< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türkiye’de haftada 4 günlük mesai düzenlemesinin detayları ortaya çıktı (2. sayfa)

-
-
Ödünç iş ilişkisi: çok sıkıntılı bir madde kölelikten önceki aşama da denilebilir. rızası alınarak kısmının gerçekleri yansımadığını hepimiz biliyoruz.
-
Bu biz az çalışalım kafa dinleyelim değil diye okumuştum, Avrupada'da benzer şekilde 4 güne düşüyor. (ki bölgede haftalık en çok çalışan ülke biziz.)
4 güne düşünce iş verenler daha fazla çalışan işe almak zorunda kalır işsizlik azalır diye ümit ediyorlar.
-
sendikalar çiftlik niyetine değil de işçi hakkı için kullanıldığı vakit bütün yenilikler işçilere faydalı olur
-
Geçerliliği olmayan bir haber.Bazı haber sitelerinde yayınladılar.Ekonomim de yayınladı Sözcü de yayınladı yok öyle birşey çalışma saatleri falan kısalmıycak.Bu Ülkede normal kanunlara uyan işveren yokki milleti hala haftada 6 gün günde 12 saat çalıştıran yerler dolu.İşine geliyorsa deniyor bana çalışan çok deniyor mahkemeye verirsende uğraşıyorsun herzamanki gibi boş umut satıyorlar insanlara.Bu Ülkede çalışma saatlerinin değişmesi değil zaten problem çalışana sadece karnını doyuracak kadar maaş verilmesi yaşayacak kadar imkan verilmesi.Diyeceksin kardeşim zor değil kazanıyorsan çalışanaa vericeksin para diyeceksin yılda 2 maaş ikramiye verseler o bile ilaç gibi gelir çalışanlara.Kazanan firmanın çalışanlarına maaş artması gibi bir sistem getirilmeli.Çok kazanıyorsa çok az kazanıyorsa az maaş ki piyasada ekonomi dönsün ama kimin umrundaki işde bende herkes gibi boşa konuşurum anca.Bu Ülkede memur değilsen özel sektörde çalışıyorsan emekli olana kadar sürünmeye mahkum insanlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
5-10 milyonluk isviçre norveç belçika gibi insanın değerinin ön planda olduğu ülkelerde bunlar yapılabilir. senin ülkende günde 15 saat çalıştırıp aylık 200-300 dolar versinler yine çalıştıracak binlerce adam bulurlar. bu insanı üstün tutan kurallar bu topraklarda yemez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 21 Ocak 2025; 22:3:42 > -
Kapitalist sistem Yapay zeka ile yapılacak işlerde oluşacak işsizliği önlemek başka alanlara kaydırmak için 4 güne geçmek istiyor.
Yaptığı iş buna uygun olan yapabilir tabi. 4 güne geçer.
Olması gereken Hastane Banka Belediye gibi resmi mesai saatleri
Cuma günü öğlene kadar olmalı. Cuma günü öğle arasında mesai bitmeli.
Resmi mesai saati ne kadar azalırsa mesai yapma o kadar artar.
FLO, A101, BİM diyelim Haftada 40 saate düşerse adam marketi mağazayı kapatacak değil ya. Yine aynı Cuma öğleden sonra çalışacaksın. Normalde çalıştığın yerden mesai alacaksın. Hee markette mağazada 10 kişi çalışıyordur. İleriki zamanlarda 11 kişi çalışacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 22 Ocak 2025; 02:46:50 >
-
Burger King, Mc Donalds, Domino's gibi firmaların elemanları diğer şubelerde daha kolay çalıştırmanın önünü açmışlar!
(Bunu kolayca mobbing yerine uyguluyorlardı, adamı en Uzak yere yolluyorlar evine sonra adam bir süre sonra dayanamıyor kendi çıkıyordu)! Bir gün sabah diğer gün gececi yapıp üzerine bir gün o restoran diğer gün başka restoran.. Ayrıca zaten sözleşmelerde 2 saat mesaiye kadar çalıştırılabilir,diye kabul ediyorduk. Onu da direk 10 saate çekmişler, yine eklerler+2 mesai diye... Kölelikten farksız ya çoğu yer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Ocak 2025; 7:25:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Atanamayan biri daha acısıyla memurlara sallamış. Ben memurum, köpek gibi çalışıyorum, ayda 4-5 gün mesai ücreti bile almadan gece 11-12lere kadar çalıştığım oluyor. Hafta sonu çalışmam da gerekebiliyor. Sen kimsin ne iş yapıyorsun? Buldum, klavye başında oturup gün boyunca boş boş sallama işi yapıyorsun.
-
Mavi yaka bu işin neresinde Acaba?12- 13 saat çalış 22.100 tl al 30 günde
çalış köle.
-
Yalandan kim ölmüş. Her şeyimiz mış gibi. Olayımız bu.
