Şimdi Ara

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DaMN_Y0U

Ahh ahh Cadillac and Dinosaurs vardı ki ömrümü yemişti

Mustafa derdik biz ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Yıllarımı Atari salonlarında geçirdim ama maalesef ülkemizde Atari salonları zamanla serserilerin uğrak yerlerinden olmayan başladı ve süreç içersindede yok oldu gitti. Dünyada ise yanılmıyorsam Amerika ve Japonya pazarında hala bu kültür devam ediyor

*İstersen geçeyim
    *Oyunun sonundayım boşuna girme
    *Lanet olsun bu tuş basmıyor

diyalogları ile aklımıza kazındılar

Bu saydıklarına aynen katılıyorum atari salonları genellikle serserilerle doluydu onları geçtim işletmecileri bile pek tekin insanlar değildi. Sürekli fırça çekiyorlardı Çocukluğumda Galeria nın bir bölümünde fame city vardı orası süperdi ama sonra kapandı. Mahalle aralarındaki atari salonları malesef serserilerle ve acayip tipli işletmecilerle doluydu. Bu durumda arcade kültürünün yaşaması zordu zaten. Neyseki şimdi bir çok alışveriş merkezinde çok güzel salonlar var ve her zaman full çekiyor. Yeniden canlanmaya başladı ama konsollar sebebiyle hiçbir zaman bizim çocukluğumuzdaki kadar popüler olamayacak.

• arcade olayı bitmedi sadece sekil degistirdi, PS3 kafecilige dondu, o kadar. PS3 ler temiz, oyunlar legal guzel,uzulmeyelim sevinelim. ilerde arcade makinaları ucuzlar ve maliyetler dusese onlardan da bir kosede gorebiliriz.
  • gereksiz bişey artık bence
  • Aslında günümüz çağında eve bir arcade stick + xbox veya playstation ile internetten rahat oynayabiliyoruz,fakat yine de o ortamların tadı başkaydı

Geçeyim mi abi,hacı aduket atmıyor kol bozuk,dep dep çekemiyorum,ver hacı bitireyim ben vs dialogları özledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Köpek gezdiren bile var o kadar gelişmiş japonyada ya burada

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada?

Japonlar aşmış.
  • Benim zamanımda Kuveyt'liler İstanbul'a akın ederlerdi. Salonlarda arap çocukları dolu olurdu,bırakında oynasın adamlar onca sene gurbet ellere gelip oynadılar Şaka bir yana,ömrümüzü yedi bu atari salonları, Fatih'te eski lunaparkın orda ki Oğuzhan pasajının civarda vardı 2 tane,amma kaçardım okuldan Mexico 86 oynamak için,bi tonda yalan uydururduk evdekilere. Bu atari salonları yüzünden az daha sınıfta çakıyordum uzatmalarda geçtim. İlk Street Fighter çıktığında paramız olmazdı çakal gibi dikilir oynayanı lafa tutar ilk round kaybettimi hemen "abi geçeyimmi"? diye atlardık. Bi ara işin cılkı çıkmıştı,artık makinayı esir alır dükkan sahibi fişi çekene kadar bırakmazdık,tabi jetonumuzu da alırdık

Güzel günlerdi kendi adıma,bazen özlem duyuyor insan çocukluğuna ama zamanı geçti artık salonların. Bunca imkan varken kim giderde oynar salonda. Biz bile C64,Amiga hatta Sega'yı alınca uğramaz olduk,yeni nesil bakarmı salondaki oyunlara.
    Benim en son oynadığım arcade makina Taksim'de Dorock barda ki Street Fighter makinasıdır. Kafam bi dünya arkadaşla ne kapışmıştık ama bağıra bağıra

• Ankara'daki Fantasy Land ortamı güzel, bence oldukca güzel bir arcade salonu, ancak sf4 oynayanlar cok cakal son 10 saniye kaldı mı millet saniyeyle yenmek için ne turtle'lıklar yapıyor. 2 jetonla calısıyor (1 lira) onları da anlamak lazım tabi.
  • Bireysel Arcade kültürümü evde yaşatıyorum

