Tahminim, muhtemelen fiyatlara 3-4 lira zam yapılıp 25 kuruş geri ödenir. |
Türkiye’de Depozito Yönetim Sistemi dönemi başlıyor: İşte detaylar (3. sayfa)
-
-
Biri bana mı seslendi?
Buyrun efendim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu içki firmasında zaten yıllardır depozito uygulaması var. Yukarıdaki yazarın da dediği gibi geri götürmeye değmeyecek derecede düşük fiyat verdikleri için millet geri götürmekle uğraşmayıp direkt atıyor.
Başka bir ipli jetondan bahsediyordum, sizi zan altında bırakmak istemedim.
-
Merhaba almanyada 2 yıl çalıstım dediginiz gibi biriktirip iade ediyordum 0.25€ iyi güzel bizim ülkemize de gelmesi burada eksik bir olay var ama 5 lt nolcak bizim evde daha çok 5 lt çıkıyor biz bunları bile atmıyoruz ezio çuvala dolduruyoruz birikince hurdacı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalan dolan bu işler. Siz çöpü nasıl atarsanız atın o çöpü hurdacılar kurcalayıp işe yarar plastik, metal, alüminyumu alıyorlar. Arabalarla gezen suriler, yerli çöpçüler vızır vızır bütün gün çöp kurcalıyor.
-
Ya aslında Avrupa'da olmayan bir şey var zaten burada. Hurdacılar. Çöpleri gezip kağıt, metal, plastik topluyorlar zaten.
Bizim asıl sıkıntımız insan faktörü. Elindekini tutup bir çöp bulunca atmaktan aciz, direkt yere atan kırolar yüzünden pislik dolu her yer. Kordona gidince her yer çöp. Niye? Etraf çöp atmak için konteyner dolu üstelik. Yine de kalkıp 20 metre yanındaki çöpe atmak yerine olduğu yere atıyor insanlar. Eğitimsizlik yani. Bilinç yok.
O kadar atık pil topluyorum, çöpçü gelince verdim bir kere direkt çöpe attı. Ben bilmiyorum sanki çöpe atmayı.
Kısaca ne yaparsalar yapsınlar insan faktörü oldukça bir yere varılmaz. Bizim sorunumuz insan faktörü.
-
Çok zekisin. Sanırım yasin 15 den küçük. Yoksa bu depozito sistemi nin önceden de oldugu ve bu sekilde her önüne gelenin saga sola cop yerine geri donusum için depozito için ürünleri iade ettigini bilmiyorsun. Konustu Konustugun cümle resmen kin korkuyor.
Öyleyimdir. Sende sanırım AI destekli robotsun, düzgün anlamlı bir cümle kuramıyorsun. Kinciyim, kinimi tutuyorum şu an sana.
-
Ya bu yönetimlerde beyin yok, makine yapıyorlar milyonlar harcıyorlar, ne gerek var? Sen şişe başına 2-3TL ver, karton toplayan insanlar şişeleri de toplarlar böylelikle mesele çözülür, hemde istihdam sağlamış olursun:) ne büyüttünüz meseleyi ya.:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam aradaki aracıyı ortadan kaldırma derdinde ki istediği fiyattan alsın. Ülkede 100 milyon insan var, 1 kuruş bile 1 milyon lira eder. 3-4 kuruş etmeyen makineyimi düşünür.
-
Biz hiç birini atmıyoruz evin önünde ufak bir bahçemiz var kola kutusu bira kutusu metal kutular pet şişeler hepsini ayrı biriktiriyor babam satıyor.
Şuanda metal kutular 1kg 45 tl.
İçtiği kolanın şişesini çöpe değil yere atan bir toplumdan depozito zihniyeti beklemek ..... dan .... beklemektir.
Ölü doğmuş bir girişim var mı var demek için.
Her ne kadar laf edilmişse de Avrupa'da kırk yıldır olan bir sistem, yazılmış zaten. Şişe başına 25 cent ekliyordu kasada. Şişe toplayıp makineye atınca da fiş veriyor, o fişle markette alışveriş yapıyordunuz. Mantıksız değil ama 25 kuruş az olmuş, kimse 25 kuruş için evde plastik biriktireceğini sanmıyorum. En az 50 kuruş veya 1 lira falan olmalı.
-
Estağfurullah.
Sistem iyi ama en önemli şeyleri unutuyoruz.
- Her bir makine düzenli kusursuz günlük çalışacak mı? İçerisine metal cam ve plastik şişelerden başka şeyler atılıp makine bozulacak mı?
- Atılan her bir ürün için ( cam metal plastik ) ne kadar geri ödeme fiyatı yapılacak ? 25 kuruş ise çok aşırı az kimse kılını kıpırdatıp atmaz. Şişe başı yani malzemesi farketmez ciddi bir rakam ödenmesi gerekiyor. Örnek veriyorum almanyada 25 cent veriyorsa en basitinden 0.25x 37 9.25 tl olması gerekiyor. Örnek almanyada 1 enerji içeceği 1.5 euro desen ufak boyutlu olanı 25 cent geri alıyorsun attığın şişeden 6 tane şişe sana ekstra 1 enerji içeceği almanı sağlıyor 6/1 oran gayet mantıklı uğraşmaya geri dönüşüme güzel teşvik. Lakin bunu türkiyede 25 kuruş yaparsan en ufak enerji içeceği 25tl marketlerde 250ml olanlar metal kutuda. Ne yapar matematiği ? 100 tane 250ml metal kutu biriktirecem de 1 tane 25tl lik enerji içeceği free olacak. Bu sistemin işlemesi İMKANSIZ...
-
arabala siseleri gotururken 1 litre benzin yansa 40 lira..160 adet sise eder..miktarin artmasi lazim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burada çoktan beri var. Statiegeld ismi küçük şişeler €0.15 büyük şişeler €0.25 cent. Fiş verirler barkodlu istersen parayı istersen alışveriş yapınca oradan parayı düşer.
ben anca 5 lira olursa toplayıp gider o makineye atarım. yoksa gider çöpe sallar geçerim.
5tl ile başlat gerekiyorsa devlet sübvansiyon uygulasın. kültür oturana kadar 2 sene en azından öyle devam ederse insanlar soradan fıyat biraz daha düşük kalırsa yine gider atar.
milleti beleşe çöpçü yapacaklar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X