Şimdi Ara

Türkiye&Avusturya alım gücü karşılaştırılması( VİYANADAN İLK VİDEO GELDİ !) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
10
Favori
6.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

ben okulla geldim , erasmus filan değil direk viyana üniversitesine kayıt oldum burda okuyorum

sağlanması gereken şartlar nedir kayıt için ?
  • Merhaba Hocam.

Ben de geçen yaz turistik amaçlı Viyana'ya gittim. Yahu adamların taksileri Mercedes E250. Daha havalimanındayken alım gücünü görebiliyorsunuz.

Bizim kaldığımız yer Yahudilerin ağırlıklı olduğu bir yermiş. UBER Sürücüsü "dikkatli olun" dedi. Dikkatli olun dediği yer Türkiye'de olsa en güvenli yer seçilir. Bunlar tabi Tarlabaşı'nı Çinçin'i bilmiyorlar tabi. Onların dikkatli değil dediği yer bile huzurlu

2 Euro'ya kahve içiyordum, 3-4 Euro'ya büyükçe sandviçler var. 8-10 Euro'ya Nordsee'de karides salatası yiyordum. Orada en pahalı öğünüm sanırım Şinitzel idi. Onu da en meşhur yerinde yedim, zaten bayılmıştım, hele o hardallı patates salatasını unutamam.

Oradaki McDonalds'lar ile bizimkilerin zerre alakası bile yok. Bizimki leş kere leş, sabah kahvaltıları için oraya gidiyordum, muazzam bir şeydi.

Her yer tertemiz, müzeleri harika. Sokakta adamlar ortaya koydukları sular bile tertemiz.

Öğlen insanlar koşuyor aga, bildiğin spor yapıyor adamlar yahu. Bisikletli insanlar görüyorsun, hayat o kadar sakin ve güzel ki. Kızlar erkekler parkta oturuyor, kızla erkek öpüşüyor bir tane Allah'ın kulu dönüp bakmıyor. Kızlar çok güzel.

Taksici Türkler ve dönerciler var. Onlar da ekmeğinde. Dönerci abi ile sohbet ettik hayatından epey memnun. Adam döner koyuyor ikisi de aynı fiyat "et mi olsun tavuk mu?" diyor. Ne tavuğu abi et koy diyorum

Yazılım mühendisiyim, İngilizcem iş görür de, keşke Almancam olsaydı da böyle ülkelere gitme fırsatım olsaydı. Burayı zerre özleyeceğimi düşünmezdim.

• Çok şükür bugün de hayattan soğumak için nedenlerimiz var. Allah yolunu açık etsin en iyisini yapmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

ben okulla geldim , erasmus filan değil direk viyana üniversitesine kayıt oldum burda okuyorum

sağlanması gereken şartlar nedir kayıt için ?

evraklarınızın almancaya yeminli tercümesi , türkiyede bir üniversiteye yerleşmiş olmak , ve her sene 1000-2000€ eğitim ücreti + ben avrupa vatandaşı olduğum için türk vatandaşlarına uygulanan vizeler konusunda bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitrovic

Merhaba Hocam.

Ben de geçen yaz turistik amaçlı Viyana'ya gittim. Yahu adamların taksileri Mercedes E250. Daha havalimanındayken alım gücünü görebiliyorsunuz.

Bizim kaldığımız yer Yahudilerin ağırlıklı olduğu bir yermiş. UBER Sürücüsü "dikkatli olun" dedi. Dikkatli olun dediği yer Türkiye'de olsa en güvenli yer seçilir. Bunlar tabi Tarlabaşı'nı Çinçin'i bilmiyorlar tabi. Onların dikkatli değil dediği yer bile huzurlu

2 Euro'ya kahve içiyordum, 3-4 Euro'ya büyükçe sandviçler var. 8-10 Euro'ya Nordsee'de karides salatası yiyordum. Orada en pahalı öğünüm sanırım Şinitzel idi. Onu da en meşhur yerinde yedim, zaten bayılmıştım, hele o hardallı patates salatasını unutamam.

Oradaki McDonalds'lar ile bizimkilerin zerre alakası bile yok. Bizimki leş kere leş, sabah kahvaltıları için oraya gidiyordum, muazzam bir şeydi.

Her yer tertemiz, müzeleri harika. Sokakta adamlar ortaya koydukları sular bile tertemiz.

Öğlen insanlar koşuyor aga, bildiğin spor yapıyor adamlar yahu. Bisikletli insanlar görüyorsun, hayat o kadar sakin ve güzel ki. Kızlar erkekler parkta oturuyor, kızla erkek öpüşüyor bir tane Allah'ın kulu dönüp bakmıyor. Kızlar çok güzel.

