Şimdi Ara

Türkiye 4.5G'de pahalı mı yoksa ucuz mu? Dünyadaki fiyatlar ile karşılaştırdık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu habere inansam Türkiye'deki operatörleri öpesim gelir :-D

• "Sınırsız data ve X gb LTE" Yani 3G olarak kullanırsan sınırsız. ABD'de Hotspot kilitli birçok sınırsız data paketi olduğunu biliyoruz. Hatta hotspot kilidini kaldırmak için çeşitli tweakler vardı en son cydia'da

• Sevgili editör arkadaşım, Türkiye'de 1 dolar neredeyse 3 lira. Amerika'daki yada Avrupa'daki adamın cebinden çıkan para, oranın ekonomisine göre komik bir ücret. Ama malesef bizde durum çok farklı. Bir şeyleri savunurken bizleri de eşek yerine koymadan yapın lütfen.

• Rusyada 20gb internet paketini 500 ruble ye almıştım.7 dolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Archimert

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan gibi insanların cebine giren paranın Türkiyeye daha yakın olduğu ülkeleri yazsanız daha güzel ve yararlı olurdu.

İzin vermezler baştaki abiler.

• Lütfen yanlış haber yapmayın! İngiltere'de yaşıyorum. Three(3) kullanıyorum ve 20£ all you can eat tarifesini kullanıyorum 300 dk ve 3000 sms heryöne kullanabiliyorsunuz. Ayrıca 20£ şuanki kur fiyatıyla yaklaşık 80? etse de Türk Lirası'na çevirmek hata olur çünkü o para buranın 20TL'sidir ve kişi başına düşen gelir miktarına baktığınızda çerez parası bile değil.

• Reklam kokan haber yapmışlar pahalı deilmiş türkiye.
  • anlaşılan Türkiye'deki operatörler editör arkadaşlarımıza reklam için muazzam para ödüyorlar.. tamam Türkiye'de herkes asgari ücretle çalışmıyor ama insanlarda ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyor. Neresinden bakarsanız bakın pahalı.

• Ben bu kadar sığ bir karşılaştırma görmedim. Hayır arkadaş bahsi geçen ülkelerin kişi başına düşen milli gelirlerinden hiç mi haberiniz yok? İşin daha da vahim kısmı oradaki fiyatları bizim paramıza göre çevirip sunmanız. Gerçekten şuurunuz tutulmuş yapmayın böyle haberler cidden trajikomik oluyor. Ağlanacak halinize gülüyorum şu an. Yukarıda arkadaş söylemiş Bulgaristan, Polonya gibi ekonomik anlamda bize yakın ülkelerin tarifelerini söyleseydiniz.

ABD'de kişi başı yıllık gelir 47.284$
    Avustralya'da kişi başı yıllık gelir 39.699$
    Almanya'da kişi başı yıllık gelir 36.033$
    İngiltere'de kişi başı yıllık gelir 34.920$
    Fransa'da kişi başı yıllık gelir 34.077$
    Türkiye'de kişi başı yıllık gelir 9.179$

Farka bakın. Bizi kıyasladığınız ülkelerin kişi başı yıllık gelirleri ortada. Oradaki fiyatları bizim ülkemizin parasına çevirip ucuzmuş gibi algı yaratmayın. Bu ekonomik bilgisizlikten başka bir şey değil. Kişi başı gelirlerinden görüldüğü üzere o fiyatlar o ülkelerdeki vatandaşların "alım gücü"ne göre gayet makul fiyatlar. ABD'de alım gücü bizden 5.1 kat, Avustralya'da 4.3 kat, Almanya'da 4 kat, İngiltere'de 3,8 kat, Fransa'da 3.7 kat daha fazladır. Bu az bir fark da değildir, uçurumdur. Oradaki fiyatlar dolayısıyla vatandaşların alım gücüne göre çok çok makul ve kabul edilebilir seviyede ucuzlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Reklamlarrrr. Sponsor icerikli oldugunu belirtin bari. Viral reklam yapmayin biz daha ucuza , bu ülkede hemde, mobil falan kullanildigi felan yok ucuza. Yesinler :) .

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Avusturalyada aylık asgari ücret yaklaşık 3000 Au$ (6300TL) Alım gücümüz hiç de yakın değil. Turkcell 10 Gb için 79 Tl isterken Avusturalya 75 AU$ istiyor varın hesabını siz yapın. Edit: Geçenlerde orada yaşayan birisi bir yazı paylaşmıştı. Türkiye 4.5G'de pahalı mı yoksa ucuz mu? Dünyadaki fiyatlar ile karşılaştırdık

Vay arkadaş ya. Bildiğimiz şeyler ama insan öyle bir ortamda yaşamayı hayal bile edemiyor. Yani o şartlar altında. O kadar yabancı bir durum ki bizim ülkemiz insanları için.