Her hafta Pang, Snow Bros, Captain Commando, Street Fighter 2' oynamadan gözüme uyku girmez Aynı salondaki gibi ama. Jeton biterse oyun da biter. Yok öyle beleş kredi
  • jetona yeterince para harcamıştım zamanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilormancini

quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Çünkü çocukluğu, ömrü 'atari salonlarında' geçmiş, jetona para yetiştiremeyen benim nesil, artık bu oyunları evde (kimileri çocuklarıyla biraber:) oynuyor... Street Fighter'da Round 4'te öldün mü, bas starta devam et. O 10 saniyelik 'lan bi jeton daha harcasam mı?' işkencesi yok artık kafada, yanında 'abii geçiyim mi' diyen bacaksızlar yok :)... Yeni nesilin zaten arcade salonu kavramı yok. Daha ilk karnede Playstation'la tanışıyorlar nerdeyse. Bir de ailenin kafasındaki 'atari salonun' bıraktığı 'kollu makina' kötü imajı var... Bu nedenle genelde büyük alışveriş merkezlerinde var artık bu salonlar... 80'lerin sonunda, 90'ların başında çocuk olmanın bıraktığı güzel tatlardan biridir 'atari salonları' benim için. Güzel anılardır. Öyle de kalsın... :)

Resmen düşüncelerimi yazmışsın. İstanbulda Fun-city vardı 500 liramıydı giriş neydi.

Güngörende Yoğurtçu tahsin, bahçelievlerde şeker aplanın dükkanı, güngören kınalıda merdivenlerden inilen yer heyt be 199olarda buralardan çıkmazdım. çoçuklukta parasızlığında verdiği cahillikten telle jeton atıyormuş gibi yapıyorduk. az mı dayak yedik atariçilerden

Güngören Köyiçinde Lunapark vardı orası efsaneydi, patronun maymunu vardı kafeste arada çıkarıyodu millete saldırıyodu maymun. Aynı şekilde merdivenli yer ilk Hagar'la tanıştığım yerdir, sene 90'dı sanırım emin değilim.

• Benim ömrümü yiyen noyunlardan biri The King of Dragons'tur... Az jetonumu yememişti adi oyun. Bi de salon sahibi hard'da ayarlamıştı gıcık, 4.üncü stage'e falan ancak geliyordum... Yakın zamanda PSP'deki capcom collection'da bitirdim huzura erdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 14 Mayıs 2010; 10:44:44 >

• quote:

Çünkü çocukluğu, ömrü 'atari salonlarında' geçmiş, jetona para yetiştiremeyen benim nesil, artık bu oyunları evde (kimileri çocuklarıyla biraber:) oynuyor... Street Fighter'da Round 4'te öldün mü, bas starta devam et. O 10 saniyelik 'lan bi jeton daha harcasam mı?' işkencesi yok artık kafada, yanında 'abii geçiyim mi' diyen bacaksızlar yok :)... Yeni nesilin zaten arcade salonu kavramı yok. Daha ilk karnede Playstation'la tanışıyorlar nerdeyse. Bir de ailenin kafasındaki 'atari salonun' bıraktığı 'kollu makina' kötü imajı var... Bu nedenle genelde büyük alışveriş merkezlerinde var artık bu salonlar... 80'lerin sonunda, 90'ların başında çocuk olmanın bıraktığı güzel tatlardan biridir 'atari salonları' benim için. Güzel anılardır. Öyle de kalsın... :)

