Şimdi Ara

Türkçü konularda 'takavacı' takılan, ama kürdistan konularına ses etmeyen anadolu muhafazakar kesim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son dönemde çok ilgimi çeken konudur. Dikkat ettiniz mi ? Nerede bir Türkçülük üzerine facebook, insta paylaşımı var; altına erzurum, tokat, aksaray ve hatta trabzon yöresinden bazı tipler hemen "ırk üstünlüğü yohudur" "üstünlük takavadır" diye kopyala yapıştır yapıyorlar. Tamam üstünlük iyi niyettedir de... bunları arap konularında yazdığınızı hiç görmedim. kürdistan konularında yazıldığını hiç görmedim (platformların dil çevirme araçlarını kullandım). Ama bir bizim Türk konularında...

lakin bu aynı kişiler kürdistan gibi bizimle alakası olmayan konularda ise genelde anadolu halkları kardeşliğinden bahsederler. kültür övgüsü yapar. tamam herkesin kendisine kültürü güzeldir de... bu tipler bir tek neden Türklük ile alakalı konularda takava muhabbetine bağlıyorlar?

bu sizin hiç ilginizi çekmedi mi? bu anadolulu muhafazakarların Türklük ile sorunları nedir?

şimdi aynı muhabbete balkanlarda bakıyorsun; sonuç olarak bundan 150 yıl önceki haritalandırmalarda balkan ahalisinde islamiyet = Türklüktten varsayılıyorken, anadolu muhafazakarı ise Türk kökenleri ile guru durmayı sanki din karşıtı birşeymiş gibi neden algılatmaya çalışıyorlar? bu sizin hiç dikkatinizi çekmedi mi?

• Sistematik bir şekilde Türk lüğün bitirilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Daha doğrusu asıl sorunları Türkiye Cumhuriyeti olan bir oluşum var ve bunların toplum mühendisliği kulllanarak her yoldan yapmış olduğu psikolojik operasyondan insanların etkilenmesi olası, işlenmeye hazır insanların bundan etkilenmesi daha kolay.

• Irk , dil , kültür vs gibi olguları asimile eden asıl Özneyi es geçen bir bakış açısı. Tüm aidiyet ve kimlikleri yok eden asıl şey " Küreselleşme " adı verilen Liberal - Hümanist , hedonist , ben merkezci seküler yaşam pratiğidir. Dünya Batı merkezli bir kültür bombardımanı altında hızla yozlaşıp tek tipleşiyor. Türkler, Kürtler , Araplar, Fransızlar , Almanlar bu sürecin dışında değil.

• "Takava" ne ya?   Şu Türkçe konuşmayı, yazmayı beceremeyen, askerden kaçan "Türkçü"lere hastayım.

Çocuğun hayatı, 24 saati sosyal medyada geçiyor, sonra gelip "şurda şunu gördüm, burda bunu gördüm" diye bozuk Türkçesiyle konular açıyor. Siz ciddiye alıp cevap yazdıkça da devam ediyor.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Hiç sorma ya. Bundan alâ türk yok ama gel askere git no no no no :) Müslüman bir ingiliz bunun gibi türkten daha efdaldir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.