Şimdi Ara

Türkiye'de ki Test Sürüşü Saçmalığı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
14.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanına eleman oturuyor. 5 km gidip geliyorsun.

Bu. Bu kadar.

Ne arabayı anlayabiliyorsun ? Ne performansını ne de başka bir şeyi. Böyle test sürüşü mü olur ya.

Bunun doğrusu ne olmalı ? Bakarsın Adamın KKB puanına 1800 üzerinden minimum 1500-1600 olmalı. Kredi kartından ya da hesabından 5.000-7.000 nakit çekersin (depozito). Kimliğinide oraya bırakırsın. (Çevirmelerde ehliyet iş görür) adama arabayı verirsin.

En kötü 1 gün olmasa bile 6-7 saat o araba adamda kalır bakar eder.

Bu böyle olmaz ki ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç test parkurları otomobil firmaları ve bayiler tarafından belirlenir..
    Bayinin lokasyonuna göre otoyol , sokak arası, cadde gibi farklı durumlar olabiliyor...

Test sürüşü bayideki satış temsilcisi için eziyettir.. Çünkü test sürüşüne çıkalım diyen müşterinin belki % 5 i aracı gerçekten almaya niyetlenen müşteridir. Geri kalanı , can sıkıntısından bayiye gelen , 250 bin TL lik araç için test sürüşü isteyip cebindeki akbilde 25 TL lik bakiye olmayan adamdır...

Hayatında otomatik vites araç kullanmamış adamın , Talisman Icon a bindiğinde hangi harfe getirince ileri gidiyor bu diye sorduğunu bilirim...

Cebinde +150 bin TL parası olan için alacağı aracı test için beklemesine gerek yok ortalama 1.000 TL civarında bi para verip aşağı yukarı 2 günlük bir bireysel kiralama ile aklınızdaki tüm sorulara cevap alabilirsiniz.

İş yerinden arkadaşım 3008 almayı düşünüyordu , gitti iki bayiye test için tatmin olmadı.
    Gitti Enterprise dan 2 günlük 3008 kiraladı Vodafone indirimi vs ile 580 TL gibi bi para ödedi 2 gün tepe tepe kullandı aracı , hoşuna gitti gidip aldı bayiden...
    Demem o ki , Test sürüşü için bayiye başvuranların %90 ı goygoy için gelir , bayi de bunu bildiği için iki durak öteden döndürür bayiye getirir test sürüşü yapanı...
  • 7000 kurtarmaz.
    Enaz 50bin..

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitali1

7000 kurtarmaz.
    Enaz 50bin..
    O zaten depozito. Arabayı teslim edince parasını alacak.
    Ayrıca o aracı almaya niyeti varsa zaten, aracı krediyle bile alsa aracın %40 ı kadar peşinatı vardır zaten.

Problem ne ?

• Opel bir zamanlar 1 günlüğüne arabayı test etmen için bırakıyordu. Bu sayede Zafira ve Vectra kullanmıştım.
  • Araba kiralamaz uyanıklar gider test sürüşü diye bayi bayi gezer taksi parasından filan tasarruf eder bizim süper uyanık çok gelişmiş ülkemin insanları
  • Insignia 24 saat testi yapmıştı Opel, çok iyiydi.

Kendi arabanı bırakıyorsun, Insignia'yı alıyorsun. Tabi bir sürü sigorta, güvenlik şeysine imza atıyorsun.
  • Bayiler 1 gün 2 gün hala veriyorlar test için. Herkese vermiyorlar o ayrı. Onlar alacak kişiyi bilir ona göre verirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Insignia 24 saat testi yapmıştı Opel, çok iyiydi.

Kendi arabanı bırakıyorsun, Insignia'yı alıyorsun. Tabi bir sürü sigorta, güvenlik şeysine imza atıyorsun.
    evet insignia'yı eklemeyi unutmuşum. Zafira, Vectra ve İnsignia. Tam 3 kez opelin araçlarını kullanmışım. Aslında bir kıyak da ben yapıp bir Opel almalıyım.
  • Bir ara Ankara'da Çayyolunun ordaki Otokaç'ta test sürüşü yaptım.

