Şimdi Ara

Türkiye'de bir ilk: Elektrik sayaçları uzaydan okunmaya başlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayaç okuma bedeli artık,elektrik parasını geçer.

• MAAŞAALLAAAH SUBHANALLAAH NUR TOPU GİBİ VERGİMİZ USG CİHAZINDA GÖRÜLMÜŞ DOĞUM SANCILARIDA BAŞLAMIŞ PEKTE SEVİMLİ :)))))))

• termometre T kullanıcısına yanıt

Devlet kendi şehrine giremeyince uzaya mı çıkmaya karar verdi. Bu dedikleriniz mantıklı geliyor mu size.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer milletler hayat var mı, kolonileştirebilir miyiz , starlink ile her yerde daha hızlı internet sunabilir miyiz vs diye katma değer üzerine uzaya gider bizimkiler fatura okumak için :)

• Surlara internet getirin desek senelerden beri adsl veriyorlar elektrik okumaya uzaydan basliyolar şaka gibi :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Oyun konsolu alıyorsunuz, TRT katkı payı kesiliyor. Birçok standart üründen özel tüketim vergisi alınıyor, yetmiyor ÖTV'nin KDV'si alınıyor. Deprem vergisi toplanıyor, deprem oluyor motorlu taşıtlar vergisini bir daha ödeyin deniyor.

Sizce bu ülkede mantık var mı gerçekten? Paranoyaklık ve gerçeklik arasında hiçbir fark kalmadı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 18 Aralık 2024; 09:38:13 >
  • Güzel bir teknoloji işbirliği ve güzel bir gelişme.
    Yerli firmaların böyle bir şey yapması, kemalistleri sıkıntıya sokmuş ki karşı gelmeye başlamışlar . . .

• böyle mistik videolar geçmişte kalacak desenize

Pusula Gazetesiyoutube
    Ola Hani Kablo...
    https://www.youtube.com/watch?v=Fb8kklUn4JU
  • Bizim faturayı nereden okursan oku 600 tl altına inmiyor.

• Biraz sıcak veya soğuk görünce giyim tarzını değiştirmek yerine evde donla dolaşmaya alışmış tipler ancak faturalardan şikayet eder...

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Vaybe zekaya bak, , heryerde böyle fatura okunuyorsa hiçbir yere giremiyor demek devlet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturalardan okuma bedeli almamanız dileğiyle

• Doğu illerimiz buna sevinmedi:))

• önce doğuda kaçak kullananların parasını batıdakı ınsanlardan zorla almayı bıraksınlar ondan sonra cehennemin dibindende okuyabilirler

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    ÖTV taa Özal döneminden beri var. Deprem vergisini 1999 yılında icat edilmiş bir şey memnun değiliz tabii ki ama hala alışamadık diye bir şeyde yok.

Devletin savunması ise halk çok vergi kaçırıyor, seçim nedeniyle siyasetçiler denetim yaptırmıyor bu nedenle kazanan bir şekilde kazanıyor oradan alalım diyor. Savunmuyorum yanlış anlamayın düzen bu diyorum.

Başkanlık sistemi ile öyle zırt pırt seçim olmadığı için vergi reformu olması gerekirdi ama yerel seçim şu bu nedeniyle yine aynı şey oldu, bence aynı anda oy verelim yerel ve cumhurbaşkanı seçimine birde öyle deneyelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bizde biliyoruz ÖTV özal döneminden beri var ama birkaç spesifik üründe vardı sadece.

Sonra AKP başa gelince 2002de bir yasa çıkararak bu ÖTV kapsamını öyle bir genişlettiki giydiğin dondan oynadıgın oyuncağa içtiğin meyve suyuna kadar ÖTV eklediler.

Yani Bana sorarsanız Asıl ÖTVyi çıkaran erdoğandır :)

Zaten sorun yeni olması değil hocam, artarak sayılarının artması, kapsamlarının genişletilmesi... Lüks tüketim için konulmuş vergi, bugün her evde kullanılan standart ürünlere uygulanıyor, amacından sapmış durumda. En acısı da buna toplum olarak sürekli uyum sağlamamız.

Diğer taraftan deprem bölgesinde yaşıyoruz, deprem vergisi toplanması makul bir durum. Ancak deprem olduğunda bu paraların ortada olmaması açıklama gerektiren bir konu. Bunun üzerine 2 kere MTV ödetmek ise etik olmayan bir durum. İmar affına hiç değinmiyorum bile...

Bunları örnekler üzerinden konuştuğumuz için söyledim. Vergi reformu gerekliliğine katılıyorum. Ama sorunun seçimlerle sınırlı olmadığını düşünüyorum.

Bugün hiçbir alanda maalesef denetim yok, devlet bu konuda bitik durumda. Yüksek oranda petisit içeren meyve sebzeler ithal edilemiyor, vatandaşa satılıyor. Bakanlıklar bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Esnaf, doktor, küçük işletmeler vergi kaçırıyor; herkes biliyor, kimse birşey yapmıyor. Trafik cezaları yasa ile belirlenmiş, ceza tutarları belirtilmiş; hergün memurların önünde onlarca ihlale denk geliyorum, birinin çevirildiğini görmüyorum. GSM operatörleri, sabit hat sağlayıcıları at koşturuyor bu konuda hiçbir şey yapılmıyor. Arkadaş yazmış işte, elektrikte kayıp kaçak engellenemiyor, faturası yine vatandaşa kesiliyor. Yani bu listeyi uzattıkça uzatırım. Devletin denetimleri çok yetersiz kalıyor; hak hukuk sözde işliyor.

Bunda hem halk olarak bu durumları normalleştirmemizin hem de kurumların işgüzarlığının büyük etkisi var. Vasıfsız çalışanlar da cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 18 Aralık 2024; 17:17:1 >

• Uzaydan okununca fiyatta artar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzaydan elektrik okuyabiliyoruz ama doğudakilerin kaçak elektrik kullanmasının önüne geçemiyoruz.

• Bu haberde yeni öğrendiğim birt sürü şey oldu.

1) IoT (internet of things) yani “nesnelerin interneti” diye bir kavram. Eskiden object oriented der nesne yönelimli yazılım üzerine çalışırdık. Buradaki nesne bizim eskiden bildiğimiz gönder tuşu nesnesine kod yazmak değil bildiğimiz kombi, lamba, koltuk sandalye gibi nesnelere internet verebilmek. Konuda sayaç nesnesine internet bağlanmış. OK.

2) Devletten bağımsız yerli bir Uydu ve Uzay Teknolojisi sektörü olduğunu öğrendim. Gururlandım ve takdir ettim adamları.

3) Elon Musk'ın rampalarından daha önce 4 uydu fırlatıldığını 4 tane daha ekleneceğini öğrendim.

Hepsini topladım. Uydu telefonu gibi bir hizmet yeterli olurdu ama demek ki ondan daha ucuza ve kolay yerli bir uydu hizmeti oluşmuş dedim.

Kaldı ki bu Plan S uyduları internet anlamında başka ne tür veriler ve neler neler için kullanılır dedim.

Helal olsun adamlara.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.