Şimdi Ara

TURKEY.COM Türkiye'ye aittir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çoktandır sinir olduğum bir durumdu TURKEY.COM un ticari bir amaçla bir yabancının elinde oluşu. Az parada istemiyor vatandaş sedodotcom üzerinden minimum 100.000 dolar açılış bedeli ile satışa sunmuş. Geçenlerde buna çok sinirlendim ve bir hışımla ICANN.ORG a bu konu ile ilgili bir e-posta yolladım onlarda sağolsunlar cevap verdiler. Gönderdikleri mesajı olduğu gibi aşağıda paylaşıyorum.

If you are trying to obtain the rights to a domain name that somebody else has already registered, there are at least four alternatives:

1. Work out an agreement with the current registrant.

2. Wait and see if the current registrant lets it expire.

3. File a lawsuit in court against the current registrant.

4. For cases involving "abusive registrations" (this is a narrow category, so you should proceed with caution), begin an administrative proceeding" under the Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy. For more details on this option, see http://www.icann.org/en/udrp/udrp.htm.

If you decide to file a complaint under the UDRP, you'll need to do so via one of ICANN's four approved domain-name dispute-resolution service providers:

* Asian Domain Name Dispute Resolution Centre [ADNDRC] http://www.adndrc.org/
    * The National Arbitration Forum [NAF] http://www.arbforum.com/domains/
    * World Intellectual Property Organization [WIPO] http://arbiter.wipo.int/domains/
    * The Czech Arbitration Court (CAC) http://www.adr.eu/

(Please note that the answer above applies only to domain names in .com, .net, .org, or other generic Top Level Domains operated under contract with ICANN such as .biz, .info or .name. Dispute resolution policies vary in other TLDs such as .gov, .edu, or ".us" and the 240+ other "country code Top Level Domains." Please note also that ICANN generally recommends seeking legal advice before deciding which of the above alternatives is best in any particular situation.)

I hope this information is helpful. Please let me know if you have any additional questions.

Best regards,

ICANN Services

Ticket Details

Ticket ID: JZT-521971
    Department: DN Dispute
    Priority: Low
    Status: Closed

Mesajımda TURKEY in özel bir isim olduğunu ve bunun kullanım hakkının kısıtlı olması gerektiğini yazdım bildiğim kadarıylada zaten öyle. Bunu kullanabilecek birisi varsa eğer bir şekilde belgelendirmeli. Düşünebiliyormusunuz vatandaş bizim ülkemizin adını ünvanımızı satmaya çalışıyor. Aynı durum TURKEY.NET içinde geçerli. Allahtan TURKEY.ORG u kurtarabilmişiz. Onuda Türkiye ABD konsolosluğuna yönlendirmişler. Olsun buda birşey.

Bu konuyla ilgili devletinde birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak çok önemli bir nokta. Türkiye ile ilgili bilgi almak isteyenlerin birinci ağızdan en doğru bilgiye ulaşması nekadar güzel ve faydalı olabileceğini düşünebiliyormusunuz. Ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım hatta twitter hesabımdan nekadar ilgili bakan bakanlık hatta cumhurbaşkanına kadar 100 lerce twit attım ama ne yazıkki dönen olmadı.

ICANN.ORG un gönderdiği mesajda 3. maddede dava açılabileceğinden bahsediyor. Bize ait olanı almamız gerektiğini düşünüyorum ve bunu ilgili birimlere duyurabilmek için bu mesajımı farklı internet sitelerinden yayınlıyorum. Sizde benim gibi düşünüyorsanız lütfen bunu ilgililere ulaştırmada birlik olalım.

Devlet eliyle hakkıyla doğru bir şekilde Türkiye'nin tanıtımının yapıldığı bir internet sitemiz yok. Bu eksikliğin TURKEY.COM ve TURKEY.NET ile kapatılması gerekmiyormu artık?

Not: Lütfen yazmadığım eksikleri veya sizinde doğru bulduğunuz noktaları buradan paylaşın

Saygılarımla
    Ali Aytuğ

• Haklısınız diyebilirdim fakat eğer kurallar geçerli olsaydı .com uzantısını yalnızca şirketlere verirlerdi böylece Turkey ismini yine devletten birisi alamazdı. Ayrıca Turkey ingilizcede hindi anlamına da geliyor dolayısıyla birisi hindi tüccarı olup veya hindi seviyorum diyerek yine bu ismi alabilirdi. "Kazakhstan" gibi sadece ülkeye has bir isim değil.

com net org gibi uzantıların "ilk gelen alır" kuralına göre dağıtıldığını ve marka ihlali söz konusu olmadığı sürece serbestçe alınıp satıldığını biliyorsunuz. Bize de isim değil uzantı verdiler .TR diye.

Ülkemiz hakkında bilgi almak isteyenler arama motorularını kullanıyorlar ve gerekli bilgiye ulaşabiliyorlar. Aşağıdakiler devlet bağlantılı olanlar.

www.goturkey.com

www.kultur.gov.tr

Ayrıca bunlar sadece uluslararası olanlar. Yine bakanlığa ait YEREL DİLLERDE bir çok yerel tanıtım siteleri olduğunu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webadresim -- 19 Ocak 2012; 18:29:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.