|
Türkiye’de beyaz eşya sektörü küçülüyor: Üretim ve ihracat düşüşte!

-
-
Kalite hiç yok denecek kadar az bizim üreticiler de fırın ve bulaşık Makinesi aldım iki ayda bulaşık Makinesi boya atmaya başladı sonrada kullanıcı hatası dediler. Eee beter olsunlar inşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyaz eşyada K.D.V. %8'e indirilirse iç tüketim canlandırılarak ihracattaki kayıp telafi edilebilir. Demir-çelik, makine, kimya ve plastik sektörleri de nasibini alır.
-
quote:
2024’ün sonlarına doğru ihracattaki düşüş daha da düştü.
Düşüşte düşme olursa, düşüş azalır sanki :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 6 Şubat 2025; 20:01:24 >
-
Kalitesiz çünkü, en bilinen ve büyük yerli markaların birinden sözde otonom çamaşır makinesini aldım, makine kapağından su akıttı, mutfağı su bastı, süpürgelikler ve mutfak dolaplarının altındaki mobilyalar şişti.
Makine üç defa sıfırıyla değişti, garanti uzatma da yaptırmıştım bana sadece makinenin ücretini iade ettiler ondanda 600 TL kesinti yaptılar. Garanti uzatmayı iade etmediler.
Sonra gittim Siemens aldım kafam rahat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 6 Şubat 2025; 20:5:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O dediğiniz olduğunda firmalar boşluğu dolduruyor merak etmeyin:) 4-5 sene beyaz eşya sektöründe çalıştım ordan biliyorum ( yerli yabancısı yok hepsi aynı o konuda.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne kdvsi yav yurtdışına giden ürünler bizdekinden daha ucuz.
Açgözlülüğü bıraksınlar iyi olmuş...
Artık internet denen nane var. Yanı başımızdaki Irak'ta 10.000TL'ye makine satıp aynı makineyi Türkiye'de 20.000TL'den itekleme devri bitti. Maymun gözünü açtı. Değiştirmem gereken makineyi bile değiştirmiyorum. Geçen motor için kömür alıp Youtube videosu ile kendim taktım. Krallar gibi çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 7 Şubat 2025; 21:42:59 >
-
%1’de yeter bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
90larin sonunda avrupada satilan her 4 televizyondan 1 tanesi turkiyede uretiliyordu. bugun turkiyede satilan her televizyondan kac tanesi turkiye uretimi? 2000lerin basinda tuplu televizyondan lcd ye gecisde gereken yatirim yapilmadi, hala turkiyede bir panel ureticisi yok, uretilen lcd tv ler disardan gelen panellerin montaji. ayni olay simdi diger beyaz esyalarda oluyor. teknoloji ilerliyor yeni ev esyalari cikiyor, robot supurgeler, sarjli supurgeler, akilli ev aletleri. bunlarin hangisinde en azindan ic pazarda tepeye oynayan bir turk markasi var. teknolojiye yatirim yapma, uretim alyapini yenileme, ben yan sanayi ve montaj ulkesiyim diyip ulkedeki kalifiye isgucunu kov yerine insaatdan baska alanda kullanamiyacagin vasifsiz sorunlu insan gucunu ortadogudan topla sonuc bu olur. her gecen sene yeni bir sektoru kaybediyoruz.
-
toplumu yıldırmak isyan ettirmek için bir politika olabilir mi bu üreticiler/sermaye tarafından izlenilen.
-
aynen öyle sorun kdv'de değil firmaların kâr bekletisinde, etikete kallavi geçirmeden iş yapmıyorlar. sadece bunlar değil tüm ürünlerde aynı ürünü yurt dışında çok daha ucuza bulabiliyorsunuz. yerli talebi geçirmezsem karşılamam diyor. bizdeki ticaret erbabının alayı böyle. artık internet var onun sayesinde birçok şey için şartlar değişiyor.
memleket olarak neresinden düzeltmeyi denesen dokunduğu tüm sektörleri de düzenleme gerekiyor, tüm yapılanma zihniyeti sömürü üzerine kurulmuş.. sittin senelik düzeni değiştirmek zaman ister.
-
Yurt dışına satamıyoruz demişler.
İşçi maaşları dolar bazında tarihin en yüksek seviyelerinde olduğu için maliyet ve fiyat artışı sebebiyle olabilir mi?
