Şimdi Ara

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de kaliteli Arcade salonlarının sayısı birkaçtaneyi geçmiyor peki dünyada bu kadar popüler olmasına rağmen neden ülkemizde bu kültür yaşatılamıyor? En basitinden size Kuveyt'teki arcade salonlarının tanıtımını yapan bir sitenin adresini vereyim, oyunları görünce kesinlikle sizlerde keşke Türkiye'de de bu salonlardan olsaydı diyeceksiniz.

http://yq8.tumblr.com/post/592467971/kuwait-arcade-cab-database

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanF1 -- 13 Mayıs 2010; 9:47:24 >

• valla ıyımıs zaten ankaradakı fantasy land yeter ankaraya zaten ankaranın yarısı orda belkı daha fazlası
  • Çünkü çocukluğu, ömrü 'atari salonlarında' geçmiş, jetona para yetiştiremeyen benim nesil, artık bu oyunları evde (kimileri çocuklarıyla biraber:) oynuyor... Street Fighter'da Round 4'te öldün mü, bas starta devam et. O 10 saniyelik 'lan bi jeton daha harcasam mı?' işkencesi yok artık kafada, yanında 'abii geçiyim mi' diyen bacaksızlar yok :)... Yeni nesilin zaten arcade salonu kavramı yok. Daha ilk karnede Playstation'la tanışıyorlar nerdeyse. Bir de ailenin kafasındaki 'atari salonun' bıraktığı 'kollu makina' kötü imajı var... Bu nedenle genelde büyük alışveriş merkezlerinde var artık bu salonlar... 80'lerin sonunda, 90'ların başında çocuk olmanın bıraktığı güzel tatlardan biridir 'atari salonları' benim için. Güzel anılardır. Öyle de kalsın... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 13 Mayıs 2010; 9:59:26 >
  • Arcade makinaları artık çok pahalı ve bunları ithal etmek ve belli bir düzende hizmete suynmak her babayiğidin harcı değil.

Devletin vergi politikaları da bunda etken,dışarda 5.000 dolarlık makina,ülkemizde 15.000 deolara parekende satılıyor.

Durum böyle olunca tabiki gelişmez.Yoksa arcade teknolojisi her daim gelişmekte ve çok daha marjinal cihazlar Dünya'da yer almakta.

Ankara'da bir Fantasyland var,o da maalesef eskisi gibi değil zaten.
  • Ankarada otururken karacan dersanesine gidiyordum 10 dakika tenefüs arasında 3-5 kişi o çiçekcilerin olduğu sokaktan bir sprinte kalkardık taki güvenlik üstümüzü arayana kadar sonra tekken3 oynardık kingin combosunu öğrenene kadar abartısız 2 tane ps1 parası yemişimdir birde iç cebecide bir yer vardı kazayla gitmiştim 1 jeton kendim oynadım 5 jeton balicilere vermiştim.
  • 3-5 sene önce; kuzenle Fantasyland'de Virtua Striker 3 oynamak için 1,5 saat sıra beklemiştik.O diğer makinada ben de öbüründe nöbet tutmuştuk.
  • Tekirdağdayken az mı gitmedim bu salonlara,evde peder yasak koymuştu ben evden para aşırır yine de giderdim o salonlara,yahu o salonların oyun gürültüsünü hala unutmuyorum,içeri girdiğimde ciyuv ciyuvv sesleri,gümbürtü sesleri,futbol maçlarının uhultusu,milletin bağırışları,oyun karakterlrinin bağırışları.... offf neydi yaaa o günler.Şimdi o salonlar hem maliyetli hem de zahmetli.Evinde refah ortamında ps3 oynamak varken artık o salonlarda ayak yormak istemiyor insan.Artık hafızamda nostalji olarak kalırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Çünkü çocukluğu, ömrü 'atari salonlarında' geçmiş, jetona para yetiştiremeyen benim nesil, artık bu oyunları evde (kimileri çocuklarıyla biraber:) oynuyor... Street Fighter'da Round 4'te öldün mü, bas starta devam et. O 10 saniyelik 'lan bi jeton daha harcasam mı?' işkencesi yok artık kafada, yanında 'abii geçiyim mi' diyen bacaksızlar yok :)... Yeni nesilin zaten arcade salonu kavramı yok. Daha ilk karnede Playstation'la tanışıyorlar nerdeyse. Bir de ailenin kafasındaki 'atari salonun' bıraktığı 'kollu makina' kötü imajı var... Bu nedenle genelde büyük alışveriş merkezlerinde var artık bu salonlar... 80'lerin sonunda, 90'ların başında çocuk olmanın bıraktığı güzel tatlardan biridir 'atari salonları' benim için. Güzel anılardır. Öyle de kalsın... :)

Resmen düşüncelerimi yazmışsın. İstanbulda Fun-city vardı 500 liramıydı giriş neydi.