Sürüşü çıktık, biraz ilerde kavşak vardı, "burdan U dönelim dedi" eleman, döndük. Döndükten sonra en fazla 1.5 - 2km sonra yine bir kavşak var, elemanb "burdan U dönelim dedi" döndüm ve biraz daha gittim test sürüşü bitti. Ne arabadan birşey anladım, ne sürdüğümden bir şey anladım.
  • 1800 KKB de efsaneymiş :d bence 1900 olsun
  • opel zamanında 24 saatliğine insignia veriyordu hiç unutmam. bence test sürüşü odur.
  • 5 km iyimiş, ben vitara test ettiğimde 1.5 km anca kullandım

Citroën, Nissan test parkurları iyi idi 10-15 km vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Ağustos 2019; 9:53:10 >
  • Gerçekten alacak adam Avis budget gibi yerlerden günlük alacağı aracı kiralasin tadına baksın bayiler bu konuda rezalet. Özel bir aracsa o zaman yapacak bir şey yok biraz şans işi oluyor

• bayramdan sonra corollo hybrit için test sürüşüne randevu aldım ne kadar sürüyor dedim 15 dk dedi gidicem ama 15 dk netlerse kullanmam gerek yok
  • 2 kere sıfır araç aldım ikisin de de test sürüşü yapmadım.Ne ben sordum ne onlar yapalım dedi

Pişman olmadım, test için verdikleri araç en dolusu oluyor benim alacağım araç ise en boşu kesinlikle kıstas yapamıyorsun.

7-8 saat bir aracı test için verseler aracın haşatı çıkar Türkiye de uygulanması mümkün değil 5-10 dk parkuru belki 30dk-60 dk esnetilebilir en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Ağustos 2019; 10:32:25 >
  • Türk halkı gibi suistimal etmeyi ve insan kullanmayı çok seven ve bunu sagda solda övünerek anlatan bir halk icin 5 dakika yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 9 Ağustos 2019; 10:46:3 >
  • suistimale açık bir konu.7-8 saat içinde aracın hurdasını dahi çıkarırlar. Eğer detaylı inceleme yapmak isterseniz kiralama yöntemine başvurmakta fayda var. Zira Türkiye de aracın başına her şey gelebilir.
  • BMW testine gitmiştik iki arkadaş sürdük sonra eleman anladı bizim eksin sevdiğimizi dedi birde ben süreyim bir sürdü aklımız gitti araba virajları bir alıyor demin bizde sürdük bu aracı ama böyle değildi :D ve ben cok mutlu olmuştum arabanın sınırlarını görmekten cünkü ilkkez sürdüğün ve cekinidigin bir araba ne yapar ne eder bilmiyorsun biren biri gösterdiği zaman farkına varıyorsun. Sonra yakın zamanda 320 sürmeye gittik yanıma abla oturdu dedim biraz gazlıyayım arada gaza basıp yavaslıyorum yanı bırseyde yapmnıyorum butun kapı pencere ne varsa tutundu ben panık oldum :D fren felan yapıyor ayagıyla normal bende olsam bende oyle yapardım ama o oncekı arkadas tebrık etmek ıstıyorum gene o zaman da tebrık etmıstım :)
  • Markaya gore degisiyor sure ve guzergah.

Porsche, Audi, BMW testlerimde hep cevreyoluna ciktik. Yarim saat falan surdu. Bostanci Mercedes kisa mesela 10 dakikalik yola cikariyor.

Bir Volvo testim yaklasik 3 dakika surdu. Sokagin etrafinda donduk ve bitti :) Neymis, isler ciddiye binince uzun cikarirlarmis.

Almanyada bizzat sahit oldum, kayinbirader Porsche Macan test etti. Yarim gun falan araba onda kaldi. Tam gun verenler de var dedi.

Turkun ahlak anlayisi zayif oldugu icin versen sehirdisina cikar, lastik patladi yarin getireyim der, kankalari doldurur daga tasa cikar.

Distributorler hakli biraz bu konuda, onunu alamazlar.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Dediğin olay zaten araç kiralama da varda test için herkez o parayi vermez.
    12 saat kiralasınlar madem öyle

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.