Şimdi Ara

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Arkadaşım Cadillacs And Dinosaurs oynarken butu ben aldım diye üç ay küs kalmıştı.
     Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada?

Türkiye'de Arcade kültürü öldü, peki dünyada?

Çok pis anılarım depreşti

• iki ileri bir tekme mustapha
  • Double dragon fena oynardım gerçekten salon sahibi ben girdiğim zaman makineyi direk fişten çekerdi.

• bahçeli 7.cadde de lasvegas vardı.birde son durakta ismini tam hatırlamıyorum Alpino olabilir ufak bi salon vardı.Az takılmadık oralarda.Hey gidi hey...Şimdi Ankara'da Fantasy den başka yer kalmadı herhalde.
  • Ankara'da bir de Joy Cafe var sanırım,hala duruyor gibime geliyor,orası da Fantasy kadar olmasa da marjinal oyunları mevcuttu,en son gittiğimde,bulunması ciddi anlamda zor olan Virtua Striker 2001 oynamıştık.
  • Türkiye'de arcade salon kültürü öleli uzun zaman oldu (sebebi mahalle aralarında açılmış salonlar + bu salonlara takılanların serseri takımı olması) ama yurtdışında durum hiçte öyle değil.

Yurtdışında bu işin piyasası baya bi fazla. Ebay'da bile arcade makinalar için arcade oyun board'ları kapış kapış gidiyor. (evinde arcade makinesi olan dolu yurtdışında)

Şuan ki durumumla yurtdışında yaşayan biri olsaydım hiç düşünmeden evime arcade oyunları alırdım (kabin ve board oyunlarını kastediyorum). Ama Türkiye'de yaşadığımız için bu olay hayalden öteye geçemiyor.

Neyse ki PC'de emulatörler var onlar ile bile baya vakit harcıyorum. (single + online)

Bu arada dikkat edin; Mahalle aralarında açılmış olan arcade salonlarında ki arcade kabinlerin çoğu işkence görmüş vaziyettedir. (Kabinin boyasının neredeyse tamamının kazınmış halde olması, tuşların bazılarının sorunlu olması, arcade stick ve butonların olduğu düzeneğin orjinalinin kırılması sonucu artık kim yaptıysa sonradan tahta düzenek konulması vb.)

• Kahvahanemizde çalışırken malzeme almaya İlçeye giderdim sabahtan... Hemen oradan atari salonlarına ah o çakırın yeri yedi bitirdi beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Bende 80'lerin sonlarında çok gittim atari salonlarina......Street Fighter, Final Fight, Golden Axe, Snow Bros...favori oyunlarimdi....Ama tinerciler telle kredi açip zorla elimizden jetonu alip satarlardi....Çocuktuk tabi bişeyde söyleyemezdik....Annemden az dayak yemedim zamaninda Bir kere Fenerbahçe dereağzındaki lunapark'in içindeki atari salonundan kulağımdan tutarak eve kadar öle götürmüştü ....O zaman anlam veremiyorduk ama şimdi anliyoruz tabi....

Şimdi hiçbirinden eser kalmadi bu salonlarin....Kadıköyde her sokakta vardi nerdeyse...Bunlar bitti bilardo salonlari furyası başladı...Oda bitti, gittii...

özellikle kadıköy rexx'in yanında ve karşı sokağında alf die bi yer vardı bende küçükken buralarda az oynamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: rude.

quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Arkadaşım Cadillacs And Dinosaurs oynarken butu ben aldım diye üç ay küs kalmıştı.

Çok pis anılarım depreşti

Bu oyunda hep mustaphayı alırdım.Bilgisayarda oynanan versiyonunu indirdim ama aynı tadı vermiyor.

• baltazar die bir oyun vardı daha doğrusu biz öylederdik hat,rlayan varmı 2 adam bir kız vardı
  • Rexx in ordaki ALF hala var ama PS CAFE oldu ismi ALF mi hala onu bilmiyorum ama

birde Caferaga Spor Salonunun karsisinda vardi birtane 80li yillarin sonlarinda acilmisti 2 katliydi en sevdigim oyunlar Ninja Turtles/Moonwalker/Final Fight/Double Dragon/Alien/Dragon Ninja/Shadow Danger/Pit Fighter vs..... okadar cok var ki hepsini saysam forum coker

birde ben geceyim jetonun yanar diyen veletler vardi onlara uyuz olurdum ama o yillarda tinerci falan yoktu tinerciler 90larin ortalarinda turediler ozamanlarda bende AMIGA500 ve Mega Drive oldugu icin o sugursuzlarla muhattap olmak durumunda kalmadim

su anda Kadikoy de birtane arcade salonu var Akmar in karsinda ama eski isleri yok eskiden full cekerdi ama cevahirdeki salon harika hem oyunlar cok yeni hem cok temiz bir ortam isleride bayagi iyi

birde eskiden Altunizade Capitol un en ust katinda vardi Hause of Death ile orda tanismistim orayi unutmam mumkun degil.

evimde yer olsa bende bir arcade makinesi veya pinball oyunu koymak isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: I3lackwolf

bahçeli 7.cadde de lasvegas vardı.birde son durakta ismini tam hatırlamıyorum Alpino olabilir ufak bi salon vardı.Az takılmadık oralarda.Hey gidi hey...Şimdi Ankara'da Fantasy den başka yer kalmadı herhalde.

Lasvegas ı bilirim , güzel yerdi.
  • Bizde çok vakit geçirmişizdir.. Okuldan çıkışta doğru atari salonlarına giderdik.. Annemin çalıştığı işyerinden benden 5 yaş kadar büyük bi abi beni salonda görünce anneme ispiyon etmişti annemde İşyerine yanına gittiğimde ' bu ellerle mi oynuyorsun' diye ellerime iğneleri batırmıştı.. Çok canım yanmasına rağmen inatla gidip yinede oynamaya devam etmişimdir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.