Şimdi Ara

Türkiye'de ki Test Sürüşü Saçmalığı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
14.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insignia ile 24 saat testine ben de katılmıştım.

gerçekten test odur. köy yolundan otobana, mıcırdan dağ bayıra kadar her yerde test etmiştim aracı.

ve gerçekten param olsaydı alırdım da hiç şüphesiz.
  • Bayiye göre değişiyor desek daha doğru olur. Misal yeni kasa İnsignia yı Ankara Opal da test ettim. Normalde test parkuru oldukça kısa ama biraz arabayla ilgili olduğunuzu gösterip süreyi artırmayı isterseniz red etmiyorlar kesinlikle. Yarım saat kullanmıştım tabi oraya giderken ki aracımda eski kasa İnsignia ydı:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kaliteli firmalar bu konuda daha anlayışlı ancak ülkemizde satış yapmaya çalışan bazı firmalar sanki çok satış yapıyormuş gibi

testleride böyle 1-2km tutuyorlar bende anlamıyorum. Bazılarda çok ilginç kendilerine aşırı güvendikleri için neredeyse hiç test ettirmiyorlar

Ankara Renault Mais mesela bayinin etrafında tur attırıyor bırakın yola çıkmayı Honda Bora ise gelen müşteriyi araçta saatide müsait olsa geri çeviriyor.

Neymiş önceden randevu almak şartmış sanki dişimize protez yapacaklar

Lexus ve Infiniti Amerikada 1 gün araçları teslim ettiler öyle test ettim. (Bu arada gezerken Nissan Sentra kiraladım 20 gün 674 dolar)
    Diğer firmalarda süre ve km sınırı yoktu zaten benzin çok ucuz ve araba neredeyse bedava, sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Ağustos 2019; 13:40:19 >

• Avrupa da 1 gün falan test sürüşü yada saatlerce alabiliyorsun , videolarda izlemiştim.

Fakat maalesef ülkemizde yapmazlar , ben olsam bende yaptırmazdım çünkü herşey olabilir bu ülkede
  • Cimri olma
    Araç kirala
    Herkes mutlu olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    opel-hyundai veriyor diye biliyorum
  • 3 sene önce toyota chr hybrid ilk çıktığında nataş plazaya test sürüşüne gitmiştim. Sürüş şöyle olmuştu, galeriden çıkış, ilerideki göbekten dönüş, galeriye geliş

Zaten nataş toyota’nın türkiye’deki en dandik galerisi olabilir. Adamlar servis randevusu için sizi arayalım formu koymuşlardı formu dolduruyordum arayan olmuyordu 😂 o gün eğer adam gibi ilgi alaka görseydim chr hybrid alabilirdim ama, o davranıştan sonra hem sahibi olduğum toyotayı sattım hem de chr yerine asx aldım. Temsa’nın müşteri ilişkileri toyota’ya bin basar. Temsa’nın da test sürüşü anlayışı iyidir.

• Müşterisine ve bayiye bağlı test süresi ve km. Genelde 30 dk normal 1 saat uzun kabul edilir ideal bir bayi de. 1 saatte bir aracı anlamak için fazlası ile yeterli.

Tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki uzun test yapan kişilerin çoğu aracı satın almıyor. Hatta hiçbirisi almıyor gibi birşey. Araç almak isteyenin kafasına takılan noktalar bellidir o kısmı test edecek ortamı ister ve söylerler. Örneğin rampada nasıl,virajı nasıl alıyor,bastığın zaman gaz tepki veriyor mu vs vs işte.

Yok ben arabayı alayım saatlerce kullanayım araba ile tecrübe edeyim diyen kişinin vakti boldur hemen hemen bütün firmaların araçlarını test eder sonra da yorulduğu veya enerjisinin bittiği firmadaki aracı alır. Çünkü öyle bir test edecek tecrübeli sürücü ortada yok,kimse kimseyi kandırmasın.
  • Adamlar haklı beyler kimse kusura bakmasın.

500 lira güvence ile 150.000 liralık malı kimse kimseye emanet etmez Türkiye'de. Ki kendi akrabana, eşine dostuna güvenip kendi malını vermiyor da adam sana yüz binlik arabayı niye versin? Bizim millet arabayı haşat eder, orasını söker burasını söker. Burada her şey olabilir.