Güngörende Yoğurtçu tahsin, bahçelievlerde şeker aplanın dükkanı, güngören kınalıda merdivenlerden inilen yer heyt be 199olarda buralardan çıkmazdım. çoçuklukta parasızlığında verdiği cahillikten telle jeton atıyormuş gibi yapıyorduk. az mı dayak yedik atariçilerden

• Atari-Commodore 128-Amiga bu oyun cihazlarını adeta sömürdüm hayatım boyunca, hatta atari salonlarında gördüğüm oyunların çoğunu gider amiga için bilgisayarcımdan alırdım Hayatımda en çok oyunu commodore 128 ve amiga için almışımdır 3. sırada pc gelir...Biz eski dinazorlar atari salonlarını ayrı bir yerde tutarız. Hala o dönemlerin keyfi ve heyecanı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Çünkü çocukluğu, ömrü 'atari salonlarında' geçmiş, jetona para yetiştiremeyen benim nesil, artık bu oyunları evde (kimileri çocuklarıyla biraber:) oynuyor... Street Fighter'da Round 4'te öldün mü, bas starta devam et. O 10 saniyelik 'lan bi jeton daha harcasam mı?' işkencesi yok artık kafada, yanında 'abii geçiyim mi' diyen bacaksızlar yok :)... Yeni nesilin zaten arcade salonu kavramı yok. Daha ilk karnede Playstation'la tanışıyorlar nerdeyse. Bir de ailenin kafasındaki 'atari salonun' bıraktığı 'kollu makina' kötü imajı var... Bu nedenle genelde büyük alışveriş merkezlerinde var artık bu salonlar... 80'lerin sonunda, 90'ların başında çocuk olmanın bıraktığı güzel tatlardan biridir 'atari salonları' benim için. Güzel anılardır. Öyle de kalsın... :)

ben çok fazla jeton almazdım abi geçiyimmi geçmezsen jetonun gider tayfasındandım :P

• Ne günlerdi yav. Sol elim nasır tutmuştı, arcade makinanın kolu yüzünden. street fighter 2'nin ilk geldiği günü hatırlıyorum benim gittiğim Ateri salonuna. koltuklu büyük ekranlı bir alette oynanıyordu ve tribün oluyordu.
  • ohoo bu salonlara az paralar yatırmadık dövüş oyunları sevdam bu salonlardan kaynaklıdır selimiyede otururken vardı 2 tane karsılıklı rekabet icin indirim yapar bizde faydalanırdık
  • Ah ah nerede o günler
  • Köpek gezdiren bile var o kadar gelişmiş japonyada ya burada

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 13 Mayıs 2010; 15:02:00 >
  • Forum istanbul'da super arcade makineler var kac yasima geldim ama her gittigimde dayanamayip oynuyorum.
  • Yıllarımı Atari salonlarında geçirdim ama maalesef ülkemizde Atari salonları zamanla serserilerin uğrak yerlerinden olmayan başladı ve süreç içersindede yok oldu gitti. Dünyada ise yanılmıyorsam Amerika ve Japonya pazarında hala bu kültür devam ediyor

*İstersen geçeyim
    *Oyunun sonundayım boşuna girme
    *Lanet olsun bu tuş basmıyor

diyalogları ile aklımıza kazındılar
  • Vatan'dan Fatih'e çıkan Akdeniz caddesi üzerindeki atari salonlarının dili olsa da konuşsa. Güzel günlerdi gerçekten çoğu ya İnternet kafe yada playstation kafe oldular. Türkiye'de gerçekten bir eksiklik var bu konuda onların yeri ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Yıllarımı Atari salonlarında geçirdim ama maalesef ülkemizde Atari salonları zamanla serserilerin uğrak yerlerinden olmayan başladı ve süreç içersindede yok oldu gitti. Dünyada ise yanılmıyorsam Amerika ve Japonya pazarında hala bu kültür devam ediyor

*İstersen geçeyim
    *Oyunun sonundayım boşuna girme
    *Lanet olsun bu tuş basmıyor

diyalogları ile aklımıza kazındılar

Aynen katılıyorum. Malesef ülkemizde arcade salonlar serserilerin uğrak yeri olmuştu. Genelde bunlar sokak arası arcade salonları olduğundan iti kopuğu sürekli oralarda olurdu. Bu yüzden kötü izlenim yarattı. Kaliteli nezih ortamlar çok pahalı olduğundan tercih edilmiyordu. Bizim zamanımızda konsollar bu kadar yaygın değilken çok tercih edilen yerlerdi. Okul çıkışlarında arcade salonlara giderdik. Zevki başkaydı. Ne zaman konsollar yaygınlaştı, internet cafe ler açıldı yeni gençlik bunları tercih etmeye başladı. Şimdi sorsanız çoğu bunlar varken arcade salonları ne yapayım der.
    Arkadaşın bahsettiği gibi bu cihazlar çok pahalı olduğundan ve çok fazla müşteri bulunamadığından artık tercih edilmiyorlar. Zaten bildiğim kadarıyla kaliteli arcade cihazları ithal eden 1-2 yer var.

• Ahh ahh Cadillac and Dinosaurs vardı ki ömrümü yemişti
  • Arcade solanlarinda ki tiltin yerine daha hicbir sey dolduramadi.

Olmeden once ki hedeflerimden biri de eve bir tilt (pinball) makinasi almak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.