Hocam resmen benim çocukluğumu anlatmışınsın,79 tayfası olarak ne günlerim geçti atari salonların.Ortaokuda acayip hastalık olmuştu,normalde okul öğlen 13'de başlıyorsa evden 10'da çıkardım.Babamın verdiği harçlığın tümünü dilim dışarda,makinalarda yerdim.Final fight demezdik "Hadi hagar oynıycaz,cody benim lan sen girme oyuna,ulan .... zaten canın var bırakta yoldaki yiyecekleri ben alıyım "deyip ne kavgalar ediyorduk.Sonra street fighter var,shinobi var,outrun var..E tabi jeton bitince kasap önündeki ciğerci kedileri gibi bakar dururduk makinelere.Hiç sevmezdim yanımda biten bücür sümüklü bacaksızların" abi geçemiyorsan geçiyim" demelerini ama bir baktım ki bir süre sonra bende onlara dönüşüyorum :)) Bütün parayı okula gitmeden atari salonunda ye ondan sonra okulda aç susuz gez,arkadaşının simidinden bi parça kır,lavabolardan su iç :)) Baktık para dayanmıyor,arkadaşlarla şerit metre diye birşey öğrendik salonun oyuncu abilerden,gidip 5 jeton alıyorduk ilk jetonu at gerisi şerit metre akşama kadar oynardık.Aklıma geldikçe tebesüm ediyorum neydi o yıllar diye.Ailem evde olan commodore 64'ü derslerimi engeller diye yaz tatili hariç kurdurmuyordu,baktılarki artık iyice yoldan çıktım,kendileri kuruyodu C64'ü yeterki evde oynıyım diye,az mı joystik kırmıştım oda ayrı bi dert..
    Geçenlerde cevahir alış veriş merkezine gitik,yuhh dedim ya artık jeton falan yok ,direk kredi kartı gıbı slipli bir karta depozitosunuda verip baştan para yükleniyor, kaç paralık kredi isterseniz,oynamak için makinadan geçiriyorsunuz kredi kartı çektirir gibi,kafa şeytanlığa çalışıyor tabi boşalan kartı iade etmedik ve evde nasıl yükleme yaparız diye planlar yaptık arkadaş ile (Lisede Bilgisayar bölümü mezunu olunca insan kafada bi ışık çakıyor,zamanında uydu kartlarına falan evde çok yazdık)karta neyse yükledik bişeyler ama cevahire geldiğimiz error verdi,yakmışız kartı yapamadık
    Yaş 30'u geçti evimde hala PS3 oynar çocukluğumu hatırlar tebesüm ederim..Şimdiki çocuklar ne bilir o yılları,hepsi balkonda,camda yetişiyor araba çarpar,çocuğum kaçırılır korkusuyla ebeveynler tarafından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecafeblue -- 14 Mayıs 2010; 11:08:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

quote:

Orijinalden alıntı: yesilormancini

quote:

Resmen düşüncelerimi yazmışsın. İstanbulda Fun-city vardı 500 liramıydı giriş neydi.

Güngörende Yoğurtçu tahsin, bahçelievlerde şeker aplanın dükkanı, güngören kınalıda merdivenlerden inilen yer heyt be 199olarda buralardan çıkmazdım. çoçuklukta parasızlığında verdiği cahillikten telle jeton atıyormuş gibi yapıyorduk. az mı dayak yedik atariçilerden

Güngören Köyiçinde Lunapark vardı orası efsaneydi, patronun maymunu vardı kafeste arada çıkarıyodu millete saldırıyodu maymun. Aynı şekilde merdivenli yer ilk Hagar'la tanıştığım yerdir, sene 90'dı sanırım emin değilim.

merdivenli yer dediğin yer otopark tarzında bir yer miydi içerisi bayağı büyüktü. Güngörende ziraat bankasıydı galba onun karşısında ki sokakta mıydı. bir de bağcılar caddesindende ulaşılabiliniyordu oraya.

çok gittim oraya çok dayak yedim. bir tane teyze duruyordu galba arada.

bu arada güngörenli misin?

