Şimdi Ara

Türkiye'de İsyan Çıkarsa? (Yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde okuyorum; 4. sınıfım. Yarın bir açık oturum yapacağız sınıfta. Bir sorum var. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Yarın dillendireceğim düşüncelerinizi de.

1) Türkiye'nin uluslararası teşkilatlarla birlikte Arap dünyasında müdahalesi, ileride kendi topraklarında çıkabilecek benzer taleplerden doğacak hareketleri meşrulaştıracağı yönündeki görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

2) Uluslararası teşkilatların bu tip halk ayaklanmalarında taraf olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu sorular kapsamında düşündükleriniz nelerdir? Ya da bu sorular kapsamında bir köşe yazısı vb şekilde önereceğiniz yazılar var mı?
    İlerisi için yapılan güzel bir etkinlik destek olursanız sevinirim. Yazacağınız bir tek cümle bile önemli. :)

• Turkiye de olacagini dusunmuyorum. Olan yerlerde toplumun geneli uzerinde bir baski soz konusu, bizde sadece bir grup bu iddia da bulunur. Nufusun cogunlugu halinden mutlu.
  • öyle böyle karnımız tok. insanlar güvende. böyle bir durum kolay kolay olmaz. anca nasıl olur. kürtçe yasaklanır. pkkyı azdırmak için jitem yine katliamlar yapar. bu şekilde olabilir. o da bilinçli tetiklendiği için kontrolü kaybedilecek kadar büyümesine izin verilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliizm

Arkadaşlar merahaba,
    Ben Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde okuyorum; 4. sınıfım. Yarın bir açık oturum yapacağız sınıfta. Bir sorum var. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Yarın dillendireceğim düşüncelerinizi de.

1) Türkiye'nin uluslararası teşkilatlarla birlikte Arap dünyasında müdahalesi, ileride kendi topraklarında çıkabilecek benzer taleplerden doğacak hareketleri meşrulaştıracağı yönündeki görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

2) Uluslararası teşkilatların bu tip halk ayaklanmalarında taraf olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu sorular kapsamında düşündükleriniz nelerdir? Ya da bu sorular kapsamında bir köşe yazısı vb şekilde önereceğiniz yazılar var mı?
    İlerisi için yapılan güzel bir etkinlik destek olursanız sevinirim. Yazacağınız bir tek cümle bile önemli. :)

Bir isyan, ayaklanma veya başka her ne deniyorsa. Çıkarsa eğer büyük ihtimal, hükümeti devirmek için çıkacak, bu cahil insanların gözü elbet bir gün açılacak. O zaman hükümeti yıkmak için yapılan protestolar provake edilip, bir Türk-Kürt çatışması çıkacak. Sonra hooop kürtlere soykırım. Ardından güneydoğuya nato müdahalesi. Ardından demokratik özerklik ve ardından ayrı bir devlet. Bölünmüş, toprak kaybetmiş Türkiye.

• quote:

Bir isyan, ayaklanma veya başka her ne deniyorsa. Çıkarsa eğer büyük ihtimal, hükümeti devirmek için çıkacak, bu cahil insanların gözü elbet bir gün açılacak. O zaman hükümeti yıkmak için yapılan protestolar provake edilip, bir Türk-Kürt çatışması çıkacak. Sonra hooop kürtlere soykırım. Ardından güneydoğuya nato müdahalesi. Ardından demokratik özerklik ve ardından ayrı bir devlet. Bölünmüş, toprak kaybetmiş Türkiye.

Güneydoğuya nato falan müdahele edemez? Burası Libya değil ya da ırak afganistan da değil burası Türkiye arkadaşım. Toprak kaybetmiş Türkiye falan bunları dile getirmeyin böyle şeyler olmaz ve olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 3 Mayıs 2011; 16:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orijinalden alıntı: aliizm

Arkadaşlar merahaba,

kürtlere soykırımmış git işine. bir halkı bütünüyle karşına alırsan hep beraber ayağa kalkar seni alaşağı ederler. bu böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qscvqscv -- 3 Mayıs 2011; 21:14:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qscvqscv

öyle böyle karnımız tok. insanlar güvende. böyle bir durum kolay kolay olmaz. anca nasıl olur. kürtçe yasaklanır. pkkyı azdırmak için jitem yine katliamlar yapar. bu şekilde olabilir. o da bilinçli tetiklendiği için kontrolü kaybedilecek kadar büyümesine izin verilmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki ucu çoklu değnek

şimdi öncelikle 2. soruyu önce sorsan daha iyi olabilirdi

uluslar arası teşkilatların ne olduğu önemli
    NATO gibi askeri birliğin kararı üzerine yada 2 ittifak ülkenin kararı üzerine böyle bir müdahale yapılması yanlıştır
    Çünkü bu tip yapılanmalar belli bir ideoloji yada ortak çıkar üzerinde birleşmiş yapılardır

Ancak birleşmiş milletler gibi homojen ve özerk bir yapıya sahip organizasyonlar bir bölgede meydana gelen kıyımlara karşı tepki koymalıdır
    eğer gerekirse son seçenek olarak silahlı müdafaa da dahil

1. soruya gelirsek
    eğer ülkemizde topyekun bir ayaklanma çıkarsa (yada iç savaş gibi bir durum)
    Böyle bir durumda bir tarafı diğer kıyıma uğratırsa
    yukarıda dediğim gibi son seçenek olarak silahlı müdahale olması kaçınılmazdır
    ki zaten o noktaya gelirsek köküne kibrit suyu böyle yönetiminde bu yönetimi seçenin de

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.