Taksici Türkler ve dönerciler var. Onlar da ekmeğinde. Dönerci abi ile sohbet ettik hayatından epey memnun. Adam döner koyuyor ikisi de aynı fiyat "et mi olsun tavuk mu?" diyor. Ne tavuğu abi et koy diyorum

Yazılım mühendisiyim, İngilizcem iş görür de, keşke Almancam olsaydı da böyle ülkelere gitme fırsatım olsaydı. Burayı zerre özleyeceğimi düşünmezdim.

evet hocam bende çok çok çok memnunum hayatımdan iyiki viyanayı seçmişim sadece bazen biraz sıkıcı olabiliyor , schnitzel buranın yöresel yemeği zaten , bende bayılırım ama et döneri beceremiyor burdakiler ben daha güzel bi et döner yiyemedim ama tavuk döner müthiş türkiyeden bile güzel desem yalan olmaz ama bizimkiler sade yapıyor ondan öyle burdakiler hep sos koyuyor überle şehrin öteki ucuna gitsem 10-15 € yazıyor yazmıyor , mcdonaldslar baya iyi bende arada gidiyorum 10€ verip kendi hamburgerimi yaptırıyorum , 2 kat köfte arasına pastırma ve tortilla cipsi yanında kocaman kola ve patates yanına 1 tane eksta düz hamburger(çocuk menüsü değil ) + nuggets vallahi kafa yapmıyorum 11-12 € bişi ya ödedim ya ödemedim bende almanca öğreniyorum şu anda abi öyle açlık sınırı 850-900 € bir işe giriyorsun alcağın minumum maaş 1200-1300 € düşün yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitrovic

Merhaba Hocam.

hocam canımı çektirdin allah seni bildiği gibi yapsın mcdonald's gidip senin için foto ve video yapıcam

• Hocam. Oralarda migros, Carrefour, yerel bı mağazaya gidip fiyat kontrolü Veya bı link atabilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: woddy

Hocam. Oralarda migros, Carrefour, yerel bı mağazaya gidip fiyat kontrolü Veya bı link atabilir misin

ne demek hocam tabikide yapar konuya ekler sizede bildirim yaparım bu arada ben nacizane bir insanı m bana güvenmeyin ben yalan söylerim mazallah her zaman açın önce kendiniz bakın bakın burdaki en ucuz market hofferdir onunda et fiyat listesinin linkini atıyorum https://www.hofer.at/de/sortiment/frischfleisch/
    bu arada market ucuz ama hepsi avrupa standartında olduğu için hiç birisi kötü , yenmiyecek et değil ( schweinfleisch dedikleri domuz etidir ona göre bakabilirsiniz )

• Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Hocam tebrikler hangi bölümdesiniz

Hoferden etmi alinir sende

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki hocam ordada çiftlikbank gibi yatırım ve kısa yoldan zengin olma araçları var mı? İnek alıp , buzağıları bitcoine çevirebiliyor muyuz?

• Gidip kendini kurtarmışsın bende Almanya'ya yüksek lisans için gidip şu ülkeden kendimi kurtarıcam. Türkiye'de yaşadığımız şey hayat değil. Herşey aşırı pahalı ve buna rağmen kalitesiz
  • Adamların yedikleri et gibi et yemek gibi yemek yemin ederim, Allah affetsinde biz burda çöp yiyoruz işin gerçeği bu kabul edelim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Hoferden etmi alinir sende

sayısız kere et aldım pişirdim yedim hiçte bi sıkıntısını çekmedim
  • Ne ağlaması canım, gözüme kruvasan kaçtı
    Et harici hersey alinir tavuk etide. Eti kasaptan almak en iyisi. Helal kesim isi önemsizse o baska. Hayvanlari bayiltip kesiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    valla kardeş gördüklerim duyduklarım ben çokta inanmıyorum onların helal kesim dediklerine çoğu yerden duyduğum kadarıyla aynı hayvanı kesiyorlar aynı şekilde birisine normal et diğerine helal etiketi basıyorlar , he bu arada türkiyede yediğin etlerin kaçı helal kesim ona hiç baktın mı ?
  • Başka konuda yazmıştım;

Tavsiyem bu tartışmaları bırakın artık, kendinizi yıpratır, sinir olursunuz. Bak hemen hemen 1 aydır tartışmıyorum, kafam rahat

Almanya ile kıyaslamak yanlış. öRNEK;

BU SIRALAR MOTOSİKLET BAKIYORUM GELELİM BASİT OLARAK SADECE İKİ FİYAT VERECEĞİM.

Yamaha XMAX 125
    [/b

]from € 4.795,00 Avrupa fiyatı , yani 2,5 asgari ücret

X-MAX 125 ABS
    Fiyatı TL 20.600, Türkiye fiyatı, yani 12,5 asgari ücret

Daha nasıl anlatılır emin değilim. O yüzden özellikle Almanya ile kıyaslamayın

• Avusturya bizim duble yollarımızı 3. havalimanımızı kıskanıyor mu ?

O kadar kolay degil o is Avrupada. Kafana göre helal etiketi basamazsin! Bilmedigim yerden et almam. Hofere vey<a Aldi ye gelen etler domuzlarla kesilen yerden geliyor, bicaklar ayni dolayisiyla kiminde yaziyor domuz karismis olabilir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Mart 2018; 9:43:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.