Şimdi Ara

Türkiye&Avusturya alım gücü karşılaştırılması( VİYANADAN İLK VİDEO GELDİ !) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
10
Favori
6.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Dersler zor mu?
    Okul 3 sene herhalde bende almanyada okumayi düsünüyoum.
    Tek korkum almanca öğrenememek ve hayvan gibi zor olan dersleri anlamamak bu yüzden :)
    Almanca hazirliğini burda mi halletin orda mi?
    Okulun bittikden sonra hemen iş bulmuşsun ki yerleşme izni verilmiş sanirim.
    Kira, ulaşım fiyatlari nedir?
    Ana dil gibi almanca gerekiyor mu mesela mühendislik için.
    Ben bu konuda ciddiyim, almancami halledersem gideceğim maddiyat hazır. Hangi danışman firma aracılığıyla gittin, herşey dahil ne kadar verdin danışmana. Sana neler sağladılar.

Sayfalarca cevap vermişsin. Eline koluna düşüncene sağlık, yolun açık olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: woddy

Hocam. Oralarda migros, Carrefour, yerel bı mağazaya gidip fiyat kontrolü Veya bı link atabilir misin

Konuya ekledim , saygılar
  • mcgill kullanıcısına yanıt
    işletme bölümü okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Başka konuda yazmıştım;

Tavsiyem bu tartışmaları bırakın artık, kendinizi yıpratır, sinir olursunuz. Bak hemen hemen 1 aydır tartışmıyorum, kafam rahat

Almanya ile kıyaslamak yanlış. öRNEK;

BU SIRALAR MOTOSİKLET BAKIYORUM GELELİM BASİT OLARAK SADECE İKİ FİYAT VERECEĞİM.

Yamaha XMAX 125
    [/b

]from € 4.795,00 Avrupa fiyatı , yani 2,5 asgari ücret

X-MAX 125 ABS
    Fiyatı TL 20.600, Türkiye fiyatı, yani 12,5 asgari ücret

Daha nasıl anlatılır emin değilim. O yüzden özellikle Almanya ile kıyaslamayın

valla kardeş bazı insanlar bana küfür ediyor beni vatan haini ilan ediyor allah aşkına ben iki tarafıda yaşadım iki tarafıda gördüm bilmeyenlere bilgi paylaşımından başka bişi yaptığım yok deselerki prim yapıyor sanki donanım haber para veriyor bana bu konu için ben aksine görün arkadaşlar burdada böyle gerekli yapabilceğimiz bişiler varsa yapalım diyorum zaten boşvermişlik zaten salmışlıktan bu uçurum var arada

• Guzel konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

O kadar kolay degil o is Avrupada. Kafana göre helal etiketi basamazsin! Bilmedigim yerden et almam. Hofere vey<a Aldi ye gelen etler domuzlarla kesilen yerden geliyor, bicaklar ayni dolayisiyla kiminde yaziyor domuz karismis olabilir diye.

peki kardeş anladığım kadarıyla sende almanya veya avusturyadasın o zaman gavurun hayvanı eti yemezsin anlarım saygı duyarım . sen gavurun bayramı noelde weihnahten geld'te kesin almıyorsundur veya gavurun sana verdiği o sosyal haklardanda faydalanmıyorsundur , uzun süreden beri ordaysan oranında pasaportuna sahipsindir gavurun sana verdiği seyehat özgürlüğünüde kullanmıyorsundur peki bu seyehat özgürlüğünüde kullanmadığın gibi urlaubsgeld'ide kesin kabul etmiyorsunudur , gavurun parası ya ? eti yersin yemezsin , istersen vejeteryan ol yukarda attığım sebze meyve fiyatınada bi kulp bulda göreyim yukarda kaç tane şey anlatmışım bitek etin kesim biçimine takılmışsın hiç birinizi avrupa zorla tutmuyor türk vatandaşığınız olmasa bile türkiyede etnik kökeninizin türk olduğunu kanıtladığınızda mavi kart veriyor ve bu kartla tr de sınırsız oturum ve çalışma iznine sahipsin meğer bu kadar dandik buralar o zaman türkiye cumhuriyeti dimdik ayakta git bak bakalım 1500 tl ye insanlar nasıl yaşıyor , he bu arada bilmeyen arkadaşlar içinde söyleyim helal kesim et dedikleri et yukarda attığım linkten en fazla 4-5€ daha pahalı oluyor ? birim bazında gene daha ucuz onu nasıl yapıcaz ?

al buyur helal et dediğin etin parası , al türkiyeyle karşılaştır : https://www.youtube.com/watch?v=G4EgdI9opJs&

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konungariket Sverige -- 16 Mart 2018; 13:39:53 >

• ET'ler Helal kesim mi?

