Şimdi Ara

Türkiye'de çok pahalı olduğu için Yurtdışından NİKON D90 aldım.. Deneyimlerimi paylaştım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de çok pahalı olduğu için Yurtdışından NİKON D90 aldım.. Deneyimlerimi paylaşayım dedim. Forumda baya D90 ile ilgili soru vardı yardımcı olayım dedim..

Ben D90 aldım 17sinde kargoya verildi 4 gün sonra ist.da oldu izmir e de 3 gün içinde geldi yani toplam 10 gün içinde gümrükteydi. gittim %20 vergi ödedim 450tl civarı aldım. gel gelelim 'buna yuh bide vergi mi eklicez abi' diye cevap verenler çıkabiliyor =)) o konuya değineyim.. türkiyede hesap yapan var mı bilmiyorum 18-105 kit lensle birlikte garantili 2300 en aşağı bunu sizlerde biliyosunuz.

Dün kursum başladı makinem elimdeydi ve ne kadar mutluyum anlatamam... neden bu kadar konuştum derseniz çünkü ben almak için araştırma yaparken bir Allah'ın kullundan bir yorum okuyamadım herkes alana kadar soruyor sorularını sonra nasıl alığını neler olduğunu anlatan kalmıyor yardımcı olacak bir konuda olmuyor bizlere..

ben ebaydan aldım. listesini yazayım..

Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX Nikkor Autofocus Lens
    Nikon Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6G Zoom-Nikkor Autofocus Lens - Black
    Nikon 50mm f/1.8D AF Nikkor Lens for Nikon Digital SLR Cameras
    Zeikos ZE-WA52B 52mm 0.45X Wide Angle Lens for Camcorders and Digital Cameras (Black)
    Zeikos 52mm 2X Telephoto Lens
    Transcend 8 GB Class SDHC Flash Memory Card 2 tane
    VidPro ECO-30 SLR Camera Case
    Zeikos ZE-BP1 Deluxe Soft Large Backpack
    Zeikos 50-Inch Full Size Tripod
    Zeikos Flexible Leg Table top Tripod
    Zeikos ZE-FLK52 52mm Multi-Coated 3 Piece Filter Kit (UV-CPL-FLD)
    Zeikos ZE-UV62 62mm Multi-Coated UV Filter
    Zeikos 67mm Multi-Coated UV Filter
    Zeikos ZE-LCH1 Lens Cap Holder
    Zeikos ZE-CL3A 3 Piece Cleaning Kit
    Zeikos ZE-MC3A 3 Memory Card Wallet
    Zeikos USB 2.0 SD/SDHC/MMC Flash Memory Card Reader ZE-SDR5
    Zeikos ZE-DS12 Digital Pro Slave Flash
    Zeikos ZE-SG26 Screen Protectors (Clear)

abi bu zeikoslar ne diyebilirsiniz şöyle ki ben onların olup olmamasını kaale bile almadım ama yinede herbiri 10dolardan başlayan ve işe yarayan ve muhakkak kullanılacak dandik fakat ihtiyacı karşılayacak gerekli şeyler.

konumuz şu Türkiye de tek başına body+kit garantili 2300 den başlarken garantisizlerde sizinde dedikleriniz gibi hayyamda falanda çok araştırdım bende 1600 e bile bulunurken ben gördüğünüz gibi 3 lens ile birlikte aldım türkiye fiyatlarına bakarsanız bu set (zeikosları saymıyorum bile) ben lens + body ve çantalar+ h.kartı olarak bile baksanız benim hesabımla 4 milyarı geçmişti. çünkü 50mm 300tl 70-300 700-90 civarı çantaları ayrı alsanız bana gelen çantalar bile küçüğü 50- büyüğü 100tl gibi yani her bakımdan avantajlı..

bu seti ben 1448 dolara aldım + 89 dolar kargo + 1448 doların %20 vergisiyle tahminen 2700Tl e denk geldi...

ve alacağım tek birşey kaldı kaliteli tripod onlar verdiler ama yinede 3 milyarlık makinayı daha kaliteli birşeye emanet etmeliyim gibi düşündüm tabii kişiye göre değişir.

4-4.5 milyar nerede 2.700 nerede.. hatta 4.5 bile değil bu set, babam dün vatana uğramış hatamı yaptık türkiyede belki indirime girmiştir falan diye, geldi beni öptü zarara girmediğimiz için bana teşekkür etti vatanda body + 18-105 2.990 liraymış....

ebay a güvenilir mi konusuna gelelim..

biz güvenmiyorduk ama almak zorundaydım türkiyede o kadar para dökemezdim fotoğrafçılık kursuma da yetişmesi gerekiyordu o yüzden kalkıştık ve aldık.. adamlar çok anlayışlı çıktı ilgilendiler baya.. ama önerim faturanıza düşük yazdırmayın ben gerçek değerini yazdığım için o kadar rahat alabildim gümrükten.. düşük yazınca paypal veya kredi kartı ekstrenizle tutuşmazsa faturada yazılanlar netten türkiye fiyatları hesaplanıyor tek tek ve 5 milyar fatura çıkarabiliyorlar gümrükte...