• atari salonları güzeldi hoştu ama 20 yaşına kadar oralarda süründüm dersaneye gitmedim okula gitmedim öğrenim hayatımı maffettim. ALLAH yüzümez baktı da bi şeklide memur olduk... :D

benim memlekettimde ve bir çok anadolu şehrinde fantasyland gibi bir yer olmadığı için ; , bodrum katta bulunan, it çakalın dolu olduğu , kış günleri sırf ısınmak ve jeton satan kasiyerle muhabbet kurup bedava bir iki jeton almak için adamın bir dediğini iki etmeyen adamın peşinde pervane olan yalaka sokak çocukları ile dolu, içeri girdiğiniz zaman yerin yedi kat içine girmiş hissine kapıldığınız köhne, karanlık, , bir öncekinin yaptığı kakanın üstüne devamlı suretle, sonraki gelen kişinin ekleme yaptığı öbek öbek b...k ile dolu ve hiçbir zaman temizlenmeyen , devamlı suretle tıkalı ve kapısı bozuk bir tuvalete sahip olan ve tuvaletten çıkan keskin kokuyla afyon yemişe döndüğünüz , zaman kavramının olmadığı ancak karnınız açıktığında çıkmayı akıl edebildiğiniz bir yerdi .. ama yinede garip bir şekilde gider ve tüm zamanımı orada geçirirdim. 20 yaşlarındaydım kız arkadaşım oraya girdiğimi görünce ne diyeceğimi şaşırmıştım . ama yine de gitmeye devam ettim tabii :))))

şimdilerde ps3 cafeler var internet cafeler var eskiye nazaran daha temiz bence...

• Bende 80'lerin sonlarında çok gittim atari salonlarina......Street Fighter, Final Fight, Golden Axe, Snow Bros...favori oyunlarimdi....Ama tinerciler telle kredi açip zorla elimizden jetonu alip satarlardi....Çocuktuk tabi bişeyde söyleyemezdik....Annemden az dayak yemedim zamaninda Bir kere Fenerbahçe dereağzındaki lunapark'in içindeki atari salonundan kulağımdan tutarak eve kadar öle götürmüştü ....O zaman anlam veremiyorduk ama şimdi anliyoruz tabi....

Şimdi hiçbirinden eser kalmadi bu salonlarin....Kadıköyde her sokakta vardi nerdeyse...Bunlar bitti bilardo salonlari furyası başladı...Oda bitti, gittii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Bende 80'lerin sonlarında çok gittim atari salonlarina......Street Fighter, Final Fight, Golden Axe, Snow Bros...favori oyunlarimdi....Ama tinerciler telle kredi açip zorla elimizden jetonu alip satarlardi....Çocuktuk tabi bişeyde söyleyemezdik....Annemden az dayak yemedim zamaninda Bir kere Fenerbahçe dereağzındaki lunapark'in içindeki atari salonundan kulağımdan tutarak eve kadar öle götürmüştü ....O zaman anlam veremiyorduk ama şimdi anliyoruz tabi....

Şimdi hiçbirinden eser kalmadi bu salonlarin....Kadıköyde her sokakta vardi nerdeyse...Bunlar bitti bilardo salonlari furyası başladı...Oda bitti, gittii...

bilardo var hala bayağı

• Eskiden bunlara para yetiştiremezdim, öğlen yemeği yemeyip atari salonuna gittiğimi bilirim hey gidi günler hey. Yaşlandık şerefsizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Köpek gezdiren bile var o kadar gelişmiş japonyada ya burada

tövbe tövbe bide bumu çıktı

bu japonları zaten anlamıyorum tecnoloji de 1 numaralar filan ama sosyal hayattta cidden saçmalıyolar korku flimleri olsun aşk flimleri vs.. tamamen saçmalık yok sanal bebek sanal köpek o bu enteresan adamlar

• Arkadaşım Cadillacs And Dinosaurs oynarken butu ben aldım diye üç ay küs kalmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertvontrier -- 14 Mayıs 2010; 16:53:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.