Pis Hayvan etleri ucuz deniliyor doğrumu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş ben daha okula başmadım hazırlık okuyorum ama dersler genel olarak zor , bırakıp giden çok fazla insan var
    almanca zor
    dediğim gibi burda hazırlık okuyorum hala
    ben avrupa vatandaşıyım yukardada belirttim o yüzden vize konusunda türklere uygulanan politikayı bilmiyorum
    kira fiyatları viyana içinde bir tane 10-15 metre kare oda elektrik su gaz dahil 350-500€ arası komple daire istersen 500 €-700€ arası gene içinde herşey dahil oluyor (tabi bunun üst limiti yok )
    evet kardeş ana dil gibi almanca bilmen gerekiyor b2/2 seviyesinde
    SAKIN OLA DANIŞMAN Bİ FİRMAYLA GİTME SAKIN SAKIN HİÇ BİR ŞEY BİLDİKLERİ YOK PARA VERİP REZİL OLDUĞUNDA KALIRSIN ben önce onlarla gittim sonradan vazgeçip paramı aldım iyikide almışım en az 1000 € para istiyorlar yeminle diyorum al o parayı viyanaya uçakla gel viyanayı alt üst gez otelde kal gel üniversiteyle konuş bilgi al (ki zaten hepsi internette yazıyor) gel hem okulu gör hem şehri gör yine o para tutmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

ET'ler Helal kesim mi?

Pis Hayvan etleri ucuz deniliyor doğrumu.

hepsi değil , yukarda da açıkladığım gibi normal etlerde var helal kesimde var helal kesim olanları ufak marketler sattığı için biraz daha pahalı oluyor , fiyatlar da aşağı yukarı böyle,
    https://www.youtube.com/watch?v=G4EgdI9opJs&
    Havaalanindan indikten sonra sana sundukları eve bile nasil gideceğini söylüyorlar 9ğrenxi karti, ulaşım kartini falan veriyorlar hocam. Bunlari gectim tüm evrak işleri...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeşim vallahi boş iş billahi boş iş eğer ingilizcen varsa sakın ola para kaptırma buraya gelen kaç tane öğrenci varsa hepsi sövüyor hem paramızı aldı hemde hiç bişi yapmadı diye istiyorsan özelden yaz sana atarım anlatırım prosedürü
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Havaalanindan indikten sonra sana sundukları eve bile nasil gideceğini söylüyorlar 9ğrenxi karti, ulaşım kartini falan veriyorlar hocam. Bunlari gectim tüm evrak işleri...

havalimanından çıktığında cat denilen bi servis var 7-8 € veriyon seni şehir merkezine atıyor zaten ondan sonra toplu taşıma için gerekli otomatlar var ordan günlük bilet alır oteline gidersin yada sarmadıysa uber çağır maks 10 € tutar ilk etapta oead yurtları güzeldir ben hala orda kalıyorum biraz tuzlu olur ama kafan rahat olur en azından istemediğinde odanı değiştirirsin falan filan

Anlattigina göre Avusturyadasin. O ülkede Islam 1800 lerden beri devletin Resmi dinidir! Buna göre olanagim var ise elbette inancima uygun kesilmis hayvanin etini yemek isterim ve böyle bir olanakta hem ALmanya hemde AVusturyada fazlasiyla var! Hayvanlarin elektrosokla uyusturulup domuz, inek hercesidin ayni bicak ve banttan gectigi bir yerde kesilen eti alip yemek istemem. Sosyal haklar kismina gelince, bugüne dek birsey almak nasip olmadi hep verdik ama hicbirinde demedik vergilerimizi geri ödeyin. O sebepten senin bu yazdigin goygoy kismida en az ödedigimiz vergileri geri istemek kadar sacma olurdu degilmi? Weihnachts ve Urlaubsgeld kismina gelince burdada bu kanunlari biz koymadik, esit sartlarda vergi ödüyorsak ona görede bu ikramiyelerden yararlaniriz. Devlet Müslümanlara Weihnachstgeld yok diye kanun cikarsin bu defa Islami taniyan bir devlet olarak RamazanBayrami icin böyle bir ödeme yapmak zorunda kalir.

Hicbirimizi Avrupa zorla tutmuyormusmus! Biz tutuyor demedik, ama siz sonradan Avrupaya gelenlerinde anlamadigi birsey var. Avrupada dogup büyüyen neslinde kendine göre inanci, gelenegi ve düsünceleri var. Malesef o nesil ne Türkiyede kabul görüyor nede Avrupada. Avrupada dogup buyuyen Türkler veya yabancilar bulundugu devlete askerlik yapiyor, vergi ödüyor vesaire, bu yuzden kimse onlara halinize sukredin fasa fisosuyla yaklasmasin. Ben yazimda Türkiyedeki sartlarida övmedim, sadece kesimi uygun olmayan yerde kesilen eti yemem dedim, sen verip verdirmissin! Hoferdeki veya Aldideki et fiyatlariyla yarisilmaz, etlerin nerden nasil geldigi belli degil, cogu hormonlu. Neyse kardes sana afiyet olsun bosa tartisiyoruz, zaten genel olarak cok et yemeyi sevmem.