umarım yardımım dokunmuştur sorunuz olursa sorabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenay12 -- 2 Aralık 2010; 18:53:49 >

• Öncelikle hayırlı olsun , tripod olarak düşük fiyatlı digipod A serisini önerebilirim d90 için..Yalnız 70-300 mm lens umarım Vr olan modeldir ve yanlış yazmışsınızdır listeye .
  • alan memnun, satan memnun daha ne diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

alan memnun, satan memnun daha ne diyelim
    makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın ama resmi yoldan vergisini vererek nasıl aldınız merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlux

makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın ama resmi yoldan vergisini vererek nasıl aldınız merak ettim.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun

bilmeyen ebaydan alış veriş yapmak isteyen ve yapan için bu bilgi çok önemli tşk.

biz güvenmiyorduk ama almak zorundaydım türkiyede o kadar para dökemezdim fotoğrafçılık kursuma da yetişmesi gerekiyordu o yüzden kalkıştık ve aldık.. adamlar çok anlayışlı çıktı ilgilendiler baya.. ama önerim faturanıza düşük yazdırmayın ben gerçek değerini yazdığım için o kadar rahat alabildim gümrükten.. düşük yazınca paypal veya kredi kartı ekstrenizle tutuşmazsa faturada yazılanlar netten türkiye fiyatları hesaplanıyor tek tek ve 5 milyar fatura çıkarabiliyorlar gümrükte...

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

hayırlı olsun

bilmeyen ebaydan alış veriş yapmak isteyen ve yapan için bu bilgi çok önemli tşk.

Alıntıları Göster
    ben bişey sormak istiyorum bende ebay e baktım panasonic lx5 için fiyatlar uygun ama anladığım kadarıyla orda yazan fyatlardan daha pahalıya maloluyor. mesela lx5 450 dolar civarı bi fiyatla satılıyo elime ulaşması kaç parayı bulur?

• quote:

Orijinalden alıntı: goker_gkr

ben bişey sormak istiyorum bende ebay e baktım panasonic lx5 için fiyatlar uygun ama anladığım kadarıyla orda yazan fyatlardan daha pahalıya maloluyor. mesela lx5 450 dolar civarı bi fiyatla satılıyo elime ulaşması kaç parayı bulur?

Alıntıları Göster
    almışken keşke d7000 alsaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

almışken keşke d7000 alsaydın

Alıntıları Göster
    bence oldukça pahalıya almışsınız.
    turkiyede garantisiz olarak 2200-2300tl ye alabilirdiniz. üstelik hiç riskede girmiş olmayacaktınız. tabi 70-300 vr olmayan model ise ki anladığım kadarıla (G) oyle
    1600govde+18-105 zaten 1600 bulmuşsunuz ki 1700 internettede bulunuyor.
    50mm ve 70-300mm yi maximum 500tl ye alırdınız, diğer ıvırzıvır larıda maximum 200tl ye alırdınız ki zamanla kaliteli olanlarını tekrar almak isteyecek yada şu andakileri bir kenara terkedeceksiniz.
    neyse almışsınız zaten en iyisi keyfini çıkarın.
    d90+18-105mm+50mm güzel set

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 2 Aralık 2010; 23:41:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

bence oldukça pahalıya almışsınız.
    turkiyede garantisiz olarak 2200-2300tl ye alabilirdiniz. üstelik hiç riskede girmiş olmayacaktınız. tabi 70-300 vr olmayan model ise ki anladığım kadarıla (G) oyle
    1600govde+18-105 zaten 1600 bulmuşsunuz ki 1700 internettede bulunuyor.
    50mm ve 70-300mm yi maximum 500tl ye alırdınız, diğer ıvırzıvır larıda maximum 200tl ye alırdınız ki zamanla kaliteli olanlarını tekrar almak isteyecek yada şu andakileri bir kenara terkedeceksiniz.
    neyse almışsınız zaten en iyisi keyfini çıkarın.
    d90+18-105mm+50mm güzel set

Alıntıları Göster
    Yanlız şu faturada yazanla kk ekstresi tutuşmama olayında TR fiyatı işin içine girmiyo. Başıma gelmiş bir olay bu. Ekstreyi gösterip %10 vergi ödemiştim. O zamanlar vergi %10 du şimdi son 1-2 senedir %20 oldu. Yani siz gene düşük göstermeyi her halükarda deneyebilirsiniz bir sakıncası yok. Satıcı yanlış yazmış olarak sonuçlanan bir olay

• quote:

Orijinalden alıntı: Cherokee

Yanlız şu faturada yazanla kk ekstresi tutuşmama olayında TR fiyatı işin içine girmiyo. Başıma gelmiş bir olay bu. Ekstreyi gösterip %10 vergi ödemiştim. O zamanlar vergi %10 du şimdi son 1-2 senedir %20 oldu. Yani siz gene düşük göstermeyi her halükarda deneyebilirsiniz bir sakıncası yok. Satıcı yanlış yazmış olarak sonuçlanan bir olay

