Şimdi Ara

Türkiye'de Çıkmış Oyun Dergileri ve PDF & CD Paylaşımı (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.140
Cevap
195
Favori
96.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dijitalleştikce kaliteden uzaklaşıyoruz.

• kenan9593 kullanıcısına yanıt

Başta uygun yöntemi bulamayınca ben de online sitelerde baya süründüm. Upload hızım da epey yavaş, oralara yüklemek vs. çok zahmetli oluyordu.

Sonra, size bahsettiğim yöntemi keşfettim şimdi dergi başı ~15 dk uğraşarak PDF'ye çeviriyorum. Siz bu elinizdekileri tarayın, ben de siteden eksikleri tamamlayayım. Retrofili'de hatırladığım kadarıyla;

• 3 CD Oyun + 1 PC Oyun (✓)
    • 12 PC Gamer Türkiye (✓)
    • 8 PlayStation 2 Resmi Dergisi (✗)
    • 3 Play Dergisi (✗)
    • 38 civarı GameShow (zaten arşivde)

vardı. Siteye şu an giremiyorum. Düzeldiği zaman eksikleri işlemeye devam ederim.

Edit. Fatih Yıldırım retrofili sitesi hakkında açıklama yapmış:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=20210

Sanırım üye olmadan okunamıyor, öyle ise:

Alıntı

metni:
    Herkese merhabalar, Sizin de son dönemde fark edeceğiniz üzere, bir anda hortlayan ve ilgi görmeye başlayan "[Dergi Taramaları] PC Gamer Türkiye" konu başlığı ile ilgili bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Nostalji medyaların bir arada toplandığı bir site yapma gayreti içerisindeyim. Bu sitede başlıca oyun ağırlıklı retro dergi taramaları bulunacak. Yani yüklenecek ilk medyalar bunlar olacak. Ama ayrıca ulaşması zor olan türkçe dublajlı veya altyazılı nostalji çizgi dizilere, dizilere ve filmlere de yer verme niyetindeyim.  Bir archive.org ısrarı görmekteyim. Zamanı gelince alternatif link olarak archive.org'a da yükleyeceğim. Zaten indirilebilir şekilde 300dpi kalitesinde sitede bulunacak. Ben yüklemesem bile birileri alıp yükleyecektir. Ancak güzel, o yılları anımsatan sıcak bir arayüz, 3D dergi simulasyonu, tablet uyumlu ve şu an detayına girmek istemediğim birçok özelliği olan bir siteden bu dergileri okumanın çok daha keyifli olacağını düşünüyorum. Siteyi şu anlık yayından kaldırdım. Ama yakın bir zamanda tam işlevsel olarak yeniden yayına koyacağım. Ama bunu yapmadan önce tüm taradığım sayfaları photoshoptan geçirmem, yamuk sayfaları düzeltmem, restore etmem, contrastını ayarlamam vs. gerekli. Biraz zaman alacak, kalite takıntım var da biraz. PC Gamer taramaları başlığında, birkaç kişi linkini sildiğim taramalara ulaşabilmek için ısrar edince test aşamasındaki sitemi paylaştım. Site tamamlanmadan böyle bir şey yapma niyetim yoktu açıkçası... Eh, test etmek amaçlı sadece kendim için yüklediğim dergi taramalarının sanıyorum ki kolayca indirilebilir ve hoş bir okuma arayüzü olmadığı için de archive.org istekleri gelmiş olabilir. Hangi taramaları hali hazırda yaptığımı ve yapacağımı bir kontrol edip bu konuda paylaşacağım ki başkası da ayrıca uğraşmasın. Son olarak diyeceğim şudur ki, içiniz rahat olsun. Yaptığım taramaları sadece kendime saklama veya ücretli olarak satma niyetim falan yok. Aksine herkesle paylaşmak istiyorum ki değerli içerikler kaybolmasın. Öyle olmasaydı zaten dergi koleksiyonumu döküman tarayıcıya sokabilmek için kenarlarını falçatayla doğramazdım. Herkese saygılar, sevgiler ve esenlikler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 6 Mart 2022; 21:18:32 >

• Ben bugün LEVEL'in 301. sayısını aldım. 2 aylık olması üzdü, 25 yıllık tarihinde böyle bir durum hiç olmadı. Umarım artık hep böyle iki ayda bir çıkmayacaktır. Giriş yazısında pek bir şeyden bahsedilmemiş... @Philipp_Plein

Türkiye'de Çıkmış Oyun Dergileri ve PDF & CD Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 6 Mart 2022; 17:34:52 >

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Level discord sunucusunda kağıtların geldiği Ukrayna'daki limanın kuşatma altında olduğundan iki aylık çıktığını yazmışlar. Malum kağıt tedarikte ciddi sıkıntı yaşanıyor. Doğan Burda'nın her ay yayınlanan diğer dergilerinden popular science ve how it works de yakın zamanda iki ayda bir çıkmaya başladı. Level da aralarına katılırsa şaşırmam hatta yakında savaş bitmezse tamamen dijitale bile geçebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. ProGamer içeriklerinizi okumak için indirmek istediğimde erişim isteyin yazıyor. İlk başta eklediğinizde direk dosyaları görebiliyordum. Şu an erişim izni istiyor. Bi sorun mu oldu da kapattınız içerikleri ?

