< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Türkiye'de Gemi İnşaatı ve Denizcilik Sektörü (İTÜ) (3. sayfa)
-
-
0 ekonomi bilgisi aq dolar 5 lira olsa nolcak kanka asgari ücret 1100 dolar mı olacak hahahhahhah Almanya seviyesi yani imkanı var mı bunun tabiki yok aynı zamanda ithalat 20 katına çıkar bu olsa bile ülke 5 yıla aynı duruma geri döner
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Upteng
2023 te dolar 3 lira mı olacak şimdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesleğe sadece para olarak bakan uzun süreler yapamaz çevremden gördüğüm kadarıyla ama severek kendi rızanla girersen yürür gidersin denizcilik sektöründe. haritayla ilgilenmeyi,denizciliğe ilgi duymam(çocukken okuduğum kitapların etkisi var herhalde),dünyayı gezip görmeyi farklı kültürlerle tanışmayı merak ettiğim için itü duim bölümünü tercih ettim ve yerleştim beklentim gemide yaşayabilecek mentaliteye sahip olmak bundan sonra uzun süre bu mesleğin en üst mertebesi neyse ona çıkmak için uğraşacağım .
Şu an ne alemdesin reis ben de duim ya da gemi inşaati istiyom denizcilik sektöründe kararlıyım
İtü duim hazırlığı atlattım bu sene . Yoğun bir araştırma döneminden geçmiştim ilk tercih edeceğim dönem . Zaten 11.sınıftan beri detaylı araştırma yapıyordum denizcilik ile alakalı bölümleri . 12.sinifta 125 bin gibi bir sıralama yaptım mezuna kaldım sonra 60 bin gibi bir sıralama geldi. Mezun dönemim de zaten bu bölümü kazanmak için çalıştım istekliydim dediğim gibi . Bu bölümü tercih etme sebebim kendime en uygun gördüğüm alan olduğu için diyebilirim . Eğer kendine gemi inşaatı veya gmim bölümlerini uygun görürsen onları da yazabilirsin .İtü özelinde bir şey söyleyecek olursam , hazırlık en düşük seviyeden başlayan birisiysen gayet güzel bir hazırlık yaşarsın (eğitim konusunda )artı olarak gezme tozma işlerini seviyorsan İstanbul'a birde ilk defa geliyorsan gezecek çok yer var iyi vakit geçirirsin . En önemli tavsiyem ingilizce hazırlık okuduğunu unutma ve elinden geldiğince çalış derse çoğu kişiçok az çalışıyordu ama sınav online oldu ve herkes geçti hazırlığı neredeyse ama sektörde en az B2 ingilizce lazim olacak diyorlar bir şekilde halledilmesi lazım . İş bulmak zor değil ama kısa stajları bulmak zor diyor üst dönemden kişiler biraz sıkıntı olabilir ama çözülmeyecek bir şey değil . Özel soruların olursa yaz bana elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba. İTÜ deki gemi ve deniz teknolojisi bölümünün bahsettiğiniz diğer bölümlerden farkı nedir? Fakülteleri bile farklı ve puanı daha düşük neden sizce? Dezavantajlı bir bölüm mü gmim ve duim e gore
Fakültesi neredeyse çoğu bölümün olduğu Ayazağa kampüsü içinde gemi inşaatı ile yakın bir yerde . Daha çok gemi inşaata benzeyen bir bölüm gemide çalışma imkanları kısıtlı daha çok karada çalışmak üzerine eğitim var . Tersanelerde çalışabiliyorsun mezun olduktan sonra. Çok bilinmeyen bir bölüm olduğu için puanı bir tık daha düşük .
Faydalı up
Gemi inşaatı ve makineleri müh. İle gemi ve deniz tek. Müh. Dersleri %90 aynıdır. Konuştuğum mezunlar, mezun olduktan sonra her iki bölümde aynı yerlerde çalışabiliyorlar demişti. GMİM ve DUİM de direkt denizde çarkı ve kaptan oluyorsun yani zabit olarak başlıyorsun.
Fakültelerin Farklı olmayısının sebebi, gemi inşaatı ve mak. Müh. Açmak istedikleri zaman gemi ve deniz tek. Müh. Açmaları gerekiyormuş. O yüzden açmışlar diye biliyorum. Bana söylenen böyleydi.
Bölümün puanın düşük olmasını bende anlamadım açıkçası.
Bu sene kontenjanda baya bir düşüşe geçirmişler
70—> 50 düşürdüler. Sıralaması baya yükselecek gibi.
Dezavantajlı bir bölüm olduğunu düşünmüyorum bence çünkü çalışma alanları diğer bahsettiğiniz bölümlere göre fazla. Burada senin ne yapmak ve nerede çalışmak istediğine göre değişir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben makine okumak istiyordum ama iyi bir yere giremeyeceğim. alternatif bölüm ararken buldum burayı. derslerine baktım ilk 2 yılı makineyle çok benzer. emin olamadığım şey ise daha lisanstayken bu kadar spesifik bir bölüm okumak ne kadar mantıklı? direkt makine okuyunca yüksek lisansla istediğin alana yönelebiliyorsun. Puanıma göre gelebilecek makine de Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği.Başkenti de bir hocam beğendiğini söylemişti ama pek bilindik bir yer değil o yüzden çekinceliyim
-
Herkesi mağdur ediyorlar lan yeşili/kırmızıyı karıştırmıyoruz işte ne zorluyonuz alın ama yooook 8'i 3 gördün 74'ü 21 gördün sick sock şeyler. Olmayın bu mesleği
-
Sorma hocam msü mülakatından bu yüzden elendim
Real life ta hiçbir sıkıntı çekmedim renkleri ayirmada ama lanet sayıları okuyamiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 21 Ağustos 2023; 9:1:16 >
Yapacak bir şey yok sosyal devletiz sonuçta askerliği meslek olarak yapamazsın ama er baş olarak eline silahı verirler dağa yollarlar şehit olursun sosyal devletiz demiş miydim? :)
up
-
Kadinlar icin uygun mu? Gemi insaati soruyorum makine ya da gemi isletmeti degil. Kizimizin cizimi de matematigi iyi. Newcastle'dan kabul almisti ama biraderim gondermemisti
Yani saha çalışması erkeklere bile uygun değil bence.Sanayi ortamındaki kaos var çoğu türk tershanesinde fakat norveç avusturalya gibi yerlerden de baya talep edilen bir meslek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X