• Arkadaş fedöcü inanmayın duble yol için adamlar kendini yırtıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Teknolojik aletlerin fiyatlarını yazarsan sevinirim hocam.

ekran kartı, cep telefonu, 144 hz 1 ms monitör, işlemci gibi

peki hocam eklerim konuya , ama hemen bakmak isteyenler saturn.at sitesine bakıp karşılaştırabilir

Sevgili arkadasim, (sevgili demem de bir sorum yoktur umarim:) Türkiye ile Avusturya gibi "orta" avrupa ulkesini karsilastirmak sence ne kadad doğru?

Avusturya'ya komsularimdan gelse gelse sarisin avratlar gelir, peki ha bize ¿ Türkiye anca 900 milyar dolar gsmh'ya ulasti, yazık, heyhat. Sadece terore 900 milyar dolar harcadigimiza bakinca bu sayı bana bir degisik geliyor.

Bu konu hakkinda ki dusunceleriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Tutan

quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Teknolojik aletlerin fiyatlarını yazarsan sevinirim hocam.

ekran kartı, cep telefonu, 144 hz 1 ms monitör, işlemci gibi

peki hocam eklerim konuya , ama hemen bakmak isteyenler saturn.at sitesine bakıp karşılaştırabilir

Sevgili arkadasim, (sevgili demem de bir sorum yoktur umarim:) Türkiye ile Avusturya gibi "orta" avrupa ulkesini karsilastirmak sence ne kadad doğru?

Avusturya'ya komsularimdan gelse gelse sarisin avratlar gelir, peki ha bize ¿ Türkiye anca 900 milyar dolar gsmh'ya ulasti, yazık, heyhat. Sadece terore 900 milyar dolar harcadigimiza bakinca bu sayı bana bir degisik geliyor.

Bu konu hakkinda ki dusunceleriniz nedir?

valla konu ekonomik güç olunca kimse kimsenin kara kaşına gözüne bakmıyor bugün almanya suriyeden alabildiği bütün kalifiye elamanların hepsini topladı , kalan düz eğitimsiz adamların hepsini türkiyeye itelediler , coğrafya kaderdir lakin doğru politikayla bunu kurtarabilirsiniz , gelen elemanları eğitim kullansak gene bişi demiycem almanyada başı boş olanları bile okula yazdırıp çalıştırıyor dilini öğretiyor , bizde salıyoruz öyle sonra ışıklarda mendil satarlar ne diyim hocam daha iyi olmasını umuyorum ben ülkemi çok seviyorum , lakin durum böyle işte ...

Anliyorum. Ben sizi Avusturya konusunda uzman olarak dusunuyordum. Almanya hakkinda ki fikirlerinize katilmamakla beraber karsi ciktigim bir cok baslik daha var (seneye oradayim, üniversite icin).

1-Phenotype konusunda bir ornek verdim, onemsiz oldugunu söylediniz. Bu benim acimdan benimsenemez.

2- Ögretim (egitim degil) sistemi icin konusmak gerekirse turk devleti oldukca genc, toy. Yemesi gereken ekmek cok, suriyelier gelmeden once de sokakta o tip usaklar var idi. Ben de sokaklar-pazarlar-çarşılar da bicim bicim urun sattim, garip ama en cok ben kazanirsdim. Gerci bana garip gelmez idi, 1- ' e bakiniz.

3- Yukari da ki yazi dizisine bakarak ogretimin "en temelden" baslanmasi gerektigine inaniyorum, onuyorum. Gunduzleri uyandiginda yuzunu sabunla yıkamak gibi ya da "taban" gorgu kurallari.

İletiniz de yılmaz ve caliskan bir genc oldugunuz ve vatan sevgisi ile dolu oldugunuzu goruyorum, arttiriyorum. Vatan gibi sinirli nenlerin (şeylerin) seni kısıtlamasına izin vermemelisin.

Kan bagi ile bagli oldugunuz insanlari unutmayarak yasamanizi surdurmen, elinizden gelenin en iyisini yapanlardan olman dilegi ile, esen kal.

Belki bir gun munchen'de size bir icki ismarlarim..

• Yahu kardeşim gut olursun gut.Devletimiz bizi düşünüyor.ET ucuz olsun da gut hastalığına mı yakalanalım?Cevap veremezsin tabi sıcak bir yaz gecesi ayın on beşinde cevabını verdik çünkü biz.

• Muz'un kilosu 1.39 avro nedir abi şaka mı dün aldım marketten kilosunu 10.5 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okitov

Muz'un kilosu 1.39 avro nedir abi şaka mı dün aldım marketten kilosunu 10.5 TL

öyledir hocam , ülkesinde muz yetişen bir ülkenin , dışardan muzu ithal eden bi adamdan daha pahalıya muz yemesi .... üzücü ne yalan söliyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.