• Haber kadar yorumlarda boş.
    Avrupa da yaşayan insanlar neden Türkiye dekilere göre rahat.
    Çünkü haklarını biliyorlar ve ölümüne savunuyorlar.
    Bu ülkedekiler neden çile çekiyor.Her önüne gelene boyun eydiği için.
    Böyle boş habere boş yorumlar yapanları olduğu bir ülke 1. dünya ülkesi olamaz.
    Ne yaparsanız yapın neyi savunursanız savunun bu düzen değişmeyek.
    Sizlerde forumlarda birbirinizi sinir etmeye devam edeceksiniz.
  • Fransada sadece orange yok.

Free'nin 50gb internet paketi olan tarifesi 15.99€ sms, mms, yurtici vs butun aramalarda sinirsiz.

itina ile pahalilari secip koymussunuz goz boyamak icin.

• bu tür konuların alım gücüne göre verilmesi şart ,diğer türlü tuhaflıklar ortaya çıkıyor
    birde artık şu asgari ücreti ,askeri ücret şeklinde yazmaktan vazgeçersek tam olacak :)
  • Askeri ücret xd

Trde kazık asgari ücrete göre gerçekten.

• konu ile ilgili değil ama bir konu aklıma geldi
    geçen yaz bir Fransız gurbetçimizle konuşurken müşteri hakkı yurtdışında nasıl korunur örneğini gösterdi
    adamın Fransa'da olan telefon servis sağlayıcısı aynı zamanda Türkiye ile de bir firma ile anlaşmalıymış
    adam diyor Türkiye'ye girince hattım kapandı ve servis sağlayıcısını arayıp durumu anlattım
    fakat mh. lerindeki bayan dalga geçer bir ifadeyle ,olmaz öyle şey diyormuş
    adam o kadar uğraşmış ama bir türlü başaramamış ve ardında Fransa'da ki servis sağlayıcısını arıyor
    ve anında bizimkiler binbir özür dilekleri ile hattı açıyorlar
    lakin mh. de ki o bayan tekrar tekrar arayıp yalvarıyormuş ,şikayetinizi geri almazsanız benim işime son verecekler diye
    yani görün işte bizim ülkemizde ,bize verilen değeri
    tabi ayrıca buradaki servis sağlayıcının bu durumdan dolayı tazminat ödeyeceğini de söyledi

• Bize pahali geliyor nedenmi çünkü bizde asgari ücret 1300tl

• Forumdaki arkadaşlar durumu çok guzel anlatmışlar.bu haberi yapan arkadaştan bir savunma beklerim .piyonluk mu yapıyor yoksa para yada reklam karşılığı mı bu haberi yayınladı açıklasın .forumdaki mesajları hiç mi okumuyorlar.ama bana gore ben haberi yayınladım paramı da aldım gerisi beni ilgilendirmez kafasındalar.burada yazılanları bilmeme ihtimalleri yok çunku.birde bu haberler konudan bihaber insanları etkileme amaçlı yayınlardır.bu kadar takipçisi olan bu sitenin insanları yanıltmaktan hiç çekinmemesi gerçekten uzucu bir durum. Yazık çok yazık.şunu unutma donanımhaber editorleri bu operatorler bu gizli reklam karşılığı sana ne odedi bilmem ama insanların guvenini kaybettiğinde sitenin trafiği duştuğunde iş işten geçmiş olacak.ben yerinizde olsam bu haberi yayından biran once kaldırıp ozrumu dilerdim.saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Sanki orada yaşayan insanlar Türkiyeden maaş alıp TL cinsinden fatura ödüyor. Haber tamamen reklam. Bana göre inceleme böyle olsaydı Donanımhabere yakışırdı: Örnek olarak İngiltere ile karşılaştırırsak: Aylık asgari ücret İngiltere yaklaşık 1000£ (4000 tl ) Türkiye yaklaşık 1300 TL Basit bir şekilde sadece Asgari Ücretlere bakarak karşılaştırdım. Kişi başına düşen milli gelir, vergiler vs de katılarak biraz daha farklı sonuçlar alınabilir, ama genel tablo değişmez. En çok abonesi bulunan O2 ile Türkiyede en çok abonesi olan Turkcell paketlerini karşılaştıralım. (benzer GB olanları alıyorum) Paket - Ücret - Asgari Ücret Oranı 2GB 16.50£ (%1,65) 2GB 39TL (%3) 4GB 19.00£ (%1,9) 4GB 49TL (%3.76) 16GB 29£ (%2,9) 15GB 99TL (%7.6) Buradan da görüldüğü gibi gelişmiş ülkelerin alım gücüyle karşılaştırdığımızda paketler Türkiyeye göre yaklaşık %45-60 daha ucuz.İlginç olan şey ise paket büyüdükçe fark da açılmış nedense. Hatırlatmak isterim ki o ülkelerde sınırsız konuşma-sms var. Ayrıca o operatörler size cep telefonlarını kontratlı olarak çok ucuz bir fiyata verebiliyor. Zamanı olan diğer ülkelerlede karşılaştırıp yazabilir. Sonuç olarak fiyatlar KAZIK. Donanımhaberden reklam yapmak yerine daha profesyonel bir karşılaştırma beklerdim.

