil. Ayrıca sürekli o modda kullanımda paket tüketimi konusunda çok ta faydalı olmaz.
    Ben interneti kullanırken geçiyor bu yüzden istiyorum. Mesela görüntülü konuşurken UMTS'ye geçiyor ve görüntüde kasmalar oluyor arada sırada yada oyun oynarken ping fırlıyor. Kullanmadığım sıralarda zaten vınn kapalı oluyor. O yüzden güç tasarrufu ve paket tüketimi kontrolümde.Bunun bir yolu yokmu HSDPA modunda tutmam için

• Arka planda bir uygulama devamlı bir yere ping atabilir, bağlantı bu şekilde açık kalabilir. Tabi birkaç baytlık pirgler gönderseniz kotaya yine etkisi olur.
  • Umits e nasıl geri döndürebiliriz hocam

HSPA+ tan geri dönemiyorum

• UMTS'ye neden geri dönmeye çalışıyorsun ki. Ayrıca UMTS ve HSDPA 3G'nin modları. Ben HSDPA da tutamıyorum :) büyük ihtimalle sen de UMTS'de tutamazsın. Neden UMTS de tutmak istiyorsun? UMTS 3G'nin yavaş konumudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toraman1903 kullanıcısına yanıt
    Arkaplanda çalışıp veri iletişimi yapan bir uygulama olabilir. Kota seviyenizi kontrol edin derim. Bir sorun yoksa da kullanmaya devam edin. Cihaz biraz fazla ısınır, bundan başka da bir şey olmaz. Zaten bir sorun olacak olsa şebeke de sizi HSPA+ modundan düşürürdü. Sadece kotaya dikkat edin.
  • Bu duruma bir cozum bulabildinizmi acaba. Ayni dert bende var. Benimki tamamen offline oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.