-
Bu habere kaba etimle güldüm. Özel sektör, işverenler çok ipleyecek ya bu yasayı. Lan millet köle bildiğin köle. 1 gün izin yapıyorsun onda da yorgunluğunu atamıyorsun zaten. İş yoruyor, yol yoruyor, insanlar yoruyor. Pratikte mantıklı gibi dursa da özel sektörde, işverenlerde o zihniyet yok. Bir kere bir insanı bu şekilde çalıştırmanın mali yönden bir bedeli olur işverene. İşveren de aptal değil bu maliyeti, kısma yoluna gider. Az çalıştırıyorsa maaşını düşürür ya da devletten vergi almamasını bekler. Devlet vergisini alır, burnundan kıl aldırmaz, özel sektör ya maaş düşük olur ya da işsizlik olur der ve daha az işçiyle kölelerini daha çok ezerek devam eder. Her türlü işçiye giriyor yani. Kimse parmağının ucunu bile taşın altına koymaz. Geçiniz, sanki bana Norveç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gayet doğal bazı ülkeler bu sisteme geçti ..
Dünyada 10-20 seneye adam akıllı meslek kalmıycak diye konuşuluyor bırakın 4 günü..
Zaten günde 10 saat 5 gün çalışıyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memurlar için günde 10 saatten 4 gün yerine 8 saatten 4 gün olmalı.Doktorlar 4 gün 10 saat devam etsin,ne kadar ekmek o kadar köfte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
turk insani ve orta dogu insani parayi sever. maasi azaltacagiz deseler degil 4 gun 7 gun bile calisir. hele hic bir is yapmayan memurlar 5 gunde bile hic bir is yapmazken, 4 gune artik is yerine ugramazlar. umarim maaslarini azaltarak hayata gecirirler diyecegim de bu tur haberler tamamen click bait. dunyanin hic bir ulkesinde yok boyle bir 4 gun calisma modeli. sirketler arada yapiyor tek tuk. zaten butun dunyada isten cikarma furyasi var. 4 gun calismayi birakin yakinda calisan kalmayacak cogu sirkette.
bir de bu tur basliklarin altina girip yurt disinda yapiliyor diyen dunyadan habersiz insanlar yok mu. ne 4 gunu, amazon dahil butun firmalar haftanin 5 gunu ofiste olacaksiniz ya da kovulursunuz diyor. dunyanin hic bir ulkesinde boyle bir kanun da yok. yakin bir gelecekte de olamaz. bunu yapan ulke, dunya ticaretinden elimi ayagimi cekiyorum, ben artik batayim demesi ile ayni sey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 23 Ocak 2025; 11:17:13 > -
Katılıyorum. Özel sektörde tüm hayatın sanki onlara aitmiş gibi zar zor 1 gün hafta tatili verirler, ona da "zorunlu mesai" koyarak haftanın tüm günlerini doldururlar ayda bir ya da iki ayda bir...
Diyecek çok şey var da neyse...
-
Bir takım memurların, şu ülkede sadece kendileri okumuş ve herkes memur olmak istiyor ama olamıyormuş gibi kendilerini kaf dağında görmeleri histerik bir durum. İyi bir eğitim almış, dünya görmüş, yabancı diller öğrenmiş, kendini geliştirmiş, proje üretmiş, vizyon sahibi adamın memurlukta ne işi olur? Özelde rekabetçi bir ortamda üretir, geliştirir ve kazanır. Memur olayım iş garantim olsun diye düşünmez. Memur gibi ah bir atansam diye ağlamaz. Atanınca zam da zam, rapor da rapor diye ağlamaz. İlk 500’te bile olmayan kıytırık bir üniversiteden aldığı diploma ile kendini Einstein sanıyorlar. Memur olmak zorlaştırılmalı. Asker, polis, doktor, öğretmen, profesör, çaycı, şoför aynı titre sahip olmamalı. Merkezi sınav haricinde, mesleğe göre ek sınavlar getirilmeli. Her 2 yılda bir değerlendirmeye tabii tutulmalı. Her memur aynı maaşı almamalı. Memur sayısı %75 azaltılmalı. En düşük memur maaşı asgari ücrete eşitlenmeli. Dijital ortamda hizmet verebilecek tüm kurumlar kapatılmalı. Kamuda lojman, araç ve servis tahsisi kaldırılmalı. Devlet bütçesinin neredeyse %50’si memur maaşına gidiyor. Böyle bir ülkede yatırım yapılamaz. Devlet, birilerinin hayallerini süsleyen şeker değildir öyle her gelen üstüne çöreklensin. Devleti küçülteceksin ki memleket büyüsün. Memur ve bürokrasi kafası 400 yıldır bu ülkenin ayağına prangadır.
-
Hersene milletin gazını almak için yapıyorlar
Devlet memurlarına işine yarar bizim gibi özel sektör çalışanlarına yaramaz. Biz 9-6 çalışıyoruz cumarteside dahil. Cumartesi izin yapma hayali kuruyorum. Özel sektöre zorunluluk gelmedikçe hiç bir şey düzelmez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 24 Ocak 2025; 9:38:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X