Yurt dışında buradakinin 3 te bir fiyatına nasıl buzdolabı satıyorlar anlamak mümkün değil. Vergi desen o kadar yüksek değil.
Bu firmaların çoğu ihracat yapıyor. Bize kötü malı kakalayıp Avrupalıya iyisini yollayan firma batsın arkadaş.
-
Yeni ev üretimi yok gibi bişey. Ev yapımı ihtiyacı karşılamıyor. Ev alabilen sayısı az. Evlilik maliyetleri uçmuş. Evlenmek aile kurmak lüks olmuş. 22bin tl asgari ücret alanın kirası 15bin tl. Bu adam nasıl evlensin. Haliyle var olanlarla bu kadar.
Aynen Katılıyorum Yurt Dışında Türkiye Fiyatının Neredeyse Yarı Fiyatına Satılıyor. Bunu Anlamak İmkansız...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
daralma ve kuculmenin yada kapanmanın faturası sadece firmalara değil calısanlara ve ulkeye de zararı var.. Yurtdısında Turkiyedeki işçi 1/6 maliyetine işçi calıstıran yerler var.....pizzahut ve kfc turkiyede temsilcisi konkordato ilan etti 7000kişi işsiz..daha konkodato sırasında cok firma var...emek yogun işletmelerin ve ureticliler turkiyedeki maliyetle ayakta durması mumkun değil...200 tekstil firması mısıra gitmiş bile..beko nun da mısırda cok buyuk yatırımı var ..daha bu işin arkası gelecek gibi...allah sonumuzu hayr etsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 7 Şubat 2025; 8:51:14 > -
"Önde gelen üniversite mezunu" çalışanları olan, inovasyon namına pek bir şey bulunmayan firmalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 7 Şubat 2025; 13:48:0 >
İsyan mı? Allah'ı suçluyorlar ne isyanı
-
Bence yabancı sermaye ve anti milli sermaye bilinçli yapıyor bu işi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Ne kdvsi yav yurtdışına giden ürünler bizdekinden daha ucuz. Açgözlülüğü bıraksınlar iyi olmuş... |
Düşüşte düşme olursa, düşüş azalır sanki :)
|
Artık internet denen nane var. Yanı başımızdaki Irak'ta 10.000TL'ye makine satıp aynı makineyi Türkiye'de 20.000TL'den itekleme devri bitti. Maymun gözünü açtı. Değiştirmem gereken makineyi bile değiştirmiyorum. Geçen motor için kömür alıp Youtube videosu ile kendim taktım. Krallar gibi çalışıyor.
|
O dediğiniz olduğunda firmalar boşluğu dolduruyor merak etmeyin:) 4-5 sene beyaz eşya sektöründe çalıştım ordan biliyorum ( yerli yabancısı yok hepsi aynı o konuda.) |
Kalite hiç yok denecek kadar az bizim üreticiler de fırın ve bulaşık Makinesi aldım iki ayda bulaşık Makinesi boya atmaya başladı sonrada kullanıcı hatası dediler. Eee beter olsunlar inşallah
|
90larin sonunda avrupada satilan her 4 televizyondan 1 tanesi turkiyede uretiliyordu. bugun turkiyede satilan her televizyondan kac tanesi turkiye uretimi? 2000lerin basinda tuplu televizyondan lcd ye gecisde gereken yatirim yapilmadi, hala turkiyede bir panel ureticisi yok, uretilen lcd tv ler disardan gelen panellerin montaji. ayni olay simdi diger beyaz esyalarda oluyor. teknoloji ilerliyor yeni ev esyalari cikiyor, robot supurgeler, sarjli supurgeler, akilli ev aletleri. bunlarin hangisinde en azindan ic pazarda tepeye oynayan bir turk markasi var. teknolojiye yatirim yapma, uretim alyapini yenileme, ben yan sanayi ve montaj ulkesiyim diyip ulkedeki kalifiye isgucunu kov yerine insaatdan baska alanda kullanamiyacagin vasifsiz sorunlu insan gucunu ortadogudan topla sonuc bu olur. her gecen sene yeni bir sektoru kaybediyoruz.
|
Benzer içerikler
- whatsapp bildirim gelmiyor
- instagram profilime kim baktı
- whatsapp grubu nasıl kurulur
- whatsapp çevrimiçi kapatma
- fake foto bulucu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X