• JagerBomb kullanıcısına yanıt

Bilgi için teşekkürler hocam. Umarım olumsuz durumlar devam etmez diyelim.

• -Prometheus- kullanıcısına yanıt

Merhaba, klasörleri düzenlerken bozulmuş. Güncel link

Henüz yeni tarama yapmadım. Halen 10 adet ProGamer dergisi var.

• @chassit19 'un müthiş katkıları ile Oyungezer dergisinin ilk sayısından itibaren tüm sayılarını dijital olarak arşivlemiş olduk. Türkiye'de Çıkmış Oyun Dergileri ve PDF & CD Paylaşımı 

NOT-1: Sadece 2008'den #7 Mayıs + #9 Temmuz'un dijital versiyonları eksiktir. İnternette bakınacağım, bulamaz isem elimdeki fiziksel dergilerden tararım.

NOT-2: OGZ #150. sayıdan beri sadece dijital çıkarıyor. Ücretli veya ücretsiz indirmek için: sayfa linki. Ayrıca bir tablo oluşturdum: link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 9 Mart 2022; 0:18:53 >

• freedomfighter kullanıcısına yanıt

Son 6 aydır Level alıyorum gerçekten yaptıkları incelemeler, kullanılan dil vs berbat. Dijitalleşmeye karşı değilim açıkçası böyle olduğu sürece.

• Son halini tabi bilmiyorum. Ben 2002-2003 gibi bıraktım Level almayı. Tuğbek zamanları Oyungezer'e falan geçmeden önce güzeldi.

• Level ağır çöp dergi sırf arşiv bozulmasın diye alıyorum 24 yıldır yoksa gerçekten okunacak gibi değil editörleri çok vasat. Level'ı level yapan Berker Güngör, Sinan Akkol, Tuğbek Ölek ve Serpil Ulutürk dür bunlar gitti Level bitti benim için. Fiziksel olarak artık çıkmasa bile şuan en iyi oyun dergisi açık ara Oyungezer dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyungezer #173 Mart çıktı. (çift kapak)

• Ücretsiz veya ücretli indirmek için tık
    • eski sayılar indirme tablosu tık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 12 Nisan 2022; 22:17:2 >

• PC Oyun 24 (Şubat 1996) ve PC Oyun 26 (Nisan 1996) dergileri PC / CD Oyun klasörüne eklendi.

• beyler bu yaptığınız şey bir suç değil mi? telif ihlali falan?

• Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

Değil. Level bile daha yeni Şubat ayında tüm sayılarını ücretsiz dağıttı. Oyungezer’in kendisi, eski sayılarını ücretsiz veriyor.

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

Çöp demek ağır olur be hocam. Sonuçta emek var. İnsanlar her ay saatlerce çabalıyorlar bu dergileri üretmek için. Level'in eski kalitesinden uzak olduğu herkesçe bilinen bir gerçek ama çöp gibi ithamlar gerçekten kalp kırıcı. Bu insanlara biraz daha saygı gösterebilirsiniz bence.

• Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

Paylaşılan dergiler ya zaten dergi tarafından ücretsiz paylaşılan sayılar ya da 20-30 yıllık, şirketi kapanmış, okumanın tek yolu tarayıp dijitale aktarmak olan dergiler.

Zaman içinde bu nadir dergilerin sayısı azalıyor, elde tutanlar ya atıyor ya yakıyor ya da bir şekilde elden çıkarıyorlar. Eski açtığım konuda bu şekilde onlarca mesaj gelmişti; "yıllar önce bende de vardı ama ev taşırken attık, yaktık, verdik" gibisinden. Biz bunu yapmasak, tarih içinde unutulup yok olup gidecekler. Bir çok derginin, sayının fotoğrafını bile bulamıyoruz artık.

Ben bu eski dergilerin sahibi olsam, hala hatırlayanlar var ve ölümsüzleştirmek için uğraşıyorlar, kültürü paylaşıyorlar diye mutlu olurdum. Yine de uygun bulmayan resmi isimler çıkarsa, bana yada yönetime mesaj atarlarsa kaldırırız.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.