Doğru olan şey Opel'in yaptığı gibi, kendi arabanı rehin bırakmak.
  • Iyide zaten 24 saat testler var seni ciddi gorurlerse istedigin araci 1 gunlugune alabilir kullanabilirsin,maserati levante,alfa stelvio ve bmw x5 i bu sekilde test etmisdim

• dodomoco kullanıcısına yanıt
    hangisini aldin?
  • Hiç bir kağıda imza atmadan sadece ehliyetimle 3 gün test sürüşü ile araç aldım. Aracın satış fiyatı 248.000 tl idi. 3. günün sonunda aramadılar bile . Kendim gittim aracı bıraktım. Yani istemesini bilirseniz aracı verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

hangisini aldin?
    Hic birini begenmedim almadim,hala daha davet ediyorlar ama bmw den araba aldim x5 olmasa bile

• Ben hiç test etmeden araç aldım pişman da olmadım.. Bir aracı 10km kullansam az çok notunu verebilirim.. Bu arada BMW bayisinde satıcı ısrarla i3 test sürüşüne çıkardı benzin tüketilmediği için galiba 🙂

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Insignia 24 saat testi yapmıştı Opel, çok iyiydi.

Kendi arabanı bırakıyorsun, Insignia'yı alıyorsun. Tabi bir sürü sigorta, güvenlik şeysine imza atıyorsun.
    Adamın biri o Insignia ile kilometrelerce ötedeki memleketine mermer mi ne taşımıştı sanırım. :)

• Araç test parkurları otomobil firmaları ve bayiler tarafından belirlenir..
    Bayinin lokasyonuna göre otoyol , sokak arası, cadde gibi farklı durumlar olabiliyor...

Test sürüşü bayideki satış temsilcisi için eziyettir.. Çünkü test sürüşüne çıkalım diyen müşterinin belki % 5 i aracı gerçekten almaya niyetlenen müşteridir. Geri kalanı , can sıkıntısından bayiye gelen , 250 bin TL lik araç için test sürüşü isteyip cebindeki akbilde 25 TL lik bakiye olmayan adamdır...

Hayatında otomatik vites araç kullanmamış adamın , Talisman Icon a bindiğinde hangi harfe getirince ileri gidiyor bu diye sorduğunu bilirim...

Cebinde +150 bin TL parası olan için alacağı aracı test için beklemesine gerek yok ortalama 1.000 TL civarında bi para verip aşağı yukarı 2 günlük bir bireysel kiralama ile aklınızdaki tüm sorulara cevap alabilirsiniz.

İş yerinden arkadaşım 3008 almayı düşünüyordu , gitti iki bayiye test için tatmin olmadı.
    Gitti Enterprise dan 2 günlük 3008 kiraladı Vodafone indirimi vs ile 580 TL gibi bi para ödedi 2 gün tepe tepe kullandı aracı , hoşuna gitti gidip aldı bayiden...
    Demem o ki , Test sürüşü için bayiye başvuranların %90 ı goygoy için gelir , bayi de bunu bildiği için iki durak öteden döndürür bayiye getirir test sürüşü yapanı...

• Diğer markalarda durum nasıl bilmiyorum ama bmw den bir günlük G30 520d almıştım sorun olmamıştı.
  • Turkiyeye ozel bir durum oldugunu sanmiyorum. Amerikada da benzer sekilde. Ha yanina adam oturmuyor yarim saat bir saat kullanirsin ama 1 gun ya da 6-7 saat biraz fazla.
    Turkiyede de yanina adam gelmeden test surusu yaptigim oldu. Cidden bir arabaya bakiyorsan yarim saat 1 saat denemeye zaten ses cikartmazlar.

Ama genel olarak haklisin yarim saatte bir arabaya gercek mana da test yapmaya imkan, parasi ile gunluk test olsa guzel olur.
  • Bir zamanlar hic unutmam 12 yasimda falanim.Sehrimdeki bir avm'ye citroen stant kurmus sehirde citroen yok.Arabalar falan var test surusu.Babam c5 test etmek istedi imzalari attik arabaya bindik.Babam kapiya dogru surdu tam yola cikacaz adam dedi ki disari cikma yok otoparkta suruyoruz

Abartmiyorum 30 metre gittik 30 metre donduk otoparkin icinde bitti

• Hyundai tuscon 1.6 t-gdi 4wd testinde durmaya yakin bir hizda el freni tusuna bastim giderken de cekiyormus, yol disina cikip toprak zeminde kullandim, hatta isiklardan kalkista kose dönüşunde yanladik bile(elemanin da hosuna gitti); firma elemanini kafalayacak ekiple teste cikarsaniz ve arac da musaitse sorun değil. Guzergah kisaligina yapacak birşey yok

Yoksa kapi koluna yapisan bir gorevliyle monoton bir test sizi bekler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.