Kismen haklisin. Alim gücümüz düsük ve yaptigin hesap zaten her seyi ortaya dökmüs. Ama bir kac nüans eklemek isterim.
    1. Teknolojinin maaliyetini gözden kaciriyorsun. Arabayi düsünecek olursan, Mercedes BMW ya da herhangi bir araba üreticisi sirf Türkiye vatandasinin alim gücü düsük diye ucuza mi veriyor? 4.5G'nin kullanilan GB basina teknoloji maaliyeti (Ar&Ge, altyapi vs) -tabi varsa böyle bi hesap- 1 lira 2 lira/GB gibi komik bi rakamsa ve geri kalani sirket cebine giriyorsa haklisin. Ama diyelim maaliyet 15 lira/GB gibi bir hesap düsüyorsa, sirketlerin bu tarz hizmetleri daha da düsük ücretlerde talep etmek bana oldukca komik geliyor. Bu konuda bilgim yok ama maalesef, varsa bilgin can kulagiyla dinlerim. Ama ülkelerdeki Rekabet Kurumlari bu tarz dengeleri olusturmak icin var zaten. Almanya'da (orada yasiyorum) bu tarz düzenlemeler bransina göre her teknik detay noktasina virgülüne kadar kanunda yazili.

2. O2 ile turkcell'i sadece kullanici sayisina bakarak kiyaslamissin. O2 Almanya'daki en kötü operatör. Kiminin evinde cekiyor kiminin evinde cekmiyor. Sehirlerarasi yollarda sinyaller her operatörde berbat. Türkiye'deyken Turkcell kullaniyordum. SUnulan servis burdakilerle KIYASLANAMAZ bile...

3. Almanya'daki paketlerde konusma sinirsiz falan degil. O sinirsiz dakilalarin, sms lerin birde data paketleriyle fiyatlarini görsen dudagin ucuklar! Aylik sadece 100 dklik paketlere bile utanmadan 20-25 Euro para talep ediyorlar. Yolun buralara düserse eminim ne demek istedigimi anlarsin... Öyle düsünüldügü gibi "teknolojinin zirvesi", "orda hersey sinirsiz data paketleri 100 lerce GB" vs bilgiler tamamen insanlarin sanisi. Benim kampanyadan aldigim paketimde 750 Mb LTE var. Ekstra 1 GB almak istiyorsun 10 euro hesap geliyor. Icler acisi!!!

4. Inanin bu "hatlar kontratliymis, hattin yanina bedava telefon veriyorlarmis" vs vs. Kim uyduruyor bunlari bilmiyorum!! Varsa bildiginiz tarife/kampanya söyleyin alayim!! Evet kampanyalar oluyor arada bir. Modeli eskimis (1.5 yillik vs) piyasadan kalkmaya yüz tutmus cihazlar icin gercekten güzel stok eritme kampanyalari var ama geri kalanlarda hepsi tarife fiyatina zaten ekleniyor bunlarin. Kimsenin kimseye bedava bisey verdigi yok. Eminim o tarz kampanyalar TÜrkiye operatörlerinde de zaman zaman geliyordur. Operatör cihazlari en azindan uygun fiyatlarla veriliyor TÜrkiye'de.

5. Türkiye'de olmasini istedigim ve eksik kaldigi konuyu söylemek gerekirse, Burada yanilmiyorsam 4 Ana operatör var. Altyapilar bu operatörlerin elinde (T-Mobile, Base, O2, Vodafone) Ancak bu firmalarin alt firmalari var 100 lerce 1000 lerce, düsünün Migros'da Migros Kart diye Vodafone alt yapisini kullanan Sim Kartlar var. Bunlar piyasaya rekabet getiriyor tabii ama bu rekabet ortamina göre fiyatlar bence biraz daha düsük olabilir.

Ben sahsen Türkiye'deki operatörlerin fiyat/performans oranlarini daha cok begeniyorum acikcasi. 1. noktada belirttigim gibi Turkcell bugüne dek gördügüm operatörler arasinda en güzel altyapi hizmetine/kapsama alanina sahip. Tabii TUrkcell'in bu hizmeti daha da ucuz fiyatlarla halka sunabilecegine inaniyorum ama Türkiye'deki Rekabet kurumu, piyasa konumundaki gücü nedeniyle tek el olusturmasini önlemek icin firmaya kosullar sinirlamalar getiriyor. Bence, insanlar fiyatlardan memnun degilse bunun sebebi piyasayi düzenleyemeyen/denetleyemeyen ve teknik bilgi kousunda yetersiz kalan devlet. Orman ve Su isleri bakani(!) (yanlis hatirlamiyorsam) "NASA kim ki?" dedi. Ötesi var mi?????

• Gelişmiş ülkelerin operatörleri baya kazıkçıymış işte kabul edelim 40 takla atmamıza gerek yok savunmak için.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.