Alıntıları Göster
    Çok uygun bir fiyata denk getirmişsiniz DİYEMEM

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

++

Sirkeci'de bir tur atmak lazımdı bence almadan önce... Piyasa araştırılıp da böyle alındıysa yorum yok zaten; gereksiz para kaybı olmuş diyebilirim arada. 50mm ve 70-300G maks 350-400'e bulunur araştırılırsa, egeri kalan parayla da kaliteli bir tripod ve çanta alınabilirdi kolaylıkla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

++

Sirkeci'de bir tur atmak lazımdı bence almadan önce... Piyasa araştırılıp da böyle alındıysa yorum yok zaten; gereksiz para kaybı olmuş diyebilirim arada. 50mm ve 70-300G maks 350-400'e bulunur araştırılırsa, egeri kalan parayla da kaliteli bir tripod ve çanta alınabilirdi kolaylıkla.

Alıntıları Göster
    Bence de uygun bir fiyat değil pahalıya almışsınız. Ama güzel gövde güle güle kulanın.

• benim yurt dışından aldığım fiyat d90 + 18-105 = 770
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

benim yurt dışından aldığım fiyat d90 + 18-105 = 770
    öncelikle güle güle kullanın :) bi daha bişey alcak olursanız interneti biraz dolaşın öyle alın :P aldığınız bodyyi 1 adet lensle alsaydınız , vırtı zırtı 10 dolar dediğiniz topunu 1 dolara dealextremeden kargo ve gümrük ödemeden alcagınız şeyler hariç, kargo boyutunuz max 2 desi olurdu. gümrükte de üstünde gift ya da other işaretli değeri de 150 200 dolar gösterseydi para ödemeden alırdınız, çünkü o paketlerin hiçbiri açılmıyor xD paket boyutu büyürse şüphelenip açıp bi bakıyorlar, kargo açıklaması inandırıcıysa kapatıp geçiriyorlar.
    aldığınız lensleri makinayı tanıyarak alabilirdiniz, 50mm için 10 dolar kargo öderdiniz fiyatı 100 dolar. 70-300 için 12-13 dolar :)
    ödediğiniz fiyata d7000 alıp üstüne artan 700 800 lirayla da dilediğiniz lensi alırdınız. çanta konusuna gelince 100 liralık kaliteli bi çanta değil, her satıcının dslr alana hediye ettiği çantalardan vermişlerdir malesef :(

• quote:

eee 1500euro ya kadar %20 vergisini ödeyerek istediğiniz herşeyi alabilirsiniz tabii ki ticari olmadığını kanıtlamak şartıyla yani bir kutu içinde 1500 euro ya kadar 2-3 makina olursa ne paranızı alırsınız ne makinaları gümrükte devlete kalır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenay12

quote:

eee 1500euro ya kadar %20 vergisini ödeyerek istediğiniz herşeyi alabilirsiniz tabii ki ticari olmadığını kanıtlamak şartıyla yani bir kutu içinde 1500 euro ya kadar 2-3 makina olursa ne paranızı alırsınız ne makinaları gümrükte devlete kalır..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar kusura bakmayın özel mesaj atamıyorum neden bilmiyorum.. o yüzden buraya yazıyım dedim sorduğunuz soruların cevaplarını ebaydan aldım peach_photo dan aldım..

• quote:

Orijinalden alıntı: goker_gkr

450+ adamın önerdiği kargo parası( ben yapmadım ama biraz inatlaşırsanız indiriyorlarmış kargo fiyatını + 450 nin %20 vergisi =))
  • quote:

valla iyi kurtarmışsınız diyebilirim arkadaşım getirtti dediğim durum olduğunda bizi kandırıyormusunuz dediler ve türkiye fiyatı hesaplandı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenay12

quote:

valla iyi kurtarmışsınız diyebilirim arkadaşım getirtti dediğim durum olduğunda bizi kandırıyormusunuz dediler ve türkiye fiyatı hesaplandı..

Alıntıları Göster
    beyler bu alet neden bu kadar pahalı? fullframe bile değil.. 12mp 720p vide çekiyor.. daha iyi 5100 ve 3200 den bile pahalı.. nerdeyse 5200 le aynı fiyat.. hb de 2.200tl.. bilmediğim nesi var bu aletin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

beyler bu alet neden bu kadar pahalı? fullframe bile değil.. 12mp 720p vide çekiyor.. daha iyi 5100 ve 3200 den bile pahalı.. nerdeyse 5200 le aynı fiyat.. hb de 2.200tl.. bilmediğim nesi var bu aletin?

d90 u tuttuktan sonra 5100 ü tutunca verdiği his hiç iyi olmayacaktır sanırım. Üstelik 3100-5100de af motoru da mevcut değil, üst ekranları yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.